Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ekran
Kontakt:

Re: 16.kolo Premijer lige BiH

Post Postao/la ekran » 05 mar 2012, 21:18

exbabilon je napisao/la: Željezničar - Široki B. 1
Onako navijački, ali mislim da je i realno. Ekipu smo pojačali, euforija se digla, nadam se i dosta popunjenom stadionu u slučaju finog vremena i prvenstveno dobrom terenu, koliko to bude moguće. S druge strane uvijek opasni Široki, ne fali im kvaliteta, a ni ambicije, bit će ovo teška utakmica, nadam se nekoj minimalnoj pobjedi.

Olimpic - Rudar P. X
Utakmica se igra u Čitluku, što znači da domaćina i nema. Teren će u najboljem slučaju biti dosta težak, još kad se doda na to i odbrana na koju će se bazirat Rudar, mislim da je teško uopće očekivati golove, najrealnije 0:0. No ipak, ako neko bude pobjedio, to će bit Olimpic.

Borac - Kozara 1
Iako se nadam kiksu konkurenta, mislim da Borac neće imati većih problema u ovom meču. Ne znam koliko su jači/slabiji u odnosu na jesen, ali kako god mislim da su u stanju dobiti Kozaru kući.

Sloboda - Sarajevo X
Važna utakmica za obje ekipe. Vjerovatno će odrediti dalji tok prvenstva i što se tiče borbe za titulu, i što se tiče borbe za opstanak. Sarajevo sigurno kvalitetnije, ali obje ekipe su izuzetno motivisane i ovo će bit jedna teska utakmica, nerijeseno je i moja želja neka, a mislim i da je to realno stanje stvari.

Zvijezda - Leotar 1
Nema se ovdje mnogo šta pričati. Ekipe dosta ujednačene, domaći teren na strani Zvijezde, mislim da 3 boda ostaju u Gradačcu, minimalna pobjeda Zvjezde.

Zrinjski - Travnik 1
Zrinjski je sasvim solidna ekipa, evropskih ambicija, na domaćem terenu protiv varljivog Travnika ne bi trebali imati većih problema.

GOŠK - Slavija 1
Utakmica koja će mnogo odrediti u borbi za opstanak, GOŠK definitivno bolji i mislim da će ovo biti jedna od ubjedljivijih pobjeda, no te stvari je u našoj ligi teško prognozirati.

Čelik - Velež X
Teska utakmica za prognozu, ali po teškom terenu, uz ujednačen kvalitet mislim da je X najrealniji. Mostarci kući nose jedan bod, moje skromno mišljenje.

Vrijeme je da se otvori polemika. Dobar teren na Grbavici i loš u Čitluku. Da nisi nešto pomiješao, onako objektivno?

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 05 mar 2012, 21:45

Vrijeme je da se otvori polemika. Dobar teren na Grbavici i loš u Čitluku. Da nisi nešto pomiješao, onako objektivno?
Napisao sam da se nadam dobrom terenu na Grbavici, koliko to bude moguče. Svjestan sam da je to nemoguće, ali koliko-toliko jer će i to djelom uticat na igru i rezultat.
A za Čitluk, tu se ne nadam ničemu, al realno, teško da će teren biti ćilim, pa makar to bio i Čitluk ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 05 mar 2012, 21:56

Jesi l' ti vidio teren Bilinog polja 1. marta? :lol: Il' si to gled'o vremensku prognozu pa znaš da će past kiša?
Čelik Zenica 1945

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 05 mar 2012, 22:07

Željezničar - Široki B. 1
Najinteresantnij duel mozda i citave sezone. Zeljo se strasno pojacao i mislim da ce to donijeti prevagu izmedu dva veoma kvalitetna tima. 1:0

Olimpic - Rudar P. 1
Olimpic jeste favoritu ovom duelu ali Vukovi cesto znaju prosuti bodove na "sigurnim" utakmicama. Tim sa Otoke bi trebao slaviti ali nebi me iznenadio ni X. 2:1

Borac - Kozara 1
Borac je absolutni favorit u ovom susretu ali ce Jagodic dati sve od sebe da pobijedi svoj stari tim, sto ce ipak biti nedovoljno. 1:0

Sloboda - Sarajevo 2
Nema nista od Slobode; problemi se gomilaju svake sezone. Na drugu stranu, gosti i trener Dragan Jovic imaju dosta pritiska za pobjedu. Mislim da ce biti pobjeda za Sarajlije od 0:2

