A sta to od ovoga sto sam rekao nije tacno??? Ne'am ja nista ni protiv Misketa ni protiv Papeta, nego, kao sto rece ovaj @Za_Raju, dosta je vise tih koji po defaultu idu u prvih jedanaest. Treba jarane derat guzove da bi se vratio u formu i zasluzio tih prvih XI, a ne kukat i ljutit se k'o razmazeno deriste !Hordas Doboj je napisao/la:Ma kume sve si rek'oraul-zakon je napisao/la:Evo zbog ovakvih prica smo mi i dalje bez ijednog velikog takmicenja, iako smo po igrackom kadru daleko ispred nekih repki koje su bile i na EP i na SP, pa cak i od nekih koje su i osvajale EP(Danska, Grčka). Daleko od toga da se ja ne slazem s tim da je Miske nasa legenda, itekako jeste, ali u ovom trenutku on ne moze izdrzati vise od 30-tak minuta(i meni je krivo al ****,tako je). Nama fali profesionalizma!!! Pa ljudi moji, sta je jedan Raul,jedan od najboljih kojeg je fudbal ikad vidio, covjek koji je jedini blistao u onoj Spaniji koja tad bila odron od ekipe, ikona iste trebao da uradi kada su ga izostavili sa spiska??? Jel' podivlj'o ko ovi nasi? Nije, nego je to prihvatio sasvim normalno jer je shvatio da su u tom trenutku postojala dvojica igraca koja su, prije svega kondiciono,miljama ispred njega...I sad, nakon odlicnih igara u Schalkeu, kada je mozda i zasluzio poziv opet je MIRNO gledao kako se prije njega poziva Torres koji je u istom tom periodu u pola godine zabio 1 gol ! Ali nije podivljao kao ovi nasi...Zasto? ZATO STO NIJE SELJAK I ZATO JER MU JE REPREZENTACIJA SVETINJA! Raula sam uzeo samo kao primjer,ima tu jos igraca tipa Poulsen,Ronaldinho...Mozda je malo opsirno ali to je moje misljenje i nije se moglo sazeti u par recenica
Desavanja unutar reprezentacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- raul-zakon
- Kontakt:
Re: Desavanja unutar reprezentacije
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
HALA MADRID !
- marseille7
- Kontakt:
Sta mislis da ce Bosna imati kolektivnu igru kao Grcka?Goldy je napisao/la:pravo da Vam kažem ni ja ne znam koje je objašnjenje....![]()
![]()
ali znam da je to vrijedno proučavanja i razmišljanja, i da rješenje vrijedi zlata, kako u fudbalu tako i u životu.... i to znači da i BIH može u najmanju ruku pobjediti Francusku...
razlozi koje ste naveli iznad ništa ne objašnjavaju....nego su samo opisivanje nečega što se desilo ,a što ni sama Grčka ni prije ni poslije nije mogla ni izbliza ponoviti...mrsko mi je sad da pišem ali ako samo pročitate šta ste napisali vidjećete da ništa niste objasnili...
Npr jedan argument 'bili su podcjenjeni' -
niđe veze , svaka slabija repka je gotovo uvijek potcjenjena od jače repke kao npr bosna kad igra sa francuskom pa su nas opet glat dobili...
Ili 'odbrana je bila beton betona'-
jest sad to lako reći nakon što su to napravili- al kako odigrati sa prosječnim igračima odbranu koja je beton betona??( a istu tu odbranu su prije i poslije tog EP velike ekipe sa lakoćom guzile) ...pa najbolji grčki igrači bili su rezerve u evropskim timovima, a niko nije bio član jačih timova osvajača evropskih kupova i slično...
Ili 'njemačka i španija nisu bile jake..Italija je tražila identitet'...eto ko fol Grčka je bila jaka, i Grčka je eto imala identitet![]()
![]()
![]()
sa druge strane gdje su onda bile jake reprezentacije?....Francuska. Rusija. Engleska Holandija...Češka je tada bila beton...Njemačka je tada bila važeći viceprvak svijeta! a 2 godine nakon toga brončani na SP... kako god, to je sve priča post facto tj. nakon što su te repke izgubile EP... jer da su osvojile rekli bi 'bile su jake'...ovako kad ih je Grčka nakantala mi kažemo nisu bile jake....dakle to ništa ne objašnjava samo konstatuje....kao što bi sada nekon gledao ove kvalifikacije ako mi prođemo kroz par godina pa rekao 'Francuska nije bila jaka'...a mi ovdje padosmo s nogu govoreći da su prejaki.... iako nemaju nikavih rezultata....i jedva se provuku protiv albanije koju naguzi i luxemburg istim rezultatom
Dakle ponavljam pitanje čiji je odgovor zlata vrijedan: kako je prosječna evropska reprezentacija koja nikad prije nije grupe prošla, ( i samo po jednom bila na sp i ep prije toga) osvojila EP i pritom 2 x pobjedila moćni Portugal na njihovom terenu na EP u Portugalu, pred punim stadionima i predvođen Scolarijem?
I ZAPAMTI: U FUDBALU NETREBA NIKOG KOPIRAT/PROUCAVAT, TREBA GA SAMO MOCI POBJEDIT. To vazi za Grcku, Brazil i Honduras u istoj mjeri.
Opet cu ti ponovit, drugo vrijeme. Sad imas Spaniju, Njemacku, Holandiju, ekipe koje su naucile upravo od greske Euro 2004. To je pouka.
- raul-zakon
- Kontakt:
Od kud ti znas? stopao mu vrijeme ili?[/quote]
Pa nisam mu stopao vrijeme ali sa 12 kg viska, [/quote]
Nisi mu stopao vrijeme, ali si ga izgleda vagao. Dje si cika Miso, nisam te prepoznao.[/quote]
Tvoj nick sve govori...
Pa nisam mu stopao vrijeme ali sa 12 kg viska, [/quote]
Nisi mu stopao vrijeme, ali si ga izgleda vagao. Dje si cika Miso, nisam te prepoznao.[/quote]
Tvoj nick sve govori...
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
HALA MADRID !
HALA MADRID !
- marseille7
- Kontakt:
When qouteing goes wrong 

