Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Bolanos
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Bolanos » 02 dec 2015, 23:55

:twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 03 dec 2015, 00:01

joker90 je napisao/la:Maske su pale, nema vise lazne price o opstanku, najavio je Azmir duplu. Postujem sto otvoreno kaze, za razliku od nekih koji su se "borili za evropu", a guzice bi dali za titulu prosle godine. Sad ce i Sloboda biti pod pritiskom, ali mislim da ce opet veci pritisak biti na nama. Oni i ako ne osvoje i naprave par kikseva sumnjam da ce imati pritisak i negodovanje navijaca, kao sto to bude kod nas nazalost.
Dopuni rečenicu, jedno je "najaviti titulu" a savim drugo "najaviti borbu za titulu". Da ne bi bilo kasnije Azmir najavio titulu a nije uzeo :D

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 03 dec 2015, 00:21

Treba biti realan i reci da je Sloboda najozbiljniji kandidat za titulu,ostao im Azmir,najava ovih velikih pojacanja,Ibricic nije lose,imaju raspored najbolji,7od12 kuci nije malo,i manji odmah prostor za kiks,jer smo jos uvijek domacinska liga,slozio se neko il ne,sve je ovo dobro kad se cita da nije tu Saraj'va i ja bi iskreno vjerovao u ovo,iskreno i sama borba sa Sarajevom je velika cast,zadovoljite se vi i drugim mjestom,pozzz za Tz
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 dec 2015, 01:43

jovanmaksimovic je napisao/la:pa jesam promjenio sam misljenje malo... mislim da su ozibljni kandidati za titulu, pogotovo nakon sto se asmir vratio na celo kluba... da li ce biti prvaci, ne znam, ali definitivno mogu biti prvaci ;)
Odakle sad to da se moze do titule...da nisi kakvog tuzlanskog dilera zbavio :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

zrinjevac365
Kontakt:

Post Postao/la zrinjevac365 » 03 dec 2015, 02:10

Nisam bio prisutan na forumu jedan određen period pa vjerovatno kasnim sa analizom, ali znate kako kažu nikad nije kasno. Ovih dana samo čitam Ješić preporodio Sarajevo, Sarajevo najveći kandidat za prvaka, Sarajevo povezalo četiri pobjede i takve stvari. Što se tiče Sarajeva i njihove četiri pobjede, treba naglasiti da su u "gostima" dobili Olimpic(svi znamo gdje se igrala ta utakmica) i Drinu koja nema ni kvalitet, a još manje spreme. Kući su veoma jaki pa tako da ne čude ove dvije pobjede kući, ali sada ćemo vidjeti snagu Sarajevo na pravom gostovanju i ako tu dobiju ili izvuku bod onda se može pričati o nekoj formi Sarajeva i najavljivati titula. Što se tiče Slobode, oni igraju baš onako šampionski, kući melju, a u gostima lagano na malo golova i pobjeđuju. Široki, koji po meni ima najjaču ekipu u ligi, njima fali taj neki pobjednički mentalitet, a mislim da im fali i veća podrška sa tribina. Zrinjski da bi osvojio mora pojačati ofenzivni dio ekipe. Radnik je jedna ekipa koju niko ne shvaća ozbiljno, ali to je ekipa sa odličnim pojedincima(Avdukić,Žižović,Lazić i Obradović) i sa jednim iskusnim i vrlo taktički potkovanim trenerom. Oni sigurno neće osvojiti ali ako dobiju licencu mogli bi ući Europu. Što se tiče ostanka u ligi tu je više manje jasno. Velež i Drina sigurno u drugu ligu, pa poslije njih Rudar i Borac koji imaju malu šansu ali vrlo vrlo teško, Travniku je kud i kamo lakša situacija ali također teška, sada imaju imperativ pobjede protiv Zrinjskog i mislim ukoliko tu izgube da lagano mogu "pakirati kofere". Za kraj sam namjerno ostavio Olimpica koji mi je ne jasna ekipa skroz, pa ljudi imaju Muharemovića jednog od najboljih igrača lige, odigrali su odlično u Europi protiv Trnave, ali opet vrlo vjerovatno ispadaju iz lige.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 03 dec 2015, 08:55

