Ne bi ja volio care da on igra za Svicarce vec za BiH bez imalo dileme. I nisam ja uopce prvi za njega pisao vec skroz 3. momak a i da jesam nije to nimalo bitno. Najbitnije je da kasnimo i samo se toga bojim. Gledaju i Svicarci tv kako Golgeter gore napisa.Papastathopoulos je napisao/la:Ma dobro Dubrovnik, i ti se ponasas k'o uvrijedjena mlada, nemoj se ljutit druze...imam osjecaj da sad zelis da igra za Svicarsku a ne za nas da bi mogao pricati da si ga ti pratio odavno, da bi nam on rijesio sve probleme u barazu sa Irskom da smo ga imali (iako nam ni 80 Milicevica tu ne bi pomoglo kako smo igrali-cast pojedincima) itd itd...ono tipa kako su neki ocekivali poraze od Velsa i Kipra da bi mogli ovdje doci i pricati "e jesam vam rek'o da cemo izgubiti"...izgleda mi kao da su Mesa i Danijel sve dogovorili i da bi mogli vec za narednu prijateljsku tekmu imati Milicevica, a u najgorem slucaju za pocetak kvalifikacija...covjek ce tada imati 30 godina, a ne 45 kako neki govore da je star i da nema smisla isprobavati igraca u tim godinama...nema tu isprobavanja, covjek se dokazao kao kvalitetan igrac i samo ga ubaciti kao AMF u repku i to je to, imamo super desetku na nekoliko godina dok ne stasaju Milosevic, Krunic, Gojak itd...
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 26 nov 2015, 09:03, ukupno mijenjano 1 put.
Izvini sto komentarisem vas razgovor. Samo nebi ja to bas tako rekao. Protiv Irske se je itekako moglo pobjediti. U drugoj utakmici nam je trebala pokretljiva desetka ili jos jedan centralni vezni uz Pjanica: Milicevic, Salihovic. A u prvoj utakmici nam je falio jedan igrac u sredini terena kojeg nije bilo zbog Vede a krila nisu imala dovoljan kvalitet da sama stvore dovoljno sansi sa dvojicu napadaca. Trke i probijanja je bilo samo nije bilo dovoljno asistencija. Ko god da je igrao tog treceg igraca sredine terena u prvoj utakmici Salihovic, Medo, mozda cak i Tino izgledalo bi to puno bolje. Ne zaboravite da je sredina terena bila svakako oslabljena neigranjem Besica a Cocalic nije ni blizu njegov kvalitet, posebno ofanzivno. Greska je bila napasti sa dvojicom napadaca sa tako slabom sredinom terena. I 1:0 bi bio fenomenalan rezultat za prvu utakmicu gdje bi onda oni morali zabiti tri u drugoj uz jedan nas gol. Potpuno promasena taktika a i mnogi su ovdje pisali da treba napasti od prvog minuta Irce, greska. Trebalo je samo Dzeko u napadu, zgusnut vezni red i pobjedili bi Irce garant prvu utakmicu sa golom ili vise razlike.Papastathopoulos je napisao/la:..... da bi nam on rijesio sve probleme u barazu sa Irskom da smo ga imali (iako nam ni 80 Milicevica tu ne bi pomoglo kako smo igrali-cast pojedincima) itd itd...
Milicevic je brz igrac. Znaci upravo ono sto Pjanicu treba. Odma je i on bolji jer ima sa kime igrati. Jer ko ne moze da trci ne moze ni da igra posebno u danasnjem fudbalu. A upotrebljiv je i na krilu. Drugo je Misimovic za kojega su uvijek trcala dvojica igraca i od koga se je uvijek mogao ocekivati kvalitetan zadnji pas. Samo pitanje je bili se i on naigrao u prvoj utakmici u 4-4-2 sa samo Cocalicem i krilima. Svakako je @dubrovnik i onaj momak koji ga je spominjao prije godinu dana bio upravu. A mnogi koji su ismijavali 29 godina Milicevica, nisu. Samo kasno je sada sve. Sanjat cemo mi jos ovaj baraz dugo dugo.
