BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kako će proći ove dvije utakmice???

Sigurna pobjeda u obje
210
37%
Pobjeda u jednoj, remi u drugoj
196
34%
Pobjeda u jednoj, poraz u drugoj
48
8%
Remi u obje
15
3%
Poraz u jednoj, remi u drugoj
44
8%
Dva poraza
61
11%

Ukupno glasova: 574

kokakolas
Kontakt:

Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH

Post Postao/la kokakolas » 02 jun 2011, 12:40

Šta bih dao da ga Lula rokne sutra :)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 02 jun 2011, 12:41

Goalgetter je napisao/la:Ja sam ulozio finu sumu para, na +2,5 :) . Kvota 2.10
sretno jarane :D
BLUE NATION.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 02 jun 2011, 12:46

Sretno Zmajevi
F.K.SARAJEVO

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 02 jun 2011, 12:49

Preporučuje se da se naši navijači kreću u grupama, jer su domaći navijači izuzetno opasni
U petak se u Bukureštu igra kvalifikaciona utakmica između Rumunije i BiH. Kako smo uspjeli saznati u turističkoj zajednici Bukrešta navijači BiH trebaju biti izuzetno oprezni prilikom boravka u glavnom gradu Rumunije.

Između ostalog se preporučuje da se turisti koji posjete ovaj grad čuvaju lažne policije u civilu. Kriminalci obučeni u policijsku uniformu turistima traže pasoše i kreditne kartice. Pažnju treba obratiti i na džeparoše, tako da se svima savjetuje da pasoše i ostale stvari ostavljaju u hotelima.

Preporučuje se da se naši navijači kreću u grupama, jer su domaći navijači izuzetno opasni. Također se savjetuje da se novac ne mijenja kod uličnih preprodavača, nego u bankama i mjenjačnicama, te da se koristi taxy koji je izuzetno jeftin. Startna cijena je 2 leva (inače, 1 euro je 4 leva).
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 02 jun 2011, 12:53

Mene zanima ide li švabo u rumuniju..tacnije, jel otiso :)
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 jun 2011, 13:14

MOZAK je napisao/la:Mene zanima ide li švabo u rumuniju..tacnije, jel otiso :)
Svabo je u hotelu sa reprezentativcima, i ostalim clanovima komiteta za normalcizaciju ;) .

Sutra ce u Rumuniji biti oblacno vrijeme, sa malo sunca. Dakle, sto je najvaznije, nece biti kise :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 jun 2011, 13:15

kokakolas je napisao/la:Šta bih dao da ga Lula rokne sutra :)
Ma neka i Mravac rokne samo da ga pobjedimo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 02 jun 2011, 13:21

Bosno moja lijepa mila, na tabeli gdje god bila.
Svi bosanci tebe vole, za tebe se oni bore.
Hasagic na golu stoji, prava raja njega voli.
Kad je mujdza na beka doso, niko vise nije proso.
Spahic je borac stari, i stub nam je u odbrani.
Nadarevic ko lav se bori, igracima noge lomi.
Kada lulic po krilu krene, tu prestaju sve dileme.
Rahimic je zadnji vezni, boljeg nemaju ni englezi.
Medunjanin na prvu igra, protivnik je kao cigra.
Misimovic kad loptu primi, sva se raja njemu divi.
Pjanic nam bombe puca, svako srce za njeg kuca.
Salihovic kad loptu uzme, golmanima krenu suze.
Ibisevic je tu kad treba, skoci u zrak sve do neba,
kad povreda njega prodje, u barselonu ce da dodje.
Sta za Dzeku sada reci, tu ne treba puno rijeci,
najbolji je srijelac svijeta, velikim klubovima glavna meta.
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

futko
Kontakt:

Post Postao/la futko » 02 jun 2011, 13:34

nedžad je napisao/la:Bosno moja lijepa mila, na tabeli gdje god bila.
znači, plačem :lol: :lol:
jel ovo u trećem osnovne dala učiteljica zadaću?