zrinjevac365 je napisao/la:Nisam bio prisutan na forumu jedan određen period pa vjerovatno kasnim sa analizom, ali znate kako kažu nikad nije kasno. Ovih dana samo čitam Ješić preporodio Sarajevo, Sarajevo najveći kandidat za prvaka, Sarajevo povezalo četiri pobjede i takve stvari. Što se tiče Sarajeva i njihove četiri pobjede, treba naglasiti da su u "gostima" dobili Olimpic(svi znamo gdje se igrala ta utakmica) i Drinu koja nema ni kvalitet, a još manje spreme. Kući su veoma jaki pa tako da ne čude ove dvije pobjede kući, ali sada ćemo vidjeti snagu Sarajevo na pravom gostovanju i ako tu dobiju ili izvuku bod onda se može pričati o nekoj formi Sarajeva i najavljivati titula. Što se tiče Slobode, oni igraju baš onako šampionski, kući melju, a u gostima lagano na malo golova i pobjeđuju. Široki, koji po meni ima najjaču ekipu u ligi, njima fali taj neki pobjednički mentalitet, a mislim da im fali i veća podrška sa tribina. Zrinjski da bi osvojio mora pojačati ofenzivni dio ekipe. Radnik je jedna ekipa koju niko ne shvaća ozbiljno, ali to je ekipa sa odličnim pojedincima(Avdukić,Žižović,Lazić i Obradović) i sa jednim iskusnim i vrlo taktički potkovanim trenerom. Oni sigurno neće osvojiti ali ako dobiju licencu mogli bi ući Europu. Što se tiče ostanka u ligi tu je više manje jasno. Velež i Drina sigurno u drugu ligu, pa poslije njih Rudar i Borac koji imaju malu šansu ali vrlo vrlo teško, Travniku je kud i kamo lakša situacija ali također teška, sada imaju imperativ pobjede protiv Zrinjskog i mislim ukoliko tu izgube da lagano mogu "pakirati kofere". Za kraj sam namjerno ostavio Olimpica koji mi je ne jasna ekipa skroz, pa ljudi imaju Muharemovića jednog od najboljih igrača lige, odigrali su odlično u Europi protiv Trnave, ali opet vrlo vjerovatno ispadaju iz lige.

+1

Mislim da će slijedeća 2 kola odlučiti puno toga. Definitivno najzanimljivije prvenstvo ikad. Ko ce dočekati proljeće...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 03 dec 2015, 09:00

Sarajevo je prvi favorit Bez obzira na sve.imaju jako dobru ekipu,kontinuitet i Sto je najvaznije iskustvo.
Sigurno ce se dodatno pojacati,i pored ove dvojice brazilaca,tako da na proljece mozemo ocekivati pravi juris na oba fronta.jedinu pravu mogucnost kiksa vidim sada protiv sirokog,na proljece vrlo tesko.

Zrinjski je uvjek tu,u vrhu vecinom,najjaca odbrana lige,uz strahovit napadacki potencijal,garantuje da ce se boriti do samog kraja.pomalo osciliraju u igri,izgubili su finih bodova kuci,remijima,ako misle ostati gdje jesu,na proljece greske svesti moraju na minimum,sezona je takva,svaki kiks,skupo ce se placati.

Za Siroki utakmica protiv Sarajeva je prekretnica sezone.
I sigurno ce odrediti u kome pravcu idu u ligaskom dijelu.
Uvjek jaki,opasni,Ali fali im to nesto,po mom misljenju pod hitno moraju dovesti svjezu krv na klupu,njihova boljka je trener.sve drugo imaju na zavidnom nivou,öd igrackog kadra do infrastrukture.finansijski strasno Jaki,i sigurno spadaju u red najjacih ekipa ove lige,iako su medju favoritima za naslov,mislim da ove sezone nemaju taj kapacitet.