- raul-zakon
- Kontakt:
Ma ****, pozurio malo da odgovorim...marseille7 je napisao/la:When qouteing goes wrong

HALA MADRID !
HALA MADRID !
1.Pa naravno druze kolektivnu nego sta, fudbal je timski/kolektivni sport... ne mozes, a da ne igras kolektivno...i iz dana u dan se to pokazuje kao najbitnije...pogledaj brojne neuspjehe timova sastavljenih od desetina miliona EUra pokupovanih zvijezda....uvijek ih nadigra kolektiv- uigrani tim sa umjerenom kolicinom zvjezda(uber kvalitetnih pojedinaca)...marseille7 je napisao/la: Sta mislis da ce Bosna imati kolektivnu igru kao Grcka?
I ZAPAMTI: U FUDBALU NETREBA NIKOG KOPIRAT/PROUCAVAT, TREBA GA SAMO MOCI POBJEDIT. To vazi za Grcku, Brazil i Honduras u istoj mjeri.
Opet cu ti ponovit, drugo vrijeme. Sad imas Spaniju, Njemacku, Holandiju, ekipe koje su naucile upravo od greske Euro 2004. To je pouka.
2. Koje su bile greske velesila na EURO 2004, koje su sada ispravili?
3. Slazem se da ne treba kopirati sijepo već pobijedi pa kako god, jer svaka repka moze imati svoj vlastiti recept koji kod nje pali.........ja sam primjer Grcke naveo ne da bi ga slijepo kopirali vec da bi skontali da nista nije nemoguce...jer neki su se previse nafurali da su druge evropske reprezentacije kvalitetne...pogotovo Francuzi i to samo na osnovu toga sto su nas pobjedili u jednoj utakmici?!....a realno repka francuske je prosjecna reprezentacija pogledaj samo kako ih je bjelorusija nakantala ...pogledaj kako se pate protiv albanije protiv rumunije jedva da su stvorili jednu šansu i sad ko biva mi treba da ih se prepadnemo i nicemu ne nadamo ?

