2016/17 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Clutch
Kontakt:

Re: 2016/17 NBA Off-season

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2016, 17:24

Epidaurus je napisao/la:
Clutch je napisao/la:- Kobeova oprostajna sezona
- Rekordna sezona Warriorsa i Stepha
- LeBron donio titulu u Cleveland nakon 52 godine suše
- Ponajbolji Slam Dunk Contest ikad
- sta sam zaboravio

Kakva sezona, NBA ide u neke nove visine
Kakav odgovor od Stepha i Dubsa očekuješ dogodine ? Izdizanje i kreiranje historije ili pad nakon ovog šoka ?
Vidim ih kao favorite broj 1 za titulu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 20 jun 2016, 17:31

- sta sam zaboravio

Westbrook izjednacio Magicov rekord po broju triple doubleova.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 18:00

Clutch je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
- sta sam zaboravio

Kakav odgovor od Stepha i Dubsa očekuješ dogodine ? Izdizanje i kreiranje historije ili pad nakon ovog šoka ?
Vidim ih kao favorite broj 1 za titulu.
Slažemo se znači tu :thumbup:

Ne bi bilo loše da zamijene Ezelija Noahom, potpišu jednog dodatnog šutera na 4 (MT :pray: ), potpišu Barnesa za neki normalan ugovor i da vidimo iskupljenje. Na Stephu je sad da se iskupi za ovo, vidi se da je na konferenciji muški podnio poraz i svjestan je da je žestoko podbacio. Živo me zanima kakav će biti dogodine, navijam da uzme opet MVPa i titulu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 jun 2016, 18:17

Treba prvo vidjeti hoce li Curry biti izoperisan i sastavljen pred pocetak sezone :D . Salu na stranu, ja ih licno ne vidim vise kao favorite broj 1. Oklahoma je pokazala kako treba s njima igrati, a mi smo ih totalno nadigrali ovim fantasticnim povratkom. Za mene su veci favoriti i Cavsi i OKC i SAS i LAC (nadam se da ce ih konacno povrede zaobici). Curry je u playoffu pokazao da je one trick pony i oduzmi mu sut i vidjeli smo kakav je. Najgore sto se moze raditi kada ga se cuva je zalijetati se na njegovu fintu sto je Irving pokazao u igri 1 na 1 sa njim. Kada napada obruc nista posebno, sklon greskama i fulanju zicera. U RS svakako MVP, ali playoff pokazuje da je hajp jednostavno pretjeran i da nije ni blizu takav igrac kakvim ga se predstavlja. Playoff je fakat mjerilo jer se tada titule uzimaju, a playoff pokaza da je treci igrac svoje ekipe.

Sto se tice same sezone, ocekujem itekako zanimljivu sezonu, a najljepse ce mi biti gledati Minny i Sixerse uz moje Cavse naravno.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2016, 18:21

Mislim da necu citati forum tokom ovog off seasona. Ne moze ovakve upise moj mozak da svari, a bit ce ih na vagone nakon ovog poraza.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 18:24

adriano_leite je napisao/la:Treba prvo vidjeti hoce li Curry biti izoperisan i sastavljen pred pocetak sezone :D . Salu na stranu, ja ih licno ne vidim vise kao favorite broj 1. Oklahoma je pokazala kako treba s njima igrati, a mi smo ih totalno nadigrali ovim fantasticnim povratkom. Za mene su veci favoriti i Cavsi i OKC i SAS i LAC (nadam se da ce ih konacno povrede zaobici). Curry je u playoffu pokazao da je one trick pony i oduzmi mu sut i vidjeli smo kakav je. Najgore sto se moze raditi kada ga se cuva je zalijetati se na njegovu fintu sto je Irving pokazao u igri 1 na 1 sa njim. Kada napada obruc nista posebno, sklon greskama i fulanju zicera. U RS svakako MVP, ali playoff pokazuje da je hajp jednostavno pretjeran i da nije ni blizu takav igrac kakvim ga se predstavlja. Playoff je fakat mjerilo jer se tada titule uzimaju, a playoff pokaza da je treci igrac svoje ekipe.

Sto se tice same sezone, ocekujem itekako zanimljivu sezonu, a najljepse ce mi biti gledati Minny i Sixerse uz moje Cavse naravno.
SAS i LAC nikako dogodine nisu veći favoriti od GSWa. Bar dok jedni ne nađu beka koji je u stanju vrtiti napade protiv vrhunske odbrane, a drugi kvalitetnog bočnog defanzivca. CLE, OKC i GSW su prva tri, iza njih LAC i SAS.

