EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši
Litvanci do sada ništa naročito. A ruku na srce prije početka su prvi favoriti bili, kompletniji puno od Srbije (po sastavu) pa i od Letonije (gdje fale praktično 2 od 3 najbitnija igrača).... A pokazali vrlo malo... Da nema Kalnietisa pomislio bih da su ispodrposječna ekipa...
BiH ima danas šansu, samo je pitanje da li će i pobjeda biti dovoljna na kraju. Nema sumnje da se ovakva Litvanija može pobjediti, ograničiti na mali broj poena i voditi računa o sopstvenom košu. Iako sam na kon prvog dana prvenstva mislio da će šanse BiH za pobjedu u ovoj tekmi biti 2%, danas su sasvim realnih 35%.
BiH ima danas šansu, samo je pitanje da li će i pobjeda biti dovoljna na kraju. Nema sumnje da se ovakva Litvanija može pobjediti, ograničiti na mali broj poena i voditi računa o sopstvenom košu. Iako sam na kon prvog dana prvenstva mislio da će šanse BiH za pobjedu u ovoj tekmi biti 2%, danas su sasvim realnih 35%.
Latvija ima problema s reprezentacijama koje imaju dobre centre, tako da mislim da danas gube. sreca je sto makedonija ima neki imperativ; trebaju razvaliti Latviju i onda su realno najblizi prolazu u toj situaciji mi oni i Latvija. Steta sto smo jucer usli lezerno u zadnjih minut dva, sto se neko nije sjetio da pobjedimo s vecom kos razlikom i pobjedom makedonije ovjerili prolaz bez obzira na rezultat, al bilo proslo; ono sto je cinjenica da se moze vrlo lako desiti ako latvijce krene sut da uzmu ovo bez problema, sto bi bilo tragicno po nas, al nadat se da ce makedonci pobjediti
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nisu jer će onda Srbija vrlo vjerovatno izgubit' od Crne Gore radi ličnog interesa - prenošenja 4 boda.amko27 je napisao/la:Latvija ima problema s reprezentacijama koje imaju dobre centre, tako da mislim da danas gube. sreca je sto makedonija ima neki imperativ; trebaju razvaliti Latviju i onda su realno najblizi prolazu u toj situaciji mi oni i Latvija. Steta sto smo jucer usli lezerno u zadnjih minut dva, sto se neko nije sjetio da pobjedimo s vecom kos razlikom i pobjedom makedonije ovjerili prolaz bez obzira na rezultat, al bilo proslo; ono sto je cinjenica da se moze vrlo lako desiti ako latvijce krene sut da uzmu ovo bez problema, sto bi bilo tragicno po nas, al nadat se da ce makedonci pobjediti
pa u toj situaciji ko onda prolazi mi, latvija, makedonija i cg 2/3 omjerDukeOfWellington je napisao/la:Nisu jer će onda Srbija vrlo vjerovatno izgubit' od Crne Gore radi ličnog interesa - prenošenja 4 boda.amko27 je napisao/la:Latvija ima problema s reprezentacijama koje imaju dobre centre, tako da mislim da danas gube. sreca je sto makedonija ima neki imperativ; trebaju razvaliti Latviju i onda su realno najblizi prolazu u toj situaciji mi oni i Latvija. Steta sto smo jucer usli lezerno u zadnjih minut dva, sto se neko nije sjetio da pobjedimo s vecom kos razlikom i pobjedom makedonije ovjerili prolaz bez obzira na rezultat, al bilo proslo; ono sto je cinjenica da se moze vrlo lako desiti ako latvijce krene sut da uzmu ovo bez problema, sto bi bilo tragicno po nas, al nadat se da ce makedonci pobjediti
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Latvija, jučer smo o tome detaljno pričali.amko27 je napisao/la: pa u toj situaciji ko onda prolazi mi, latvija, makedonija i cg 2/3 omjer
ok, hvaLa nemam vremena bas sve da citamDukeOfWellington je napisao/la: Latvija, jučer smo o tome detaljno pričali.