Zvijezda - Leotar 1
Leotar sigurno jaci nego u prvom dijelu dok je Zvijezda veliki uptinik. Ja mislim da ce Zmajevi slaviti no ni Tigrovi nisu bez sanse. 1:0

Zrinjski - Travnik 1
Najsigurnij par kola. 4:0

GOŠK - Slavija 1
Iako su u taboru Slavije dosta ulozili da se spasi ova sezona, GOSK je tezak protivnik i dosti ce ostati na saldu od 7 poena nakon 16. kola. 2:0

Čelik - Velež X
Veliki derbi starih velikana na Bilinom Polju koji ce sigurno biti zanimljiv. Oba tima igraju nesto bolje ove sezone nego prosle i trenutno dijele sredinu tabele. Nadam se da ce biti mnogo golova uz rezultat od 2:2.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 05 mar 2012, 22:09

Nimla_RZ je napisao/la:Jesi l' ti vidio teren Bilinog polja 1. marta? :lol: Il' si to gled'o vremensku prognozu pa znaš da će past kiša?
Nisam vidio teren BP, a nije ni bitan. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 05 mar 2012, 22:17

I sto je najtuznije, za nas najzagrizenije, bez gostujucih navijaca :oops: Nadam se da sam nesto prespavao i da ce biti i neki demant ovog posta :D
Support Velez, It's logical! ★

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 05 mar 2012, 22:18

exbabilon je napisao/la:
Čelik - Velež X
Teska utakmica za prognozu, ali po teškom terenu, uz ujednačen kvalitet mislim da je X najrealniji. Mostarci kući nose jedan bod, moje skromno mišljenje.
Stvarno tezak ;)slika
To ako vi imate problema s pripremom stadiona ne znaci da to i ostali imaju. Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju. Ugodan pozz
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

ScooTeR
Kontakt:

Post Postao/la ScooTeR » 05 mar 2012, 22:20

Zeljo-Siroki---To je 1 ko kuca,sigurna pobjeda zelje 3:0.
Sloboda-Sarajevo---To je x,utakmica zavrsava 0:0.
Eto prognoze od mene,ostali me ne zanimaju!!
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 05 mar 2012, 22:24

hehe, počele su neukusne šale. Da samo kažem da u Gradačcu nema više snijega već par dana, teren je samo takav, ekipa je nabrijana, navijači su pa sad više nego nabrijani i jedva čekamo početak. Sretno svima u polusezoni.
Dragon Town

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 05 mar 2012, 22:27

rob do bagro je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:
Čelik - Velež X
Stvarno tezak ;)slika
To ako vi imate problema s pripremom stadiona ne znaci da to i ostali imaju. Nemoj ovo shvatiti kao provokaciju. Ugodan pozz

Izvinjavam se na off-u

Druga je stvar što je u sarajevu metar snijega pao...
I bilino polje ko će mi garantovati da je od sada ova slika, kad svi znamo kad je igrala BiH protiv portugala da je bila oranica!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 05 mar 2012, 22:39

@ rob do bagro

Uredu, nisam znao da je ovakva situacija, za vas onda bolje. ;)

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 06 mar 2012, 13:37

Konačno :!:

Obzirom na loše terene širom BiH za očekivati je nešto manji broj golova u prvom kolu proljetnog dijela...
Teško je i nezahvalno prognozirati rezultate...ali hajde,da pokušam...moja neka prognoza:

Borac-Kozara 1
Bez dileme,Borac je jedan od favorita za vrh tabele,tako da pobjeda protiv slabašne Kozare ne dolazi u pitanje.

Olimpic-Rudar x
Vukovi igraju toplo-hladno,sa druge strane gosti su tvrd orah...možda utakmica bez golova.

Željo-Široki x
Željo u nastavak prvenstva ulazi poprilično pojačan,sa ambicijama za sami vrh...Široki,tradicionalno
nezgodan protivnik...po izuzetno lošem terenu,očekujem podijelu bodova.

Zrinjski-Travnik 1
Plemići u utrci za Evropu...sa druge strane Veziri jako loši ove sezone.

Zvijezda-Leotar x
Mislim da to nije ta Zvijezda iz prvog dijela sezone.

GOŠK-Slavija 2
Čisto onako,imam filing da ćemo gledati zahuktalu Slaviju u nastavku...

Čelik-Velež 1
Velež igra važnu kup-utakmicu nekoliko dana poslije...Dok Čelik,uz promjene i čini mi se pozitivnu atmosferu
možda ulazi u seriju dobrih rezultata...Čelik vidim kao hit do kraja sezone.