I na kraju Sloboda...sta reci a biti objektivan.
Sa trenutnom ekipom,harmonijom u istoj,vodjeni najboljim strategom lige,Husrefom Musemicem,evropa je izvjesna.nepostoji ekipa u ovoj ligi koja nas je nadigrala igramo napadacki,lijepo za oko,i trenutno ekipa izgleda stvarno mocno.
Iako je predsjednik kluba otvoreno najavio titulu,ja sam ipak malo suzdrzaniji,mnogo toga ce pokazati prelazni rok,imamo najbolji raspored,i sigurno sansu da ispisemo klupsku istoriju.da li ce majstorima poput Zebe,Ahmetovica,Ordagica,Pirica prikljuciti se Jos neko ime ostaje nam da vidimo.najmanji pritisak je na nama,i to je sigurno prednost.u klubu su se mnoge stvari poslozile,tako da najbolje öd Slobode mozemo tek ocekivati u narednim sezonama.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 03 dec 2015, 09:09

solinas je napisao/la: Za Siroki utakmica protiv Sarajeva je prekretnica sezone.
Uvjek jaki,opasni,Ali fali im to nesto,po mom misljenju pod hitno moraju dovesti svjezu krv na klupu,njihova boljka je trener.sve drugo imaju na zavidnom nivou,öd igrackog kadra do infrastrukture.finansijski strasno Jaki,i sigurno spadaju u red najjacih ekipa ove lige,iako su medju favoritima za naslov,mislim da ove sezone nemaju taj kapacitet.
Zašto vraćaju istog čovjeka drugi-treći put? Je li zato sto im je podoban? Ili ga stvarno drže tako visoko?

Ima ovih par forumasa koji pobliže prate Široki, možda mogu reci koliko se uprava kluba upliće u rad stručnog štaba?

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 dec 2015, 09:10

Elcor je napisao/la:
solinas je napisao/la: Za Siroki utakmica protiv Sarajeva je prekretnica sezone.
Zašto vraćaju istog čovjeka drugi-treći put? Je li zato sto im je podoban? Ili ga stvarno drže tako visoko?

Ima ovih par forumasa koji pobliže prate Široki, možda mogu reci koliko se uprava kluba upliće u rad stručnog štaba?
Al' brat bratu onog što su doveli nakon Slavena... onog izblajhanog... Kakva je ono karikatura bila hahahaha...
Samo Saraj'vo.

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 03 dec 2015, 09:19

PitarBordo je napisao/la:
Elcor je napisao/la:

Al' brat bratu onog što su doveli nakon Slavena... onog izblajhanog... Kakva je ono karikatura bila hahahaha...
Ta vam je karikatura bila najveće pojačanje svima (Sarajevu, Slobodi, Zrinjskom...) da nije njega bilo Široki bi imao + x/y bodova više od sviju ;) :bih:

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 03 dec 2015, 09:27

Rano je jos za ista prognozirat. Puno utakmica je do kraja,iako ova za nas puno moze donijet a i odnijet. Sto se tice trenera, Musa je zajeb napravio prosle sezone, a i pretprosle po meni, pa su doveli Mladinu, koji po meni je nikakav trener, sto je i vrijeme pokazalo. Musa je vracen jer u kratkom roku nismo imali bolje opcije. I moram priznat da se vidi pomak kod njega. Nakraju krajeva nismo jos utakmice izgubili pod njegovim vodstvom iako ove zadnje dvije bole ko porazi.

