BiH-Rumunija/Rumunija-BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BiH-Rumunija/Rumunija-BiH
@Za_raju,@dreamer_
fina diskusija,mislim da ste obojica u pravu.
pape,logicno igra fudbal koji mu omogucava igracki kadar.vidjeli smo maletica,koji se fizicki uklapa u krilni stil igre, ali koji jednostavno nema kvalitet da dovrsi akciju,tako da je ova igra sa tehnicki potkovanim veznim redom relativno dobra.dobra protiv slabih ili prosjecnih timova.
s druge strane,prije ili poslije cemo se susresti s jakim protivnikom ,iz prve lige,e onda ce biti problem izgurati tu kombinatoriku,otprilike kao sto nas je francuska potpuno ustopala.
treba traziti i druge opcije kojima bi mogli iznenaditi,naravno,tesko je izmisliti igrace......
pape,logicno igra fudbal koji mu omogucava igracki kadar.vidjeli smo maletica,koji se fizicki uklapa u krilni stil igre, ali koji jednostavno nema kvalitet da dovrsi akciju,tako da je ova igra sa tehnicki potkovanim veznim redom relativno dobra.dobra protiv slabih ili prosjecnih timova.
s druge strane,prije ili poslije cemo se susresti s jakim protivnikom ,iz prve lige,e onda ce biti problem izgurati tu kombinatoriku,otprilike kao sto nas je francuska potpuno ustopala.
treba traziti i druge opcije kojima bi mogli iznenaditi,naravno,tesko je izmisliti igrace......
Sent from my Commodore 64
-
- Kontakt:
Recite da sam lud,ali ja bih od prve minute umjesto Vede stavio Maletića na desnu stranu. Iskusan i brz igrač koju može pomoći i vezi i istrčati kontru.
@Cartman, tekmu će ti prenositi i Albanski Supersport, čini mi se 4-orka. Trebalo bi da ga imaš na dream-u.
@Cartman, tekmu će ti prenositi i Albanski Supersport, čini mi se 4-orka. Trebalo bi da ga imaš na dream-u.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Da, to je problem naravno. U takvim tekmama cemo sigurno stajati "dublje" u svom terenu, a kako cemo igrati, to ostaje da se vidi. No ako cemo realno, s takvim repkama je tesko igrati kako god ga okrenes.nihco je napisao/la:@Za_raju,@dreamer_
s druge strane,prije ili poslije cemo se susresti s jakim protivnikom ,iz prve lige,e onda ce biti problem izgurati tu kombinatoriku,otprilike kao sto nas je francuska potpuno ustopala.treba traziti i druge opcije kojima bi mogli iznenaditi,naravno,tesko je izmisliti igrace......
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Bilino polje je orilo na utakmici Bosna-Rumunija: "Cigani, cigani, cigani !!!"MinistaR je napisao/la:Baš su mi se Rumuni utišali pred utakmicu, k'o da spremaju neko nevrijeme. Ko će ih znati... Ne volim ih kao naciju, vazda nekakvi neugodni, pa je ovo baš teška utakmica za nas.

Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!
jeste tesko ali jedina sansa je luda trka i borba,drugo ne pali,na taj kvalitet su se reprezentacije poput slovenije,poljske,slovacke,relno uvijek bile slabije od nas,uspjele plasirati na velika takmicenja.......realno ,ta tromost je promlem radi kojeg nikada nismo pobijedili veliku reprezentaciju,narocito kada nas ozbiljno shvate. mislim da smo takticki predvidivi i lako ustopani......_dreamer_ je napisao/la: Da, to je problem naravno. U takvim tekmama cemo sigurno stajati "dublje" u svom terenu, a kako cemo igrati, to ostaje da se vidi. No ako cemo realno, s takvim repkama je tesko igrati kako god ga okrenes.
Mislim da je to bio problem Cirine selekcije, Ciro je imao imao previse radnika u ekipi, a malo klasnih tehnicara. Zrtvovao je jednog stopera za veznjaka, a Muratovica za Pjanica. Misimovic je imao potpunu slobodu, a to je bio problem. Miske sebi tesko stvara prostora kada ga ciljano sa flaster igracem cuvas, i tu smo pali protiv jacih, a osobito je bio los protiv Portgala.nihco je napisao/la:jeste tesko ali jedina sansa je luda trka i borba,drugo ne pali,na taj kvalitet su se reprezentacije poput slovenije,poljske,slovacke,relno uvijek bile slabije od nas,uspjele plasirati na velika takmicenja.......realno ,ta tromost je promlem radi kojeg nikada nismo pobijedili veliku reprezentaciju,narocito kada nas ozbiljno shvate. mislim da smo takticki predvidivi i lako ustopani......_dreamer_ je napisao/la: Da, to je problem naravno. U takvim tekmama cemo sigurno stajati "dublje" u svom terenu, a kako cemo igrati, to ostaje da se vidi. No ako cemo realno, s takvim repkama je tesko igrati kako god ga okrenes.
Mislim da Pape namece jedan drugi ritam, gdje Miske igra podredjeniju ulogu, a u vezi nam stoje Medunjanin, Misimovic, Pjanic, i Rahimic (+ eventualno jos jedan veznjak). Od te cetvorice, trojica su fenomenalni tehnicari i ukoliko njih trojicu nastimas, onda ce i nasa igra biti raznovrsnija, a opasnost nekog lucidnog pasa ce prijetiti sa vise strana. Mislim da je to najveca prednot Papetove vizije u odnosu na Cirinu, mada smatram da je Cirina selekcija - sto je i logicno - nesto cvrsce stojala na terenu.
Dakle, ako se nastavimo razvijati, mislim da cemo imati sansu da se nadigravamo i sa jacim selekcijama, sto je djelomicno pokazala i utakmica s Mexicom. Smatram da tamo nismo bili u podredjenoj ulozi, iako su Meksikanci po meni medju Top 12 selekcija svijeta, a po svojoj igri sigurno medju najneugodnijima jer imaju i brzinu i tehniku. Isto smo tamo vidjeli da nasi mogu - iako su, kako mi to kazemo, dizelasi - dobro da zaganjaju i da trce, da se bore i ne prepustaju igru - na papiru - mocnijem protivniku.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Goalgetter
- Kontakt:
Treba krenuti sa dva spica. Po meni, najbolje rjesenje u ovom momentu
.

- pacovi_tu_ima
- Kontakt:
puno sreće našim ljudima koji će biti u bukureštu, uz želju da opale koju rumunku jer su rumunke beton betona 

- Goalgetter
- Kontakt:
Ako bi se Pape vec odlucio za opciju sa jednim napadacem, to bi moglo/trebalo izlgedati ovako :
---------------Hasagic------------------
Mujdza----Mravac----Spahic----Lulic
-------Medunjanin----Rahimic--------
---Pjanic---------------------Ibricic---
------------Misimovic-------------------
------------------Dzeko-----------------
Miske bi bio kao poluspic.
Znal' neko tačan broj Rumuna na Bilnom polju?! Ovaj mi jedan Rumun sere. 

