exbabilon je napisao/la: Željezničar - Široki B. 1
Onako navijački, ali mislim da je i realno. Ekipu smo pojačali, euforija se digla, nadam se i dosta popunjenom stadionu u slučaju finog vremena i prvenstveno dobrom terenu, koliko to bude moguće. S druge strane uvijek opasni Široki, ne fali im kvaliteta, a ni ambicije, bit će ovo teška utakmica, nadam se nekoj minimalnoj pobjedi.
Olimpic - Rudar P. X
Utakmica se igra u Čitluku, što znači da domaćina i nema. Teren će u najboljem slučaju biti dosta težak, još kad se doda na to i odbrana na koju će se bazirat Rudar, mislim da je teško uopće očekivati golove, najrealnije 0:0. No ipak, ako neko bude pobjedio, to će bit Olimpic.
Borac - Kozara 1
Iako se nadam kiksu konkurenta, mislim da Borac neće imati većih problema u ovom meču. Ne znam koliko su jači/slabiji u odnosu na jesen, ali kako god mislim da su u stanju dobiti Kozaru kući.
Sloboda - Sarajevo X
Važna utakmica za obje ekipe. Vjerovatno će odrediti dalji tok prvenstva i što se tiče borbe za titulu, i što se tiče borbe za opstanak. Sarajevo sigurno kvalitetnije, ali obje ekipe su izuzetno motivisane i ovo će bit jedna teska utakmica, nerijeseno je i moja želja neka, a mislim i da je to realno stanje stvari.
Zvijezda - Leotar 1
Nema se ovdje mnogo šta pričati. Ekipe dosta ujednačene, domaći teren na strani Zvijezde, mislim da 3 boda ostaju u Gradačcu, minimalna pobjeda Zvjezde.
Zrinjski - Travnik 1
Zrinjski je sasvim solidna ekipa, evropskih ambicija, na domaćem terenu protiv varljivog Travnika ne bi trebali imati većih problema.
GOŠK - Slavija 1
Utakmica koja će mnogo odrediti u borbi za opstanak, GOŠK definitivno bolji i mislim da će ovo biti jedna od ubjedljivijih pobjeda, no te stvari je u našoj ligi teško prognozirati.
Čelik - Velež X
Teska utakmica za prognozu, ali po teškom terenu, uz ujednačen kvalitet mislim da je X najrealniji. Mostarci kući nose jedan bod, moje skromno mišljenje.
Vrijeme je da se otvori polemika. Dobar teren na Grbavici i loš u Čitluku. Da nisi nešto pomiješao, onako objektivno?