Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Drum
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la Drum » 20 feb 2025, 21:26

TripleThreat je napisao/la:
20 feb 2025, 21:06
Ma mislim da nemamo ni ni baš, ona utakmica u Skenderiji je anomalija po više stvari bila, posebno u šutu za 3, u kojem smo inače hronično loši :mrgreen:

Ali zato je tu sada Castaneda i trebao bi preuzeti Robersonovu ulogu konzistentnog šutera za 3 :bih:
Pazi, i prvu vs Hrv smo bili operisani od trojke, a oni bivaju kao navijeni. Pa nas i takve sa malom razlikom pobijedise.

Ma koliko izgledalo da smo trojkaski drugu tekmu mi cuda radili, nisu Hrvati toliko slabi bili kao sto kos razlika pokazuje.

Nama su i dan danas slobodna veci problem od trojke. Ja marke ne bih dao na bilo kojeg naseg igraca da ce dva slobodna bacanja pogoditi.

Posebno po pitanju suta za 3 poena nam samouvjeren Alibegovic mnogo znaci. Valjda i Penava sta pokaze.

Falice nam Gegovic, i to je cinjenica. Lik je mnogo zakasnio kosarkaski, al je maher u oba pravca kada mu se digne. Da se rodio u Srbiji, bog i batina.
Zadnja izmjena: Drum, dana/u 20 feb 2025, 22:28, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 feb 2025, 21:35

Sasatv Zmajeva protiv Kipra će biti: Sejfić, Alibegović, Arslanagić, Atić, halilović, Ilić, Penava, Musa, Lazić, Vrabac, Castaneda i Kamenjaš.
BH basket objavio.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 feb 2025, 21:42

Koja li će startna biti sada kada su tu Miralem i Xavier?

Castaneda/Atić/Musa/Alibegović/Kamenjaš

ili

Castaneda/Atić/Musa/Halilović/Kamenjaš

Ili

Castaneda/Musa/Lazić/Alibegović/Kamenjaš

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 20 feb 2025, 22:27

20 feb 2025, 21:42

ili

Ili

Lazic sigurno ne pocinje. A nadam se da je Alibegovic ispred Halilovica. Zasluzio je zbog doprinosa vs Hrv.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 20 feb 2025, 22:31

Cuj Lazic sigurno ne pocinje, a frajer je kod Bekira jedan od najredovnijih u startnoj postavi. Jedino se moze desiti da pokusa nesto malo drugacije protiv slabasnog Kipra, ali ne vjerujem u to.

Hrvatima su Bozic i Brankovic prebitni igraci i ovo je za njih ogroman hendikep. Moraju ovo Francuzi uzeti, nema druge...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 feb 2025, 22:40

Protiv Francuske tako će se uz kapetana Marija Hezonju boriti Dario Drežnjak, Mateo Drežnjak, Antonio Jordano, Borna Kapusta, Krešimir Ljubičić, Marin Marić, Dominik Mavra, Toni Perković, Krešimir Radovčić, Jaleen Smith i Luka Šamanić.
12 igraca za Hrvatsku sutra.

Eto izuzmimo Hezonju, Smitha i Samanica, ali ja stvarno ne vidim ko od ovih ostalih moze "poluditi" pa da ima ludu neku poentersku noc gdje Hrvatska moze dobiti Francusku.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 20 feb 2025, 22:41

Halilovic ni pod razno ne smije startat ispred Alibegovica. Vrijeme je da se prilagodjava na novu ulogu. Sa njim u petorci odma je i Kamenjas manje opasan.

Gledam Crna Gora- Njemacka, tragedija je da ce ova CG igrati Euro... Pretanka ekipa pa makar dosao i bljedunjavi Vucevic koji ih casti prisustvom
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 20 feb 2025, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 20 feb 2025, 22:45

Ma mislim da nemamo ni ni baš, ona utakmica u Skenderiji je anomalija po više stvari bila, posebno u šutu za 3, u kojem smo inače hronično loši :mrgreen:

Ali zato je tu sada Castaneda i trebao bi preuzeti Robersonovu ulogu konzistentnog šutera za 3 :bih:
A slobodna da ne spominjemo.
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 feb 2025, 22:46

Velizar je napisao/la:
20 feb 2025, 22:41
Halilovic ni pod razno ne smije startat ispred Alibegovica. Vrijeme je da se prilagodjava na novu ulogu. Sa njim u petorci odma je i Kamenjas manje opasan.

Gledam Crna Gora- Njemacka, tragedija je da ce ova CG igrati Euro... Pretanka ekipa pa makar dosao i bljedunjavi Vucevic koji ih casti prisustvom

Slažem se upotpunosti. Alibegović pruža jako potreban spacing u petorci i olakšava Kamenjašu poentersku ulogu u reketu.

Nadam se samo da se neće poštovati i nametati neka nepisana pravila poštovanja da kapiten mora biti u startnoj.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 feb 2025, 22:50

Defanzivnivezni je napisao/la:
20 feb 2025, 22:45

A slobodna da ne spominjemo.
I to svakako.

Zato i kažem, utakmica raznih anomalija. Šut za tri, slobodna bacanja, igra u trećoj četvrtini, nastavi niz :mrgreen:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 feb 2025, 22:50

ili

Ili

Kako sam akontao 2 igraca su nam dobra u rotaciji Halilovic i Lazic na onu prvu petorku..Od 12 igraca znaci 7 je ok bez Gegica ostali samo popunjavaju spisak pro forme..Zalosno kako imamo siromasan igracki kadar

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 20 feb 2025, 22:57

zgembo89 je napisao/la:
20 feb 2025, 22:50

ili

Ili

Kako sam akontao 2 igraca su nam dobra u rotaciji Halilovic i Lazic na onu prvu petorku..Od 12 igraca znaci 7 je ok bez Gegica ostali samo popunjavaju spisak pro forme..Zalosno kako imamo siromasan igracki kadar
Dodaj i Penavu tu još. Sposoban je Ajdin.

