U pravu si..... Jbg pa oni su profi, je.bački plaćeni profi... Ako hoću da ih gledam na ledu, nek igraju na ledu...Edin TM87 je napisao/la:Haj ba sta seru, nek' se prilagode i tacka, vidjet ce kako se Roger krece veceras...
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
moze li mi neko staviti video nekog meca iz madrida da vidim kakva je ta plava podloga
Evo ti čitav meč Đoković-Gimeno Traver.arelinho je napisao/la:moze li mi neko staviti video nekog meca iz madrida da vidim kakva je ta plava podloga
[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nadal lagano protiv Davidenka ,izgleda da mu fino odgovara ova podloga jer se kretao odlicno i udarao fino ,bas me zanima sta ce izjaviti vezano za podlogu jer koliko sam ja upratio on je bio najvise protiv nje .
na kojem vi programu pratite ovaj turnir ??
Sportklub,BN,B92...arelinho je napisao/la:na kojem vi programu pratite ovaj turnir ??
"Indija,Pakistan..."
Seru vala svi odreda.Ako hoćeš igraj a ako nećeš jbse(ispadni,otkaži zbog "povrede")kako je za jednog tako je i za sve ostale,ha ja.Ne igraju na mobu,plaćeni suVirtu4l je napisao/la:NAPOKON JE NETKO REKAO ISTINU
Đoković poludio i sasuo im sve u lice!
Vidno iznerviran plavom zemljanom podlogom na turniru ATP Masters 1000 u Madridu, pred novinarima se pojavio branitelj naslova i prvi tenisač svijeta Novak Đoković nakon prvog nastupa...
Teškom mukom je Đoković u 2. kolu svladao španjolskog kvalifikanta Daniela Gimeno-Travera 6:2, 2:6, 6:3. Nakon meča je napao organizatore i ATP zbog postavljanja plave zemljane podloge, koju su mahom i ranije kritizirali sudionici kombiniranog muškog i ženskog turnira u Madridu.
"Na ovoj podlozi se nemoguće kretati. U cijelom meču sam možda mogao udariti pet lopti kako treba. Sve ostalo je samo bilo nastojanje da vratim loptu u teren. Mogao sam se samo osloniti na svoj servis i neke poene koje sam dobio zahvaljujući neforsiranim pogreškama mog suparnika. Za mene ovo nije tenis. Ili bih trebao ponijeti nogometne kopačke, ili bi mi trebali savjeti Chucka Norrisa kako igrati na ovakvoj podlozi", ironično je izjavio Đoković.
Velik broj igrača, među kojima je dosad 'najglasniji' bio Rafael Nadal, izrazio je negodovanje zbog promjene podloge. Organizatori su objasnili kako su klasičnu crvenu zemlju zamijenili plavom kako bi gledatelji na terenima, kao i oni pred TV-ekranima mogli bolje vidjeti žutu loptu.
"Pouzdano znam da moje mišljenje dijele i mnogi drugi igrači, jer sam razgovarao s njima zadnja tri-četiri dana. Mislim da bi se trebao uzeti u obzir glas svih igrača i da bi se trebalo uvažiti njihovo mišljenje. Ovo je jako dobar primjer ignoriranja mišljenja igrača. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti. Još nisam čuo niti jednog tenisača, kao niti jednu tenisačicu koji su izrazili pozitivno mišljenje o ovoj plavoj zemljanoj podlozi", zaključio je Đoković.
"Indija,Pakistan..."
- legenda reala
- Kontakt:
Prenosi li BN išta drugo osim Noleta ??soba 39 je napisao/la:Sportklub,BN,B92...arelinho je napisao/la:na kojem vi programu pratite ovaj turnir ??
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Odličan je Raonić, vidan napredak u posljednje vrijeme na svim podlogama, uživam gledati njegov ubojiti forhend pored topovskog servisa.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Kao sto ranije rekoh ,Raonic ima fantasticnu servu ,i sa ovako brzom sljakom to dolazi do izrazaja ,i ako Federer nije najbolji ipak Raonic zasluzeno uzima prvi set sa 6-4 .Osvojeni poeni na prvu servu 100 %
(14/14 ) ,fantasticno !!
