Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će 26. maja u Južnoj Koreji bogatija za jednog fudbalera. Riječ je o Harisu Medunjaninu, o kojem se posljednjih mjeseci mnogo priča. Napadač Alkmaara i reprezentativac mlađih holandskih selekcija odazvat će se selektoru Blažu Sliškoviću kada mu uputi poziv.
Ovih dana sa 21-godišnjim Medunjaninom razgovarao je direktor reprezentacije BiH Ahmet Pašalić, a da je razgovor tekao više nego korektno, potvrdio nam je i sam Haris.
- Direktor mi je rekao da ću biti pozvan za meč s Južnom Korejom, što mi je vrlo drago čuti. Bit će mi drago da dođem i pokažem šta znam. Doći ću i vidjeti kako sve to izgleda - kaže nam Medunjanin.
Kako smo shvatili, Haris prvo želi vidjeti, a onda definitivno odlučiti.
- Tako nekako. Iskreno, čini mi se da u Holandiji imam dosta šansi da uspijem, ali bih volio izabrati BiH. Rođen sam tamo i s ponosom bih igrao za svoju domovinu. Kada me pozovu, sigurno ću doći pa ćemo vidjeti - govori Haris.
Nastupi za Holandiju
Medunjanin je igrao za holandsku selekciju U-19. Na njega itekako računaju pa će u prvoj polovini maja, prije Južne Koreje, zaigrati za olimpijsku selekciju Holanđana na turniru u Francuskoj. To zvuči pomalo zbunjujuće, ali i potvrđuje da se Haris još ničega nije odrekao te da nije čvrsto odlučio.
- Očekuje me dosta razgovora. Trebam vidjeti i sa svojim menadžerom šta će mi on savjetovati, tu je i moj trener Luis Van Gaal... Ne treba previše žuriti, ali ono što je trenutno važno jeste to da želim igrati za BiH. Ukoliko sve bude uredu, ako vidim da se mogu lijepo uklopiti i da mogu računati na budućnost u BiH, zašto da ne - kaže Medunjanin.
Koliko znam, ovo je bio poziv na koji se nije odazvao...
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!