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 02 jun 2011, 13:42

slika

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 02 jun 2011, 13:55

očekujem X2 dobro je šta kod da se desi ja zadovoljan.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 jun 2011, 13:58

Vec polako pocinje euforija pred tekmu. Sad idem da ubijam vrijeme sa jednom dugom setnjom, kako bi sutra sto prije doslo. Ocekujem nasu pobjedu i onda u Zenici protiv Albanije ce biti pakleno.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 02 jun 2011, 14:02

:lol:
Čelik Zenica 1945

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 jun 2011, 14:05

Cartman je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Yebiga, izgleda prvi put da moram gledat repku preko streama. Yebo ti Dreambox kad ne moze otvorit pola kanala.
Imas kljuceve za TV1 koje mozes ubaciti u dreambox. Ako ne znas, javi mi na PP pa cu ti poslati i kljuceve i uputstvo kako to da uradis.
Ma sve sam ja to uradio jos prije utakmice protiv Luksemburga jarane, ali sad nema nikako signala na TV 1. A ovaj rumunski TVR sto ce prenosit ne mogu da otvorim. Vidit cu ako neko drugi ovdje ima TV 1, ali sumnjam.
Imaš TVR na drugim satelitima (Thor i Amos )probaj na njima možda ti otvori (čudno da ne može na Dremboxu )
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 jun 2011, 14:07

Mene gripa uhvatila, temperatura, glava ubi. Pobjedimo li, odmah cu ozdravit :lol:
Vec me hvata nervoza, jer je nezamislivo koliki cemo samo korak napraviti prema EURU, ako dobijemo Rumune u Bukurestu.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 02 jun 2011, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jun 2011, 14:09

Za_raju je napisao/la: Bez ljutnje ali nisi dobro pogledao nas moguci sastav da bi argumentovano iznio cinjenicu o tom kako cemo ih "natrpati" iz kontri ako se otvore...
Mi samo imamo sansi protiv ekipa koje igraju na tzv rezultat ili nulu a razlog tome je nasa sredina ili ti igranje bez krila sa 5 igraca u sredini tehnicara (onih koji daju pasove) koji nemogu iznijeti loptu niti 10 metara bez dodavanja...
E sad da obrazlozim,Swedska nas napala i mi glatko dobijemo po usima iz razloga koji sam gore naveo nemamo krila za kvalitetan kontranapad.

Sa Njemackom se nosili dok im nismo dali gol i nisu ljudi ubacili u brzinu i napali a mi naravno bez brzih igraca na krilima nismo mogli nista nego 3 gola u mrezu pa polahko kuci...

Mexiko nas stiskao i uvalio dva gola upravo sto nismo imali igaraca koji moze iznijeti loptu nakon presjecanja a tu opet dolazimo do tog da nemamo brzih igraca naravno takvi trebaju igrati na krilima...

Siguran sam da i Rumune nebi pobjedili da nismo primili gola i da se ljudi nisu orijentisali na odbranu sto je onda nama pasalo da nasih (nepotrebnih) 5-6 tehnicara pokazu kako imaju fin nabacak i kako znaju davati kratke pasove...

Mi ako hocemo da igramo neku ulogu moramo napraviti tim i za odbrane i za kontre a i za dominacije kad protivnik cuva rezultat (sadasnji tim je sposoban samo za ovo zadnje) a bez brzih krila nema sanse za to...

Evo svi smo gledali Pjanica 300 puta i koliko puta smo vidjeli da je iznio loptu 10 metara bez dodavanja????
Miske takodje koliko je puta napravio prodor sa loptom???
Medunjanin je bez onog suta cista masina za dodavanje a o prodoru je nepotrebno pricati...
Rahimic je zna se za sta je defanziva ja misli da on nije dao 3 gola i 3 asistencije u karijeri a prodorima drugi put... :roll:
Stilic prslikana kopija Medunjanina sa slabijim sutom i meksom nogom za dodati,prodori su za njega SF (naucna fantastika) ;)
Ako cemo biti realni ali i Dzekina mana su te lopte koje on mora primiti i povuci nekih 30 metra to ga je u MC najvise tralo...
Ibricic dizelas tehnicar sa par eskivaza i sutom na gol nema ni on prodornost kao ni gore spomenuti,cisiti play kao i svi gore...
Ibis ima malo slifa za to i zna koliko toliko iznijeti loptu i povuci je 20-30 metra...
Ostaje nam samo Lulic koji je iskoristen na beku i ako nesto hoce popravi u prodorima mora jadan pretrcati 15 kilometra ...