O ovme one trick pony je stvarno više neukusno raspravljati. Još treći igrač ekipe. Daj majke ti.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 20 jun 2016, 18:27

adriano_leite je napisao/la:Treba prvo vidjeti hoce li Curry biti izoperisan i sastavljen pred pocetak sezone :D . Salu na stranu, ja ih licno ne vidim vise kao favorite broj 1. Oklahoma je pokazala kako treba s njima igrati, a mi smo ih totalno nadigrali ovim fantasticnim povratkom. Za mene su veci favoriti i Cavsi i OKC i SAS i LAC (nadam se da ce ih konacno povrede zaobici). Curry je u playoffu pokazao da je one trick pony i oduzmi mu sut i vidjeli smo kakav je. Najgore sto se moze raditi kada ga se cuva je zalijetati se na njegovu fintu sto je Irving pokazao u igri 1 na 1 sa njim. Kada napada obruc nista posebno, sklon greskama i fulanju zicera. U RS svakako MVP, ali playoff pokazuje da je hajp jednostavno pretjeran i da nije ni blizu takav igrac kakvim ga se predstavlja. Playoff je fakat mjerilo jer se tada titule uzimaju, a playoff pokaza da je treci igrac svoje ekipe.

Takodjer tu je uvijek nezgodni Portland,te ekipa Utaha koja je mlada i zeljna krvi.Takodjer ne treba zaboraviti ni NOP jer ako ih povrede zaobidju mogu biti itekako opasni.Tako da ce im i Play Off biti upitan.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 jun 2016, 18:31

Epidaurus je napisao/la:

SAS i LAC nikako dogodine nisu veći favoriti od GSWa. Bar dok jedni ne nađu beka koji je u stanju vrtiti napade protiv vrhunske odbrane, a drugi kvalitetnog bočnog defanzivca. CLE, OKC i GSW su prva tri, iza njih LAC i SAS.

O ovme one trick pony je stvarno više neukusno raspravljati. Još treći igrač ekipe. Daj majke ti.
Pa je li ti se cinio kao MVP? Meni nije i sam si pisao o tome. Covjek je suter kakvog liga nije vidjela, sve osim toga je...
SAS ce imam osjecaj okupiti ekipu i bit ce prvi favorit za titulu. Ne bih njih nikako otpisao, nema sanse. Pop vjerovatno uveliko vec mjesec dana razmislja sta i kako. LAC je jako opasna ekipa i molim Boga da budu kompletni da pokazu sta mogu. Zaista je nevjerovatno i tuzno koliko imaju problema sa povredama iz godine u godinu. OKC uz par promjena moze biti itekako opasna. Nas necu komentarisati jer nas opet ne vidim kao vece favorite od SAS, OKC, LAC, zbog nedostatka sistema i prevelike ovisnosti od izolacija. Bas bih tim redoslijedom i poredao favorite: SAS, OKC, LAC, CAVS, GSW.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 18:39

adriano_leite je napisao/la: Pa je li ti se cinio kao MVP? Meni nije i sam si pisao o tome. Covjek je suter kakvog liga nije vidjela, sve osim toga je...
SAS ce imam osjecaj okupiti ekipu i bit ce prvi favorit za titulu. Ne bih njih nikako otpisao, nema sanse. Pop vjerovatno vec sada razmislja sta i kako. LAC je jako opasna ekipa i molim Boga da budu kompletni da pokazu sta mogu. Zaista je nevjerovatno i tuzno koliko imaju problema sa povredama iz godine u godinu. OKC uz par promjena moze biti itekako opasna. Nas necu komentarisati jer nas opet ne vidim kao vece favorite od SAS, OKC, LAC, zbog nedostatka sistema i prevelike ovisnosti od izolacija. Bas bih tim redoslijedom i poredao favorite: SAS, OKC, LAC, CAVS, GSW.
Ne, nije izgledao kao MVP u finalu. Da, izgledao je kao MVP u 3 ključne utakmice protiv OKC. One trick pony ? Pa ono tako ga je lako zaustaviti da ne smiješ ni pomisliti braniti ga na picku bez udvajanja. Da li je zbog toga što je odigrao finale ispod razine MVPa tj one na koju nas je navikao opravdan razlog da neko dođe i lupi da je treći igrač svoje ekipe ? Ne. Jel to zvuči pomalo glupo ? Da. Sad željno iščekujem da se proglasi Irving boljim igračem od njega jer je imao bolju seriju. Tačno čovjek pomisli da se ove teme krenu malo normalizirat i onda dođeš i lupiš one trick pony i treći igrač svoje ekipe.

