BiH jedna od najneuspješnijih sportskih nacija u Evropi

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

DamirT
Kontakt:

Re: BiH jedna od najneuspješnijih sportskih nacija u Evropi

Post Postao/la DamirT » 17 avg 2024, 19:26

Sami smo krivi. Ugasena Bosna (rukomet, kosarka), Sloboda Dita, zenski kosarkaski klub Jedinstvo zivotari itd itd. Ne moze biti do Srba i Hrvata uvijek. Ovi sto su bili na celu pomenutih klubova bi se prodali za cenera...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 avg 2024, 08:56

Shadows je napisao/la:
16 avg 2024, 16:41
Semper je napisao/la:
13 avg 2024, 21:26
Treba biti realan i reci da mi Bosnjaci nismo genetski predodredjeni za sport, vjerovatno imamo taj spori gen, jer smo jako spori, plus smo mentalni patuljci koji se uvijek prepadnu kad najvise treba.
Istina.

Ovo trenutno, al osvajali su i bošnjački klubovi ista ta prvenstva, to svakako zavisi od stanja u klubu, tipa RK Bosna ili KK Bosna, kad su ulagali tad se i igrala i Evropa i osvajala prvenstva, čim prestane ulaganje nema ni rezultata i odma se vraća u prosjek ili ispod.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 19 avg 2024, 11:00

Semper je napisao/la:
13 avg 2024, 21:26
Treba biti realan i reci da mi Bosnjaci nismo genetski predodredjeni za sport, vjerovatno imamo taj spori gen, jer smo jako spori, plus smo mentalni patuljci koji se uvijek prepadnu kad najvise treba.
Ako ništa oborili smo mit kako smo postali od srba/hrvata!!!
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 19 avg 2024, 18:50

Mi smo narod koji voli da se ibreti. Gledam neki dan na **** naslov i kontam u sebi "evo nas opet." A naslov glasi: "Nizozemce protiv Zmajeva predvode zvijezde Liverpoola, Man. Cityja, Intera…" i mi smo sebi dali savršen alibi za poraz. Mogu nas nag#$%ti i 10:0 mi ćemo opet reći da nas je pobjedila nacija koju predvode zvijezde Liverpoola, Citya i Intera.

A stvarnost je drugačija. Napad Holandije, osim sa velikim upitnikom tog Gakpoa, ničim ne impresionira, a sve njihove velike zvijezde igraju u odbrani osim Xavi Simonsa koji i nije poznat kao nekakav bog zna finišer. Sve to nam opet govori da će oni trebati više od jedne 100% šanse da nam daju gol ili da ih mi precijenimo, što evo radimo, pa da ih pustimo da nam se ušetaju u gol. Tako da ozbiljna reprezentacija, slabijeg kvaliteta, i može sa njima igrati na tijesno 1:1, 0:0, 2:1 u oba smjera ali ne i mi.

Ok, to je naslov jednod od portala. Nekad je takav bio svaki portal, danas je toga manje ali je taj mentalitet još uvijek prisutan medju ljudima.

Po meni je to jednako posljedica koliko i proteklog rata toliko i propadanja/početka kraja Osmanskog Carstva kada mi prestajemo bilo šta da se pitamo i za vlastitu sudbinu.

FahroKonjhodjich
Kontakt:

Post Postao/la FahroKonjhodjich » 04 nov 2024, 02:37

nismo mi genetski zaostali to je budalestinja izjavit dasmo najgori u sportu jesmo ali genetski nismo imamo teletovca nurkica djeku musu solidne kosarkase morese i u ekipnim sportovima napredovat i bit konkurentan najsrodniji smo srbima i hrvatima svismo od zagreba do skoplja i dalje genetski isti narod sam vjera ljude izdijelila
unas ti je belaj u glavi i organizaciji u glavudji najveci mismo zaostali u vremenu i prostoru zivimo u proslosti nismo izasli iz osamdesetih nismo se sportski i generalno razvijali posljedica toga je i smotana struka ondak van sporta se sam prica o ratu kaki bolan rat triest godina proslo ko normalan o tome tandrce a kodnas povazdan sam budale hoce da ratuju dosta ba vise suplje a samo izgovor lopovima za kradzu
to kasnjenje nas yebe svudje evo u fudbalu jedini valjo petev stranac snjim se napredovalo morase priznat mostarski lobi nas urniso vodijo nas senilni ajvaz dedo bajovic izlapijo coek nacisto ondak kudravi kudro koga island taslaci pa sada zajasila ova kockarska oyebina barborez dje taj koga prije treniro tviter selektor smijurija bolan ljudi a ni ostali nista bolji prosenecki se udebljo ko krmak mariso cigare i igro karti do ujtru kad ne krepade zamal pa nas vodijo i propali cevabdjija hadjibegic znao samo jalijaske zjale prodavat kako je on usvemu najbolji na dunjaluku luksemburg ga razguzijo pa bijo i savan milosovic jos jedna kockarska oyebina praznih djepova i prodavac suplje
pa pogledajte nase navjace propalih klubova nasih to kad citas ma yebo real barcu bayerna niko him nije ravan a ondak dodzu nas taslacenje kod maltezana selendre iz andore bogu iza nogu pa njeki moldovci orasi i torpedo kutaisi niza kurtza nisi
kapak
mostarski lobi upropastijo je bh fudbal gorije od poplava i zemljotresa zajedno ajvaz dedo bajovic se raspo ko niko kudravi kudro gubijo od islanda a ondak dodze ova kockarska oyebina bez dana trenerkog staza dado kraja sve razyebe vratite peteva

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 nov 2024, 03:08

Neupitno je da ima lošeg rada, nepotizma i korupcije koji doprinose lošijim rezultatima, posebno u mlađim kategorijama kada se gura novac koji je važniji od talenta ali ima tu i neadekvatnih trenera kojima je upala kašika u med. Oni su prije svega politički zalutali na funkciju i tako ubirmo plodove stvarajući nekvalitet.

Dovoljno vam je pogledati imena ljudi koji recimo predaju na DIF-u, anonimus do anonimusa.

Još jedna važna karika u lošijim rezultatima jest i krađa sportista koji su rođeni u BiH. Na ovako mal broj stanovnika svaki odlazak nekog sportaša se osjeti. Evo Petar Sučić zaigrao za Hrvatsku iako je odigrao 16 utakmica za U19 Bosne i 8 utakmica za U21, dakle uzimao je mjesto nekom igraču koji nosi BiH u srcu.
Emir Preldžić, rođen u Zenici, igrao godinama za Tursku.
Tarik Biberović, također rođen u Zenici, reprezentativac Turske.
Ivan Ljubičić, Banjalučanin, nastupao za Hrvatsku.
Marin Ćilić, Međugorje, nastupao za Hrvatsku.
Braća Karačić, jedan za nas, drugi za Hrvatsku.
Mirko Alilović i Denis Buntić, Ljubuški, obojica za Hrvatsku.
Vedran Ćorluka, Derventa, nastupao za Hrvatsku.
Bojan Bogdanović, Mostar, isto Hrvatska.
Ivana Kvesić, Široki Brijeg, osvaja medalje u Karateu za Hrvatsku.
Dejan Lovren, Zenica, nastupao za Hrvatsku.
Vladan Kovačević, Banja Luka, hoće da igra a ne može za Srbiju.
Srđan Babić, Banja Luka, nastupao za Srbiju.
Mihailo Ristić, Bijeljina, nastupao za Srbiju.

I još stotinu takvih primjera u svim sportovima. Ovo ne bi podnijela neka sportska velesila a ne BiH.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 nov 2024, 13:31

za ivana kvesića sam čuo, za ivanu do danas nisam

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 nov 2024, 14:07

Pa bolje pročitaj, možda si skontaš.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.