Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Ovdje su samo Suljo, Miki i donekle Atic igrali dobro u oba pravca. Zaha je odigrao solidnu utakmicu, ali momak presporo konta, previse tapka u mjestu i onda uglavnom imamo svega 4-5 sekundi da nesto napravimo. On moze biti neka treca opcija jer je dobar da prenese loptu i to je sve. Atic na momente pokaze zasto je bio nas najveci talenat, ali onda ispali tri cigle u dvije minute i pokvari dojam. Drago mi je da je bar bacanja popravio, ali pred njim je jos mnogo posla ako misli napraviti nesto od svoje karijere. Za pocetak bi trebao stisnuti muda i u Megi igrati ovako kao veceras. Hasandic je solidan igrac u napadu, prijetnja je na sutu (iako ga veceras nije islo), ali covjek u odbrani moze praviti samo prekrsaje. Vrabac je imao solidnih momenata u odbrani, ali on na jedan dobar potez napravi pet debilnih i po meni ne bi smio igrati vise od 10-15 minuta po mecu. Bolje bi bilo da je njegove danasnje minute malo podijelio Buzi i Durmi, da vidimo koliko oni mogu, ali gotovo je sad. Delalica treba zamijeniti Lazicem, jer sumnjam da on ima sta ponuditi na ovom nivou. Camparu ili Talica zamijeniti Gegicem, a Sejfica Tomicem. Tu jos ostanu da se isprobaju Penava i Sikiras, te eventualno Knezevic i to je sve sto mi imamo. Mislim da bi i Ajdin i Njegos trebali dobiti neku priliku, jer su veceras i Sulejmanovic i Halilovic cesto igrali peticu.
Gegic, Zahiragic, Campara
Atic, Hasandic
Lazic, Vrabac
Halilovic, Penava, Sikiras
Sulejmanovic, Tomic
Ovako nesto bih ja volio vidjeti u februaru, s tim da se Zahiragic/Campara nikad ne sastave s Hasandicem na parketu. Rekao bih da Talic bude treci play, ali se bojim da ce do februara imati minimalnu minutazu, s obzirom da se Igokea bas pojacala.
Gegic, Zahiragic, Campara
Atic, Hasandic
Lazic, Vrabac
Halilovic, Penava, Sikiras
Sulejmanovic, Tomic
Ovako nesto bih ja volio vidjeti u februaru, s tim da se Zahiragic/Campara nikad ne sastave s Hasandicem na parketu. Rekao bih da Talic bude treci play, ali se bojim da ce do februara imati minimalnu minutazu, s obzirom da se Igokea bas pojacala.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ne može se toliko Bosniću zamjeriti, limitiran je kadar to je jasno. Cijelu utakmicu nisam gledao, ali ovo što sam gledao u zadnje dvije trećine, posebno me iritiralo to nekakvo odugovlačenje do samog kraja napada. Ne gleda se opšte na vrijeme za napad, nešto se čeka do kraja i tako napadi propadaju.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Pa ovaj Vrabac je zaista Vrabac. Pa radije daj nekom junioru da igra ove njegove minute. To što on radi na terenu, i kakve cigle baca i kakve gluposti radi pa to da pokupis nekog s basketa ne bi radio.
Iz utakmice u utakmicu se nerviram zbog njega, kako možes biti toliki kreten...
Iz utakmice u utakmicu se nerviram zbog njega, kako možes biti toliki kreten...
FK Sarajevo !
oj adine, pernata krampo.
kako je moguce da on zivi od kosarke?
kako je moguce da ovakav igra za repku?
kako je moguce da ima najvecu minutazu?
pa ljudi on igra kod svih selektora, sta li oni vide u ovom levatu, gluho bilo.
totalno nebitna tekma, poraz unaprijed upisan i opet sebi dozvolim da me ova pticurina izbaci iz takta kao i svaki put.
gdje atic nestade u drugom pol?
on je tacno na momente odsutan, gubi se lik ko abdest.
hasandic nama slovi za najboljeg sutera, omg.