Sto se tice drugih reprezentacija. Normalno da ce zeljeti igraca kada on proigra. Isto je bilo i za Seferovica, Tankovica i sve ostale. Onaj koji bude brzi i spretniji nagovorit ce prije igraca. Vecina njih nebi odbila poziv maticnih selekcija posebno ako budu imali sigurno mjesto u prvih 11 kao sto je imao Seferovic.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Kaze da ima bh. pasos i da ceka poziv.. A sportsko drzavljanstvo? Rekose da oko 6 mjeseci traje proces promjene sportskog drzavljanstva tako da je poprilicno tesko povjerovati da bi on mogao biti "nas" za prijateljske utakmice u martu.
Mada mi se cijelo vrijeme cini da on kalkulira i da ceka hoce li ga Svicarska pozvati. Pogotovo mu to sad ide u korist kad ce Svicarska igrati na EP.
@Ajax, sto se tice baraza, dobro je @Papa napisao. Mi sa 80 Milicevica ne bi pobjedili sa onakvim pristupom ostatka ekipe. Da je ekipa drugaciji pristup utakmici imala mi bi sa onim igracima koji su igrali i onom postavkom dobili Irsku. Tako da je besmisleno govoriti da je igrao ovaj ili onaj, da smo igrali sa jednim umjesto sa dva napadaca u prvoj, itd. U tom dvomecu je falila jedna stvar a to je zelja kod nasih igraca. Da je bilo zelje oni bi orali oba terena bas kao sto su Irci to radilI!
Mada mi se cijelo vrijeme cini da on kalkulira i da ceka hoce li ga Svicarska pozvati. Pogotovo mu to sad ide u korist kad ce Svicarska igrati na EP.
@Ajax, sto se tice baraza, dobro je @Papa napisao. Mi sa 80 Milicevica ne bi pobjedili sa onakvim pristupom ostatka ekipe. Da je ekipa drugaciji pristup utakmici imala mi bi sa onim igracima koji su igrali i onom postavkom dobili Irsku. Tako da je besmisleno govoriti da je igrao ovaj ili onaj, da smo igrali sa jednim umjesto sa dva napadaca u prvoj, itd. U tom dvomecu je falila jedna stvar a to je zelja kod nasih igraca. Da je bilo zelje oni bi orali oba terena bas kao sto su Irci to radilI!
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Nije pristup odlucio nego takticke greske. Pristup i zelja mogu puno toga samo nije to jedino bitno. Da jeste svakako bi mogao biti trener i nebi postojali dobri, losi i vrhunski treneri ili motivatori. A i sto se tice zelje/motiva koje navodno nije bilo dovoljno to je opet do selektora da ih motivise na koji god nacin zna. Nisu krivi ni igraci zadnje linije, ni golman, ni losija krila svakako smo znali koliko (ne)mogu ni Vedo koji nije imao dovoljno kvalitetnih prilika nego losa sredina terena. Nasa igra je uvijek bila kratki pasovi kroz sredinu terena. Posebno protiv tehnicki losijih reprezentacija kao sto je Irska. Mi smo igrali neku neprepoznatljivu igru po krilima a u sredini je ili falio jedan igrac ili smo izabrali pogresnog. U prvoj utakmici je Pjanic bio sam sa igracem koji igra samo defanzivu a Vedo odsjecan. U drugoj je igrao Medo koji je trebao igrati u prvoj zbog manjeg terena, oslabljenih Iraca itd. .. gdje se njegova losija trka nebi toliko vidjela a Pjanic i zadnji vezni bi ga trkacki pokrivali.
Dzabe pristup Pjanica, Dzeke, Vede kada nije bio nas igracki kvalitet maksimalno iskoristen. A za Irce se je svakako znalo da ce trkom i grubom igrom pokusati da nadoknade neke stvari. Pa to smo svi ovdje znali i prije utakmice i pisali. I trebalo je igrati kroz sredinu protiv njih i tu ih nadigrati a ne igru na koju su oni najvise navikli preko ( losih-ijih ) krila. Ako smo kritikovali proslog selektora posteno je da se kritikuje i ovaj. Jer ulog ( baraz ) je bio ogroman i bukvalno dobijas sve ili nista. Svaka cast za utakmice do baraza Mesine. Samo sto se tice baraza moglo je to sigurno bolje. O'Neill je ispao iskusniji i mudriji.