- elninho_resTO
- Kontakt:
Evo ga poceli smo....Ni onaj portugal sa nekim tamo Ronaldom nije jak kao prije,sta ce ona Slovacka...
Ljudi ne znam da li ste svjesni ali govorimo o cak i jacoj sili od gore pomenutih,pa oni su europska velesila,ljudi zive samo za kosarku i kolko god zelio da nasi pobjede realnost mi to nedozvoljava.
Pa ljudi samo unutra imaju 6 unutrasnjih igraca redom (Kleiza,Valanciunas,braca Lavrinovic,Motejunas,Javtokas
6 igraca koji su svi u rangu Teletovica naseg najboljeg igraca ako ne i bolji....
E sad dobra stvar sto im zapravo neodgovara sto imaju 6 igraca unutra jer niko od njih ne moze uci u kontinuitet igara,kolko god dobijaju na sirini toliko gube na konstantnosti jer svako od njih mora dobiti svoje minute inace bi bila situacija kakva bi kod nas bila da Teletovic ne udje u igru....
Jucer su imali malo manje vremena da se odmore i igrali produzetak ali to se nece osjetiti,nasa sansa je Kalnietis,kakav god majstor da jeste ali on je jedini plej u toj ekipi a Zeko u odbrani kakav jeste ga moze zaustaviti,i ako izvrsi neki jaci pritisak od pocetka ovaj mora pasti...a na pleju izmjene nemaju,imaju klasicnog beka sutera...
Vidjecemo,jedva cekam tekmu ali opet mi mnogo realnija izgleda ona varijanta da MK pobjedi 9-12 razlike,mi izgubimo a CG dobije srbiju po kojoj bi mi prosli,bice zanimljivo,nek ostave srce na terenu pa neka bude sto biti mora
Ljudi ne znam da li ste svjesni ali govorimo o cak i jacoj sili od gore pomenutih,pa oni su europska velesila,ljudi zive samo za kosarku i kolko god zelio da nasi pobjede realnost mi to nedozvoljava.
Pa ljudi samo unutra imaju 6 unutrasnjih igraca redom (Kleiza,Valanciunas,braca Lavrinovic,Motejunas,Javtokas
6 igraca koji su svi u rangu Teletovica naseg najboljeg igraca ako ne i bolji....
E sad dobra stvar sto im zapravo neodgovara sto imaju 6 igraca unutra jer niko od njih ne moze uci u kontinuitet igara,kolko god dobijaju na sirini toliko gube na konstantnosti jer svako od njih mora dobiti svoje minute inace bi bila situacija kakva bi kod nas bila da Teletovic ne udje u igru....
Jucer su imali malo manje vremena da se odmore i igrali produzetak ali to se nece osjetiti,nasa sansa je Kalnietis,kakav god majstor da jeste ali on je jedini plej u toj ekipi a Zeko u odbrani kakav jeste ga moze zaustaviti,i ako izvrsi neki jaci pritisak od pocetka ovaj mora pasti...a na pleju izmjene nemaju,imaju klasicnog beka sutera...
Vidjecemo,jedva cekam tekmu ali opet mi mnogo realnija izgleda ona varijanta da MK pobjedi 9-12 razlike,mi izgubimo a CG dobije srbiju po kojoj bi mi prosli,bice zanimljivo,nek ostave srce na terenu pa neka bude sto biti mora
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne bismo prošli jer se gleda prvo međusobni omjer, po tom pravilu u tom slučaju bilo bi:elninho_resTO je napisao/la:Evo ga poceli smo....Ni onaj portugal sa nekim tamo Ronaldom nije jak kao prije,sta ce ona Slovacka...
Latvija 2-1
BiH 2-1
Makedonija 1-2
Crna Gora 1-2
Pa u prvoj eliminaciji ispadaju Makedonija i Crna Gora. Dalje, između nas i Latvije ponovo odlučuje međusobni omjer, pa imamo:
Latvija 1-0
BiH 0-1
Tako da prolazi Latvija.