SAS neće biti prvi favorit za titulu sve dok ne nađu playa koji može nešto uraditi protiv jake odbrane. Parker je rahmetlija skoro, Manu također. Kawhi kao kreator nije rang igrača koji će noist napad i kreirati svima oko sebe. Dakle nikako prvi favoriti za titulu i nikako iznad GSWa.

LAC ima sve fino složeno "samo" ogromnu rupu na boku. U konferenciji gdje za finale moraš dobiti bar 2 od 3 tima iz trojca GSW, SAS, OKC koji svi redom imaju elitne strijelce i šutere vani, Wesley Johnson nije baš neko rješenje.

bosnianbeast23
Kontakt:

Post Postao/la bosnianbeast23 » 20 jun 2016, 19:13

Realno ljudi,pričajte šta hoćete ali ja i slijedeće sezone Warriorse vidim kao favorite NUMBER 1(bez obzira što su mi ekipa koju ne simpatišem).Warriorsima će najveći konkurent biti upravo Thunderi a mislim da je sa Spursima gotovo,moraju krenuti u rebuilding :P

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 jun 2016, 19:34

Epidaurus je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Pa je li ti se cinio kao MVP? Meni nije i sam si pisao o tome. Covjek je suter kakvog liga nije vidjela, sve osim toga je...
SAS ce imam osjecaj okupiti ekipu i bit ce prvi favorit za titulu. Ne bih njih nikako otpisao, nema sanse. Pop vjerovatno vec sada razmislja sta i kako. LAC je jako opasna ekipa i molim Boga da budu kompletni da pokazu sta mogu. Zaista je nevjerovatno i tuzno koliko imaju problema sa povredama iz godine u godinu. OKC uz par promjena moze biti itekako opasna. Nas necu komentarisati jer nas opet ne vidim kao vece favorite od SAS, OKC, LAC, zbog nedostatka sistema i prevelike ovisnosti od izolacija. Bas bih tim redoslijedom i poredao favorite: SAS, OKC, LAC, CAVS, GSW.
Ne, nije izgledao kao MVP u finalu. Da, izgledao je kao MVP u 3 ključne utakmice protiv OKC. One trick pony ? Pa ono tako ga je lako zaustaviti da ne smiješ ni pomisliti braniti ga na picku bez udvajanja. Da li je zbog toga što je odigrao finale ispod razine MVPa tj one na koju nas je navikao opravdan razlog da neko dođe i lupi da je treći igrač svoje ekipe ? Ne. Jel to zvuči pomalo glupo ? Da. Sad željno iščekujem da se proglasi Irving boljim igračem od njega jer je imao bolju seriju. Tačno čovjek pomisli da se ove teme krenu malo normalizirat i onda dođeš i lupiš one trick pony i treći igrač svoje ekipe.

SAS neće biti prvi favorit za titulu sve dok ne nađu playa koji može nešto uraditi protiv jake odbrane. Parker je rahmetlija skoro, Manu također. Kawhi kao kreator nije rang igrača koji će noist napad i kreirati svima oko sebe. Dakle nikako prvi favoriti za titulu i nikako iznad GSWa.

LAC ima sve fino složeno "samo" ogromnu rupu na boku. U konferenciji gdje za finale moraš dobiti bar 2 od 3 tima iz trojca GSW, SAS, OKC koji svi redom imaju elitne strijelce i šutere vani, Wesley Johnson nije baš neko rješenje.
Pa ja ti kazem jna osnovu finala kako je izgledao. Zar Finale nije razlog igranja u NBA? S obzirom da se James proglasavao chokerom, zar i Curry ne bi trebao biti proglasen chokerom?

Kad ga sut ne ide onda nemas nikakve probleme sa njim. U picku je nenormalan i tu ti treba 2-3 igraca da ga zaustavis i to je pitanje kako ces izrotirati jer ce neko biti slobodan od trojke Green, Curry, Klay (pick and roll s Draymondom), medjutim 1 na 1 i ostalo? Pa vidjeli smo. Sto se tice finala, Klay je bolje igrao, trosio se na obe strane parketa a ne treba ni trositi rijeci na ono sto radi MVP GSW-a Green. Koliko god ga ja ne volim, lik je neophodan GSW-u.

Ja da sam navijac GSW, imao bih brigu da mi MVP i neko od koga najvise ocekujem nije u stanju uzeti Irvinga 1 na 1 i bjezanje od izolacije protiv igraca za kojeg vecina ljudi smatra da je los defanzivac, tj. rupa. MVP mora ici u izolaciju protiv defanzivne rupe.

Da se razumijemo, ja cu biti presretan ako ce Curry narednih 5 godina igrati kao ove 2 sezone, bolesno u RS i ovako kako je igrao u Playoffu i Finalu.