ovdje se profi kosarkasima mogu nazvati samo suljo i halilovic. suljo extra odigrao, onu asistenciju za gornji dio tribina nije sebi smio dozvoliti:-)
kako je moguce da on zivi od kosarke?
kako je moguce da ovakav igra za repku?
kako je moguce da ima najvecu minutazu?
pa ljudi on igra kod svih selektora, sta li oni vide u ovom levatu, gluho bilo.
totalno nebitna tekma, poraz unaprijed upisan i opet sebi dozvolim da me ova pticurina izbaci iz takta kao i svaki put.
gdje atic nestade u drugom pol?
on je tacno na momente odsutan, gubi se lik ko abdest.
hasandic nama slovi za najboljeg sutera, omg.
ovdje se profi kosarkasima mogu nazvati samo suljo i halilovic. suljo extra odigrao, onu asistenciju za gornji dio tribina nije sebi smio dozvoliti:-)
Gledao sam vecernje treninge. Milina gledati Bosnica. Svaki trening su imali detaljna objasnjenja sta rade Bugari. Kako su ga samo slabo ispostovali.
Najvise su vjezbali udvajanje na pik protivnika pogotovo ako je zadnja faza napada. Te switch da se presjece sut za tri poena osim kada je Sejfic u igri. Da sve 5orica skoro rade switch.
Ali sve im lik crta : kaze broj 12 u Bugarske ima obicaj to i to .......
Zadovoljan sam relativno. Sa selektorom prezadovoljan sa pojedincima ne.
Najvise su vjezbali udvajanje na pik protivnika pogotovo ako je zadnja faza napada. Te switch da se presjece sut za tri poena osim kada je Sejfic u igri. Da sve 5orica skoro rade switch.
Ali sve im lik crta : kaze broj 12 u Bugarske ima obicaj to i to .......
Zadovoljan sam relativno. Sa selektorom prezadovoljan sa pojedincima ne.
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Dobro su momci odigrali ne znam sta bi pojedini zeljeli.Jasno se reklo da se stvara nova generacija igraca koja ce ponekada biti "pojacana "Nurkicem i Musom i to je to.
Nije Bosnic uopste limitiran kako neki pisu nego imamo kadar igracki koji jasno je nemoze ispostovati njegove zamisli.
Pobjedu nisam ni ocekivao ,tako da je rezultat sasvim ok..
Nije Bosnic uopste limitiran kako neki pisu nego imamo kadar igracki koji jasno je nemoze ispostovati njegove zamisli.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
ja nisam procitao nijedan post o tome kako je bosnic limitiran.Brcanskamalta je napisao/la:Dobro su momci odigrali ne znam sta bi pojedini zeljeli.Jasno se reklo da se stvara nova generacija igraca koja ce ponekada biti "pojacana "Nurkicem i Musom i to je to.
mada je mozda mogao i pobjedom debitovati da onoj pticurini nije dao svu slobodu svijeta.
Miki Halilović je najpodcjenjeniji BH igrač, večeras je odigrao strašnu utakmicu u oba pravca, a takvih utakmica je imao i kod Duleta, ne znam šta radi u 2 francuskoj ligi al je top igrač. Suljo iznenadio svojom igrom posebno kad se uzme u obzir minutažu i učinak u klubu. Vrabac tragičan a i Durmo se polagano pretvara u njegovu kopiju. Atić dobrog učinka statistički al to ni izbliza nije izgledalo tako dobro kako brojke kažu, nema muda da bude lider i uvijek će ostati solidan 3-4 igrač u timu. Za Hasandića je ovo level više, kao i za Zahiragića. Sani nije uspio ni šutnuti za 10-tak minuta igre, Delalić-tanko, kao i Buza. Za Bosnića veliki plus za ono što je u kratko vremenu napravio. Čeka ga veliki posao jer Tomić, Lončar, Lazić, Gegić, Penava.... nisu naročit kvalitet i ne mogu puno unaprijediti igru.Vrhunski amer i timska igra do maksimalnih granica, mogu donijeti poneku pobjedu al je pitanje da li će to biti dovoljno za kvalifikacije na EP 2021 godine.