Za ostalo si upravu, mrka kapa. Tako je godinama, tako da ja nekad i razumijem Adisa što skrati rotaciju.

Mada u nekih hipotetikama idealnih situacija, uz skinutu zvjezdicu Garzi i svima zdravim, to je odlična rotacija od 10 igrača sa Penavom kao kvalitetnim jedanaestim igračem. Čak šteta što u tim idealnim kombinacijama imamo suficit centara i krilnih centara, fali minuta :mrgreen:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 feb 2025, 23:24

DamirT je napisao/la:
20 feb 2025, 22:40
Protiv Francuske tako će se uz kapetana Marija Hezonju boriti Dario Drežnjak, Mateo Drežnjak, Antonio Jordano, Borna Kapusta, Krešimir Ljubičić, Marin Marić, Dominik Mavra, Toni Perković, Krešimir Radovčić, Jaleen Smith i Luka Šamanić.

Eto izuzmimo Hezonju, Smitha i Samanica, ali ja stvarno ne vidim ko od ovih ostalih moze "poluditi" pa da ima ludu neku poentersku noc gdje Hrvatska moze dobiti Francusku.
Ma imaju teoretske sanse da dobiju da ih prosere kao protiv nas i to je to. 9 od 10 utakmica Francuzi ovo gaze. Izronit ce stari.

Nego ja nikad nemam mreze u punom Mejdanu, a vjerujem da niko nema zbog preopterecenosti. Ozbiljno sam razmisljao da od kuce gledam 2 tekme ali jbg gdje da ne odem u Mejdan. Valjda spiker sutra bude koristio svaku priliku da nas obavijesti o rezultatu iz Zadra.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 feb 2025, 23:43

Madal je napisao/la:
20 feb 2025, 23:24
DamirT je napisao/la:

Ma imaju teoretske sanse da dobiju da ih prosere kao protiv nas i to je to. 9 od 10 utakmica Francuzi ovo gaze. Izronit ce stari.

Nego ja nikad nemam mreze u punom Mejdanu, a vjerujem da niko nema zbog preopterecenosti. Ozbiljno sam razmisljao da od kuce gledam 2 tekme ali jbg gdje da ne odem u Mejdan. Valjda spiker sutra bude koristio svaku priliku da nas obavijesti o rezultatu iz Zadra.
Bhf krece u korteu sa trga

Mercedes1
Kontakt:

Post Postao/la Mercedes1 » 21 feb 2025, 08:21

DamirT je napisao/la:

Slažem se ali uz priličnu dozu opreza.Sve su to profesionalani košarkaši.Milion puta su probacili loptu kroz koš.Kakve smo sreće,može se desiti ali valjda neće,da neko/neki odigraju utakmicu života.Nikad ni prije ni poslije ni približno kao večeras.
Valjda neće ali mi smo prilični baksuzi pa da ne baksuziramo sa prevelikim optimizmom.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 21 feb 2025, 08:32

Ko prenosi većerašnje mečeve :?:

Pronašao

Meč počinje u 20 sati, Zmajevi će imati veliku podršku sa tribina, a oni koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu za tuzlanski hram košarke, meč će moći gledati u direktnom TV prijenosu.
Kao što smo već pisali kamere će biti u Mejdanu, a signal će emitovati Sport klub. Prvobitno je bilo planirano da meč prenosi Sport klub3, ali je za Faktor potvrđeno da je došlo do promjene TV kanala na kojem će ljubitelje košarke moći pratiti duel BiH - Kipar. Meč će biti emitovan na Sport klub1. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Hrvati idu na SK3
Zadnja izmjena: Jadnimi, dana/u 21 feb 2025, 08:40, ukupno mijenjano 2 puta.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 21 feb 2025, 08:35

Nema nikakvog baksuziranja... Ovo Francuska ako ne moze uzeti, neka se kolektivno svi im igraci odjave iz kosarke i neka rade dostavu za Glovo...

Ni mi ne trebamo da bacamo crnjake... Veceras u Mejdanu laganih +20 za nas, u Jazinama neopterecenih +10 za Francusku... Ovaj poraz i izostanak sa EB je potreban komsijama, koliko god smijesno zvucalo... Kod njih je kosarka u dubiozi, te im treba restart, a ako se desi da se izvuku iz ovoga i odu na EB, nikakvih promjena nece napraviti i ovi trenutni ljudi koji im vode savez ce nastaviti da peglaju sistem... Zao mi je susjedi, ali ovo je za vase dobro... :mrgreen: :bih:

Hajmo sad svi zajedno... Un, Deux, Trois, Quatre...

Evo imaju i francusku Rafali, sto ih Jozinho spominjao... :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 feb 2025, 09:20

Okobo, Luwawu-Cabarrot, Mokoka, Albicy, Cordinier, Maledon, Massa, Noua, Cornelie, Makoundou, Strazel i Sako.
12 igraca Francuske za veceras.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 21 feb 2025, 09:50

DamirT je napisao/la:
21 feb 2025, 09:20
Okobo, Luwawu-Cabarrot, Mokoka, Albicy, Cordinier, Maledon, Massa, Noua, Cornelie, Makoundou, Strazel i Sako.
Pod pretpostavkom da nema zavrzlama i kalkulacija, ova Francuska uzima ovakvu Hrvatsku i nas u ovakvom sastavu...

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 21 feb 2025, 10:12

DamirT je napisao/la:
21 feb 2025, 09:20
explain in football terms ovaj sastav :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Hrammm1921, Majestic-12 [Bot] i 14 gostiju.