EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

king33
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la king33 » 25 nov 2012, 21:01

filip13 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam sto se ovoliko glorifikuje CG ovdje??Koji su to argumenti,osim Pekovica i neiskusnog,za evropske prilike,Vucevica?Da,imaju strasnu centarsku liniju,ali ne igra 5 centara,a bekovska linija im je na nivou evropskog prosjeka,mozda i ispod...Na proslom EP ih dobismo glat,sa Pekovicem na terenu,fakticki bez centra.Igrali im Jeretin i Cook(koji mi je bolji igrac od Rochestiea),a njih sada nece biti...Koga da se bojimo,brace Sehovic,neiskusnog Mihailovica ili mozda Dasica koji nije dao kos,a da se ne radi o polaganju ili zakucavanju!!?? S druge strane,mi konacno imamo i glavu i rep. ;)

a mi kao imamo strašnu liniju bekova i krila?
Pa bolji je djedovic od brace sehovic il bilo kojeg beka crne gore bolji je zeko od njihovih playmakera mirza je bolji od crnogorskih cetvorki jedino sto imaju jaceg centra al dobili smo ih vec jednom mozemo opet s Acom i legendom Novoselom. Ista ta crna gora pobjedila Srbiju onda ima sanse da ih i mi dobijemo. Jedva je srbija i dosla do ovog evropsog kolko god imali jaka imena s njima se moze igrat. Jedini ovdje koje mi skoro pa nikako ne mozemo dobiti jesu Litvancima a ostale sve mozemo. Treba ginuti na terenu dat sve od sebe kvalitet imamo trenera konacno dobrog imamo i nadam se malo srece

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 nov 2012, 22:07

filip13 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam sto se ovoliko glorifikuje CG ovdje??Koji su to argumenti,osim Pekovica i neiskusnog,za evropske prilike,Vucevica?Da,imaju strasnu centarsku liniju,ali ne igra 5 centara,a bekovska linija im je na nivou evropskog prosjeka,mozda i ispod...Na proslom EP ih dobismo glat,sa Pekovicem na terenu,fakticki bez centra.Igrali im Jeretin i Cook(koji mi je bolji igrac od Rochestiea),a njih sada nece biti...Koga da se bojimo,brace Sehovic,neiskusnog Mihailovica ili mozda Dasica koji nije dao kos,a da se ne radi o polaganju ili zakucavanju!!?? S druge strane,mi konacno imamo i glavu i rep. ;)

Mi,za njih, imamo NBA igrace na tim pozicijama...Uostalom,u postu prije mog je sve objasnjeno...

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 nov 2012, 22:37

NEZALAGANJE je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Mi,za njih, imamo NBA igrace na tim pozicijama...Uostalom,u postu prije mog je sve objasnjeno...

peršić i mašić za njihove bekove i krila nba igrači?

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 nov 2012, 22:43

king33 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Pa bolji je djedovic od brace sehovic il bilo kojeg beka crne gore bolji je zeko od njihovih playmakera mirza je bolji od crnogorskih cetvorki jedino sto imaju jaceg centra al dobili smo ih vec jednom mozemo opet s Acom i legendom Novoselom. Ista ta crna gora pobjedila Srbiju onda ima sanse da ih i mi dobijemo. Jedva je srbija i dosla do ovog evropsog kolko god imali jaka imena s njima se moze igrat. Jedini ovdje koje mi skoro pa nikako ne mozemo dobiti jesu Litvancima a ostale sve mozemo. Treba ginuti na terenu dat sve od sebe kvalitet imamo trenera konacno dobrog imamo i nadam se malo srece

ja sam mislio na vanjske igrače,a mirza nije taj

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 25 nov 2012, 22:49

pa masic i persic nisu nista losi od brace sehovica, ali su wright, gordic, djedovic dosta bolji

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 25 nov 2012, 22:52

a mi kao imamo strašnu liniju bekova i krila?[/quote]

Pa bolji je djedovic od brace sehovic il bilo kojeg beka crne gore bolji je zeko od njihovih playmakera mirza je bolji od crnogorskih cetvorki jedino sto imaju jaceg centra al dobili smo ih vec jednom mozemo opet s Acom i legendom Novoselom. Ista ta crna gora pobjedila Srbiju onda ima sanse da ih i mi dobijemo. Jedva je srbija i dosla do ovog evropsog kolko god imali jaka imena s njima se moze igrat. Jedini ovdje koje mi skoro pa nikako ne mozemo dobiti jesu Litvancima a ostale sve mozemo. Treba ginuti na terenu dat sve od sebe kvalitet imamo trenera konacno dobrog imamo i nadam se malo srece[/quote]

ja sam mislio na vanjske igrače,a mirza nije taj[/quote]

Pa ko je reko da je mirza vanjski ja sam prov uporedio nase vanjske cetvorku i centre jednostavno ljudi su bolji samo na centru a ako im to nije znacilo prije dvije godine kad su imali dobre bekove onda nece im puno pomoci ni sad

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 nov 2012, 22:59

dino-92 je napisao/la:pa masic i persic nisu nista losi od brace sehovica, ali su wright, gordic, djedovic dosta bolji

nisu njima valjda samo šehovići na vanjskim pozicijama?

