Sve u svemu, zadovoljavajuća polusezona za nas, igrom i bodovno prije svega. Kada se vratite malo u prošlost tj. nekih pet mjeseci unazad, vidjet ćete kako nas niko nije shvatao ozbiljno, kao Sarajevo i Zrinjski su klasa iznad, nema šanse da se iko uključi u borbu sa njima, a Željo eto ako izbori Europu pored Čelika, Širokog, Veleža, Radnika, biće dobro.
Kada tako gledaš, ne možeš da ne budeš zadovoljan. Mi smo pokazali da smo ofanzivno daleko najkvalitetnija i najkompaktnija ekipa u ligi ove jeseni, utakmice protiv Veleža, Širokog i Borca na Grbavici, gdje lopta neće u gol, se prosto dešavaju i to je tako, pogotovo je realno da se dešavaju na ovom levelu fudbala, koji je budimo pošteni smiješan u odnosu na vrhunski level fudbala u svijetu. Problem je u defanzivi, problem je što protiv Širokog i Veleža primiš dva iznimno glupa gola zbog grešaka naših defanzivaca, kojih da nije bilo mi bi iz te dvije utakmice izvukli četiri boda i sada bi se druga priča pričala.
Isto vrijedi i za remije na gostovanjima Širokom i Tuzli, džaba ti što dadneš pet golova u te dvije tekme, imaš osjećaj da si trebao pobijediti, i jesi trebao pobijediti, ali nekada jednostavno ne možeš kada imaš prelošu odbranu koja je uvijek u stanju primiti poneki glupi gol.
Najlošije utakmice polusezone su gostovanje Borcu, Zrinjskom i Veležu, gdje smo odnijeli jedan bod, a nismo zaslužili ni taj jedan (što nam se možda vratilo jučer), mimo tih utakmica mi nismo nadigrani ni na jednoj drugoj, što je opet veliki uspjeh u odnosu na prošlu sezonu i sa time se svi apsolutno moramo složiti.
Što se tiče igračkog kadra, ja ofanzivu ne bih dirao, spreman Zec, Štila i Ramović su sila za ovu ligu, jučer bez njih trojice smo uputili preko 20 udaraca na gol Veleža ali nismo uspjeli dati gol, sa njima bi sigurno dali 2-3 gola i to je taj suhi kvalitet koji donose Štila i Zec prije svega. Imamo Krpića koji će odraditi svoj dio posla, imamo neke klupa igrače u vidu Džene, Zeca mlađeg, Muleta i ostalih.
Centralni vezni, također mislim da nije toliko neophodno ništa mijenjati, možda da se doda još jedan destruktivac ako izleti neka prilika.
Najveći prioritet je odbrana, da je kompletnu promijeniš ne bi pogriješio, tako da je tu svako pojačanje dobro došlo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"