Odličan meč, šteta što su se rano sreli, Raonić je zvijer i samo će biti bolji.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
uu jbt jedva ovo Federer dobi,ovaj Raonic strasan server,ali ga Fedex na iskustvo pokupi 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Zrijeb je tezak jako, but
In Roger we trust!
In Roger we trust!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Mogao je ovo Raonić i dobiti. Nisam gledao 3. set do kraja (umor je pobijedio), al' u jednom trenutku je Miloš imao 96% osvojenih poena na prvi servis (a, ako sam dobro razumio komentatora, tek je u 2. setu izgubio poen nakon ubačenog prvog servisa. Naravno, računam(o) i meč kontra Nalbandiana).
As, servis winner ili "obični" winner nakon ubojitog servisa.
Bilo je nekoliko odličnih poena iz backhanda, par lobova, sijaset forehanda koje je Roger samo pogledom ispratio, sretnih udaraca, drop shotova...Ne znam, al' sigurno jedan od zanimljivijih mečeva. Dobro se namuči Švicarac da bi ugledao svjetla trećeg kola i da bi izašao na megdan Gasquetu.
Nazvati Miloša "krkanom" je neumjesno. Sad ispade da je on Karlović.
Daleko od istine. Daleko.
Danas nekoliko dobrih mečeva (na papiru, barem). Berdych - Monfils već od 13:00. Francuza i nisam gledao, al' vjerujem da će mu ovo biti kraj. Uostalom, ni kvotadžije ne vjeruju u njega, tako da ću se pozvati na njih. Kohlschreiber je bio dobar kontra Monfilsa te mu je uzeo set. Dakle, dovoljan poziv za Berdonju.
Tu su još Čilić - Del Potro, Nadal - Verdasco (dajem mu nekih 6 gameova), Nole - Wawrinka, Federer - Gasquet (na stranu simpatije, ne vjerujem da Gasquet može dobiti Rogera), Almagro - Ferrer (tipujem na meč u tri seta), Simon - Tipsarević (neću gledati, nema tih para. No, vjerujem da će "dosada" proći dalje).
Zanima me može li Dolgopolov naškoditi Tsongi?
Nazvati Miloša "krkanom" je neumjesno. Sad ispade da je on Karlović.
Danas nekoliko dobrih mečeva (na papiru, barem). Berdych - Monfils već od 13:00. Francuza i nisam gledao, al' vjerujem da će mu ovo biti kraj. Uostalom, ni kvotadžije ne vjeruju u njega, tako da ću se pozvati na njih. Kohlschreiber je bio dobar kontra Monfilsa te mu je uzeo set. Dakle, dovoljan poziv za Berdonju.
Tu su još Čilić - Del Potro, Nadal - Verdasco (dajem mu nekih 6 gameova), Nole - Wawrinka, Federer - Gasquet (na stranu simpatije, ne vjerujem da Gasquet može dobiti Rogera), Almagro - Ferrer (tipujem na meč u tri seta), Simon - Tipsarević (neću gledati, nema tih para. No, vjerujem da će "dosada" proći dalje).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kako "isključivi server" može imati 8 break lopti protiv Federera?
Kako taj isti igrač može na Federerov drugi servis imati 50% osvojenih poena?
Zašto je Federer igrao S&V igru? Jer, hej, ovaj nema ništa drugo osim servisa, pa čemu onda potreba da se izlazi na mrežu?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da, to sam htio reći.Leyton je napisao/la:Ili ti hoces da kazes da je to zbog toga sto je Raonic kompletniji teniser od Federera,pa eto on nije znao kako ce rjesavati poene,nego na mrezi.