I nisam ja protiv ovog selektora jer svakako tesko da ce neki iskusni selektor preuzeti reprezentaciju i onda cekati deset mjeseci na prave utakmice. Sa sigurno puno vecom platom. Tako da sada je tako kako je. Samo ne treba ni pisati da su samo igraci krivi za los baraz i losa motivacija. Nadamo se da ce Mesa biti puno bolji u ovom sada barazu ako izbacimo Grcku.
Dzabe pristup Pjanica, Dzeke, Vede kada nije bio nas igracki kvalitet maksimalno iskoristen. A za Irce se je svakako znalo da ce trkom i grubom igrom pokusati da nadoknade neke stvari. Pa to smo svi ovdje znali i prije utakmice i pisali. I trebalo je igrati kroz sredinu protiv njih i tu ih nadigrati a ne igru na koju su oni najvise navikli preko ( losih-ijih ) krila. Ako smo kritikovali proslog selektora posteno je da se kritikuje i ovaj. Jer ulog ( baraz ) je bio ogroman i bukvalno dobijas sve ili nista. Svaka cast za utakmice do baraza Mesine. Samo sto se tice baraza moglo je to sigurno bolje. O'Neill je ispao iskusniji i mudriji.
I nisam ja protiv ovog selektora jer svakako tesko da ce neki iskusni selektor preuzeti reprezentaciju i onda cekati deset mjeseci na prave utakmice. Sa sigurno puno vecom platom. Tako da sada je tako kako je. Samo ne treba ni pisati da su samo igraci krivi za los baraz i losa motivacija. Nadamo se da ce Mesa biti puno bolji u ovom sada barazu ako izbacimo Grcku.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A mozda nisi prvi ali si ga ti najvise ovdje spominjao, cim vidim na rezultatima njegov gol odma ocekujem tvoj post ovdje medju svjezijimdubrovnik je napisao/la:Ne bi ja volio care da on igra za Svicarce vec za BiH bez imalo dileme. I nisam ja uopce prvi za njega pisao vec skroz 3. momak a i da jesam nije to nimalo bitno. Najbitnije je da kasnimo i samo se toga bojim. Gledaju i Svicarci tv kako Golgeter gore napisa.Papastathopoulos je napisao/la:Ma dobro Dubrovnik, i ti se ponasas k'o uvrijedjena mlada, nemoj se ljutit druze...imam osjecaj da sad zelis da igra za Svicarsku a ne za nas da bi mogao pricati da si ga ti pratio odavno, da bi nam on rijesio sve probleme u barazu sa Irskom da smo ga imali (iako nam ni 80 Milicevica tu ne bi pomoglo kako smo igrali-cast pojedincima) itd itd...ono tipa kako su neki ocekivali poraze od Velsa i Kipra da bi mogli ovdje doci i pricati "e jesam vam rek'o da cemo izgubiti"...izgleda mi kao da su Mesa i Danijel sve dogovorili i da bi mogli vec za narednu prijateljsku tekmu imati Milicevica, a u najgorem slucaju za pocetak kvalifikacija...covjek ce tada imati 30 godina, a ne 45 kako neki govore da je star i da nema smisla isprobavati igraca u tim godinama...nema tu isprobavanja, covjek se dokazao kao kvalitetan igrac i samo ga ubaciti kao AMF u repku i to je to, imamo super desetku na nekoliko godina dok ne stasaju Milosevic, Krunic, Gojak itd...