Vidio si da kosarka nije teorija brate i nemoj nikad otpisati SAS jer su u stanju stvoriti dobru ekipu zahvaljujuci Popu koji zna sta hoce. Parker ce nadam se otici na klupu da ga ne eksploatisu svakojaki novaci, jer nije zasluzio da se neko sali s njim. S klupe bi itekako mogao dati ogroman doprinos i liciti na sebe u nekih 20ak minuta po mecu.

LAC treba mozda 2 igraca, ali najvise od svega im treba zdravlje Paula i Griffina. Fakat mi je zao sto nisam imao priliku da ih gledam zdrave dublje u sezoni, jer smatram da su zreli za velike stvari.

Mes Que Un Club!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 20 jun 2016, 19:40

jedva cekam da vidim embida,samo da mu je zdravlja do kraja karijere

Sent from my iPhone using Tapatalk

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: 2016/17 NBA Off-season

Post Postao/la JoseeMourinho » 20 jun 2016, 19:44

Clutch je napisao/la:Mislim da necu citati forum tokom ovog off seasona. Ne moze ovakve upise moj mozak da svari, a bit ce ih na vagone nakon ovog poraza.
Al ovako nešto se očekivalo, jedan napad je odlučio kako ce se mišljenja postaviti znaci ta sekunda ta sitna nit izmedju poraza i pobjede odma postavlja jedne kao najgore jedne kao najbolje, nema sredine nikako ovdje :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 19:47

Pa ono ako je čovjek imao problema odvojiti se u igri 1 na 1 od jednog Lovea, a cijelu sezonu je pravio budalama 3 puta atletičnije igrače od istog onda sigurno ima neki razlog što je to tako. Ja npr ne vjerujem da čovjek koji je to sve radio čitavu sezonu odjednom zaboravi rješavati te izolacije. Fizičke limitiranosti kodStepha je bilo, vi to možete prihvatiti a i ne morate. To je činjenica. To opet kažem NIJE OPRAVDANJE da odigra ovako lošu 7. utakmicu ali jedna loša serija ne znači da je 3. igrač svoje ekipe i da je one trick pony. Ja smatram, a vjerujem ne samo ja nego i mnogi drugi koji žele realno sagledati situaciju, da je jedna takva izjava žestoka glupost i bezobrazno trollanje. Npr meni je ta izjava jednako glupa i smiješna kao tvrdnje da LeBron ima samo snagu i ništa više.

Al eto, čovjek ima samo šut i ništa više. U ostalom svemu je ekstremno tanak i Isaiah Thomas i Kyle Lowry su igračine za njega.

I da, ja definitivno odustajem od ikakve rasprave više na ovu temu i na bilo šta u vezi Stepha jer nikoga neću ubjediti da cijeni to šta taj čovjek može da radi. Slažem se s Clutchom da ovu temu treba izbjegavat čitavo ljeto jer će je vrlo brzo zasut bljuvotine od postova koji pljuju pojedine igrače. Ja ću se lično potrudit da što veći broj takvih postova pobrišem.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 20 jun 2016, 19:58

Pa dobro adrianu nije strano da izvaljuje nebuloze koje veze sa zivotom nemaju pa tako i ovo da je SAS veci favorit od GSW itd..nikako da shvatis i realno sagledas SAS,fino sam ti govorio pred pocetak playoffa da od Dincana nema nista i da Pop nije nikakvo cudo,al iti si tvrdio da je Duncan odmoran i top 5 igrac lige,da je SAS u prednosti zbog Popa i Duncana,i sada nastavljas sa glupostima,ali ova je i ok u odnosu na ono da Steph do prije 2 god nije bio ni medju 30 - 40 igraca lige...nevjerovatno i svaka ti cast.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 jun 2016, 20:08

Postoje li kakve pretpostavke koliko ce Eric Gordon traziti na ljeto?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 jun 2016, 20:21

dscile je napisao/la:Postoje li kakve pretpostavke koliko ce Eric Gordon traziti na ljeto?
Ne znam koliko ce traziti, ali prica se da bi mi mogli biti u otpicaju za njega, poceo je kao pratiti Denver na instagramu/twitteru gdje vec(a to rijetko ko radi xD)

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 20 jun 2016, 20:23

- sta sam zaboravio

Fakat... :tokralju:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jun 2016, 20:29

Čovječe zar već ima 4 godine kako su Sunsi potpisali Gordona, a Hornetsi mečirali ponudu :crazy:

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 20 jun 2016, 20:40

dscile je napisao/la:Postoje li kakve pretpostavke koliko ce Eric Gordon traziti na ljeto?
12 mil otprilike,kad je zdrav opravdava te pare

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.