Regularnost, posjećenost i kvalitet Premijer Lige BiH

escape
Kontakt:

Re: Infrastruktura

Post Postao/la escape » 02 mar 2009, 08:23

Simpatiziram Zrinjski, ali stadion je očaj.. ova tribina je najbolja za skijaške skokove...

High

Re: Infrastruktura i budžeti klubova u BiH

Post Postao/la High » 02 mar 2009, 17:55

Dakle,kao sto vidite od sad infrastruktura i budžeti klubova su u istoj temi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 03 mar 2009, 14:02

High je napisao/la:Dakle,kao sto vidite od sad infrastruktura i budžeti klubova su u istoj temi.
to je dobro odmah se smanji broj tema i izgleda urednije
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

um vuk
Kontakt:

Post Postao/la um vuk » 03 mar 2009, 14:45

evo manijaci se žale na "tribinu" u tuzli i mogu da kažem da to nigdje nema,pa čak ni u drugim ligama.
sjećam se kad je zrinjski pobijedio 6:0 slobodu,a taman je bilo ljetno razdoblje bilo,trava je toliko bila visoka da sam se stalno okretao jer sam se bojao zmija :D :D :D ... i zaista je tako..
ako ništa barem mogu napravit na onom mjestu montažnu tribinu kao što su napravili u banja luci,i već takva bi bila koliko toliko prihvatljiva... :)
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 03 mar 2009, 14:53

um vuk je napisao/la:evo manijaci se žale na "tribinu" u tuzli i mogu da kažem da to nigdje nema,pa čak ni u drugim ligama.
sjećam se kad je zrinjski pobijedio 6:0 slobodu,a taman je bilo ljetno razdoblje bilo,trava je toliko bila visoka da sam se stalno okretao jer sam se bojao zmija :D :D :D ... i zaista je tako..
ako ništa barem mogu napravit na onom mjestu montažnu tribinu kao što su napravili u banja luci,i već takva bi bila koliko toliko prihvatljiva... :)

hahahah jesi smjesan cuj bojao se zmija pa gdje to idu gostujuci navijaci na Tusnju, LOL, pa ipak je to sramota :lol:
mB!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 mar 2009, 14:57

um vuk je napisao/la:evo manijaci se žale na "tribinu" u tuzli i mogu da kažem da to nigdje nema,pa čak ni u drugim ligama.
Slazem se apsolutno,samo sto se gospoda uvijek izlvaci odgovorom gradi se i tako evo od poslije rata i dan danas govori u planu je gradi se,dosad su mogli 6 stadiona napravit a ne tribinu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 03 mar 2009, 15:09

kao što reče jedan forumaš u postu iznad.
navijač sam Zrinjskog ali moram priznati da mi stadion izgleda kriminalno. jedino mi se glavni teren čini sasvim zadovoljavajućim. pomoćni ili je živo blati ili kada sunce opiči onda je kao njiva za krompire.
također mislim da bi najbolje bilo srediti donju tribinu i napraviti nove tribine, barem na stajanju i prema pomoćnom. ne moraju biti velike, 10-ak, 12 redova. jer davno je vrijeme prošlo kada su se stadioni pravili ovako samo sa jednom ili dvije tribine koje su velike a sa ostalih strana šuplje.
Momče Hercegovče

juzni vjetar!
Kontakt:

Re: Infrastruktura

Post Postao/la juzni vjetar! » 03 mar 2009, 15:15

Amicko je napisao/la:slika
uz malo dorade moze biti najbolji stadion za mene je i sada volim te zeljo !!!
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Taso
Kontakt:

Post Postao/la Taso » 03 mar 2009, 23:29

Josip321 je napisao/la:kao što reče jedan forumaš u postu iznad.
navijač sam Zrinjskog ali moram priznati da mi stadion izgleda kriminalno. jedino mi se glavni teren čini sasvim zadovoljavajućim. pomoćni ili je živo blati ili kada sunce opiči onda je kao njiva za krompire.
također mislim da bi najbolje bilo srediti donju tribinu i napraviti nove tribine, barem na stajanju i prema pomoćnom. ne moraju biti velike, 10-ak, 12 redova. jer davno je vrijeme prošlo kada su se stadioni pravili ovako samo sa jednom ili dvije tribine koje su velike a sa ostalih strana šuplje.
ocetel da vam RedArmy napravi svakako smo vam i to napravili

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 03 mar 2009, 23:46

Taso je napisao/la: ocetel da vam RedArmy napravi svakako smo vam i to napravili
pa Ra nisu ni postojali kada se pravio stadion,osim toga pravili su ga svi mostarci i tvoj djed i moj, i svi imamo pravo na njega!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 04 mar 2009, 00:03

Ona montažna tribina kao u BL košta možda nekih 10ak tisuća maraka masimalno,a zadovoljava sigurno minimum za naše uvjete. Koliko sam ja upratio, predsjednik Slobode je neki čovjek koji ima jaku građevinsku firmu. Pa kao onda on i njegovi ne mogu makar to uraditi. Pa zar sebi Tuzla može dozvoliti da bolje uvjete za goste ima/o Velež u Vrapčićima nego oni na Tušnju.
Koad nas su pod b.b. skoro sve odradili privatnici iz uprave iz svojih džepova (nebitno za priču odakle im) bez skoro ikakve pomoći od grada.
S druge strane (bukvalno, he he) je Velež naveo da je potrošio (iz gradskog budžeta) 30 000Km na onu skelu koju su koristili godina dana za prihvat navijača. Šupljak, nestale pare,a nema ni tribine. :oops:

daidza
Kontakt:

Post Postao/la daidza » 04 mar 2009, 01:35

Eagles je napisao/la:
Taso je napisao/la: ocetel da vam RedArmy napravi svakako smo vam i to napravili
pa Ra nisu ni postojali kada se pravio stadion,osim toga pravili su ga svi mostarci i tvoj djed i moj, i svi imamo pravo na njega!
svaka cast nek si mu reko i jesu svi pravili pa zasto onda opet svi i ne koriste nije mi jasno?