Ma nema problema, tu smo da diskutujemo...ali dzaba, ja se ne mogu sloziti s tobom...da je nama falilo "ono malo" za plasman preko Iraca, onda bi se mogao sloziti da je Milicevic jedan od igraca koji je mogao biti ona strana klackalice koja bi prevagnula na nasu stranu...ali kada ti 9 od 11 igraca zakaze, bilo to zbog zelje, motiva, borbenosti ili taktickog neuspjeha Mese, nije ni bitno, ja ne mislim da bi Milicevic bio taj x faktor koji bi nam donio plasman na EP...Irci su jednostavno jeli travu i zeljeli vise plasman od nas i to im se ostvarilo...mi smo bili miljama udaljeni od Eura...ja licno vise mislim da nam je falio Besic u 135 minuta baraza jer je pokazao u drugom poluvremenu u Dublinu kako je vazan igrac za nas...Ajax je napisao/la:Izvini sto komentarisem vas razgovor. Samo nebi ja to bas tako rekao. Protiv Irske se je itekako moglo pobjediti. U drugoj utakmici nam je trebala pokretljiva desetka ili jos jedan centralni vezni uz Pjanica: Milicevic, Salihovic. A u prvoj utakmici nam je falio jedan igrac u sredini terena kojeg nije bilo zbog Vede a krila nisu imala dovoljan kvalitet da sama stvore dovoljno sansi sa dvojicu napadaca. Trke i probijanja je bilo samo nije bilo dovoljno asistencija. Ko god da je igrao tog treceg igraca sredine terena u prvoj utakmici Salihovic, Medo, mozda cak i Tino izgledalo bi to puno bolje. Ne zaboravite da je sredina terena bila svakako oslabljena neigranjem Besica a Cocalic nije ni blizu njegov kvalitet, posebno ofanzivno. Greska je bila napasti sa dvojicom napadaca sa tako slabom sredinom terena. I 1:0 bi bio fenomenalan rezultat za prvu utakmicu gdje bi onda oni morali zabiti tri u drugoj uz jedan nas gol. Potpuno promasena taktika a i mnogi su ovdje pisali da treba napasti od prvog minuta Irce, greska. Trebalo je samo Dzeko u napadu, zgusnut vezni red i pobjedili bi Irce garant prvu utakmicu sa golom ili vise razlike.Papastathopoulos je napisao/la:..... da bi nam on rijesio sve probleme u barazu sa Irskom da smo ga imali (iako nam ni 80 Milicevica tu ne bi pomoglo kako smo igrali-cast pojedincima) itd itd...
Milicevic je brz igrac. Znaci upravo ono sto Pjanicu treba. Odma je i on bolji jer ima sa kime igrati. Jer ko ne moze da trci ne moze ni da igra posebno u danasnjem fudbalu. A upotrebljiv je i na krilu. Drugo je Misimovic za kojega su uvijek trcala dvojica igraca i od koga se je uvijek mogao ocekivati kvalitetan zadnji pas. Samo pitanje je bili se i on naigrao u prvoj utakmici u 4-4-2 sa samo Cocalicem i krilima. Svakako je @dubrovnik i onaj momak koji ga je spominjao prije godinu dana bio upravu. A mnogi koji su ismijavali 29 godina Milicevica, nisu. Samo kasno je sada sve. Sanjat cemo mi jos ovaj baraz dugo dugo.
Sto se tice drugih reprezentacija. Normalno da ce zeljeti igraca kada on proigra. Isto je bilo i za Seferovica, Tankovica i sve ostale. Onaj koji bude brzi i spretniji nagovorit ce prije igraca. Vecina njih nebi odbila poziv maticnih selekcija posebno ako budu imali sigurno mjesto u prvih 11 kao sto je imao Seferovic.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Dzaba objasnjavas oni su ubijedjeni da bi s Milicevicem prosli na EP i osvojili prvenstvo.
Cim nekom prezive zavrsava ma -ic i igra u Europi, a nije trenutno reprezentativac, taj igrac se dize u nebesa.
Sjecam se koliko se Safet pljuvao sto nije pozvao Prcica na prvenstvo, a momak na klupi u Torinu i ono malo sto je odigrao za reprezentaciju bio je ocajan.
Ima tu jos primjera, da ne nabrajam sve, poenta je jasna.
Cim nekom prezive zavrsava ma -ic i igra u Europi, a nije trenutno reprezentativac, taj igrac se dize u nebesa.