Sloboda-Sarajevo 2
Bez obzira gdje igramo i protiv koga da igramo,uvijek očekujem trijumf Sarajeva.
Gospodo iz kluba:Znate koliko navijači očekuju od Vas ove sezone :!:
NAPRIJED SARAJEVO
F.K.SARAJEVO

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 06 mar 2012, 13:47

Taj zadnji je najbitniji, a ostalo manje vise. 19HzSa87! SVI U NAPAD JEDAN JE HASE! :)

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 06 mar 2012, 13:49

zmaj_Bosne je napisao/la:hehe, počele su neukusne šale. Da samo kažem da u Gradačcu nema više snijega već par dana, teren je samo takav, ekipa je nabrijana, navijači su pa sad više nego nabrijani i jedva čekamo početak. Sretno svima u polusezoni.
Hvala takodjer sretno svima i od mene. ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 06 mar 2012, 13:49

Čelik i Velež su prije rata odigrali ukupno 34 utakmice, skor je slijedeći:

14 pobjeda VELEŽA
12 remija i
8 pobjeda Čelika
uz gol razliku 53:39 (+14)

Čelik je slavio u Mostaru samo jednom i to u sezoni 70/71 bilo je 2:0

Velež je jedino slavio u szoni 1986/87 s 5:2.

samo je Željo bolji od Veleža u međusobnim duelima od prije rata.....

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 06 mar 2012, 13:54

Željezničar-Široki Brijeg X Obe ekipe jake,biće tvrda utakmica sa malo golova 0-2.Mislim da će krajnji rezultat biti početni 0-0 ili 1-1,uglavnom podjela bodova s kojom će gosti biti više nego zadovoljni.

Borac-Kozara 1 Ovo je fiks kola,Borac apsolutni favorit,mada Kozara nije uopšte lak zalogaj..Pobjeda domaćina,onako rutinska...2-0 ili 3-0.

Sloboda-Sarajevo 1X Sarajevo je favorit na papiru,i kvalitetniji protivnik,ali neće odnijeti bodove sa Tušnja..Tuzlaci će dati sve da novu polusezonu počnu pobjedom pred svojom publikom,i mislim da će im to poći za rukom.2-1 za Slobodu ili 2-2.Biće golova.

Zvijezda-Leotar 2 Iznenađenje kola!Leotar će u Gradačcu da se oduži Zvijezdi za jesenji duel i odnese sva 3 boda,iako su domaćini favoriti...golovi 0-2.

Zrinjski-Travnik 1 Ovdje pobjeda domaćina neće doći u pitanje,i sve mimo toga bi bilo iznenađenje.2-0 ili 3-1 za Zrinjski.

GOŠK-Slavija 1X GOŠK veoma dobra ekipa,uigrana..ukoliko žele opstati moraju pobjeđivati kući,sa druge strane "prežaljena" Slavija bodove spasa mora tražiti na uslovno rečeno "lakšim" gostovanjima,kao što je ovo,pa me zato ne bi čudilo da otkinu bod u Gabeli.Ali realnija opcija je pobjeda domaćina..Golovi 2-3.

Čelik-Velež X2 U drugom derbiju kola,mislim da ćemo vidjeti dobru utakmicu sa puno golova..ali da domaćin neće pobjediti..2-2,ili 1-2 za goste iz Mostara.

Olimpik-Rudar Prijedor 1X Olimpik cjelu polusezonu igra toplo-hladno..kod kuće mogu izgubiti od svakog,ali isto tako svakoga mogu "mlacnuti" i na strani,kvalitetna ekipa ali ima fali nešto za sam vrh.Ovdje je 1 realan ,a X igram navijački 8-) ,mada i objektivno nije nemoguće da uzmemo bod u Sarajevu.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 mar 2012, 14:03

Borac - Kozara 1

Domacini mnogo kvalitetnija ekipa,jurisat ce prema titulu prvaka BiH,tako da njima ova utakmica ne bi trebala pravit velike probleme,dok Kozara bodove sa strane morat ce trazit negdje drugo.

Olimpic-Rudar 1

Ocekujem tvrdu utakmicu izmedju ova dva protivnika,ali domacini su kvalitetnija ekipa tako da ocekujem minimalno pobjedu Olimipika..

Željo-Široki 1

Zelji dajem prednost domaceg terena i kvalitetniji su u odnosu na goste,ne ocekujem mec sa dosta golova,jer kako se moze procitat stadion Grbavica ne nalazi se bas u dobrom stanju.