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 nov 2012, 23:01

king33 je napisao/la:a mi kao imamo strašnu liniju bekova i krila?
Pa bolji je djedovic od brace sehovic il bilo kojeg beka crne gore bolji je zeko od njihovih playmakera mirza je bolji od crnogorskih cetvorki jedino sto imaju jaceg centra al dobili smo ih vec jednom mozemo opet s Acom i legendom Novoselom. Ista ta crna gora pobjedila Srbiju onda ima sanse da ih i mi dobijemo. Jedva je srbija i dosla do ovog evropsog kolko god imali jaka imena s njima se moze igrat. Jedini ovdje koje mi skoro pa nikako ne mozemo dobiti jesu Litvancima a ostale sve mozemo. Treba ginuti na terenu dat sve od sebe kvalitet imamo trenera konacno dobrog imamo i nadam se malo srece[/quote]

ja sam mislio na vanjske igrače,a mirza nije taj[/quote]

Pa ko je reko da je mirza vanjski ja sam prov uporedio nase vanjske cetvorku i centre jednostavno ljudi su bolji samo na centru a ako im to nije znacilo prije dvije godine kad su imali dobre bekove onda nece im puno pomoci ni sad[/quote]

vidićemo

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 nov 2012, 00:04

filip13 je napisao/la:
dino-92 je napisao/la:pa masic i persic nisu nista losi od brace sehovica, ali su wright, gordic, djedovic dosta bolji

Pa eto ti reci koga jos imaju,kad ih vec branis....Ja sam to vec nabrojao u jednom od svojih ranijih postova,ali ne citas izgleda...Hajde,pa da uporedimo njihove i nase bekove...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 nov 2012, 00:18

crnogorci su bez pekovica dobili srbiju dva puta. pametnom dosta.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 nov 2012, 00:18

filip13 je napisao/la:

dodajmo jos rochestie-a, ostali su tu negdje sa arminom avdibegovicem

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 nov 2012, 15:57

NEZALAGANJE je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Pa eto ti reci koga jos imaju,kad ih vec branis....Ja sam to vec nabrojao u jednom od svojih ranijih postova,ali ne citas izgleda...Hajde,pa da uporedimo njihove i nase bekove...

ko ih bolan brani,samo govorim da mi nemamo kvalitetu na vanjskim pozicijama,nama su mašić i peršić bitni igrači a rezerve u svojim klubovima

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 nov 2012, 17:20

@filip13 Ako ista mrzim,to su tvrdoglavi ljudi,a nemaju nikakvo pokrice za ono sto govore!Citas li ti ikako izmedju redova??Ja ne kazem da smo mi aman nesto kvalitetni na vanjskim pozicijama,ali u odnosu na CG i njihove bekove, imamo 3 igraca koji su KLASA za njih(Wright,Gordic,Djedovic),dok su ostali na nivou njihovog najkvalitetnijeg ili su blizu!Nema tu puno price,to je cinjenica!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 nov 2012, 19:11

mozda sam dosadan i ponavljam se ali ako savovic zaigra za nas i bude igrao kako zna + gordic, pasalic i adamovic mislim da su nam sanse dobre
sa njima ocekujem manje oscilacija u napadu, nesto bolju odbranu (aco nikada nece igrati cvrstu odbranu) i bolji dskok
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 nov 2012, 20:52

ma na savovica treba zaboraviti
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 nov 2012, 21:25

KK_Bosna je napisao/la:ma na savovica treba zaboraviti
mislim da bi bio savrsen za nasu reprezentaciju, a znas i sam da nada zadnja umire
opet znao sam onog momenta kada smo izvukli srbiju da od savovica nema nista, ovako ce poletjeti za dudinim pozivom, mada ce tamo ili ispasti sa sireg spiska ili ce biti igrac role sa vrlo ogranicenom igrom i/ili minutazom :roll:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 27 nov 2012, 07:55

Mozda je tako i najbolje...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 nov 2012, 15:33

nerminh74 je napisao/la:
mislim da bi bio savrsen za nasu reprezentaciju, a znas i sam da nada zadnja umire
opet znao sam onog momenta kada smo izvukli srbiju da od savovica nema nista, ovako ce poletjeti za dudinim pozivom, mada ce tamo ili ispasti sa sireg spiska ili ce biti igrac role sa vrlo ogranicenom igrom i/ili minutazom :roll:
...nije da bi i kod nas dobio neku priliku pored mirze :mrgreen: , pa aco je **** malog omica, kaze da mu ne treba jer ima jake centre ;)

doduse, kod ace centri skoro nikada nisu ni tretirani kao igraci :mrgreen:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 nov 2012, 18:54

KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
...nije da bi i kod nas dobio neku priliku pored mirze :mrgreen: , pa aco je **** malog omica, kaze da mu ne treba jer ima jake centre ;)

doduse, kod ace centri skoro nikada nisu ni tretirani kao igraci :mrgreen:
da pristane bas radi acine igre igrali bi i mirza i on barem 15 minuta zajedno jer savovic moze glumiti centra, a zna ubost trojku

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 nov 2012, 19:43

nerminh74 je napisao/la:da pristane bas radi acine igre igrali bi i mirza i on barem 15 minuta zajedno jer savovic moze glumiti centra, a zna ubost trojku
slazem se, ali problem je sto aco smatra da su sinan i kikan olajuwon i robinson :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.