BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

fredi
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la fredi » 16 jul 2012, 10:06

sve okej al ne shvatam zasto se toliko potencira ispadanje od lozane kao sramota.protiv celika je druga prica banjaluka se jos ne moze i nece o[poraviti od toga i to ce nas pratiti dugo vremena.ono je bilo nedopustivo.ali ta lozana je igrala grupnu fazu le sto znaci da je imala kvalitet evo koliko se mi svi mucimo da dostignemo taj za nas sve nedosanjani cilj.citava nasa liga.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 16 jul 2012, 10:28

meni je problem recimo što nema napredtka. dakle naši klubovi su još prije par sezona bili na pragu igranja u grupi LP (Željo i Sarajevo), a sada smo čak daleko i od toga da budemo blizu. Sarajevo je jednom bilo blizu i igranja u grupi LE ali davno nekada sada čekamo da se neko plasira u grupu.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 16 jul 2012, 12:30

Znao sam da ce netko spomenut Hapoel - Siroki. U redu, nije sramota, al sjecam se utakmice na Pecari i izjave komentatora da ne moze vjerovat da nasi predstavnici tako lako gube utakmice kuci, jos s 0-3. Ukupni rezultat je ostavio los dojam, zato sam napisao obe utakmice, a ne samo jednu. A sto se tice poraza os Besiktasa 4-0, isao sam na to da sam pisao sve poraze od 4-0 i vece. Uostalom, nisam napisao rubriku 'brukanja', bas iz tog razloga, vec 'visoki porazi i brukanja', tako da je poraz od 4-0 sigurno visok, pa bio on od Dudelangea il Besiktasa. A Brotnjo je dobio Zuricha u Intertoto kupu, a to nisam brojao. To je pomalo smijesno natjecanje, a i imao sam statistike u kojim nema tog natjecanja, pa mi se nije dalo ni trazit. Sad kontam i jedino ovo moje Zepce nije dozivilo poraz :lol: . Jest, al za zelenim stolom.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 16 jul 2012, 12:38

Ko ce prenosit Zelju? FACE TV?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 16 jul 2012, 12:55

BIHfan je napisao/la:Ko ce prenosit Zelju? FACE TV?
Da
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

High

Post Postao/la High » 16 jul 2012, 14:01

Momku svaka čast na postu, ne tražite dlaku u jajetu, nije mogao baš svaki detalj ispravno opisati i analizirati.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 16 jul 2012, 14:12

fredi je napisao/la:sve okej al ne shvatam zasto se toliko potencira ispadanje od lozane kao sramota.protiv celika je druga prica banjaluka se jos ne moze i nece o[poraviti od toga i to ce nas pratiti dugo vremena.ono je bilo nedopustivo.ali ta lozana je igrala grupnu fazu le sto znaci da je imala kvalitet evo koliko se mi svi mucimo da dostignemo taj za nas sve nedosanjani cilj.citava nasa liga.
upravo tako lausanne je tada uzela kup i tad usla u svicarsku prvu ligu gdje se i sada nalazi, a ta ista ekipa je uzela u trecem pretkolu danski Randers i potom izbacila lokomotivu iz moskve :) s toga mislim da niko ne moze suditi o tom kakva je to ekipa :) samo na osnovu ovoga :) istina da se nisu bas proslavili u grupnoj fazi, ali imali su i tesku grupu CSKA moskva, Palermo i Sparta Prag ;) medjutim se doda jos da su iste te godine kad su usli u svicarsku prvu ligu, od 14 utakmica prvom dijelu su imali cak 8 pobjeda :) i par remija ito protiv ekipa kao sto su aarau, basel, thun :) tako da se nimalo ne moze reci da je to tada bila slaba ekipa :)

kad pogledate igrace lozane mozete vidjeti da imaju hrpu stranaca, kao i njihove bivse trenere (oni su jako ozbiljan i dobar klub) tako da protiv lozane nije bilo tolika sramota sto smo ispali jer su stvarno dobri ;) samo recimo tadasnji borac bi razbio ovog celika iz niksica sadasanjeg ;) al jbg u medjuvremenu nam oslabila ekipa :/
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 16 jul 2012, 14:37

Ne kuzim kako neko moze stavljat u isti kos Newcastle, Basel i sl. sa Celikom Niksic i sl.
Poraz od prvonavedenih nije neka sramota i ko nesto vise ocekuje od nasih ekipa je izgubio vezu s realnoscu.
Sto se tice Zelje svakako mozda i najveca sramota kluba su ove utakmice s Azijatima.
Slicno tako porediti Borceve protivnike pa Svicarci su za Crnogorce Barcelona i svakako vjerovatno je ovaj poraz jedna od najvecih sramota ne samo Borca vec cjelokupnog naseg loptanja, tu bi jos dodao poraz Zrinjskog od Dudelangea.
Kako je krenulo to ce postati redovni izleti nasih klubova, nadam se da grjesim i da ce me demantovati pa poceti nabijati kako i sljeduje ovakve poluklubove.
Ps.naravno ovo je moje vidjenje situacije u nasem fudbalu.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 16 jul 2012, 14:43

za neupucene,celik ne samo da je prvoligas,vec i osvajac kupa crne gore.