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 04 mar 2009, 07:49

Nerazumijem zasto je Mostar poseban sto se tice igranja Veleza pod Bjelim Brijegom. Pa Zvijezda je igrala na stadionu u Orasju u pocetku kad su usli u Premijer Ligu a nije cak iz istog grada!!! Nidje veze i nikakvih problema a eto Zvijezda nije klub sa hrvatskim predznakom. Ovo mi govori da jednostavno neki ljudi u Mostaru ne zele Velez pod Bjelim Brijegom ni pod kakvu cjenu!!
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 04 mar 2009, 09:55

Crveni_1922 je napisao/la:Nerazumijem zasto je Mostar poseban sto se tice igranja Veleza pod Bjelim Brijegom. Pa Zvijezda je igrala na stadionu u Orasju u pocetku kad su usli u Premijer Ligu a nije cak iz istog grada!!! Nidje veze i nikakvih problema a eto Zvijezda nije klub sa hrvatskim predznakom. Ovo mi govori da jednostavno neki ljudi u Mostaru ne zele Velez pod Bjelim Brijegom ni pod kakvu cjenu!!
Sta ces!!!Svakak'ih ljudi ima!!!Pa onaj stadion u Vrapcicima nije ni za pionire Veleza,ono je sramota nevidjena...borite se svim dozvoljenim sredstvima,jer imate puno pravo da dijelite stadion sa komsijama!!!
Jug je naša sveta strana,plavom bojom obasjana...!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 04 mar 2009, 09:56

slika

Ovako je trebo izgledati novi Velezov stadion u Sjevernom Logoru.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 04 mar 2009, 10:03

pa Ra nisu ni postojali kada se pravio stadion,osim toga pravili su ga svi mostarci i tvoj djed i moj, i svi imamo pravo na njega![/quote]
Tako je!!!Zato vi Ultrasi,pozovite odgovorne da ustupe i Velezu stadion,pa ga ponovo zajedno doradite!!!Poštov'o bi vas maximalno kad bi se odlucili na takav gest!!!

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 04 mar 2009, 10:06

Crveni_1922 je napisao/la:slika

Ovako je trebo izgledati novi Velezov stadion u Sjevernom Logoru.
Jel trebao il'treba?

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 mar 2009, 11:46

Pa ti nisi normalan, naravno/nazalost da je 'trebao', a ne 'treba', tko si moze priustiti takav jedan stadion, i tko ce mu ga ispuniti? To bi previse bilo.
Politika je davno umijesala svoje prste u pitanje Bijelog Brijega. Jos od zabrane djelovanja Zrinjskog, osnivanjem Veleza, to je postao nekako Velezov stadion, i dan danas se cesto kaze stari Velezov stadion, kao i prostor oko njega, 'staro Velezovo', iako je gradski i nitko tehnicki nema pravo na njega vece od nekoga drugog, neovisno o tome sto su ovi igrali na njemu puno duze, mislim, igrao bi i Zrinjski da je smio postojati.
No, ljudi su se ocito dosjetili kako iskoristiti cinjenicu da je to gradski stadion i samim time moze biti zakupljen na koristenje, pa ti sad pjevaj borbene...
...Život za Široki...

um vuk
Kontakt:

Post Postao/la um vuk » 04 mar 2009, 11:53

staro veležovo je bio teren zrinjskog za vrijeme ndh.ukidanjem zrinjskog taj isti stadion dobiva na korišenje rsd velež,pa se tu desila prva otimačina.kad je donesen plan za izgradnju stambenog naselja na tom području,mostar je izgradio stadion pod b.b,udaljen samo 200-njak metara od prvog stadiona..
to je trebao biti gradski stadion svih klubova,ali velež je doslovno gušio osnivanje drugih nogometnih klubova,pa je taj stadion pripadao samo njemu..
kako vi neshvaćate da prvo vaši ljudi ne žele se vraitt pod bb,jer ovako imaju izvor za pranje novca,stalno neke donacije za stadion,mogi ste napraviti poljud od novca koji vam je doniran za njega..
pusti priče..popij sprite
Zadnja izmjena: um vuk, dana/u 04 mar 2009, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 mar 2009, 11:57

To zadnje je doduse velika istina. Ima puno takvih klubova danas, i to mahom i ovih 'velikih' kao, a u biti fondacije za pranje novca i profiterstvo celnih ljudi na stetu kluba, njegovih djelatnika, igraca, pa i samog imena istog. Takvima nije u interesu ulagati u momcad, niti im je u interesu ulagati u stadion, normalne uvjete na terenu, oko njega, trening kampove, uvjete za gostujuce navijace i sl. To je u biti ono sto razdvaja danas one koji ustvari nesto konkretno rade, ulazu trud i kapital pored svih gore navedenih radnji, od onih kojima takva jedna situacija donekle odgovara, samo eto naravno ne odgovara im navijacima.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], Lobudaraczapamcenje, Venom i 29 gostiju.