Inace, ovo ce bit znaci 18kolo gdje smo konacno kompletni. Treba znat da smo mi strasnih problema u obrani imali citavu sezonu, sa ozljedama. I bili prisiljeni igrat sa igracima koji su losiji od ovih sto su nam se ozljedili,al eto. Sve karte u nedjelju bacit i po pobjedu nadam se.
NK Široki Brijeg

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 03 dec 2015, 09:55

ljutinar je napisao/la:Ta vam je karikatura bila najveće pojačanje svima (Sarajevu, Slobodi, Zrinjskom...) da nije njega bilo Široki bi imao + x/y bodova više od sviju ;) :bih:
Sad da li bi bili prvi ili šta već... Tu je Slaven bio protiv Travnika i Viteza pa se zijani 4 boda... Ali onaj je bio kao pojava karikatura živa... Uostalom nismo ga mi (Sarajevo, Sloboda, Zrinjski) doveli... Ostat će zauvjek nejasno zašto su otjerali Slavena, ostali i bez evrope i onda vratili ga nakon tek nekoliko mjeseci... Nigdje veze.
Samo Saraj'vo.

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 03 dec 2015, 09:56

ljutinar je napisao/la: Ta vam je karikatura bila najveće pojačanje svima (Sarajevu, Slobodi, Zrinjskom...) da nije njega bilo Široki bi imao + x/y bodova više od sviju ;) :bih:
Slažem se. Isto kao sto je nas Lucky Luke bio najveće pojačanje svih vas ove sezone. Da je Jesic bio tu od početka, uvjeren sam da bi Sarajevo imalo + x/y bodova više od sviju. Ali to je vec rubrika SBB-KBB...

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 03 dec 2015, 10:25

Nebi niko imo neku prednost ovo je realno stanje,svi su kiksali i kiksat ce i dalje tako da ta prica ne pije vode !

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 03 dec 2015, 10:27

PitarBordo je napisao/la:
ljutinar je napisao/la:Ta vam je karikatura bila najveće pojačanje svima (Sarajevu, Slobodi, Zrinjskom...) da nije njega bilo Široki bi imao + x/y bodova više od sviju ;) :bih:
Sad da li bi bili prvi ili šta već... Tu je Slaven bio protiv Travnika i Viteza pa se zijani 4 boda... Ali onaj je bio kao pojava karikatura živa... Uostalom nismo ga mi (Sarajevo, Sloboda, Zrinjski) doveli... Ostat će zauvjek nejasno zašto su otjerali Slavena, ostali i bez evrope i onda vratili ga nakon tek nekoliko mjeseci... Nigdje veze.
Procitaj sta sam napisao...
NK Široki Brijeg

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 dec 2015, 10:43

Skakicu, ceka te stan u Titovoj :shh:

zrinjevac365
Kontakt:

Post Postao/la zrinjevac365 » 03 dec 2015, 12:40

U proljetnom dijelu neće biti ovoliko kikseva to je sigurno. Iz dva razloga, jedan je taj sto ce znati ko je ispao a ko ostao u ligi pa ce ti klubovi igrat čisto što moraju, a drugi je razlog što ce biti sve manje utakmica do kraja pa kandidati za tituli neće imati pravo na kiks u gostima, a kamoli kući. Ništa sada nam slijedi zadnje kolo prve polusezone i onda borba u drugoj polusezoni, najzanimljivija sezona što se tiče borbe za vrh, a bez Želje. Liga kakva je takva je ja uživam u njoj, gledam sve utakmice Zrinjskog i kada sam u mogućnosti pogledam na TV-u koga prenose to kolo. Meni Zrinjski-Drina veća utakmica nego El Clasico i bolje nek ima po tisuću ljudi na svakom stadionu koji navijaju i vole svoj klub nego 10000 koji su tu samo radi derbija,sefija,facebooka i ostalih gluposti.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 03 dec 2015, 13:13

da li radnik moze stici do jednog rekorda u ovoj sezoni? naime, bijeljinski klub je trenutno 9 utakmica u gostima bez poraza u prvenstvu (8 ove sezone i 1 iz prosle). rekord drzi trenutno, vjerovali ili ne, olimpik, sa 13 utakmica bez poraza (4 utakmice 2012/13 i 9 utakmica 2013/14). takodjer radnik je trenutno najblizi u drugom rekordu. trenutno se nalaze u nizu od 3 pobjeda u gostima u prvenstvu, nedostaje im jos dvije utakmice da se poravnaju sa rekordom (borac, zeljeznicar i sarajevo) koji su svi skupili 5 pobjeda zaredom u gostima u prvenstvu.