Čelik Zenica 1945
i to stoji,puno bolje drzimo loptu u odnosu na cirinu (ne)taktiku,ipak ,utakmica protiv francuske je trauma. bojim se da nam opet ne uvale dva razbijaca u mf i pravo cemo se tesko organizovati. ta trojka,misimovic,pjanic,medunjanin je losa u duelima i ne bas pokretna,to ce ozbiljan trene,narocito onaj koji i raspolaze sa raznovrsnim igracima,lako preduprijediti. volio bih da si u pravu ali i dalje mislim da nam je vezni red staromodan i predvidiv, to,ponavljam ,stoji kada imas prosjecne igrace kontra sebe,vec kada ti se suprostave igraci giganata, bojim se da nas ne razvale......._dreamer_ je napisao/la:
Mislim da je to bio problem Cirine selekcije, Ciro je imao imao previse radnika u ekipi, a malo klasnih tehnicara. Zrtvovao je jednog stopera za veznjaka, a Muratovica za Pjanica. Misimovic je imao potpunu slobodu, a to je bio problem. Miske sebi tesko stvara prostora kada ga ciljano sa flaster igracem cuvas, i tu smo pali protiv jacih, a osobito je bio los protiv Portgala.
Mislim da Pape namece jedan drugi ritam, gdje Miske igra podredjeniju ulogu, a u vezi nam stoje Medunjanin, Misimovic, Pjanic, i Rahimic (+ eventualno jos jedan veznjak). Od te cetvorice, trojica su fenomenalni tehnicari i ukoliko njih trojicu nastimas, onda ce i nasa igra biti raznovrsnija, a opasnost nekog lucidnog pasa ce prijetiti sa vise strana. Mislim da je to najveca prednot Papetove vizije u odnosu na Cirinu, mada smatram da je Cirina selekcija - sto je i logicno - nesto cvrsce stojala na terenu.
Dakle, ako se nastavimo razvijati, mislim da cemo imati sansu da se nadigravamo i sa jacim selekcijama, sto je djelomicno pokazala i utakmica s Mexicom. Smatram da tamo nismo bili u podredjenoj ulozi, iako su Meksikanci po meni medju Top 12 selekcija svijeta, a po svojoj igri sigurno medju najneugodnijima jer imaju i brzinu i tehniku. Isto smo tamo vidjeli da nasi mogu - iako su, kako mi to kazemo, dizelasi - dobro da zaganjaju i da trce, da se bore i ne prepustaju igru - na papiru - mocnijem protivniku.
Ja bi prije Ibricica stavio kao poluspica ili pak ovakoGoalgetter je napisao/la:Ako bi se Pape vec odlucio za opciju sa jednim napadacem, to bi moglo/trebalo izlgedati ovako :
---------------Hasagic-----------------
-------Rahimic------Medunjanin--------
------------------Pjanic-----------------
------Misimovic----------Ibricic-------
RIP SALE VILENJAK
Heh, nema se sta previse reci o ovome... Mislim da smo dovoljno sazvakali temu i da nam ne ostaje nista drugo nego da se izvalimo u fotelje uz meze i pice i da sacekamo, da vidimo na sta ce sve ovo izaci... Ja se nadam da ce izaci na dobro, pa cak i sa Francuzima...nihco je napisao/la:i to stoji,puno bolje drzimo loptu u odnosu na cirinu (ne)taktiku,ipak ,utakmica protiv francuske je trauma. bojim se da nam opet ne uvale dva razbijaca u mf i pravo cemo se tesko organizovati. ta trojka,misimovic,pjanic,medunjanin je losa u duelima i ne bas pokretna,to ce ozbiljan trene,narocito onaj koji i raspolaze sa raznovrsnim igracima,lako preduprijediti. volio bih da si u pravu ali i dalje mislim da nam je vezni red staromodan i predvidiv, to,ponavljam ,stoji kada imas prosjecne igrace kontra sebe,vec kada ti se suprostave igraci giganata, bojim se da nas ne razvale......._dreamer_ je napisao/la:
Mislim da je to bio problem Cirine selekcije, Ciro je imao imao previse radnika u ekipi, a malo klasnih tehnicara. Zrtvovao je jednog stopera za veznjaka, a Muratovica za Pjanica. Misimovic je imao potpunu slobodu, a to je bio problem. Miske sebi tesko stvara prostora kada ga ciljano sa flaster igracem cuvas, i tu smo pali protiv jacih, a osobito je bio los protiv Portgala.