Sjecam se koliko se Safet pljuvao sto nije pozvao Prcica na prvenstvo, a momak na klupi u Torinu i ono malo sto je odigrao za reprezentaciju bio je ocajan.
Ima tu jos primjera, da ne nabrajam sve, poenta je jasna.
Nad tobom sunce najljepše sja
Zbog Prcica nismo prosli grupnu fazu na SP, a da smo imali Milicevica sad bi bili na euru. Bosanska logika , sta ćes ?
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Nas mentalitet je pravo gadan. Nije dzaba zbog nas izmisljena ona "ne mozes selu nakuhati kolaca".
Poslije Zenice se vecina kurcila kako nam je falio Medunjanin. U Dublinu je Medunjanin zaigrao umjesto Ibisevica i sta je napravio?
Kukalo se da Pjanicu treba neko da mu pokriva ledja da on moze iznositi loptu prema naprijed i uposljavati napadace. U obje utakmice protiv Irske je imao Cocalica koji je imao zadatak samo da odradjuje defanzivu tako da Pjanic ima "odrijesene ruke" prema naprijed. Jel pokazao nesto posebno? Jednom-dva puta je to pokusao i dobro je izgledalo. Nazalost, na tome se zavrsilo.
Jel taktika kriva sto Lulic sjebe 8/10 akcija jer se mora namjestiti na desnu nogu?
Jel taktika kriva sto Spahic pravi faulove u opasnoj zoni k'o na traci?
Jel taktika kriva sto su igraci ko kokosi bez glave u sesnaestercu kod ubacivanja iz slobodnjaka i kornera?
Poslije Zenice se vecina kurcila kako nam je falio Medunjanin. U Dublinu je Medunjanin zaigrao umjesto Ibisevica i sta je napravio?
Kukalo se da Pjanicu treba neko da mu pokriva ledja da on moze iznositi loptu prema naprijed i uposljavati napadace. U obje utakmice protiv Irske je imao Cocalica koji je imao zadatak samo da odradjuje defanzivu tako da Pjanic ima "odrijesene ruke" prema naprijed. Jel pokazao nesto posebno? Jednom-dva puta je to pokusao i dobro je izgledalo. Nazalost, na tome se zavrsilo.
Jel taktika kriva sto Lulic sjebe 8/10 akcija jer se mora namjestiti na desnu nogu?
Jel taktika kriva sto Spahic pravi faulove u opasnoj zoni k'o na traci?
Jel taktika kriva sto su igraci ko kokosi bez glave u sesnaestercu kod ubacivanja iz slobodnjaka i kornera?
Why so serious?!
Why so serious?!
Pa dobro ljudi ako nam Milicevic nije mogao valjati u kvalifikacijama i barazu te biti igrac koji ce pomoci u plasmanu za EP koji je razlog da ga sada Bazdarevic nakon godinu dana poziva za nove kvalifikacije. Zasto ga sada obilazi I zove te stupa u pregovore sa njim. Cijenim ovaj Mesin potez jer sa njim pokazuje da ga nije sram priznati gresku. Makar nije toliko bezobrazan da ignorira vise puta potvrdjene cinjenice. Covjek igra odlicno u LP I prvenstvu Belgije a nama su u najboljem slucaju klupadzije vodile glavnu rijec u srednjem redu sa izuzetkom Miralema Pjanica. Ako igrac pravi razliku protiv Valencie ili Lyona moze bogme I protiv jedne Irske.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Naravno da je mogao valjati ali je @Papa rekao da nam sa onakvim pristupom ekipe ni 80 Milicevica ne bi pomoglo.
Sto se igrackih kvaliteta tice, sigurno da je vec odavno imao mjesta u reprezentaciji ali mi od njega koristi nemamo sve dok ne promijeni sportsko drzavljanstvo.
Cini mi se da vec od januara nekad ima njegovih izjava da mora jos pasos produziti i sportsko drzavljanstvo promijeniti...
Sto se igrackih kvaliteta tice, sigurno da je vec odavno imao mjesta u reprezentaciji ali mi od njega koristi nemamo sve dok ne promijeni sportsko drzavljanstvo.