sto se tice domacih takmicenja, radnik vec pobjedom u mostaru protiv veleza, moze da se poravna po nizu pobjeda u gostima. trenutno imaju 4 pobjede u gostima. rekord opet drze gore navedena kluba (borac, zeljeznicar i sarajevo). sto se tice niza neporazenosti u svim domacima takmicenjima u gostima, radniku nedostaje trenutno 6 utakmica (imaju 10), da sustignu zeljeznicar, koji je u sezoni 2011/12 cak 16 puta bio neporazen u gostima zaredom. da li i to stici, vidjecemo...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 03 dec 2015, 14:18

zrinjevac365 je napisao/la:U proljetnom dijelu neće biti ovoliko kikseva to je sigurno. Iz dva razloga, jedan je taj sto ce znati ko je ispao a ko ostao u ligi pa ce ti klubovi igrat čisto što moraju, a drugi je razlog što ce biti sve manje utakmica do kraja pa kandidati za tituli neće imati pravo na kiks u gostima, a kamoli kući. Ništa sada nam slijedi zadnje kolo prve polusezone i onda borba u drugoj polusezoni, najzanimljivija sezona što se tiče borbe za vrh, a bez Želje. Liga kakva je takva je ja uživam u njoj, gledam sve utakmice Zrinjskog i kada sam u mogućnosti pogledam na TV-u koga prenose to kolo. Meni Zrinjski-Drina veća utakmica nego El Clasico i bolje nek ima po tisuću ljudi na svakom stadionu koji navijaju i vole svoj klub nego 10000 koji su tu samo radi derbija,sefija,facebooka i ostalih gluposti.

Opet +1
Evo drugi put danas da ti citiram post jer se slažem skoro da svim sto si napisao. Kažem skoro... Ne slažem se u vezi povremenih, odnosno, Facebook i Instagram navijača.
Nerealno je očekivati 5000 vatrenih navijača na svakoj utakmici. Svaki klub treba sto vise fb i Twitter navijača. To je besplatan marketing za ciljano tržište. Zamisli da si roditelj koji hoće da povede malu kćerku i/li sina na utakmicu svog kluba. Sta bi te vise privuklo da tako iskoristiš popodne svog vikenda? Izvještaj na tv-u o "huliganima", petardama I tučama ili Facebook post tvog komšije kako se lijepo proveo na stadionu da svojom porodicom i slika njegove djece sa opremom tvog kluba?

Mislim da je to demografska grupa koja treba da bude fokus svakog kluba kao potencijalnih kupaca. Svačija marka je ista na kraju krajeva, a onih par hiljada (ili stotina) vatrenih navijača će svakako napraviti dobru atmosferu. Daj family tribinu i odstrani SVE psovace nek ljudi uživaju.

Vulture
Kontakt:

Post Postao/la Vulture » 03 dec 2015, 14:24

zrinjevac365 je napisao/la:Meni Zrinjski-Drina veća utakmica nego El Clasico i bolje nek ima po tisuću ljudi na svakom stadionu koji navijaju i vole svoj klub nego 10000 koji su tu samo radi derbija,sefija,facebooka i ostalih gluposti.

Kapa do poda.
У СРЦУ ' ЈЕ ЦРВЕНО-? "
" $ $ " ЈА - " С ",
ЈЕР ОН ЈЕ " " / $,
& У СРЦУ ' ЈЕ &... ? 87

$ & " & & & '!

? ", $ $ " "!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []