A sto je najgore onaj dream team isto nije bio najbolji u tom trenutku,a ovdje ljudi u 2012 dodaju Howarda i Wadea,a nebi tamo dodali Malonea ili Rodmana mozda...Mislim da i postoji samo jedan dream team a to je onaj iz 92 i to je to !BernardBarnjak je napisao/la:Melo je meni drag igrac ali bolji od pola dream teama!?
Stockton bio unistio sve PG danasnje NBA... I ofanzivno i defanzivno.
NBA sezona 2012/13
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Slatinash_7
- Kontakt:
Re: NBA sezona 2012/13
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Malone je igrao 92.
Stokton ne bi bio uopste na onom timu da Jordan nije istjerao Thomasa.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
a jbg, pa ja ne pricam bezveze, pogledaj statistiku Melo vs Christian Laettner, Chris Mullin, Scottie Pippen pa mi onda stavi taj ?!BernardBarnjak je napisao/la:Melo je meni drag igrac ali bolji od pola dream teama!?
a zasto bi Stockton unistio sve PG danasnje NBA, zato sto se prije bolje igralo? ne kontam
DT1 je bio skup 10 najboljih igraca u tom trenutku + 1 HOF + top rookie.
I.Thomas nije igrao jer je to Jordan trazio. Mogao je da igra i D.Wilkins, ali su se odlucili da idu sa Laettnerom.
O' Neal je tad bio rookie, H.Olajuwon jos uvek nije imao papire.
Svi ostali top igraci su bili u tom timu: Magic, Stockton, Jordan, Drexler, Bird, Pippen, Barkley, Malone, Ewing i Robinson.
DT3 je bio najblizi tom kvalitetu. Tad su igrali: Stockton, Malone, Pippen, Barkley, Robinson, O Neal, Olajuwon, Richmond, R.Miller, G.Hill, P.Hardaway, Payton.
Ovo nakon 1996e je bilo smesno, sve do 2008., a taj tim su cinili Bryant, Wade, Bosh, LBJ, Kidd, Redd, Williams, CP3, Howard, Prince, Boozer i Anthony. Ta tri tima su najjaci timovi koje su SAD slale na velika takmicenja.
Jasno je da DT 2012 ne moze da bude jaci ni od onog iz 2008, a tek ne od onih iz 90ih.
I.Thomas nije igrao jer je to Jordan trazio. Mogao je da igra i D.Wilkins, ali su se odlucili da idu sa Laettnerom.
O' Neal je tad bio rookie, H.Olajuwon jos uvek nije imao papire.
Svi ostali top igraci su bili u tom timu: Magic, Stockton, Jordan, Drexler, Bird, Pippen, Barkley, Malone, Ewing i Robinson.
DT3 je bio najblizi tom kvalitetu. Tad su igrali: Stockton, Malone, Pippen, Barkley, Robinson, O Neal, Olajuwon, Richmond, R.Miller, G.Hill, P.Hardaway, Payton.
Ovo nakon 1996e je bilo smesno, sve do 2008., a taj tim su cinili Bryant, Wade, Bosh, LBJ, Kidd, Redd, Williams, CP3, Howard, Prince, Boozer i Anthony. Ta tri tima su najjaci timovi koje su SAD slale na velika takmicenja.
Jasno je da DT 2012 ne moze da bude jaci ni od onog iz 2008, a tek ne od onih iz 90ih.
sejo90 je napisao/la: a jbg, pa ja ne pricam bezveze, pogledaj statistiku Melo vs Christian Laettner, Chris Mullin, Scottie Pippen pa mi onda stavi taj ?!
a zasto bi Stockton unistio sve PG danasnje NBA, zato sto se prije bolje igralo? ne kontam
Mali, nekad su se odbrane igrale dosta cvrsce, postojao je hand-checking, liga je bila puna centara...
Ne mozes samo da bacis statistike u igru.
Pored toga, u 80im i 90im su 70-80% najboljih igraca u istoriji igrali u NBA. Tako se potrefilo.