Rezime je da smo dizelaska ekipa sposobna igrati protiv ekipa koje pretenduju na nulu ili na cuvanje rezulatata...
Sve bi se ovo promjenilo sa dva brza krila koji bi sa tehnicarima bili dobitna kombibnacija...

E sad me popljujte ali ovo je ovako...

Djelimicno se slazem s tobom, no utakmice koje si uzeo za primjer nisu relevantne, pogotovo Njemacka i Svedska, jer su nasi bili prije svega van takmicarske forme, a sama ekipa je bila na pocetku svog uigravanja i mnogo toga nije stimalo. Osim toga, u reprezentaciji je sada jedan Lulic koji donosi tu brzinu po lijevoj strani.

No slazem se apsolutno s tobom da Pape ne preferira igru na polukontre. Da ova reprezentacija moze igrati na polukontre, dokaz ti je Ciro Blazevic, jer smo za vrijeme njega dali dosta takvih golova.

No kod Papeta je drugacija situacija, Pape je prvi trener u istoriji vodjenja BH reprezentacije koji pokusava da maksimizira potencijal nase reprezentacije i ja ga upravo zbog toga podrzavam. Ako zavirimo u proslost, vidjet cemo da su se i Baka, i Ciro, i Musovic i svi ostali zalili kako nemamo brze igrace, kako ne mozemo igrati moderni "engleski" fudbal sa mnogo trke itd. I to jeste istina, mi em nemamo igrace takvog profila, em nemamo ni taj mentalitet.

No zasto onda ne bi igrali onako kako znamo najbolje? Pape je to brzo uvidio, i vec nakon 7-8 tekmi se vidi njegov ritam, njegov prepoznatljivi stil. Kao sto se da primjetiti, Pape je ljubitelj "totalnog fudbala", kojeg je usput da kazem Osim doveo do perfekcije, a nasi u zadnje vrijeme tu pricu sve bolje i bolje sprovode u djelo. Tako se moze vidjeti da u zadnje vrijeme imamo sve veci i veci posjed lopte, da se broj kratkih pasova drasticno povecao, da se igra gradi sporije, teren se postepeno osvaja i igra se veoma cesto i kroz sredinu, da se tezi sto brzem osvajanju lopte kada se ona izgubi itd. To su sve znakovi tzv. totalno fudbala, i ja sam se par puta znao nasaliti da stojimo na terenu kao Barca, a to jeste zaista tako. Mi naravno nemamo taj potencijal u igracima, ali sigurno imamo 5-6 vrsnih tehnicara koji su u mogucnosti - ako dobro harmoniraju - taj sistem dovesti skoro do perfekcije.

Dakle, to sto mi imamo dizelase za mene nije nikakav problem, ja mislim da mi imamo igrace koji upravo odgovaraju onome sto Pape forsira i nadam se da ce dovoljno dugo ostati na klupi da sprovede svoju zamisao u djelo. Jedini problem vidim u Edinu Dzeki, koji je navikao da uvijek ima vise prosotra, a ova igra mu bas isti i ne daje u prevelikoj mjeri. No sigurno ce biti prilika i za polukontre, bice sansi i za Dzeku, Lulica, pa cemo vidjeti jos golova kao sto je npr. onaj protiv Slovacke bio...

Sto se tice utakmice u Rumuniji, ne treba biti proklet, treba igrati na pozitivan rezultat i ne srljati, nama je dobra i 0, a pobjeda bi bila idealna. Ne kazem da bi bio zadovoljan s nulom, no lopta je okrugla i nudi svakojaka iznenadjenja, a nadam se da nas nece potrefiti neko neugodno...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 02 jun 2011, 14:16

Joj ovih fotografija iz ZMAJEVI SLETILI U RUMUNIJU, od 11 na 9 slika autobusa i ništa više :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jun 2011, 14:21

@dreamer

Istog sam misljenja. Pape je jos jedanput podvukao igracima koliko mu je bitan posjed lopte i oduzimanje iste nakon sto se izgubi na protivnika. To je vjerovatno jedan od razloga zasto Rumunci nisu mogli disati. Neznam da su neki vazdusni duel u sredini terena dobili. Pored kvaliteta nasa ekipa je uigranija.