pa nismo ispali od san marinaca ili andoraca,jbt :(

i bilo je 3-3 ukupno,cak smo bili bolji sa 10 igraca na njihovom terenu.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 16 jul 2012, 14:49

Armageddon2012 je napisao/la:za neupuceno,celik ne samo da je prvoligas,vec i osvajac kupa crne gore.

Koliko god vi to pokusavali, realno je da ste ispali od ekipe koja je losija od vas i od ekipe od koje niste smjeli ispasti. Jesu uzeli kup ali su tek od sljedece sezone prvoligas i to u ligi koja je, realno, slabija od nase. Sta je razlog ispadanja znate i vi sami ali to nije do vas. Jednostavno, nije se smjelo dopustiti da na kraju sezone, pred evropske utakmice, iz ekipe ode 5-6 igraca koji su cinili okosnicu ekipe. Iste ekipe koja je izborila Evropu. A umjesto njih su dovedene neke zamjene od kojih se, za sada, za dvojicu moze reci da su pojacanja. Uz sve to, odradili su lose pripreme, imali su 2-3 prijateljske utakmice, sto znaci da se nisu mogli uigrati. Onaj Borac, koji je izborio Evropu, bi dobio niksicane u obje utakmice i lagano prosao dalje. Sta je tu je, bilo je sta je bilo i sad se mozete samo okrenuti pravljenju ekipe za narednu sezonu.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 16 jul 2012, 14:50

Veća je bruka primati petarde,šestice i sedmice od Čeha,Izraelaca i Bugara nego ispadati do drugoligaša zbog gola u gostima,ako ćemo biti realni ;) .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 16 jul 2012, 14:55

Grdan je napisao/la:Veća je bruka primati petarde od Bugara,Čeha i Izraelaca nego ispadati do drugoligaša zbog gola u gostima ;) .
Prevedeno to ispadne ovako: Veca je bruka primati petarde od favorita (jacih i bogatijih ekipa) nego ispadati od ekipe koja tek sljedece sezone igra prvu ligu koja je, usput, slabija od nase, zbog gola u gostima.

To ti dodje nekako ovako. Veca je bruka da Dinamo (finansijski prejak za nasu ligu) primi petaka od Ajaxa, Lyona itd.nego da ispadne od BH predstavnika zbog gola u gostima. Da li je stvarno veca bruka za njih ispasti od Ajaxa a da prime petaka ili od nekog BH kluba zbog gola u gostima?

Ako ti tako kazes onda je to u redu!
AMAR OSIM

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jul 2012, 15:04

Armageddon2012 je napisao/la:za neupucene,celik ne samo da je prvoligas,vec i osvajac kupa crne gore.

Prijatelju niste bili bolji, ono je patnja za gledati bila, Borac bez zelje i volje da igra fudbal, sramota stvarno.

Za ostale, post od kolege je odlicno napisan i sve to stoji, ali samo sam zamjerio previse kriticno razmisljanje, i htio sam reci da i nije sve tako crno bilo da je bilo i dobrih partija nasih klubova, nismo bas hala totalna.

I hvala momku koji me je ispravio za Anorthosis Famagusta. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 16 jul 2012, 15:06

Ajax i Lyon nisu neke ekipe od kojih bi klub kao Dinamo bio zadovoljan s petardama,što bi onda trebali očekivati od ovih jačih ekipa ;) .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 16 jul 2012, 15:08

Grdan je napisao/la:Veća je bruka primati petarde,šestice i sedmice od Čeha,Izraelaca i Bugara nego ispadati do drugoligaša zbog gola u gostima,ako ćemo biti realni ;) .
Ti ga baš pretjera :D realnost naših klubova je da primaju 5 golova od timova od kojih su primali. Bilo je par pozitivnih primjera nastupa u Evropi gdje su klubovi nadmašili sami sebe, ali u suštini ne možemo se nositi sa npr. Bazelom, Hapoelom, Spartom i sl. Ja sam generalno jako zadovoljan kako je Sarajevo prošlih godina igralo u Evropi, jer smo 2 puta bila u zadnjem kolu pred grupnu fazu, igrali i pobjeđivali neke jake protivnike i nadam se da će u budućnosti neko od naših klubova proći i zadnju prepreku.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 16 jul 2012, 15:09

Grdan je napisao/la:Ajax i Lyon nisu neke ekipe od kojih bi klub kao Dinamo bio zadovoljan s petardama,što bi onda trebali očekivati od ovih jačih ekipa ;) .
Poenta je da bi ima puno lakse palo da ispadnu od Lyona sa petardom nego od BH kluba zbog gola u gostima. I manja bi bruka bila u svakom slucaju. Ali neise ...
AMAR OSIM

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 16 jul 2012, 15:37

Stole iz Bora je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:za neupuceno,celik ne samo da je prvoligas,vec i osvajac kupa crne gore.