Čovječe, mijenjaš taktiku kad ti ne ide, to je sva matematika. Zašto nije Roger samo prebacivao lopticu i "iz gaća" servirao, jer, budimo realni, Raonić nema ništa.
Raonić je inače odigrao 20 mečeva na plavoj šljaci.
Zašto je Federer griješio? Griješi i protiv Nadala, a tada se ne govori o sreći, već o Rafinom forsiranju Federerovog backhanda i uspješnoj taktici.
Čuj, vidićemo sljedeći put kad se susretnu.
Kod Raonića mi se sviđa što je agresivan. Na stranu servis i veoma dobar forhend. Dečko ima određenu dozu agresivnosti, nikad se ne libi napasti i odmah riješiti poen.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
I @Leyton i @Monolog su u jednu ruku u pravu. Raonić jeste igrač čija je igra bazirana na servisu i bez obzira na nekoliko odličnih poena sinoć, nije igrač koji može diktirati tempo bez servisa.
Prije svega, istina je da se Roger nije u potpunosti prilagodio ovoj podlozi, koja ima malo čudan odskok, čudniji nego inače (bar iz moje perspektive) i da se to sinoć jasno vidjelo, naročito u poenima kada Roger nije napadao forhendom onako kako zna. S druge strane, Raoniću je to odgovaralo, jer mu visok odskok omogučava da napadne, što je sinoć i radio. Roger jeste imao problem sa samopouzdanjem, jer nerezonski izlasci na mrežu, bilo na prvi, bilo na drugi servis su posljedica toga i pravo je čudo kako je izvukao onaj prvi gejm drugog seta.
- Poštujem Raonića, njegov napredak je primjetan (mada to može i bolje), ali na kraju drugog seta se vidjelo da nema plan B kada stane servis. Dobra igra na Rogerovim gejmovima je bila posljedica uglavnom Rogerove loše i previše pasivne igre, što zbog manjka mečeva na šljaci, što zbog pritiska, jer znaš da protiv igrača kao što je Miloš svaki izgubljeni gejm na svoj servis, znaći i gubitak seta, ili na kraju krajeva i meča.
Rogeru će odgovarati večerašnji meč protiv Gasqueta, čisto da uđe u ritam. Gašo inače odgovara Rogeru, bez obzira na prošlogodišnji poraz u Rimu. Nadam se da Richard neće biti previše pasivan, te da će igrati bliže osnovnoj liniji. Zaista ne shvatam tu pasivnost i defanzivu u njegovoj igri, kada zna da nema spremu i udarce za to. Mogao bi biti zanimljiv i atraktivan meč, ali teško Gašo može i do seta.
Imam osjećaj da će Dolgopolov pobijediti Tsongu. Znamo sve o jednom i drugom teniseru, znamo njihove mogučnosti, prednosti i mane. Ko će biti strpljiviji, pametniji i mentalno stabilniji na terenu, ostaje da se vidi. Tsonga može servisom praviti razliku, ali i Dolgo ima itekako dobar servis. Međutim, oscilacije u igri reponje stavljaju Tsongu kao favorita. S druge strane, Tsongina igra na šljaci (iako se ovo ne može ni nazvati šljakom) je šuplja ko dževđir, tako da je glede toga Dolgo u prednosti. Vidjećemo, nisam pametan da išta prognoziram u ovom meču, ali očekujem svakako 3 seta.
Meč koji mi najviše plijeni pažnju je onaj između Čilića i Delpa. Čilić se vraća u formu, budući da je pobijedio favoriziranog Isnera i da je nivo igre koju je pokazao jako zadovoljavajući, onda Delpo mora biti oprezan.
- Marin igra agresivno i napada svaku kraću lopticu, siguran je u svoje udarce, a i servis ga sluša.
Delpo se malo lošije kreče, ali je servis popravio. Ne igra onako kako zna, ali igrat će bolje kako odmiče turnir, pod uslovom da prođe Marina danas.
Naravno, favorit je Delpo, ali i da Marin pobijedi ne bi bilo iznenađenje.
