Avdukic OUT. Buric je tu nesto kao Sehic. Bolje imati tri mlada golmana neg jednog kao Avdukic.Arnelinho je napisao/la:Avdukić IN. Objašnjenje: pozicija trećeg golmana je ionako sekunarnog značaja, tako da u svakom slučaju bolje imati Avdukića iz Borca, nego Burića iz Lecha, bez obzira na kvalitete, ako se zna da je Asmir prvi, a Ibrahim drugi golmani.
Kolašinac OUT. Objašnjenje: Uredu je momka pozvati da upiše jedan nastup (opet obraz đon, jbg takvi smo mi ili ne računamo na to ili nas baš briga kako će se momak osjećati), ali ne i da igra stalno, jer on iskustvom nije reprezentativni nivo najelitnije BH selekcije. Ko je IN, to me ne zanima. Pape neka odluči. On treba biti U21 reprezentativac.
Zukanović-nemam pojma. Gledah neki dan Ervina u snimku one tekme, kad je dao gol iz slobodnog i mogu reći da me je baš "bacio u očaj". Koliko sam upratio, on je ljevak, a takav bi jako teško mogao igrati desnog štopera. Na lijevom je Spahić. Desnog teško, jer ljevaku su u pogledu dodavanja/izbijanja smanjene mogućnosti sa desne strane u odnosu na lijevu, što je problem dabome. Ako istinski zna igrati sa obje noge, onda ok. Ovako, tek kao zamjena Spahiću, al' i o tome neka odluči Pape.
Hadžić definitivno IN. Tu nema rasprave. Moderni zadnji vezni, koji će sasvim sam siguran preći u neki solidan klub, iz kakvih nam u prosjeku dolaze prvotimci. Ima i kvalitet, a i kontinuitet dobrog igrača. Svraka/Sesar ne bunim se da jedan od njih ostane, čak štaviše i podržavam.
Cocalić OUT. Igrač sa preskromnim apetitom. Prešao iz drugorazredne lige u trećerazrednu. Ako želi u reprezentaciju, nek' ide na "zapad", gdje je konkurencija na njegovoj poziciji jača i nema garanta, sem njegovog rada, da će biti prvotimac. Sa Bešićem isti slučaj, mada on je napravio korak naprijed, iako opet BH reprezentativac ne smije dolaziti iz Ferencvaroša. Radije neko iz BHPL.
Dilaver i ostala ekipa neka još malo igraju. Ovoj ekipi bih ja dodao samo još Hadžića i možda Višću, ostalo čekati i neka čekaju.
Spahic moze igrati i desnog stopera, igra u Sevilli. Moze igrati obe strane. Sto da ne pozvati Zukanovica i Cocalica. U Irskoj i SAD protiv Meksika smo igrali samo sa dva stopera. Mogli smo isprobati ovu dvojicu.