A za kraj, uporedi pregled igre Stocktona i ovde pomenutih playeva, kao i ostale fundamente igre. Dobijes da su danasnje atlete samo to - atlete.
kad bi ovi danasni igraci sjeli u neku vremensku masinu i vratio se u 92 mislim da bi dobili DT1 nekom malom razlikom iskljucivo zbog toga sto su jace atlete
Sto se tice impacta kao dream team onaj iz 92 je daleko ispred ovoga
Thomas Müller - Fußballgott
de ba, ne volim pametnjakovice koji jednostavno kazu nesto i to treba nuzno da bude tacno.. svi govore kako je liga bila puna centara, a danas centar mora bit visok preko 215, jer igraci od 210 imaju tehniku kao John Stockton.. stvari su se promijenile, to je tacno ali u tom smjeru da je mnogo teze danas biti dominantan nego 80tim i 90tim.. i da, imas pravo da je tim iz 92 imao bolje igrace kao i tim iz 2008, ovogodisnjem fali par igraca, ali ko bi pobijedio?MaGiCa je napisao/la:sejo90 je napisao/la: a jbg, pa ja ne pricam bezveze, pogledaj statistiku Melo vs Christian Laettner, Chris Mullin, Scottie Pippen pa mi onda stavi taj ?!
Mali, nekad su se odbrane igrale dosta cvrsce, postojao je hand-checking, liga je bila puna centara...
Ne mozes samo da bacis statistike u igru.
Pored toga, u 80im i 90im su 70-80% najboljih igraca u istoriji igrali u NBA. Tako se potrefilo.
A za kraj, uporedi pregled igre Stocktona i ovde pomenutih playeva, kao i ostale fundamente igre. Dobijes da su danasnje atlete samo to - atlete.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Pippen sinoc rece da bi DT 92 dobio 25 razlike ovaj sadasnji tim koji je sinoc nastupio protiv D. Republike.
Jaci je bio Dream team, i ovi da su kompletni tesko da bi mogli zaobici poraz.
Jaci je bio Dream team, i ovi da su kompletni tesko da bi mogli zaobici poraz.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
Prije svega nije Kobe zapoceo ovu temu nego novinari koji su ga pitali da uporedi ova 2 tima...sve sto je uradio je odgovorio na njihove pitanje ali oni su i postigli ono sto su htjeli...cijeli kosarkaski svijet prica na ovu temu.
Isto tako jasno je da ovaj tim ne bi mogao nista protiv onog originalnog jer su centri smijesni za taj nivo...ali ipak mislim da vecina njih tu ubraja i Howarda i Bosha kao predstavnike ove generacije.Naravno i dalje nije to taj nivo pravog dream team-a ali je ipak puno bolje...
I meni su smijesne ove price kako je glupo uopste raspravljati na tu temu jer je onaj tim iz 92-e nedodirljiv..."Dream ream" jest najjaci kolektiv ikad ali ekipa sa Bryant-om,Jamesom,Durantom i ostalima je strasno jaka...veoma blizu perfektne kosarkaske ekipe jer tesko da tu iam prostora za boljitak.I svi oni ce u buducnosti biti velicine,neki od njih i vece od tih velikana devedesetih...
P.S.Bryant je upravu za godine...on ima 33 godine ali svi ostali su daleko mladji od njega i od onih igraca iz DT-a.
Isto tako jasno je da ovaj tim ne bi mogao nista protiv onog originalnog jer su centri smijesni za taj nivo...ali ipak mislim da vecina njih tu ubraja i Howarda i Bosha kao predstavnike ove generacije.Naravno i dalje nije to taj nivo pravog dream team-a ali je ipak puno bolje...
I meni su smijesne ove price kako je glupo uopste raspravljati na tu temu jer je onaj tim iz 92-e nedodirljiv..."Dream ream" jest najjaci kolektiv ikad ali ekipa sa Bryant-om,Jamesom,Durantom i ostalima je strasno jaka...veoma blizu perfektne kosarkaske ekipe jer tesko da tu iam prostora za boljitak.I svi oni ce u buducnosti biti velicine,neki od njih i vece od tih velikana devedesetih...