Cini mi se da vec od januara nekad ima njegovih izjava da mora jos pasos produziti i sportsko drzavljanstvo promijeniti...
Why so serious?!
Why so serious?!
Zato što je to jedini igrač kojeg može dovesti, a javnost traži nove igrače. Da ga sutra Švicarska zovne, ne bi ni sekunde razmišljao.dubrovnik je napisao/la:Pa dobro ljudi ako nam Milicevic nije mogao valjati u kvalifikacijama i barazu te biti igrac koji ce pomoci u plasmanu za EP koji je razlog da ga sada Bazdarevic nakon godinu dana poziva za nove kvalifikacije.
Situacija će biti jasna, pozvaće ga, ti i slični ćete na sva zvona razglasiti da je on naš spasioc, Messi vol.2, očekivanja će automatski porasti i ako ne bude imao minimalno gol i asistenciju u svakoj utakmici - zna se šta će mu slijediti.
Veoma glup potez selektora, umjesto da uigrava Miloševića, koji u Belgijskoj ligi ima bolju statistiku od Miličevića (iz manje utakmica) i koji je devet godina mlađi, on zove ovoga koji je rješenje za jedan ciklus, a Deni će biti rješenje za pet ciklusa.
Na kraju će Milošević dobiti šansu sa 22-23 godine, dok se Miličević i slični naigraju, jer im mora obećati minutažu.
I onda mi pravimo ankete o podmlađivanju i smjeni generacija
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa I da se odazove Svicarcima I ode na EP sa 30 godina to ce biti dokaz da smo ga mi morali ranije pozvati I da je imao kvalitet za nas. Za ove lose ne treba se boriti.Virtu4l je napisao/la:Zato što je to jedini igrač kojeg može dovesti, a javnost traži nove igrače. Da ga sutra Švicarska zovne, ne bi ni sekunde razmišljao.dubrovnik je napisao/la:Pa dobro ljudi ako nam Milicevic nije mogao valjati u kvalifikacijama i barazu te biti igrac koji ce pomoci u plasmanu za EP koji je razlog da ga sada Bazdarevic nakon godinu dana poziva za nove kvalifikacije.
Situacija će biti jasna, pozvaće ga, ti i slični ćete na sva zvona razglasiti da je on naš spasioc, Messi vol.2, očekivanja će automatski porasti i ako ne bude imao minimalno gol i asistenciju u svakoj utakmici - zna se šta će mu slijediti.
Veoma glup potez selektora, umjesto da uigrava Miloševića, koji u Belgijskoj ligi ima bolju statistiku od Miličevića (iz manje utakmica) i koji je devet godina mlađi, on zove ovoga koji je rješenje za jedan ciklus, a Deni će biti rješenje za pet ciklusa.
Na kraju će Milošević dobiti šansu sa 22-23 godine, dok se Miličević i slični naigraju, jer im mora obećati minutažu.
Ne znam kako nakon svih tvojih izjava jos nekom imas obraza lamatati o glupim potezima.
Milicevic ne smeta Milosevicu niti obratno. Samo je trenutno ovaj prvi igrac LP a drugi posudjeni igrac loseg belgijskog prvoligasa. O buducnosti kad u njoj budemo.
Ti I slicni ste pravili ankete o svemu I svacemu samo da ne bi pogledali istini u oci. Dijelili nas na prave navijace I uvezene neprijateljske spijune jos za vrijeme SS. I poslije toga saznam da takvi luconosa kojemu je smetalo I moje Dubrovnik (ili bolo oci) zivi u tako divnom kraju kao sto je Crna Gora. Valjda je to tradicionalna ljubav prema gradu iz kojeg dolazim. Nije ipak previse od koga je.