Isto ne vidim razlog da na silu tjeramo neki sistem fudbala ako nam za to fale jaki igraci. U zadnjim utakmicama imamo taj pozitivni trend i sve bolji nacin igre. Nadam se, da ce se to nastaviti.

Sutra cemo vidjeti dali je Dzeko 2.0 spreman. :)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 02 jun 2011, 14:23

gledam ove snimke iz Bukaresta, i moram priznati da zavidim ovom M. Dautbegoviću, malo malo pa razgovor sa legendima popu Barbareza i Susica :evil: :mrgreen:
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 02 jun 2011, 14:45

_dreamer_ je napisao/la:
Djelimicno se slazem s tobom, no utakmice koje si uzeo za primjer nisu relevantne, pogotovo Njemacka i Svedska, jer su nasi bili prije svega van takmicarske forme, a sama ekipa je bila na pocetku svog uigravanja i mnogo toga nije stimalo. Osim toga, u reprezentaciji je sada jedan Lulic koji donosi tu brzinu po lijevoj strani.

No slazem se apsolutno s tobom da Pape ne preferira igru na polukontre. Da ova reprezentacija moze igrati na polukontre, dokaz ti je Ciro Blazevic, jer smo za vrijeme njega dali dosta takvih golova.

No kod Papeta je drugacija situacija, Pape je prvi trener u istoriji vodjenja BH reprezentacije koji pokusava da maksimizira potencijal nase reprezentacije i ja ga upravo zbog toga podrzavam. Ako zavirimo u proslost, vidjet cemo da su se i Baka, i Ciro, i Musovic i svi ostali zalili kako nemamo brze igrace, kako ne mozemo igrati moderni "engleski" fudbal sa mnogo trke itd. I to jeste istina, mi em nemamo igrace takvog profila, em nemamo ni taj mentalitet.

No zasto onda ne bi igrali onako kako znamo najbolje? Pape je to brzo uvidio, i vec nakon 7-8 tekmi se vidi njegov ritam, njegov prepoznatljivi stil. Kao sto se da primjetiti, Pape je ljubitelj "totalnog fudbala", kojeg je usput da kazem Osim doveo do perfekcije, a nasi u zadnje vrijeme tu pricu sve bolje i bolje sprovode u djelo. Tako se moze vidjeti da u zadnje vrijeme imamo sve veci i veci posjed lopte, da se broj kratkih pasova drasticno povecao, da se igra gradi sporije, teren se postepeno osvaja i igra se veoma cesto i kroz sredinu, da se tezi sto brzem osvajanju lopte kada se ona izgubi itd. To su sve znakovi tzv. totalno fudbala, i ja sam se par puta znao nasaliti da stojimo na terenu kao Barca, a to jeste zaista tako. Mi naravno nemamo taj potencijal u igracima, ali sigurno imamo 5-6 vrsnih tehnicara koji su u mogucnosti - ako dobro harmoniraju - taj sistem dovesti skoro do perfekcije.

Dakle, to sto mi imamo dizelase za mene nije nikakav problem, ja mislim da mi imamo igrace koji upravo odgovaraju onome sto Pape forsira i nadam se da ce dovoljno dugo ostati na klupi da sprovede svoju zamisao u djelo. Jedini problem vidim u Edinu Dzeki, koji je navikao da uvijek ima vise prosotra, a ova igra mu bas isti i ne daje u prevelikoj mjeri. No sigurno ce biti prilika i za polukontre, bice sansi i za Dzeku, Lulica, pa cemo vidjeti jos golova kao sto je npr. onaj protiv Slovacke bio...

Sto se tice utakmice u Rumuniji, ne treba biti proklet, treba igrati na pozitivan rezultat i ne srljati, nama je dobra i 0, a pobjeda bi bila idealna. Ne kazem da bi bio zadovoljan s nulom, no lopta je okrugla i nudi svakojaka iznenadjenja, a nadam se da nas nece potrefiti neko neugodno...
Ne zna sta da kazem na sve ovo,mozda da svako sebi uzme kopirati i okaci na zid i cita svakodnevno.AFERIM!
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.