SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DANTES
Kontakt:

Re: SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije

Post Postao/la DANTES » 25 jul 2015, 19:37

dubrovnik je napisao/la:
DANTES je napisao/la:i srbija i bih su odlično prošle.. ne upratih crnu goru...
Srbija je bogme iz 3. jakosne skupine dobila bolju grupu nego BiH ali vi niste nikad sigurni za prolazak hebi ga. Hrvatska isto ima neugodnu grupu iako je u prvoj jakosnoj skupini rekao bi tezu nego BiH. Evropski nogomet je poprilicno izjednacen ali generalno sve 3 reprezentacije su mogle puno gore proci.
ma srbiji treba metla... brezova metla... bih pa moglo je i bolje ali i puno gore... može se ovo proći
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 25 jul 2015, 19:39

Ocekujem prolazak komšija ,a i nas Bogami.
Grupe koje bi svatko potpisao prije izvlacenja.
Meni samo zao sto nam ne dodje Engleska ili Spanija iz prve skupine hem atraktivnije hem lakše od Belgije.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 25 jul 2015, 19:41

HZ_ilidzaa je napisao/la:Ocekujem prolazak komšija ,a i nas Bogami.
Meni samo zao sto nam ne dodje Engleska ili Spanija iz prve skupine hem atraktivnije hem lakše od Belgije.
mi sa Belgijom i nekako možemo igrati ali brate dragi Španija bi nas pojela za doručak ;)

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 25 jul 2015, 19:43

DANTES je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
DANTES je napisao/la:i srbija i bih su odlično prošle.. ne upratih crnu goru...
Srbija je bogme iz 3. jakosne skupine dobila bolju grupu nego BiH ali vi niste nikad sigurni za prolazak hebi ga. Hrvatska isto ima neugodnu grupu iako je u prvoj jakosnoj skupini rekao bi tezu nego BiH. Evropski nogomet je poprilicno izjednacen ali generalno sve 3 reprezentacije su mogle puno gore proci.
ma srbiji treba metla... brezova metla... bih pa moglo je i bolje ali i puno gore... može se ovo proći
Srbija ako se imalo uozbilji prosetace se ovom grupom realno. A za nas vec vidjeno prolazna grupa, mada ce mnogo zavisiti od forme igraca i povreda.
Belgija nije toliki bauk kao sto se potencira imaju potencijala ali nisu oni Njemci, Spanci ili Holandjani, itekako se moze s njima igrati ostalo nebi smjelo biti problem.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 jul 2015, 19:43

Vidjeti cemo do tada sve kako ce biti..dosta je faktora.

Sigurno je da ce Belgija za 2018 imati jednu od jacih ekipa. Sada ko ce im biti trener ali oni trenutno imaju najvise talenata i za to prvenstvo ce biti spremni i pravi.

Isto Grcka ima svoje igrace jos uvijk, malo ce ih zadesiti koji odlazak ali isto zavise od trenera. Ako bude neko ko ih zna defanzivno sloziti oni su 50-50 sa nama. Trenutno bi im mi uzeli jedno cetiri boda ali za dvije godine se ne zna.

I konacno mi, vjerovatno cemo isto ostati bez par igraca. Neki ce novi mozda doci..kakvi cemo biti za dvije godine i kako ce tada igrati Dzeko, Pjanic, Begovic i jos neki i gdje. Dosta se toga moze promijeniti..

Ali sigurno kakvi god mi zavrsavamo ispred Kipra i Estonije. Znaci moramo se pobiti sa Grcima i Belgijancima..

Isto u drugim grupama ce biti iznenadjenja, ne mora znaciti da ce najbolji svi proci tj ovi sto imaju najbolji kadar igracki. Pa u barazu mozemo biti na granici nositelja i nenositelja. Ako tamo zavrsimo bili bi ta cetvrta ili peta ekipa..