- JohnCleese
- Kontakt:
Bolji pozvati neke nase mlade klince koji imaju 20 21 koji ce davati sve od sebe kad dobiju koju minutu u repki, a usput repka ce im biti odskocna daska za prelazak u bolji klub i daljnje individualno razvijanje nego 31godisnjaka.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Obojica trebaju dobiti poziv i onaj koji je kvalitetniji i koji je u boljoj formi neka igra, nema puno filozofijeVirtu4l je napisao/la:Zato što je to jedini igrač kojeg može dovesti, a javnost traži nove igrače. Da ga sutra Švicarska zovne, ne bi ni sekunde razmišljao.dubrovnik je napisao/la:Pa dobro ljudi ako nam Milicevic nije mogao valjati u kvalifikacijama i barazu te biti igrac koji ce pomoci u plasmanu za EP koji je razlog da ga sada Bazdarevic nakon godinu dana poziva za nove kvalifikacije.
Uostalom, Milosevic desetka, Milicevic krilo
@dubrovnik vas par pise o njemu vec dugo vremena, ali tesko je bilo ubaciti igraca u barazu koji bi se par dana prije prvi put dodavao sa Pjanicem i Besicem, a treba da se zna u dusu s njima za utakmicu poput one u Dublinu npr. S obzirom da je Medo katastrofalno odigrao ubacivanje bilo koga umjesto njega bi sigurno bilo ispravno, ali bilo i proslo.
Neki su pisali(ne znam da li si ti) da bi Belgiju u gostima pobjedili da je startao Sunjic umjesto Vranjesa sto je stvarno smijesno. Mozda bi bila bolja odluka to, ali opet je smijesno tvrditi sa bi ih pobjedili. Kritikovao si ga i za Grahovca pa sam ti rekao da ce ga pozvati na naredno okupljanje sto se i desilo.
Poenta je da mislim da preuvelicavate sto se tice nekih igraca, gledajuci na njih kao nase spasioce.
Mesa je pokusao sa onim najboljim sto je prosli selektor ostavio, i pozivao je par novih igraca, neke i isprobao(Djuric, Cocalic, iako nisam siguran da li je igrao i koliko kod Safeta), dakle pokusao je proci na EP na racun stare slave i uigranosti vecine igraca i ocito da mu to nije uspjelo. Sada ide novi ciklus gdje ce ocito mijenjati spisak tako da to treba podrzati.
Drago mi je sto zasada nije gluh na dobre partije nekog igraca, i vidi se da prati sve nase potencijalne, tako da stvarno ne brinem da ce Mesa pozivati nase najbolje igrace za svaki spisak. Kome ce dati sansu, i kako ce posloziti to, ostaje da vidimo.
Nad tobom sunce najljepše sja
Vrijeme uvijek pokaže da su moje izjave na mjestu. Npr. tek sad dolazi do izražaja sve što sam pisao o Safetu Sušiću, naravno, za one koji imaju bar gram mozgadubrovnik je napisao/la:Ne znam kako nakon svih tvojih izjava jos nekom imas obraza lamatati o glupim potezima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vidim da su ovi momci postavili Interview sa ovim Alper Ademoglu.
http://www.bosnische-nationalmannschaft ... he-medien/
Ima njegov intervju na svabski i bosanski...
Odkud ovaj ba?
nakon pretrage foruma samo sam skonto da neki od vas ga znaju sa Football Managera 
http://www.bosnische-nationalmannschaft ... he-medien/
Ima njegov intervju na svabski i bosanski...
Odkud ovaj ba?