Zrinjski-Travnik 1

Domacini ako zele izborit nastupe u Europi moraju ovo da pobjede,mada iskreno bih volio kada bi gosti uzeli bod ili puni plijen iz Mostara,ali tesko ..

Zvijezda-Leotar 1

Komsije bi ovo trebali uzeti lagano,sretno im..

GOŠK-Slavija 1X

Ovdje ne znam kome bih dao prednost,ali eto Gosku zato sto je domacin,mada i Slavija se pojacala kako se moglo procitati,tako da ne bi me cudilo da uzmu bod iz Gabele..

Čelik-Velež 1

Ocekujem minimalnu pobjedu crveno crnih u ovom mecu,Velez nije los,mada domaci teren u nasoj ligi dosta znaci..

PS: Polomite noge Demicu !! :D

Sloboda-Sarajevo 1

Srcem i navijacki ovdje prognoziram,dobro smo se pojacali pred nastavak prvenstva,gostima par igraca otislo i doslo,tako da ocekujem dobar mec i minimalnu pobjedu Slobode 1:0 (Hadzic 90 minuta) :mrgreen: ..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Colorado

Post Postao/la Colorado » 06 mar 2012, 15:32

10.03. Željezničar - Široki B. 1X (1:1 , 2:1 ) najrealnije bi bilo nerjesen rezultat , obje momcadi kvalitetne ali dajem komsinicama malu prednost zbog domaceg terena
10.03. Olimpic - Rudar P. 1 KO KUCA (3:0) ovo ce vukovi lagano :P :lol:
10.03. Borac - Kozara 1 pobjeda domacina minimalnim rezultatom (1:0)
10.03. Sloboda - Sarajevo 2 ( 0:2 ) Sarajevo puno kvalitetnija ekipa , iako se sloboda pojacala mislim da Sarajevo uzima 8-)
10.03. Zvijezda - Leotar 1x2 (1:1,2:1,0:1) sve je moguce
10.03. Zrinjski - Travnik 2 (0:1) mogao bi ovo travnik da iznenadi :D
10.03. GOŠK - Slavija 1 (2:0) slavija ako ovu izgubi , 100 % ispadaju
10.03. Čelik - Velež x2 (1:1,1:2) velez kvalitetnija ekipa od celika ali mislim da je nerijesen rezultat najrealniji , mostarci mogu i do pobjede ;)

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 06 mar 2012, 15:35

Colorado je napisao/la:10.03. Željezničar - Široki B. 1X (1:1 , 2:1 ) najrealnije bi bilo nerjesen rezultat , obje momcadi kvalitetne ali dajem komsinicama malu prednost zbog domaceg terena
10.03. Olimpic - Rudar P. 1 KO KUCA (3:0) ovo ce vukovi lagano :P :lol:
10.03. Borac - Kozara 1 pobjeda domacina minimalnim rezultatom (1:0)
10.03. Sloboda - Sarajevo 2 ( 0:2 ) Sarajevo puno kvalitetnija ekipa , iako se sloboda pojacala mislim da Sarajevo uzima 8-)
10.03. Zvijezda - Leotar 1x2 (1:1,2:1,0:1) sve je moguce
10.03. Zrinjski - Travnik 2 (0:1) mogao bi ovo travnik da iznenadi :D
10.03. GOŠK - Slavija 1 (2:0) slavija ako ovu izgubi , 100 % ispadaju
10.03. Čelik - Velež x2 (1:1,1:2) velez kvalitetnija ekipa od celika ali mislim da je nerijesen rezultat najrealniji , mostarci mogu i do pobjede ;)
Sve ti je dobro osim Travnik 2 ma nemogu oni dobiti ni Unis :lol:
To ce Plemici uzeti 2ili 3-0!, Velez prije X nego 2 Čelik je jaka sad ekipa i nerijesen rezultat je najbolji ishod za obje ekipe. ;) :)

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 06 mar 2012, 15:46

16. KOLO
10.03. Željezničar - Široki B. .......X...... 1-1
10.03. Olimpic - Rudar P. ...........1...... 2-1
10.03. Borac - Kozara ...............1.......1-0
10.03. Sloboda - Sarajevo ...........X.......0-0
10.03. Zvijezda - Leotar ...........1.......2-1
10.03. Zrinjski - Travnik ............1.......4-1
10.03. GOŠK - Slavija ..............1.......1-0
10.03. Čelik - Velež ...............1.......2-1
[/quote]
Zadnja izmjena: mmmirza, dana/u 06 mar 2012, 18:23, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], relativizam i 31 gost.