"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
ako je francuska prosjecna reprezentacija(puna world class igraca i reprzeentacija kojoj nismo presli centar u sarajevu) da vas pitam kakva je nasa reprezentacija?
1 GK Hugo Lloris Lyonhege je napisao/la:ako je francuska prosjecna reprezentacija(puna world class igraca i reprzeentacija kojoj nismo presli centar u sarajevu) da vas pitam kakva je nasa reprezentacija?
16 GK Steve Mandanda Marseille
23 GK Cédric Carrasso Bordeaux
2 DF Bacary Sagna Arsenal
3 DF Patrice Evra Manchester United
4 DF Adil Rami Valencia
5 DF Younes Kaboul Tottenham Hotspur
9 DF Laurent Koscielny Arsenal
13 DF Anthony Réveillère Lyon
22 DF Éric Abidal Barcelona
6 MF Yohan Cabaye Newcastle United
7 MF Franck Ribéry Bayern Munich
8 MF Mathieu Valbuena Marseille
11 MF Samir Nasri Manchester City
12 MF Marvin Martin Sochaux
15 MF Florent Malouda Chelsea
17 MF Yann M'Vila Rennes
18 MF Alou Diarra Marseille
19 MF Blaise Matuidi Paris Saint-Germain
10 FW Karim Benzema Real Madrid
14 FW Jérémy Menez Paris Saint-Germain
20 FW Kévin Gameiro Paris Saint-Germain
21 FW Loïc Rémy Marseille
FW Guillaume HoarauParis Saint-Germain
Pogledaj ti ova imena! Ne znam kako neko moze da se usudi da ih nazove prosekom. Pogledaj za kakve klubove igraci nastupaju. Pogledaj kakva im je liga. Ljudi jbt.

a tu jos nema clichya,mexesa,sakhoa,diabya,gourcuffa,diarre..igrači citya,milana,psga,arsenala,liona,reala...i jos neki koje se ne mogu sjetitsad
Jedan jako fin i razuman komentar jednog našeg novinara
'Zaključak za happy end. Na krilima pobjeda trebali bi svi razbistriti glave. Najbolje bi bilo kada bi i Begović i Hasagić i Misimović prestali postavljati ultimatume Sušiću, svojoj zemlji, te stotinama hiljada navijača koji ih do sada bodrili na svim utakmicama diljem svijeta. Ako im je stalo do Bosne i Hercegovine, fudbalske reprezentacije, navijača i konačnog plasmana na EURO 2012 lične sujete potisnut će u drugi plan. Stavit će se na raspolaganje selektoru i državi bez ikakvih uslova.
Misimoviću, Hasagiću i Begoviću manite se belaja! Svađa ne treba ni vama, ni nama!'

