Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

AYAN
Kontakt:

Re: Asmir Begovic-Izgubljen ili postoji nada?

Post Postao/la AYAN » 23 jun 2009, 10:00

MentalitaUltras je napisao/la:Kad je Supić imao 22 godine branio je u Gačku ;) ..
a Asmir mjenja Prvog Golmana Engleske Repke ;) ..

Supić (27) 750.000 € .. Begović (22) 200.000 € ..
znači 5 godina .. 5 sezona .. ;)

Za sezonu ili dve biče Prvi Golman Portsmouthda ..

Znaći il ga uzeti .. ili čemo opet za par godina hebavat mater čiri i savezu zašto ga nismo uzeli ;)
Prvo Kenan Hasagić je bolji od golmana Engleske repke, možda to nekome zvuči smiješno, ali tako je.

Drugo što sad kad je ćiro reko da će ga pozvat, nema svakih pola sata napisana neka nova vijest o Asmiru ili možda nečiji razgovor sa njim u vezi ovoga što je rekao Ćiro.

Sad je svaka vijest o Asmiru mnogo zanimljivija, nego one šuplje priće. Nek ga neko sad pita hoće li se odazvat.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 jun 2009, 10:04

imamo mi hasagica i supica nase prave nade... sta je se diglo toliko prasine oko ovog golmana nek igra za kanadu ako je vec branio
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 23 jun 2009, 10:12

Nek svako igra i brane gdje oni zele, ne zelim da se iko forsira da igra za repku, onaj ko voli bosnu i nasu repku igrat ce za BIH
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 23 jun 2009, 12:42

idem malo off-topic, @bosanac723: svaka cast za taj potpis sto imas! to je jednom rekao "frank barone" meni se cini?

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 23 jun 2009, 13:35

steve-o je napisao/la:idem malo off-topic, @bosanac723: svaka cast za taj potpis sto imas! to je jednom rekao "frank barone" meni se cini?
To je rekao Bobby Knight, slavni trener koledz kosarke u Americi. A nema price o Frank Barone, on mi je Idol, kad budem sijedi starac zelim biti bas kao on 8-) :D
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 23 jun 2009, 15:00

Postavlja se logicno pitanje : Sta je do sada cekao Ciro da pozove Begovica u reprezentaciji? :?

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 23 jun 2009, 15:16

odgovor...
zvao ga je i sad serite kolko hocete na MALOm je da odluci a kako je kukao sto nema poziva eto dobio ga je sad nek nesere puno
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jun 2009, 16:25

Tarik14 je napisao/la:Postavlja se logicno pitanje : Sta je do sada cekao Ciro da pozove Begovica u reprezentaciji? :?
Sta je to on napravio u karijeri dosad. tek je ove godine debitovo za Pompey. A golman nekog treceligasa nema sta trazit u repki.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 23 jun 2009, 16:38

Cartman je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Postavlja se logicno pitanje : Sta je do sada cekao Ciro da pozove Begovica u reprezentaciji? :?
Sta je to on napravio u karijeri dosad. tek je ove godine debitovo za Pompey. A golman nekog treceligasa nema sta trazit u repki.
Slazem se ali bolje je ne izgubiti jednog igraca iako on igra u slabom klubu.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 23 jun 2009, 16:44

johnnyHZ je napisao/la:odgovor...
zvao ga je i sad serite kolko hocete na MALOm je da odluci a kako je kukao sto nema poziva eto dobio ga je sad nek nesere puno
i na njemu je da pokaze kolko mu je stalo ili ne do dresa nase drzave ;)
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 23 jun 2009, 16:51