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 25 jul 2015, 19:44

Sta kazu na Dnevniku BHT-a? Napokon nas je pogledala sreca... :roll: Pa, yebote, tri puta zaredom izvlacimo bukvalno kao narucene ekipe.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 25 jul 2015, 19:47

zmaj348 je napisao/la:
mi sa Belgijom i nekako možemo igrati ali brate dragi Španija bi nas pojela za doručak ;)
Španski reprezentativni nogomet je u velikoj krizi odnosno dolazi do smjene generacije,a ova generacija Belgije ce biti na vrhuncu za za godinu-dvije.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 jul 2015, 19:53

HZ_ilidzaa je napisao/la:
zmaj348 je napisao/la:
Španski reprezentativni nogomet je u velikoj krizi odnosno dolazi do smjene generacije,a ova generacija Belgije ce biti na vrhuncu za za godinu-dvije.
Za Belgiju se vec godinama govori da ce na vrhuncu biti za godinu-dvije. U svakom slucaju oni nam bolje leze nego Spanija.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 25 jul 2015, 19:54

Nije Belgija toliko strasna, puno individualnog kvaliteta, ali ne djeluju ubjedljivo. Oni bi sada trebali biti na vrhuncu, a nisu, imaju loseg trenera koji vrlo vjerovatno ide nakon EP. Belgija nam lezi, nemamo prevelik respekt i to je dobro, bolji nam je skor s njima nego s Rumunima. Najbolji bi bio Vels, ali nije samoposluga, mozemo biti zadovoljni.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 25 jul 2015, 19:56

Grupa mi se sviđa iz par razloga, prvo imamo 5 reprezentacija, štp znači manje sikirancije, drugo sve protivnike smo već prožvakali tako da nema brige sa te strane kako ćemo šta ćemo. mi sa Belgijom možemo odigrati bara bara da dođu sa najjačim sastavom svih vremena, Grčku smo pobjedili kada je bila najjača, a Cipar i Estonija će nekom biti nagazne mine, nadam se ne nama. Možemo na jednu od prve dvije pozicije sasvi sigurno, prva već malo teže.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 25 jul 2015, 19:57

Meša o grupi :bih:
"Zadovoljan sam grupom u kojoj je BiH, iako sam želio neke nove selekcije. Ali, moramo biti zadovoljni sa ovom grupom. Grupa je dobra. Moramo da tražimo svoju šansu u ovoj grupi. Ako ne možemo pobijediti ove ekipe, onda ne trebamo ni ići na Svjetsko prvenstvo", rekao je Baždarević.
"Belgija je sigurno favorit u našoj grupi jer imaju dobar tim, ali i mi se možemo boriti i za prvo mjesto u ovoj grupi. Ne bi trebali biti nezadovoljni, nikako", rekao je selektor.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 25 jul 2015, 20:03

anonymousHD je napisao/la:1 direktno, 1 baraž, kad si počeo pratit nogomet? Jučer?
****...
:thumbup:

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 25 jul 2015, 20:03

Ma ako Mesa ovako nastavi sa radom onda se mozemo potuci za poziciju 1.Mi smo sebi najtezi protivnik.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 25 jul 2015, 20:05

rodjenizavjecnost je napisao/la:Ma ako Mesa ovako nastavi sa radom onda se mozemo potuci za poziciju 1.Mi smo sebi najtezi protivnik.
Definitivno, javsluk, amaterizam, korupcija...ako se toga rijesimo, mozemo mi u svakoj grupi igrati dobro. Imaju igraci i navijaci taj naboj i strast , nas karaju ovi kokosari, sto nas prodaju za sitne pare. Mesa je krenuo kako treba , treba ga maksimalno podrzati.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 25 jul 2015, 20:07

solidna grupa nije nesto previse teska , ali nije ni prelaka treba ocekivati minimum 2. mjesto
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 25 jul 2015, 20:15

Ne valja ovo sto smo u maloj grupi. I onako nema dovoljno utakmica. Ove kvali jos manje

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 25 jul 2015, 22:06

Da li i mi u slučaju da budemo drugi,a nismo najgora drugoplasirana ekipa idemo u Baraz, posto ima samo pet u grupi,ili je regularno kao i ostalim grupama? Jasmin da i kod nas ima Baraz?
Sabrine mi moje!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jul 2015, 22:20

Od devet drugoplasiranih reprezentacija, osam najboljih prema rezultatima koje ne ukljucuju one protiv sestoplasirane ekipe u grupi idu u baraz gdje ce se takodjer reprezentacije razvrstati prema nosiocima i nenosiocima u skladu sa FIFA rang listom iz oktobra 2017.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 jul 2015, 22:33

Prednost nam je što ćemo (najvjerovatnije) kvalifikacije početi sa normalnim selektorom, tako da ne startamo iz minusa. Prolazna grupa, ali da je laka, nije.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada i 8 gostiju.