FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sarajevo46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sarajevo46 » 02 mar 2019, 10:58

skoroalen je napisao/la:al ne vidim ga kao trenera koji bi nas odveo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.
Najbolje ti je da prestaneš gledati trenere koji će nas odvesti u grupnu fazu, barem na još nekoliko sezona. :)

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 02 mar 2019, 11:11

Husref Musemić, trener FK Sarajevo, u najavi ovog susreta istakao je kako će ovo biti pravi ispit za njegov tim.

Za meč protiv Krupe odabrao je idućih 18 igrača: Kovačević, Dizdarević, Lazić, Šofranac, Dupovac, Crepulja, Hebibović, Stanojević, Šišić, Šabanović, Halilović, Handžić, Velkoski, Kapić, Mustafić, Ahmetović, Tatar i Rahmanović.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 mar 2019, 11:12

sarajevo46 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:al ne vidim ga kao trenera koji bi nas odveo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.
Najbolje ti je da prestaneš gledati trenere koji će nas odvesti u grupnu fazu, barem na još nekoliko sezona. :)
To stoji, istina, al vidi koliko smo blizu bili 2009. Uz dobar žrijeb i malo sreće...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 02 mar 2019, 11:21

Iz naše pozicije to je bitno i glavno skoro. Uz sreću i Musemić i Janjoš nas mogu dovesti do grupne faze, ali bez sreće i puno puno ozbiljniji treneri nemaju šta tražiti barem dok nam je liga kao što je trenutno. Daleko je to još i prvo se trebamo bazirati na ozbiljnije predstave u BiH, a onda korak po korak prema EL ili LP nekad krenuti. Al' eto samo moje mišljenje.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 02 mar 2019, 11:22

po ovom spisku nema Bekica znaci da bi danas mogli ocekivati Sabanovica na lijevom beku
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 02 mar 2019, 11:24

skoroalen je napisao/la:
sarajevo46 je napisao/la:
To stoji, istina, al vidi koliko smo blizu bili 2009. Uz dobar žrijeb i malo sreće...
Nađi mi trenera koji ce sa ovom ekipom izboriti grupnu fazu LS , ja cu mu polizati pakas.

Sve dok mislite da sve ovisi samo o treneru, a ne onih koji istrce na teren (koji su u stvarnosti i najbitniji) nikad necemo ni viditi grupnu fazu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 02 mar 2019, 11:26

Ma naravno da Hus ima gresaka, to je evidentno, ali koji trener nema? Gaji tu neku svoju igru gdje misli da radi ok. Za sad to mu ide. Naravno i ja kao i mnogi nekad se ne slazemo s njegovom postavom igre al da mozemo umati boljeg trenera iz nase lige to nesto cisto sumnjam.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 mar 2019, 11:32

emir79 je napisao/la:Nađi mi trenera koji ce sa ovom ekipom izboriti grupnu fazu LS , ja cu mu polizati pakas.

Sve dok mislite da sve ovisi samo o treneru, a ne onih koji istrce na teren (koji su u stvarnosti i najbitniji) nikad necemo ni viditi grupnu fazu.
Ne LŠ, al EL može 100%. Ako Dundelanž iz Luksemburga može igrat, ekipe iz Latvije i Litvanije, Makedonije... Što ne bismo i mi? Sarajevo je bez Benke i Delača, dva ponajveća imena koja su u onoj generaciji donijela titulu, izbacilo favorizovanog Atromitosa. Helsinborg je bio puno jači od nas kad smo ih izbacili 2009., Levski je sigurno bio za klasu kvalitetniji od one ekipe koju je Zeta popišana izbacila... Uz dobar pristup možemo se nadigravat sa takvim ekipama.
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 02 mar 2019, 11:39, ukupno mijenjano 1 put.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 02 mar 2019, 11:37

Lecler je napisao/la:Previše mi pametujemo ,ne zaboravite da smo narod koji je nedavno nosio vodu Torabiju.
Hahaha dobra!!!

Inače Husref nije aman zaman, trener ali mi boljeg nemamo.
Možda i najtrofejniji ikad ( izuzmemo li Dženu sa svim selekcijama)
Za ovu ligu i trenutne ciljeve dovoljan.
Razumijem opravdane kritike.
Ne razumijem zašto pred možda i odlučujuću utakmicu potencirati tu priču.
Smijeniti Husrefa? šta?
Ne pada mi na pamet slijepo braniti bilo koga ali je licemjerno u situaciji kad smo na dva fronta blizu vode,svako malo pisati o taktici,sastavljati ekipu bolje od njega, klupirati 2-3 igrača itd.
Svi koji kritikuju imaju pravo na to i upravu su, ipak mislim da nije pravo vrijeme za to.
Svima koji psuju i vrijeđaju Husrefa ovdje na temi yebem m.ater.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 02 mar 2019, 11:39

Idemo danas do nove pobjede aBd, zadovoljan i minimalnom pobjedom, iako je Krupa najlosija ekipa lige
Ako na vrijeme ppstignemo gol, mozda se i otvori pa bude ubjedljivija pobjeda

Kova-hebib-lazic-dupovac-saban-stanoja-crepulja-krste-kapic-halil-handzic
Uz zelju i motiv ovih “rezervnih” igraca pobjeda ne bi trebala doci u pitanje aBd
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 02 mar 2019, 11:42

skoroalen je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Nađi mi trenera koji ce sa ovom ekipom izboriti grupnu fazu LS , ja cu mu polizati pakas.

Ne LŠ, al EL može 100%. Ako Dundelanž iz Luksemburga može igrat, ekipe iz Latvije i Litvanije, Makedonije... Što ne bismo i mi? Sarajevo je bez Benke i Delača, dva ponajveća imena u onoj generaciji donijela titulu, izbacilo favorizovanog Atromitosa. Helsinborg je bio puno jači od nas kad smo ih izbacili 2009., Levski je sigurno bio za klasu kvalitetniji od one ekipe koju je Zeta popišana izbacila... Uz dobar pristup možemo se nadigravat sa takvim ekipama.
Nisi mi rekao sa kojim trenerom.

Sve sto je dobro i kad ide se ne mijenja, ali nikad. To je u praksi svih razvijenih zemalja. Samo se kod nas dovodi u pitanje ime koje je prvo na tabeli, sa postavljenim rekordima, u utrci i to dobroj na 2 titule.

Znaci, ovo je nevezano za Husrefa samo, nego svakog. Ja sam recimo davao bezrezervnu podrsku Uscuplicu, koji je nekome smetao jer nije elokventan, jer se ne odjeva po zelji "gospode", jer ovo jer ono, yebo titulu. Bolje traziti polovnjake Ješića, Jarnija i kompaniju.

Bitno je mjenjati, yebo rezultat.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 mar 2019, 11:45

Promijenio se sistem. Ako kreneš iz EL, tj. od orvog kola nema šanse. Nama odmah Atalanta u drugom došla.

S druge strane, kroz LP je povećana šansa da uđeš u grupe. Dovoljno ti je da budeš nosilac u prvom pretkolu, prođeš ga i sve i da ispadneš u drugom, imaš status nosioca u trećem pretkolu. Poslije toga još play-off. Tu malo da te sreća pogleda i imaš šansi.

Važno glede koeficijenta je i da nema glupih ispadanja od Zete, Kukešija, Zarije koje te kasnije koštaju. Kad smo bili prvaci zadnji put, malo je falilo da imamo status nosioca, da nam se Kukeši nije desio.

Moglo se i 2014.-te više napraviti da smo dobili Šerifa ili Rio Ave, ali nismo :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 02 mar 2019, 11:49

Manite se price o treneru, nema se Husrefu sta reci dok ima rezultate, a ove sezone ih hvala Bogu ima i te kako, na dva fronta, sto se lige tice igramo ove sezone strasan i efikasan fudbal. Da ima mana kao trener ima kao i svaki, ali ne vidim uopste razlog da se Husref komentarise dok ima rezultate. Danas svi na Koševo, nemoj da se brukamo sa posjetom, ova ekipa zasluzuje da se bodri uzivo, a ne preko streamova. Danasnjom pobjedom aBd smo i te kako blizu konacnom cilju.
GAZI SVE DO TITULE !!!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 mar 2019, 12:00

S posjetom ćemo se svakako obrukat, to nije ništa novo. Ja sam u navijače vjerovao do drugog kola, kad niko nije došao po odličnom vremenu, u nedjelju, da dočeka ekipu koja je u Italiji izvukla 2:2. Poslije potopa na Koševu je bila ta vadiona, al protiv Mladosti u drugom kolu ništa nije moglo oprat nikog. Raja ne dolazi i jbg, jedino da uprava uloži 200% napora u taj segment. Na ovom forumu bi mogli pokupit dobrih fora kako da se privuče publika, al i navijači provode. Kad smo gubili, bilo je "rezultati su najbolji marketing". Sad ih imamo, gdje su navijači?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 mar 2019, 12:21

Ja ti kažem max jedno 3 milje danas..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 mar 2019, 12:23

I jesam li ja lud ili je ova kišica nekad preko noći pala i to je to?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 mar 2019, 12:26

skoroalen je napisao/la:S posjetom ćemo se svakako obrukat, to nije ništa novo. Ja sam u navijače vjerovao do drugog kola, kad niko nije došao po odličnom vremenu, u nedjelju, da dočeka ekipu koja je u Italiji izvukla 2:2. Poslije potopa na Koševu je bila ta vadiona, al protiv Mladosti u drugom kolu ništa nije moglo oprat nikog. Raja ne dolazi i jbg, jedino da uprava uloži 200% napora u taj segment. Na ovom forumu bi mogli pokupit dobrih fora kako da se privuče publika, al i navijači provode. Kad smo gubili, bilo je "rezultati su najbolji marketing". Sad ih imamo, gdje su navijači?
Nije problem u navijacima niti u klubu. Problem je u drzavi, previse ljudi nam odlazi vani u druge zemlje i jednostavno se to pocinje polako poznavati.
Znamo i sami da bi prije 4-5 godina, da je ovakva situacija kao sad prosjek bio 6-7 milja, medjutim posle odlazka jos jedno 200/300k raje iz Bosne jednostavno nema ti vise ko ni doci u tolikom broju.
Vidite da se to polako pocinje poznavati i na derbijima sa Zeljeznicarom.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 02 mar 2019, 12:41

I toj formaciji se pridaje previše značaja, a vrijedi samo na papiru. To se u toku utakmice mijenja.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 mar 2019, 12:52

ElCartel11 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:S posjetom ćemo se svakako obrukat, to nije ništa novo. Ja sam u navijače vjerovao do drugog kola, kad niko nije došao po odličnom vremenu, u nedjelju, da dočeka ekipu koja je u Italiji izvukla 2:2. Poslije potopa na Koševu je bila ta vadiona, al protiv Mladosti u drugom kolu ništa nije moglo oprat nikog. Raja ne dolazi i jbg, jedino da uprava uloži 200% napora u taj segment. Na ovom forumu bi mogli pokupit dobrih fora kako da se privuče publika, al i navijači provode. Kad smo gubili, bilo je "rezultati su najbolji marketing". Sad ih imamo, gdje su navijači?
Nije problem u navijacima niti u klubu. Problem je u drzavi, previse ljudi nam odlazi vani u druge zemlje i jednostavno se to pocinje polako poznavati.
Znamo i sami da bi prije 4-5 godina, da je ovakva situacija kao sad prosjek bio 6-7 milja, medjutim posle odlazka jos jedno 200/300k raje iz Bosne jednostavno nema ti vise ko ni doci u tolikom broju.
Vidite da se to polako pocinje poznavati i na derbijima sa Zeljeznicarom.
Ima i tog Bgm. Omladina ode, raji fudbal ni na kraj pameti nije. Al eto, mi sebi ne bismo smjeli dopustit da nemamo najbolju posjetu u državi, i u ovom sivilu mi treba da se izdvajamo. U Sarajevu sigurno imamo više navijača/simpatizera, plus sva okolna naselja kojim je 30-40 min do Sarajeva, su većinom bordo-bijela. Sramota je da niko ne dolazi na utakmice. I infrastruktura jest loša, otac će dovest sina na Grbavicu, pod krov na sjever za cenera, i briga im. Kod nas si izložen vjetru i kiši pa i zbog tog raja odustaje, a nas bolesnika ima 2-3 hiljade koji po svakom vremenu dođemo i to je to.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 02 mar 2019, 13:07

Kovačević
Hebibović Dupovac Lazić Šabanović
Stanojević Crepulja
Tatar Rahmanović Velkoski
Handžić

Možda ovakav bude danas sastav, Husref najavi 3-4 izmjene. Dvije se znaju a to je Dupovac i Šabanović umjesto Mujakića odnosno Bekića kojih nema u konkurenciji. Treća izmjena možda bude Handžić-Ahmetović, Šišić-Tatar ili :hmmmmm:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.