'Zaključak za happy end. Na krilima pobjeda trebali bi svi razbistriti glave. Najbolje bi bilo kada bi i Begović i Hasagić i Misimović prestali postavljati ultimatume Sušiću, svojoj zemlji, te stotinama hiljada navijača koji ih do sada bodrili na svim utakmicama diljem svijeta. Ako im je stalo do Bosne i Hercegovine, fudbalske reprezentacije, navijača i konačnog plasmana na EURO 2012 lične sujete potisnut će u drugi plan. Stavit će se na raspolaganje selektoru i državi bez ikakvih uslova.
Misimoviću, Hasagiću i Begoviću manite se belaja! Svađa ne treba ni vama, ni nama!'
samo sabur sve ce biti u redu mogu samo reci:
"IDEMO NA EURO"
" onclick="window.open(this.href);return false;
"IDEMO NA EURO"
" onclick="window.open(this.href);return false;
i BIH je prosjecna..šta ste se ufatili za tu jednu utakmicu....pa to nema nikave logike gledat na osnovu jedne utakmice ko je bolji pa i barcelona i real i manchester znaju popušit od trećeligaša svake godine...u jednoj utakmici...to može biti i stavr sreće...hege je napisao/la:ako je francuska prosjecna reprezentacija(puna world class igraca i reprzeentacija kojoj nismo presli centar u sarajevu) da vas pitam kakva je nasa reprezentacija?
druga stvar kaže čova gledaj im imena... pa halo ba!? ne igraju imena utakmicu...da imena igraju ne bi se utakmica ni igrala nego bi uefa samo pregledala sastave prije početka ko igra u kojem klubu i dodijelila bodove na osnovu rejtinga klubova u kojima igrači igraju...
evo rezultata francuske na zadnjem SP.... iako su francuzi imali najjača imena džaba im je to bilo
1. Urugvaj 3 2 1 0 4:0 7
2. Meksiko 3 1 1 1 3:2 4
3. Južna Afrika 3 1 1 1 3:4 4
4. Francuska 3 0 1 2 1:4 1
uzmite repku slovenije npr pa kakva oni imena imaju a vazda su na SP i EP
slovačka isto tako
Grčka 2004 je imala tako nepoznata imena da je C francuska repka imala jača imena od grčke al je A francuska popušila a Grci uzeli EP!
imena ne čine dobar tim pogledajte reala koji samo skuplja imena...a svi mu trofeji izmiču...fudbal je timska igra....važna je uigranost borbenost želja srce i ko zna šta još sve ne...
a francuzi to nemaju... ma nema ni bih al duga je to priča...
ali repka koja jedva živu glavu izvuče protiv albanije i ne stvori ni 1( NI JEDNU) 100% šansu protiv rumunije nikako nije vrhunska i možemo ih potući ako bude sreće...dosta više veličanja bezvezne francuske repke!
- Kobe Bryant
- Kontakt:
off topic :
Imal ko link gdje mogu skinuti fotografiju za poster reprezentacije BiH , bilo koja od utakmica sa Bjelorusijom ?
Imal ko link gdje mogu skinuti fotografiju za poster reprezentacije BiH , bilo koja od utakmica sa Bjelorusijom ?
Jači su od nas 5 puta realno po imenima, ali i oni su ljudi i ne lete nego imaju ruke i noge, razumnom i pravom postavkom igre mogu se dobiti i hoće ako Bog daDadobg je napisao/la:1 GK Hugo Lloris Lyonhege je napisao/la:ako je francuska prosjecna reprezentacija(puna world class igraca i reprzeentacija kojoj nismo presli centar u sarajevu) da vas pitam kakva je nasa reprezentacija?
16 GK Steve Mandanda Marseille
23 GK Cédric Carrasso Bordeaux
2 DF Bacary Sagna Arsenal
3 DF Patrice Evra Manchester United
4 DF Adil Rami Valencia
5 DF Younes Kaboul Tottenham Hotspur
9 DF Laurent Koscielny Arsenal
13 DF Anthony Réveillère Lyon
22 DF Éric Abidal Barcelona
6 MF Yohan Cabaye Newcastle United
7 MF Franck Ribéry Bayern Munich
8 MF Mathieu Valbuena Marseille
11 MF Samir Nasri Manchester City
12 MF Marvin Martin Sochaux
15 MF Florent Malouda Chelsea
17 MF Yann M'Vila Rennes
18 MF Alou Diarra Marseille
19 MF Blaise Matuidi Paris Saint-Germain
10 FW Karim Benzema Real Madrid
14 FW Jérémy Menez Paris Saint-Germain
20 FW Kévin Gameiro Paris Saint-Germain
21 FW Loïc Rémy Marseille
FW Guillaume HoarauParis Saint-Germain
Pogledaj ti ova imena! Ne znam kako neko moze da se usudi da ih nazove prosekom. Pogledaj za kakve klubove igraci nastupaju. Pogledaj kakva im je liga. Ljudi jbt.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
upravo zato što su jači na papiru mi imamo više šansi jer imamo motiv za dokazivanje....uz dobar motiv moguće je postići i nemoguće...ramiral je napisao/la: Jači su od nas 5 puta realno po imenima, ali i oni su ljudi i ne lete nego imaju ruke i noge, razumnom i pravom postavkom igre mogu se dobiti i hoće ako Bog da
Mislim da je za nas najbolje da oni razbiju Albaniju sa nekom ubjedljivom pobjedom pa onda bi s nama usli opustenije u utakmicu, nema sta mora se ponoviti taktika i igra iz Minska pa sta bude...
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
http://www.football-rankings.info/
Best movers in the top 50:
27 - Armenia
18 - Hungary
17 - Bosnia-Herzegovina
napredovali 17 mjesta, sad smo na 22. mjestu sa 839 bodova, dok prva Spanija ima 1605
Best movers in the top 50:
27 - Armenia
18 - Hungary
17 - Bosnia-Herzegovina
napredovali 17 mjesta, sad smo na 22. mjestu sa 839 bodova, dok prva Spanija ima 1605
1947!
Kao profi igrači trebaju skupti zube,sve probleme i nesuglasice ostavit i živjet za taj EURO da razvesele svoj narod.Pokazat nam rad,red,disciplinu,odradit to do kraja spartanski
pustit priče ,kapetan i izbornik su tu da se sve posloži i uredi,a naravno mediji i seljakluk napuhavanja.
Rezulat samo treba bit dobar,što više golova do kraja,poboljšat rad u repki i formu.Ostalo će doći s voljom i motivacijom.
Nadam se da taj mali korak koji nas čeka možemo dobro odradit u miru
Sretno igračima i stožeru!