(smajlikojiseslaze)_dreamer_ je napisao/la:Heh, nema se sta previse reci o ovome... Mislim da smo dovoljno sazvakali temu i da nam ne ostaje nista drugo nego da se izvalimo u fotelje uz meze i pice i da sacekamo, da vidimo na sta ce sve ovo izaci... Ja se nadam da ce izaci na dobro, pa cak i sa Francuzima...nihco je napisao/la:i to stoji,puno bolje drzimo loptu u odnosu na cirinu (ne)taktiku,ipak ,utakmica protiv francuske je trauma. bojim se da nam opet ne uvale dva razbijaca u mf i pravo cemo se tesko organizovati. ta trojka,misimovic,pjanic,medunjanin je losa u duelima i ne bas pokretna,to ce ozbiljan trene,narocito onaj koji i raspolaze sa raznovrsnim igracima,lako preduprijediti. volio bih da si u pravu ali i dalje mislim da nam je vezni red staromodan i predvidiv, to,ponavljam ,stoji kada imas prosjecne igrace kontra sebe,vec kada ti se suprostave igraci giganata, bojim se da nas ne razvale......._dreamer_ je napisao/la:
Sokiran sam da bi netko jos uvjek da stavlja Ibricica u prvih 11
. Nije zasluzio ni po kvaliteti ni po karakteru.

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
- VS -
Hasagić vs Tatarusanu 0,5 - 0,5
Mujdža vs Sapunaru 0 - 1
Mravac vs Papp 0,5 - 0,5
Spahić - Tamas 1 - 0
Lulić - Rat 0,5 - 0,5
Rahimić - Bourceanu 1 - 0
Medunjanin - Muresan 0,5 - 0,5
Pjanić - Torje 1 - 0
Misimović - Zicu 1 - 0
Ibišević - Marica 0,5 - 0,5
Džeko - Mutu 1 - 0
BiH vs Rumunija 7,5 - 3,5
Pošteno!
Hasagić vs Tatarusanu 0,5 - 0,5
Mujdža vs Sapunaru 0 - 1
Mravac vs Papp 0,5 - 0,5
Spahić - Tamas 1 - 0
Lulić - Rat 0,5 - 0,5
Rahimić - Bourceanu 1 - 0
Medunjanin - Muresan 0,5 - 0,5
Pjanić - Torje 1 - 0
Misimović - Zicu 1 - 0
Ibišević - Marica 0,5 - 0,5
Džeko - Mutu 1 - 0
BiH vs Rumunija 7,5 - 3,5

Zadnja izmjena: Nimla_RZ, dana/u 02 jun 2011, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Čelik Zenica 1945
Ako se bude igralo bez Vede sa samo Dzekom u napadu igrat ce jos jedan veznjak pa sad ili Ibricic ili Stilic...nekako mi je Ibricic iskusniji pa bi njega stavio prije al opet to je moje misljenje,Pape ce odreditikimbo je napisao/la:Sokiran sam da bi netko jos uvjek da stavlja Ibricica u prvih 11. Nije zasluzio ni po kvaliteti ni po karakteru.

RIP SALE VILENJAK
Ovaj stadion ko kavez..preblizu su tribine..sreca pa ima ona ograda

Nasi navijaci ce biti smjesteni na tribini 'Galerie oaspeti'.

rumunski navijaci

naši..

komentator

Nasi navijaci ce biti smjesteni na tribini 'Galerie oaspeti'.

rumunski navijaci

naši..

komentator

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Potpuno se slazem sa kimbom..
Za mene je stavljanje Ibricica umjesto Ibisevica kriminalno.Imati Ibricica i Misketa u timu je igrati sa 9 igraca..
Nesto kontam da je Pape trebao nafurati Rumune da cemo se braniti i onda na tekmi sokirati ih i pritisnut ko u Ze..
Na tome bi mu i Ciro pozavidio
Za mene je stavljanje Ibricica umjesto Ibisevica kriminalno.Imati Ibricica i Misketa u timu je igrati sa 9 igraca..
Nesto kontam da je Pape trebao nafurati Rumune da cemo se braniti i onda na tekmi sokirati ih i pritisnut ko u Ze..
Na tome bi mu i Ciro pozavidio

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.