Te iste kvalifikacije će nam igrati i NBA igrači najvjerovatnije, a nekim čudom možda i Gordić i Nijemac, 3/4 ekipe prolaze, tako da mislim da i ovakvih 7-8 igrača uz njih može lagano do EB.ovisnik je napisao/la:Miki Halilović je najpodcjenjeniji BH igrač, večeras je odigrao strašnu utakmicu u oba pravca, a takvih utakmica je imao i kod Duleta, ne znam šta radi u 2 francuskoj ligi al je top igrač. Suljo iznenadio svojom igrom posebno kad se uzme u obzir minutažu i učinak u klubu. Vrabac tragičan a i Durmo se polagano pretvara u njegovu kopiju. Atić dobrog učinka statistički al to ni izbliza nije izgledalo tako dobro kako brojke kažu, nema muda da bude lider i uvijek će ostati solidan 3-4 igrač u timu. Za Hasandića je ovo level više, kao i za Zahiragića. Sani nije uspio ni šutnuti za 10-tak minuta igre, Delalić-tanko, kao i Buza. Za Bosnića veliki plus za ono što je u kratko vremenu napravio. Čeka ga veliki posao jer Tomić, Lončar, Lazić, Gegić, Penava.... nisu naročit kvalitet i ne mogu puno unaprijediti igru.Vrhunski amer i timska igra do maksimalnih granica, mogu donijeti poneku pobjedu al je pitanje da li će to biti dovoljno za kvalifikacije na EP 2021 godine.

Sa ovim rosterom, nije se moglo ništa više.
Bosnica treba pustiti da radi,
Bosnica treba pustiti da radi,
- invincible1921
- Kontakt:
Vecina igraca ne moze ispostovat ni svoje ime "kosarkas"Brcanskamalta je napisao/la:Dobro su momci odigrali ne znam sta bi pojedini zeljeli.Jasno se reklo da se stvara nova generacija igraca koja ce ponekada biti "pojacana "Nurkicem i Musom i to je to.

Ma Atic, Sulejman i Halilovic mogu bit u ekipi ovo sve ostlao nema sta da radi ni na klupi ako hocemo neki plasman. Mislim ok nemamo bolje, al govorim sa neke tacke gledista u buducnosti.
Campara je smijesan igrac...a kakvu su mu samo karijeru prognozirali
=\_1921_/=
Da budemo realni, ovdje se oni koji aktivno komentarisu i samim tim aktivno prate kosarku uopste nisu zalijetali sa nekim velikim prognozama.invincible1921 je napisao/la:
Svasta se nakon onog prvenstva pisalo i prognoziralo pa i NBA karijera. Ali otprilike se moglo naslutiti da nece bas lako ici prenosenje njegove igre iz kadeta i juniora u seniore. Mada da budemo skroz realni, gore je ovo nego sto su ovi pomenuti ocekivali.
Da ne pricam o Sikirasu i njegovoj karijeri.
Kad se već spominje ta generacija, Čerkezović ima 11.3 ppg u Slobodi u ovoj sezoni. Osim Muse nisam siguran ni za jednog drugog igrača iz te generacije da bi bio dvocifren u solidnoj ekipi iz naše lige.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma misio sam na masu onako ne da odredjene.Kajzer10 je napisao/la:Da budemo realni, ovdje se oni koji aktivno komentarisu i samim tim aktivno prate kosarku uopste nisu zalijetali sa nekim velikim prognozama.invincible1921 je napisao/la:
Svasta se nakon onog prvenstva pisalo i prognoziralo pa i NBA karijera. Ali otprilike se moglo naslutiti da nece bas lako ici prenosenje njegove igre iz kadeta i juniora u seniore. Mada da budemo skroz realni, gore je ovo nego sto su ovi pomenuti ocekivali.
Da ne pricam o Sikirasu i njegovoj karijeri.
Upravo tako, daleko ispod svakog ocekivanja.