P.S.Bryant je upravu za godine...on ima 33 godine ali svi ostali su daleko mladji od njega i od onih igraca iz DT-a.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Raul_64 je napisao/la:Malone je igrao 92.
Drexler je upao umjesto I. Thomasa a ne Stockton!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
sejo90 je napisao/la:a jbg, pa ja ne pricam bezveze, pogledaj statistiku Melo vs Christian Laettner, Chris Mullin, Scottie Pippen pa mi onda stavi taj ?!BernardBarnjak je napisao/la:Melo je meni drag igrac ali bolji od pola dream teama!?
Kad vec pratis statistiku odgovori mi na jedno pitanje! Ko je najbolji asitetent (napad) i kradljivac (odbrana) SVIH VREMENA u NBA? I kad odgovoris na ovo pitanje to ce ti biti i odgovor na tvoje pitanje!
Zasto si se uhvatio Laettnera kad je imao najmanju minutazu? Pippen & Mullin? Pip imam 6 titula NBA. Sa kime poredis Pippena sa Melom? Daj molim te!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
no,Stockton je zamijenio Thomasa(play za playa)a budimo realni Thomas je space shutle za Stocktona.BernardBarnjak je napisao/la:Raul_64 je napisao/la:Malone je igrao 92.
samo malo!
MAgic/ Thomas ili Stockton.
Jordan/Drexler/Mulins
Bird/Pippen
Barkley/Malone/Leitner?
Ewing/Robinson
Jordan/Drexler/Mulins
Bird/Pippen
Barkley/Malone/Leitner?
Ewing/Robinson
Po ovom argumentu je i Chandler bolji od EwingaBernardBarnjak je napisao/la:sejo90 je napisao/la:a jbg, pa ja ne pricam bezveze, pogledaj statistiku Melo vs Christian Laettner, Chris Mullin, Scottie Pippen pa mi onda stavi taj ?!BernardBarnjak je napisao/la:Melo je meni drag igrac ali bolji od pola dream teama!?
Kad vec pratis statistiku odgovori mi na jedno pitanje! Ko je najbolji asitetent (napad) i kradljivac (odbrana) SVIH VREMENA u NBA? I kad odgovoris na ovo pitanje to ce ti biti i odgovor na tvoje pitanje!
Zasto si se uhvatio Laettnera kad je imao najmanju minutazu? Pippen & Mullin? Pip imam 6 titula NBA. Sa kime poredis Pippena sa Melom? Daj molim te!
- BernardBarnjak
- Kontakt:
don_burza je napisao/la:kad bi ovi danasni igraci sjeli u neku vremensku masinu i vratio se u 92 mislim da bi dobili DT1 nekom malom razlikom iskljucivo zbog toga sto su jace atlete
Imam par pitanja u vezi posta ali bez ljutnje poštujem te dugo si na forumu aktivan:
1. ko bi cuvao air jordana, magica, d-robinsona i karl malonea iz ovog tima?
2. zasto mislis da je ova generacija bolja od DT1 atletski? pogledaaj snimke i slike recimo karl malone ili d-robinsona odnosno Tyson Chandler, Anthony Davis, KD ili Chris Bosha?
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Raul_64 je napisao/la:no,Stockton je zamijenio Thomasa(play za playa)a budimo realni Thomas je space shutle za Stocktona.BernardBarnjak je napisao/la:Raul_64 je napisao/la:Malone je igrao 92.
samo malo!
nisi u pravu... jbg... Drexler je upao umjesto Thomasa. Stockton je poziv dobio regularno!
Thomas je vanserijski igrac bio nema dvojbe i samo neprijatteljstvo sa MJ je razlog zasto nije igrao. a sada ko je bolji od njih dvojice o tome se moze diskutovati. tomas je 2 puta bio sampion a stockton nije nikad ali statistika je daleko na strani stocktona!
U tom DT1 je trebao igrati i Dominique Wilkins ali ni on nije upao. Zar ovo sve nije dvoljan razlog da obustavu bilo kakvog poredjenja tadasnje i sadasnjeg dream tema?
Zadnja izmjena: BernardBarnjak, dana/u 13 jul 2012, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
Adam Morison ima titulu..BernardBarnjak je napisao/la:sejo90 je napisao/la:a jbg, pa ja ne pricam bezveze, pogledaj statistiku Melo vs Christian Laettner, Chris Mullin, Scottie Pippen pa mi onda stavi taj ?!BernardBarnjak je napisao/la:Melo je meni drag igrac ali bolji od pola dream teama!?
I upravo i jeste stvar u tome sto svi stocktona gledamo kao legendu posmatrajuci cijelu njegovu karijeru.. cekaj da James zavrsi karijeri pa ces vidjeti brojke i kakav ce trag da ostavi u kosarci uopste.. o Durantu ne znam jos uvijek sta da mislim.. ja samo kazem da utakmica izmedu ta dva tima bi bila sudar 12 najboljih igraca lige, s tim da je ovaj malo oslabljen, i da tim iz 92 ima Jordana.. ali nebitno, necu da smaram vise s ovim, ja iznio svoje misljenje, ako vase forumsko Visocanstvo dopusti
Ova ´´12 generacija sakacena svaki dan sigurno nije bolja.
eventualna kombinacija Derona,Paula,Brayanta,Lebrona,Duranta,Carmela + Howard,Baynum,Wade,ROse,jos neki veliki e onda mozemo pricati.
dobro sad ispade mogli su i oni 92 kombinirati sa Shaqom ili Hakeemom,al ovi nisu tu striktno zbog povreda ne jer su bili premladi il nisu imali papire ect.
al zbog slabosti ostatka svijeta,tog fenomena Magica i Birda(iako oni te 92 ne bi mogli cuvati nikog iz ovog DM) Jordan kao najpopularniji sportista svijeta..
ta ce se legenda tesko nadmasiti.
a nema to veze s tim sto Pippen ima 6 prstenova Melo nijedan.
to ima smisla kada vidimo pozicije jednog i drugog(i Drexlera).
eventualna kombinacija Derona,Paula,Brayanta,Lebrona,Duranta,Carmela + Howard,Baynum,Wade,ROse,jos neki veliki e onda mozemo pricati.
dobro sad ispade mogli su i oni 92 kombinirati sa Shaqom ili Hakeemom,al ovi nisu tu striktno zbog povreda ne jer su bili premladi il nisu imali papire ect.
al zbog slabosti ostatka svijeta,tog fenomena Magica i Birda(iako oni te 92 ne bi mogli cuvati nikog iz ovog DM) Jordan kao najpopularniji sportista svijeta..
ta ce se legenda tesko nadmasiti.
a nema to veze s tim sto Pippen ima 6 prstenova Melo nijedan.
procitao sam clanke gdje govore da je Stockton na stetu Thomasa dobio poziv.isi u pravu... jbg... Drexler je upao umjesto Thomasa. Stockton je poziv dobio regularno!
to ima smisla kada vidimo pozicije jednog i drugog(i Drexlera).
- Donnie Darko
- Kontakt:
Da je Howard u ovom timu, mogao bih cak shvatiti i neka poredjenja, ali kad imas Chandlera kao prvog i jedinog centra u timu, sva potencijalna poredjenja tu trebaju stati. Originalni DT je bolji maltene na svim pozicijama osim na poziciji niskog krila gdje su ovi stvarno nadmocni.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Haj bar se slazemo da bi bila utakmica (ovako barem imaginarno) vrhunska!

Jos jesto! DT1 je uspio izgubiti i jednu utakmicu, jedinu! I to protiv najboljih NCAA igraca (Grant Hill, Bobby Hurley, Penny Hardaway, Chris Webber...) iako su sljedecu utakmicu dementirani bili...
Jos jesto! DT1 je uspio izgubiti i jednu utakmicu, jedinu! I to protiv najboljih NCAA igraca (Grant Hill, Bobby Hurley, Penny Hardaway, Chris Webber...) iako su sljedecu utakmicu dementirani bili...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.