Gledanje koš razlike ima smisla samo u slučaju da reprezentacije sa istim brojem bodova imaju isti broj pobjeda i poraza u međusobnim omjerima, a to se može desiti isključivo kada su u pitanju tri reprezentacije.
ma nije realno očekivati da dobijemo Litvaniju, ipak je to jedna od najboljih reprezentacija u Evropi, iako postoje šanse naravno, sreća bi nam dobro došla, pa i sudije, više nego raspoloženi Đedović, Teletović i Wright, znači treba se svašta nešto potrefit, no kako god ja sam ipak zadovoljan kako smo priveli grupu na kraju, loše smo krenuli ali evo sad vidi se da znamo igrati košarku.
Ako se izgubi nemojte samo psovat, govorim da su invalidi jer to nisu zaslužili, biće zanimljivo danas, hajmo momci samo srčano...
Ako se izgubi nemojte samo psovat, govorim da su invalidi jer to nisu zaslužili, biće zanimljivo danas, hajmo momci samo srčano...
Glory Glory Manchester United
- BenjooJutub
- Kontakt:
Koji kraljevi 
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
cuj keme sto se zahvaljuje mirzi 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
mozeli ko pojasnitimi?? dali litvanija bez obzira na nasu pobjedu protiv njih prenosi 4 boda u sledeci krug ili se mora boriti protiv nas dabih prenijela,,nerezumijem su puno u kosarku hvala
ako nas dobiju i prodju dalje ne prenose bodove za nas jer mi nismo prosli dalje
Ako dobije Makedonija mogli su nas vala i pustit 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Prenose se bodovi iz međusobnih duela reprezentacija koje prolaze dalje. Litvanija prenosi najviše dva boda jer će Srbija sigurno dalje, a ako izgube od nas mogu se desiti tri varijante:iphone je napisao/la:mozeli ko pojasnitimi?? dali litvanija bez obzira na nasu pobjedu protiv njih prenosi 4 boda u sledeci krug ili se mora boriti protiv nas dabih prenijela,,nerezumijem su puno u kosarku hvala
-> Makedonija dobije Latviju - tada ne prenose ništa
-> Latvija dobije Makedoniju, a oni od nas izgube ispod 10 razlike - tada prenose dva boda
-> Latvija dobije Makedoniju, a oni izgube od nas preko 10 razlike - tada ispadaju
Ako dobiju nas onda sigurno prenose 2 boda.
kako onda ja kontam njima protiv nas pobjeda i neznaci nista!!!! JESAMLI U PRAVU ILI GRIJESIM??LenBias je napisao/la:ako nas dobiju i prodju dalje ne prenose bodove za nas jer mi nismo prosli dalje
pa u teoriji za drugi krug im ne znaci ali za odlazak u drugi krug znaciiphone je napisao/la:kako onda ja kontam njima protiv nas pobjeda i neznaci nista!!!! JESAMLI U PRAVU ILI GRIJESIM??LenBias je napisao/la:ako nas dobiju i prodju dalje ne prenose bodove za nas jer mi nismo prosli dalje
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ako ih pobjedimo i prodjemo dalje, Litvanija prenosi **** u drugi krug. Tacnije 2 boda. Moraju nas pobjedit, ne smiju rizikovat.iphone je napisao/la:mozeli ko pojasnitimi?? dali litvanija bez obzira na nasu pobjedu protiv njih prenosi 4 boda u sledeci krug ili se mora boriti protiv nas dabih prenijela,,nerezumijem su puno u kosarku hvala
:

aha joj bogte mazo koplikovana ova kosarka hvalaLenBias je napisao/la:pa u teoriji za drugi krug im ne znaci ali za odlazak u drugi krug znaciiphone je napisao/la:kako onda ja kontam njima protiv nas pobjeda i neznaci nista!!!! JESAMLI U PRAVU ILI GRIJESIM??LenBias je napisao/la:ako nas dobiju i prodju dalje ne prenose bodove za nas jer mi nismo prosli dalje