Ako Nando pobijedi Nadala, povjerovat ću u smak svijeta na kraju ove godine-
Prije svega, istina je da se Roger nije u potpunosti prilagodio ovoj podlozi, koja ima malo čudan odskok, čudniji nego inače (bar iz moje perspektive) i da se to sinoć jasno vidjelo, naročito u poenima kada Roger nije napadao forhendom onako kako zna. S druge strane, Raoniću je to odgovaralo, jer mu visok odskok omogučava da napadne, što je sinoć i radio. Roger jeste imao problem sa samopouzdanjem, jer nerezonski izlasci na mrežu, bilo na prvi, bilo na drugi servis su posljedica toga i pravo je čudo kako je izvukao onaj prvi gejm drugog seta.
- Poštujem Raonića, njegov napredak je primjetan (mada to može i bolje), ali na kraju drugog seta se vidjelo da nema plan B kada stane servis. Dobra igra na Rogerovim gejmovima je bila posljedica uglavnom Rogerove loše i previše pasivne igre, što zbog manjka mečeva na šljaci, što zbog pritiska, jer znaš da protiv igrača kao što je Miloš svaki izgubljeni gejm na svoj servis, znaći i gubitak seta, ili na kraju krajeva i meča.
Rogeru će odgovarati večerašnji meč protiv Gasqueta, čisto da uđe u ritam. Gašo inače odgovara Rogeru, bez obzira na prošlogodišnji poraz u Rimu. Nadam se da Richard neće biti previše pasivan, te da će igrati bliže osnovnoj liniji. Zaista ne shvatam tu pasivnost i defanzivu u njegovoj igri, kada zna da nema spremu i udarce za to. Mogao bi biti zanimljiv i atraktivan meč, ali teško Gašo može i do seta.
Imam osjećaj da će Dolgopolov pobijediti Tsongu. Znamo sve o jednom i drugom teniseru, znamo njihove mogučnosti, prednosti i mane. Ko će biti strpljiviji, pametniji i mentalno stabilniji na terenu, ostaje da se vidi. Tsonga može servisom praviti razliku, ali i Dolgo ima itekako dobar servis. Međutim, oscilacije u igri reponje stavljaju Tsongu kao favorita. S druge strane, Tsongina igra na šljaci (iako se ovo ne može ni nazvati šljakom) je šuplja ko dževđir, tako da je glede toga Dolgo u prednosti. Vidjećemo, nisam pametan da išta prognoziram u ovom meču, ali očekujem svakako 3 seta.
Meč koji mi najviše plijeni pažnju je onaj između Čilića i Delpa. Čilić se vraća u formu, budući da je pobijedio favoriziranog Isnera i da je nivo igre koju je pokazao jako zadovoljavajući, onda Delpo mora biti oprezan.
- Marin igra agresivno i napada svaku kraću lopticu, siguran je u svoje udarce, a i servis ga sluša.
Delpo se malo lošije kreče, ali je servis popravio. Ne igra onako kako zna, ali igrat će bolje kako odmiče turnir, pod uslovom da prođe Marina danas.
Naravno, favorit je Delpo, ali i da Marin pobijedi ne bi bilo iznenađenje.
Ako Nando pobijedi Nadala, povjerovat ću u smak svijeta na kraju ove godine-
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
[quote="formance"Imam osjećaj da će Dolgopolov pobijediti Tsongu. /quote]
Ovo sam još sinoć htio napisati. Malo lošiji procenat ubačenih prvih servisa nego inače će Tsongu dovesti u ogromne probleme.
Ovo sam još sinoć htio napisati. Malo lošiji procenat ubačenih prvih servisa nego inače će Tsongu dovesti u ogromne probleme.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Odličan Dolgopolov, Tsonga je pao i evo Ukrajinac napravio brejk i očito će dobit prvi set. Šteta, Francuza baš gotivim.
Berdych očekivano protiv Monfilsa.
Berdych očekivano protiv Monfilsa.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.