A sto se tice tretmana u ligi u pravu si.Partizan nema RAVNOPRAVAN tretman .Zato je 7 puta igrao finale i 5 puta osvojio ligu.Da to sigurno moze klub koji nema dobar tretman u ligi.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
nate je napisao/la:28 - 15 za Siroki nakon prve cetvrtine.Bravo![]()
Ajmoooo!!
ubio ih persiclumani je napisao/la:nate je napisao/la:28 - 15 za Siroki nakon prve cetvrtine.Bravo![]()
Ajmoooo!!
Persic Dalibor![]()
slazem se...samoradnik je napisao/la:Zvezda po svemu za sada prvi favorit za osvajanje ABA lige, Partizan i Igokea glavni protivkandidati,dok Cedevita teško da će uspjeti izboriti F4 sa ovakvom igrom....
sljedecu utakmicu igraju Igokea - CZ, poslje nje ce se puno znatinate je napisao/la:slazem se...samoradnik je napisao/la:Zvezda po svemu za sada prvi favorit za osvajanje ABA lige, Partizan i Igokea glavni protivkandidati,dok Cedevita teško da će uspjeti izboriti F4 sa ovakvom igrom....
cedevita izgleda prelose za pare koje su ulozili.nadam se da ce se opametit i iduce sezone dovest pravog trenera i prave igrace.zvezda brutalna.nekako mi se igokea cini kao najveci kandidat zvezdi za titulu.
partizan s onakvom igrom ne moze.
vec smo se oko toga raspravljali, ali ja mislim da prvi regularnog djela ide u EL i pobjednik F4 turnira, a ako je pobjednik F4 turnira bio prvoplasiran onda ide finalistaRaul_64 je napisao/la:Ako ekipa koja bude prva na kraju regularne sezone , takodje osvoji ABA ligu
onda drugoplasirana ekipa na kraju regularne sezone ide u EL , a ne finalista ABA lige
jel tako ?
Ne finalista nego drugoplasirani iz regularnog dijela, 100%.nerminh74 je napisao/la:
vec smo se oko toga raspravljali, ali ja mislim da prvi regularnog djela ide u EL i pobjednik F4 turnira, a ako je pobjednik F4 turnira bio prvoplasiran onda ide finalista
neznam zasto nemogu da otvorim pravilnik ABA lige vezano za to, a vise ljudi koji se u kosarku itetkako razumiju su me uvjeravali da je sistem koji sam gore naveo tacanbraoolyo je napisao/la:Ne finalista nego drugoplasirani iz regularnog dijela, 100%.nerminh74 je napisao/la:
vec smo se oko toga raspravljali, ali ja mislim da prvi regularnog djela ide u EL i pobjednik F4 turnira, a ako je pobjednik F4 turnira bio prvoplasiran onda ide finalista
Pa na drugoj temi si rekao da se slažeš sa "mojim" sistemom?nerminh74 je napisao/la: neznam zasto nemogu da otvorim pravilnik ABA lige vezano za to, a vise ljudi koji se u kosarku itetkako razumiju su me uvjeravali da je sistem koji sam gore naveo tacan
Članak 6. Pravo igranja u Euroligi
6.1. Pravo igranja u natjecanju Eurolige u sezoni 2013/14 ostvariti će klubovi ABA lige
isključivo na osnovu konačnog plasmana u natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 i to dva
(2) najbolje plasirana kluba.
Članak 7. Pravo igranja u kvalifikacijama za Euroligu i igranja u Eurocupu
7.1. U Kvalifikacijama za igranje u Euroligi u sezoni 2013/14 pravo igranja ostvariti će jedan (1)
klub iz ABA lige, a pravo igranja biti će odreñeno Anexom propozicija u skladu sa odlucom
ECA.
7.2. Pravo igranja u natjecanju Eurocupa u sezoni 2013/14 ostvariti će klub(ovi) iz natjecanja
ABA lige na osnovu odluke nadležnih institucija ECA i ULEB-a, a ista će biti objavljena u
aneksu Propozicija ABA lige.
pa zato sto mislim da to jeste taj sistem, mada sumnjam i u to da je namjerno ostavljenjo nedefinisano da bi se moglo malo malveziratibraoolyo je napisao/la:Pa na drugoj temi si rekao da se slažeš sa "mojim" sistemom?nerminh74 je napisao/la: neznam zasto nemogu da otvorim pravilnik ABA lige vezano za to, a vise ljudi koji se u kosarku itetkako razumiju su me uvjeravali da je sistem koji sam gore naveo tacanJa sam ovo vidio na milion mjesta, Tegeltija je više puta ponovio, kao i Edin i Kole.
Evo ti citat iz pravilnika, mada ne pomaže puno.
Članak 6. Pravo igranja u Euroligi
6.1. Pravo igranja u natjecanju Eurolige u sezoni 2013/14 ostvariti će klubovi ABA lige
isključivo na osnovu konačnog plasmana u natjecanju ABA lige u sezoni 2012/13 i to dva
(2) najbolje plasirana kluba.
Članak 7. Pravo igranja u kvalifikacijama za Euroligu i igranja u Eurocupu
7.1. U Kvalifikacijama za igranje u Euroligi u sezoni 2013/14 pravo igranja ostvariti će jedan (1)
klub iz ABA lige, a pravo igranja biti će odreñeno Anexom propozicija u skladu sa odlucom
ECA.
7.2. Pravo igranja u natjecanju Eurocupa u sezoni 2013/14 ostvariti će klub(ovi) iz natjecanja
ABA lige na osnovu odluke nadležnih institucija ECA i ULEB-a, a ista će biti objavljena u
aneksu Propozicija ABA lige.
Moguće, ista priča kao i oko domaćinstva F4. Kao prvi na tabeli dobija domaćinstvo, ali ipak se pita i UO lige. Ili zadnji na tabeli ispada iz lige, osim ako su to Makendonci ili Mađari, jer oni plaćaju...nerminh74 je napisao/la: pa zato sto mislim da to jeste taj sistem, mada sumnjam i u to da je namjerno ostavljenjo nedefinisano da bi se moglo malo malvezirati
Ako bude postojala ozbiljna želja, sigurno bi se našao "način" da Evroliga zažmiri na jedno oko.nerminh74 je napisao/la: ja koliko znam da je minimalna granica za EL 5000, a dvorana u laktasima mislim ima 3500 fiksnih sjedista, a veoma tesko da se moze nagurati jos 1500 i pored toga cak mislim da EL ima ogranicenje za broj montaznih mjesta
ime Dodika ima veliku tezinu u BiH, u susjednim zemljama ima manju tezinu, u regionu (ex-yu) nije beznacajno, ali van toga neznaci apsolutno nista + igokea je klub bez ikakve ozbiljne kosarkaske tradicijebraoolyo je napisao/la:Moguće, ista priča kao i oko domaćinstva F4. Kao prvi na tabeli dobija domaćinstvo, ali ipak se pita i UO lige. Ili zadnji na tabeli ispada iz lige, osim ako su to Makendonci ili Mađari, jer oni plaćaju...nerminh74 je napisao/la: pa zato sto mislim da to jeste taj sistem, mada sumnjam i u to da je namjerno ostavljenjo nedefinisano da bi se moglo malo malvezirati
Ako bude postojala ozbiljna želja, sigurno bi se našao "način" da Evroliga zažmiri na jedno oko.nerminh74 je napisao/la: ja koliko znam da je minimalna granica za EL 5000, a dvorana u laktasima mislim ima 3500 fiksnih sjedista, a veoma tesko da se moze nagurati jos 1500 i pored toga cak mislim da EL ima ogranicenje za broj montaznih mjesta
postoji jos jedna opcijaunderPFC je napisao/la:Teško da će da zažmiri,neka pravila ipak se moraju poštovati.Iako od sveg srca stvarno želim da Igokea ukoliko rezultatima zasluži igra Evroligu.... Kao što već nermin reče na jednoj drugoj temi,potrebna su ozbiljna ulaganja u igrački kadar i infrastrukturu pre svega,štaviše sve sam sigurniji ukoliko to rezultatom zasluže,da će se Evroliga igrati pre u Boriku nego u Laktašima,to više nije samo pitanje sedećih mesta,već i pitanje posete,zarade od ulaznica,kvaliteta hotela za gostujuće igrače,aerodroma.....
Što se tiče domaćinstva F4,Tegi je jasno rekao da bi preuzimanje domaćinstva ekipe koja je završila prva na kraju sezone bilo bespotrevno finansijsko pražnjenje,tako da će verovatno F4 biti igran u Beogradu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.