=\_1921_/=
Jedini ozbiljan igrac trenutno u repci je Halilovic, dok je imao snage mljeo je i vidi se to nesto u njegovim pokretima, ostalo ako izuzmemo malog Camparu zbog godina nema sta traziti u repci!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Nisam gledao tekmu, malo sam pregledao neke inserte sa meča, kao što sam/smo već govorili, ovo je roster sa tri igrača, koji se mogu nazvati igračima, a to su sinoć i pokazali (Sulejmanović, Halilović i Atić), ovo ostalo ne vrijedi ni spominjati.
Poraz od Bugarske je potvrda koliko smo zapravo slabi i nejaki, Finska će nas isto tako rutinirati u ponedjeljak.
Bosniću puna podrška i želim mu puno sreće, trebaće mu.
Poraz od Bugarske je potvrda koliko smo zapravo slabi i nejaki, Finska će nas isto tako rutinirati u ponedjeljak.
Bosniću puna podrška i želim mu puno sreće, trebaće mu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Koponen će doći iz Minhena direktno u Bosnu i Hercegovinu da nastupi protiv naše reprezentacije. Izuzev Markkanena ovo je sve najbolje što imaju.
Već znamo kako treba igrati protiv Finaca, oni puno trče, žele ubacivati lagane poene na nepostavljenu odbranu što često rješavaju i otvorenom tricom, protiv njih se nakon izgubljene lopte ili promašaja moraš na vrijeme vraćati u odbranu. Ako ih natjeraš da igraju pozicione napade bez laganih poena iz trka onda su puno manje opasni, mi to nikad nismo uspjeli, ni sa puno jačim sastavima.
Već znamo kako treba igrati protiv Finaca, oni puno trče, žele ubacivati lagane poene na nepostavljenu odbranu što često rješavaju i otvorenom tricom, protiv njih se nakon izgubljene lopte ili promašaja moraš na vrijeme vraćati u odbranu. Ako ih natjeraš da igraju pozicione napade bez laganih poena iz trka onda su puno manje opasni, mi to nikad nismo uspjeli, ni sa puno jačim sastavima.
13 igrača koji dolaze u BiH uz dodatak Bayernovca:
Bekovi
Petteri Koponen, 194 cm, 30 godina, Bayern Munchen(Njemačka)
Jamar Wilson, 185 cm, 34 godine, Lietkabelis(Litvanija)
Ilari Seppala, 188 cm, 25 godina, Kataja(Finska)
Sasu Salin, 191 cm, 27 godina, Unicaja(Španija)
Antti Kanervo, 192 cm, 29 godina, Stjarnan(Island)
Mikko Koivisto, 194 cm, 31 godina, Vilpas(Finska)
Topias Palmi, 194 cm, 24 godine, Kataja(Finska)
Krila
Matti Nuutinen, 200 cm, 28 godina, Oveido(Španija)
Shawn Huff, 198 cm, 34 godine, Fraport Skyliners(Njemačka)
Carl Lindbom, 206 cm, 27 godina, Radom(Poljska)
Erik Murphy, 208 cm, 28 godina, Fraport Skyliners(Njemačka)
Juho Nenonen, 202 cm, 31 godina, Vilpas(Finska)
Centri
Tuukka Kotti, 205 cm, 37 godina, Helsinki Seagulls(Finska)
Mikael Jantunen, 204 cm, 18 godina, HBA Marsky(Finska)
Znači i Koponena će imati na raspolaganju 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Napokon da docekamo Sulejmanovica ...
Ostale necu komentarisati osim Hasandica ... Almire, Vrabac je kosarkas za tebe ... skrati nam svima muke i sam se skini sa sljedeceg spiska ...

Ostale necu komentarisati osim Hasandica ... Almire, Vrabac je kosarkas za tebe ... skrati nam svima muke i sam se skini sa sljedeceg spiska ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Finski sastav za sutra:
Bekovi: Koponen, Wilson, Salin, Kanervo, Koivisto, Palmi
Krila: Huff, Lindbom, Murphy, Nenonen
Centri: Kotti, Jantunen
Bekovi: Koponen, Wilson, Salin, Kanervo, Koivisto, Palmi
Krila: Huff, Lindbom, Murphy, Nenonen
Centri: Kotti, Jantunen
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.