To nije logicno pitanje, jer nije Ciro MOGAO pozvati Asmira Begovica dok FIFA nije ukinula staro pravilo po kojem igrac koji je igrao za drugu mladu selekciju i nije mogao promijeniti sportsko drzavljanstvo ako je napunio 21 godinu a sada je to ukinuto pravilo i tek sada ga moze pozvati, i kada smo igrali protiv Omana bilo je na snazi staro pravilo
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jun 2009, 17:02

amir je napisao/la:
To nije logicno pitanje, jer nije Ciro MOGAO pozvati Asmira Begovica dok FIFA nije ukinula staro pravilo po kojem igrac koji je igrao za drugu mladu selekciju i nije mogao promijeniti sportsko drzavljanstvo ako je napunio 21 godinu a sada je to ukinuto pravilo i tek sada ga moze pozvati, i kada smo igrali protiv Omana bilo je na snazi staro pravilo

To sam i ja govorio,kad su svi pricali sto ga nije pozvao protiv Omana.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

fanatikos
Kontakt:

Post Postao/la fanatikos » 23 jun 2009, 17:39

Poznato je da je zbog N/F S BiH, odnosno nesposobnosti ljudi koji samo gledaju svoje licne interese, mnogo nasih mladih fudbalskih dragulja zaigralo pod zastavama drugih zemalja.

Jedan od primjera mogao bi biti i Asmir Begovic, 21godisnji cuvar mreze Porsmunta. Ovaj, rodjeni Trebinjac, branio je u mladjim selekcijama Kanadske reprezentacije.

BHFpress: Da li ti je neobicno sto te, umjesto nekih bh. medija i novinara, kontaktira Press sluzba BHFanaticosa? Da li si cuo za BHFanaticose?

Asmir: Da naravno da sam cuo za BHFanaticose, puno ljudi mi salje poruke podrške i da igram za BH i vazda kažem da se meni igra za BH i da se sve može sredit i dogovorit, to bi za mene bilo super.

BHFpress: Kod nas u BiH proteklih godina je aktuelna prica o velikom broju telantovanih fudbalera koji zbog nemara i licnog interesa ljudi u N/F S BiH ne igraju za svoju zemlju. Da li je to slucaj i sa tobom, odnosno, da li je ikada bilo kontakta od strane bilo koga iz krovne kuce bh. fudbala?

Asmir: Nije me nikad neko kontaktirao od ljudi iz nogometnog saveza BH. Niko Krancjar mi je vazda pricao za selektora BiH da je dobar trener, da u reprezentaciji ima puno mladih igraca i da reprezentacija ima puno potencijala. Kad sam preselio u Kanadu mislio sa da nemam prava da igram za BiH ali sada mozda ima mogucnosti i to bi za mene bilo nesto super.

BHFpress: Da li bi se odazvao eventualnom pozivu u BiH nacionalni tim?

Asmir: Prije svega volio bih da obavim razgovor sa selektorom ili sa nekim ljudima iz NFSBiH, da se informisem o situaciji o BH fudbalu i reprezentaciji i nakon toga bih pricao sa svojom familijom.

BHFpress: Rekli smo da si vec branio za reprezentaciju Kanade u mladjim selekcijama. Da li bi to predstavljalo problem (mislimo na promjenu sportskog drzavljanstva) ukoliko se odlucis da zaigras za BiH.

Asmir: Ne znam sta moram da radim za papire i kako se to sredjuje ali mislim da se to moze srediti i da ce sve biti OK

BHFpress: Kako menadzeri i navijaci ocjenjuju tvoj angazman u Porsmuntu? Da li su zadovoljni?

Asmir: Svake godine napredujem i igram sve bolje, zelim da tako i nastavim, Dobio sam novi ugovor na 3 godina i zelim da ostanem ovdje i da igram sto vise mogu.

BHFpress: Obzirom da si mlad i perspektivan golman, sigurno si na meti menadzera mnogih klubova? Da li je bilo ponuda i od koga?

Asmir:Vazno mi je samo da igram, bilo ovdje ili u nekom drugom klubu. Bio sam u drugim klubovima na pozajmicu po 2 do 3 mjeseca. Igrao sam 15 utakmica za Yeovil (3 liga Engleske) i sada sam ovdje na klupi Portsmouth-a.

BHFpress: Kakve su tvoje sportske ambicije i zelje?

Asmir: Da jednog dana zaigram za Bayern i za Bosnu i Hercegovinu

BHFpress: Za kraj molimo te da porucis nesto navijacima i bh. javnosti koji citaju nasu stranicu.

Asmir: Hvala svim navijačima koji prate mene i moj rad, i hvala BHFanaticosima na interviju

BHF Press

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 jun 2009, 18:11

slika

mislim da je sigurno da Asmir ima veliku zelju da brani za BiH, samo je pitanje kakve je procedura potrebna i hoce li to mamlazi iz saveza znati obaviti....

evo u SAN-u imaju novi intervju sa njim, ali nije jos dostupan

24-06-2009 02:00

Moj otac želi da branim za BiH!

Šta mu je rekao Blažević * Odmara u Njemačkoj * Raduje se igranju sa Džekom, Spahićem, Misimovićem... * Razgovor sa Blaževićem je bio kratak, korektan i konkretan - izjavio je za naš list Begović

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 23 jun 2009, 18:24

Steta sto nema zelje da ovo malo prokomentarise na svoj nacin :D
ali eto toliko ste napadali na ciru sto ga nezove,a ja fino rekao da ce ga zvati 200% samo da malo se strpi i sad je sve na njemu...da odluci....i to je to prica se moze nastaviti kada Begovic kaze DA
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 24 jun 2009, 02:12

Evo citam na
w w w. s a n. ba
sekcija sport intervju
da Asmir Begovic ce nastupati za BiH sad u avgustu ukoliko fudbalski savez BiH se obrati FIFI i rijesi situaciju oko Begovica jer je prije Asmir nastupao za Kanadu.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 jun 2009, 04:08

Begović pristao, čeka se potez Saveza

slika

Asmir Begović, golman Portsmuta, u avgustu će debitirati za bh. reprezentaciju! Naravno, ukoliko NSBiH do tada sredi neke "sitnice" oko promjene sportskog državljanstva. Poznavajući praksu ljudi iz NS BiH, koliko su "ažurni", ta bi "sitnica" mogla prerasti u problem. U do sada nebrojeno puta, pokazali su se aljkavim, sporim, nezainteresiranim, zbog čega smo izgubili brojne talente...Ipak, raduje nas optimizam i naglašena želja samog Begovića, koji se nalazi na odmoru u Hejbrunu (Njemačka).

- Odmaram se u krugu porodice ovdje. Mislio sam doći na koji dan u Sarajevo, gdje također imam familije, ali male su šanse, jer mi uskoro počinju pripreme.Ne znam ni koji će nas trener voditi u narednoj sezoni, jer je promijenjen dosadašnji šef - izjavio je za Asmir Begović.

.Zanima nas kako je tekao razgovor sa bh. selektorom Miroslavom Blaževićem?- Bio je to korektan, kratak i konkretan razgovor.

Drago mi je što me nazvao Blažević.

Kako je završio razgovor, nije selektor valjda pitao samo za zdravlje..?

- Naravno da nije. Razgovarali smo o mom statusu. Složili smo se da je najbolje da sačekamo. Ustvari, treba riješiti neke tehničke probleme.

Da li vam je selektor najavio poziv?- Jeste! Rekao mi je da je nova utakmica bh. reprezentacije negdje u avgustu i da će me pozvati.Znači, dolazite?

- Kod mene nema dileme, ali mora bh. Savez obratiti FIFA-i. Mislim da i ja trebam poslati neku izjavu kako ubuduće želim igrati za bh. reprezentaciju. Sve to mora proći proceduru, jer sam se u FIFA-i vodio kao kanadski reprezentativac.

Pretpostavljamo da Vas iz Kanade ne žele tek tako pustiti?

- Zvali su me za turnir zemalja Golfskog zaljeva, međutim odbio sam. Moguće da su to shvatili kao moj oproštaj od kanadskog dresa. Nisam imao nikakvog pritiska sa te strane.

Pruža vam se mogućnost da naredne godine u ovo doba sa bh. reprezentacijom budete sudionik SP u Južnoj Africi?

- Drago mi je zbog takve mogućnosti, pogotovo što ću biti sa velikim igračima, kao što su Džeko, Misimović, Spahić, Ibišević... I moj otac, kao i sva moja familija, priželjkuje da branim za BiH, za zemlju gdje sam rođen - izjavio je za "San" Asmir Begović.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 24 jun 2009, 04:30

Definitvno je da smo dobili jos jednog dobrog cuvara mreze pred kojim je jos ruku na srce duga duga i nadama se blistava karijera.
BosnaE

BHFAN22
Kontakt:

Post Postao/la BHFAN22 » 24 jun 2009, 05:24

Nisam nikad gledo ovog malog (Asmira) kako brani ali ako je ista bolji od Supica (koji za mene nije nista pokazo) treba da igra za repku. A ipak sam uvjeren da je bolji, posto on brani u Engleskoj a Supic bog zna gdje....
I Krv Svoju Za Bosnu Moju!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 24 jun 2009, 11:17

noah je napisao/la:Begović pristao, čeka se potez Saveza

slika

Asmir Begović, golman Portsmuta, u avgustu će debitirati za bh. reprezentaciju! Naravno, ukoliko NSBiH do tada sredi neke "sitnice" oko promjene sportskog državljanstva. Poznavajući praksu ljudi iz NS BiH, koliko su "ažurni", ta bi "sitnica" mogla prerasti u problem. U do sada nebrojeno puta, pokazali su se aljkavim, sporim, nezainteresiranim, zbog čega smo izgubili brojne talente...Ipak, raduje nas optimizam i naglašena želja samog Begovića, koji se nalazi na odmoru u Hejbrunu (Njemačka).

- Odmaram se u krugu porodice ovdje. Mislio sam doći na koji dan u Sarajevo, gdje također imam familije, ali male su šanse, jer mi uskoro počinju pripreme.Ne znam ni koji će nas trener voditi u narednoj sezoni, jer je promijenjen dosadašnji šef - izjavio je za Asmir Begović.

.Zanima nas kako je tekao razgovor sa bh. selektorom Miroslavom Blaževićem?- Bio je to korektan, kratak i konkretan razgovor.

Drago mi je što me nazvao Blažević.

Kako je završio razgovor, nije selektor valjda pitao samo za zdravlje..?

- Naravno da nije. Razgovarali smo o mom statusu. Složili smo se da je najbolje da sačekamo. Ustvari, treba riješiti neke tehničke probleme.

Da li vam je selektor najavio poziv?- Jeste! Rekao mi je da je nova utakmica bh. reprezentacije negdje u avgustu i da će me pozvati.Znači, dolazite?

- Kod mene nema dileme, ali mora bh. Savez obratiti FIFA-i. Mislim da i ja trebam poslati neku izjavu kako ubuduće želim igrati za bh. reprezentaciju. Sve to mora proći proceduru, jer sam se u FIFA-i vodio kao kanadski reprezentativac.

Pretpostavljamo da Vas iz Kanade ne žele tek tako pustiti?

- Zvali su me za turnir zemalja Golfskog zaljeva, međutim odbio sam. Moguće da su to shvatili kao moj oproštaj od kanadskog dresa. Nisam imao nikakvog pritiska sa te strane.

Pruža vam se mogućnost da naredne godine u ovo doba sa bh. reprezentacijom budete sudionik SP u Južnoj Africi?

- Drago mi je zbog takve mogućnosti, pogotovo što ću biti sa velikim igračima, kao što su Džeko, Misimović, Spahić, Ibišević... I moj otac, kao i sva moja familija, priželjkuje da branim za BiH, za zemlju gdje sam rođen - izjavio je za "San" Asmir Begović.
Hvala na informaciji... Ovo je važna vijest. A sad treba one kabadahije iz saveza natjerat da riješe i ta tehnička pitanja.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.