vidi se facom da je pravi bosnjo ba 
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Manje vise sam postao imun na optuzbe sa raznih strana. Radi Susica, Grahovca, Milicevica, Hodzica a vjerujem da ce brzo doci optuzbe I za Burnica, Bektica, Suljica isl. E sada cu ti pokusati odgovoriti za Sunjica I Vranjesa. Prije utakmice sa Belgijom sam izrazio skepsu po pitanju davanja prednosti Vranjesu u odnosu na Sunjica znajuci da je glavno Belgijsko oruzje skok igra. Ne znam ali cisto sumnjam da sam ja pisao da bi mi pobijedili da je igrao Sunjic a to nije tesko provjeriti. Cinjenica ostaje da je Vranjes direktan krivac za 2 gola. Nisam to samo je pisao vec puno forumasa. Sto se promjene SD tice ja I dalje stojim na svojim pocetnim stavovima. Sto se Milicevica tice nije potrebno vise dodataka on na terenu prica svoju pricu. A sto se Grahovca tice I danas mislim da je on bio najbolja opcija za zamijeniti Besica. Susic je takodjer zapostavljan na ruzan nacin. Slazem se ja da Mesa trckara I trazi opcije ali bogme nas je I dobro nasadio u barazu. Nisam za to da mu se da otkaz ali kritiku mu nikad necu izbjeci dati ako je po meni zasluzi. Cak sam bio I vise nego skroman sa kritikama koje je svakako zasluzio. Neka ga I neka radi a da moze bolje nego sto je tokom prve godine bilo to je neupitno.pinoglavi je napisao/la:Obojica trebaju dobiti poziv i onaj koji je kvalitetniji i koji je u boljoj formi neka igra, nema puno filozofijeVirtu4l je napisao/la:Zato što je to jedini igrač kojeg može dovesti, a javnost traži nove igrače. Da ga sutra Švicarska zovne, ne bi ni sekunde razmišljao.dubrovnik je napisao/la:Pa dobro ljudi ako nam Milicevic nije mogao valjati u kvalifikacijama i barazu te biti igrac koji ce pomoci u plasmanu za EP koji je razlog da ga sada Bazdarevic nakon godinu dana poziva za nove kvalifikacije.
Uostalom, Milosevic desetka, Milicevic krilo![]()
@dubrovnik vas par pise o njemu vec dugo vremena, ali tesko je bilo ubaciti igraca u barazu koji bi se par dana prije prvi put dodavao sa Pjanicem i Besicem, a treba da se zna u dusu s njima za utakmicu poput one u Dublinu npr. S obzirom da je Medo katastrofalno odigrao ubacivanje bilo koga umjesto njega bi sigurno bilo ispravno, ali bilo i proslo.
Neki su pisali(ne znam da li si ti) da bi Belgiju u gostima pobjedili da je startao Sunjic umjesto Vranjesa sto je stvarno smijesno. Mozda bi bila bolja odluka to, ali opet je smijesno tvrditi sa bi ih pobjedili. Kritikovao si ga i za Grahovca pa sam ti rekao da ce ga pozvati na naredno okupljanje sto se i desilo.
Poenta je da mislim da preuvelicavate sto se tice nekih igraca, gledajuci na njih kao nase spasioce.
Mesa je pokusao sa onim najboljim sto je prosli selektor ostavio, i pozivao je par novih igraca, neke i isprobao(Djuric, Cocalic, iako nisam siguran da li je igrao i koliko kod Safeta), dakle pokusao je proci na EP na racun stare slave i uigranosti vecine igraca i ocito da mu to nije uspjelo. Sada ide novi ciklus gdje ce ocito mijenjati spisak tako da to treba podrzati.
Drago mi je sto zasada nije gluh na dobre partije nekog igraca, i vidi se da prati sve nase potencijalne, tako da stvarno ne brinem da ce Mesa pozivati nase najbolje igrace za svaki spisak. Kome ce dati sansu, i kako ce posloziti to, ostaje da vidimo.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 26 nov 2015, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.
vidi bradeRule_hz je napisao/la:vidi se facom da je pravi bosnjo ba
Pa nekim kao tebi nije nikad dosta. Kakav Susic covjece da nisi fasovao na onim protestima kod vas. Tebi ni sada nije jasno da je Safetova krivica za ovu blamazu I vise nego znacajna. Jedva ga otjerase covjece I covjek novu trenersku mladost zivi u drugoj ligi Francuske. A ti jos sviras o njemu. Svasta.Virtu4l je napisao/la:Vrijeme uvijek pokaže da su moje izjave na mjestu. Npr. tek sad dolazi do izražaja sve što sam pisao o Safetu Sušiću, naravno, za one koji imaju bar gram mozgadubrovnik je napisao/la:Ne znam kako nakon svih tvojih izjava jos nekom imas obraza lamatati o glupim potezima.
Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, denza, Edincapitano, f16, General505, guillermo, HariTz, legendarnadruga, Mostarska, Muumii, seha77, Sheyi, torbica i 93 gosta.