Koliko god vi to pokusavali, realno je da ste ispali od ekipe koja je losija od vas i od ekipe od koje niste smjeli ispasti. Jesu uzeli kup ali su tek od sljedece sezone prvoligas i to u ligi koja je, realno, slabija od nase. Sta je razlog ispadanja znate i vi sami ali to nije do vas. Jednostavno, nije se smjelo dopustiti da na kraju sezone, pred evropske utakmice, iz ekipe ode 5-6 igraca koji su cinili okosnicu ekipe. Iste ekipe koja je izborila Evropu. A umjesto njih su dovedene neke zamjene od kojih se, za sada, za dvojicu moze reci da su pojacanja. Uz sve to, odradili su lose pripreme, imali su 2-3 prijateljske utakmice, sto znaci da se nisu mogli uigrati. Onaj Borac, koji je izborio Evropu, bi dobio niksicane u obje utakmice i lagano prosao dalje. Sta je tu je, bilo je sta je bilo i sad se mozete samo okrenuti pravljenju ekipe za narednu sezonu.
odlican post,slazem se....
trebali smo proci,ali u fudbalu se desavaju i mnogo veca iznenadjenja nego da predstavnik bih ispadne od predstavnika crne gore ukupnim rezultatom 3-3.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 16 jul 2012, 16:19

Zrinjski se brukao protiv Dudelanga 0:1 (produzeci 0:3)ukupno 0:4 kuci,al smo ih pobjedili u gostima! :lol:
Zrinjski se brukao protiv Partizana al smo ih svejedno izbacili slubenim rezutatima 3:0 0:3 znaci mi smo nakantali Partizana ukupno 6:0! :lol:
Protiv Braga primili neregularan gol za 1:0 poraz i 0:2 u revansu pod B.B.Znamo tko je i sto je Braga!
Protiv Slovana B. pobjedili 1:0 u gostima izgubili 4:0,tko ima snimak moze pogledati sanse od Zrinjskog u toj utakmici ,tu je vise bio nedostatak srece nego neko sramocenje!
Protiv Odnesea 5:3 u gostima kao i 0:0 kuci,kasnije taj Odense u grupi EL.
Treba naglasiti da je HSK Zrinjski momcad koja ima ubjedljivo najvecu pobjedu u gostima u europi od bh klubova od 9:2 protiv Tre Penne-a ,znaci i mi smo nekoga osramotili! :D
Nogomet nam je sve gori i gori,sto imalo valja ode na istok ili poneko na zapad,vrh nasim mladim momcima je azerbejzan i kazahstan,zato ce ovakve sramote protiv Celika,Hiberniansa i ostalih "manjih" klubova biti sve vece i vece!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 jul 2012, 16:29

Eh, šta sada očekivati od Sarajeva koji je četvorku primio od malteških vitezova ( ukupno 6 ), šta će tek da rade Bugari,
A zna se od međunarodnog priznanja BiH kao države kako smo s Bugarima prolazili,
Ja mislim da će ovaj put jako da boli :D
A Mariborčani prodaše onoga Velikonju, ajde, možda bude na povuci - potegni, pa ih se prođe, al veoma teško
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 jul 2012, 23:20

Naši timovi su favoriti samo protiv predstavnika Malte,Andore,Luksemburga i takvih zemalja,a ako je suditi po nastupu Sarajeva ni od njihovih predstavnika nismo puno bolji.
Svaka ekipa koja i je sastavljena od 20 profesionalnih fudbalera je opasnost za naše timove,bojim se da bi i Široki mogao proći sa Ircima ko i Borac sa Crnogorcima.
Vidio sam da St.Patrick ima par igrača koji su u karijeri bili članovi poznatih engleskih ekipa(Sunderland,Leeds...),mada je olakšavajuća okolnost da su im baš ti najpoznatiji igrači povrijeđeni pred prvu utakmicu.
Što se tiče Željezničara,bojim se da će se pokazati da i ekipa koja se prošetala našom ligom ne može parirati iole ozbiljnom evropskom timu,pa makar to bio i Maribor.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.