Rezulat samo treba bit dobar,što više golova do kraja,poboljšat rad u repki i formu.Ostalo će doći s voljom i motivacijom.
Nadam se da taj mali korak koji nas čeka možemo dobro odradit u miru

Sretno igračima i stožeru!
Ovakav osjećaj sam imao prije dvije godine tačnije prije dvomeča s Belgijom pa evo možda mi se opet posreći.Jeste Francuska drugi kalibar ali niko nije nepobjediv danas i svi se igraju lopte.I mi se igramo i rekao bih veoma dobro(trenutno 22 mjesto na fifinoj ljestvici)Kroz kvalifikacije se nismo provukli ma koliko to neko osporavao,naravno moglo je bolje ali šta bi rekli da smo Francuzi o svojoj reprezentaciji?Šta li to oni već godinama govore?Na SP su otišli nepravedno a svi znamo kako su tamo prošli.U ovim kvalifikacijama su samo protiv nas pravo odigrali tako da nema razloga da se tu neko plaši svih tih imena jer počinjemo i mi i oni s jedanaest igrača pa ćemo na kraju vidjeti ko ide direkt a ko u baraž.Sad se trebamo spremiti za Lux a četiri dana poslije u Pariz po prvo mjesto jer ipak je lopta okrugla i sve je moguće.pozdraav za sve forumaše!
Eto, sada smo 22. reprezentacija na svijetu, to nije mala stvar. Doskora smo bili reprezentacija na kojoj su se bukvalno skupljali bodovi i popravljala gol razlika, a sada smo fudbalska sila (za prefiks "vele" nedostaje da uđemo u Top 10
). Bukvalno smo izdominirali grupu (iako se tako ne čini na prvi pogled, a i na početku faze nije bio slučaj). Pobjedili smo jednom Rumune - sasvim dovoljno; savladali smo dva puta Bjelorusiju i osvojili 4 boda protiv Albanije. Također, savladali smo Luxemburg 0:3 u gostima, za obećavajući početak. Jeste da smo imali padova u igri (remi u Tirani, te porazi u Bukureštu i na Koševu), ali ostalo je sve bilo u najboljem redu.
No sada dolazi druga strana medalje. Da, uglavnom mislim na sukobe i razmirice unutar reprezentacije (Begović, Misimović, Hasagić cases
), za koje se nadam da su prevaziđeni. Oni nam sada najmanje trebaju, jer imamo kolosalnu šansu iz koje moramo poentirati i spojiti ugodno s korisnim. 

No sada dolazi druga strana medalje. Da, uglavnom mislim na sukobe i razmirice unutar reprezentacije (Begović, Misimović, Hasagić cases

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.