FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

FCS-FCS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCS-FCS » 11 avg 2011, 22:14

Ako pokazemo srce na terenu ...sad potpisujem 0-2

hordas1987
Kontakt:

Post Postao/la hordas1987 » 11 avg 2011, 22:16

FCS-FCS je napisao/la:Ako pokazemo srce na terenu ...sad potpisujem 0-2
ma samo napasti od pocetka jako i izbezumiti ih nasom igrom i bice aBd 0-2 sto ti kazes !!! ;)

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 11 avg 2011, 22:20

Batistuta je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:U Čitluk moramo ići po pobjedu. Ipak smo mi Sarajevo, a oni nekakav Gošk. Još neutralan teren, biće i nas sigurno dosta, ništa im ne fali da se kući vrate sa tri bobe i tako ostanemo na vrhu. 8-)
P.S. Sudi nam Robert Zrilić (BL) .
Nema veze ko sudi, samo treba od početka odgovorno i sa autoritetom krenuti, i hvatiti važnost ta 3 boda za koja se bore. U daljem dijelu sezone ne gubiti bodove kući i uz povratak Pehlića, dolazak Škore, Džafića možda Ledeta sve je moguće i sa ovom mladom ekipom :)
Što kaže Sedin, ova utakmica može biti sjajna uvertira za naredne mečeve. Ako ovu pobjedimo, nakon toga imamo 3 domaće(Velez,Kozara,Čelik) i gostujuću protiv Slavije. Strašan raspored ! :D
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 11 avg 2011, 22:22

Upravo to sam i mislio @hordas.
Jaka i čvrsta igra koja će odmah u startu tekme pokazati da smo došli po pobjedu.
Ps..izgleda Pixi drži obećanje koje je dao neki dan na pressu.... asistira pravo i nema one njegove sebicnost...svaka čast majstore, kad drzis rijec

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 11 avg 2011, 22:25

Imamo dobru šansu, ali trebamo se i paziti jer su doveli par iskusnih igrača Dudić, Šiljak, Bošnjak (zimus kod nas bio pred potpisom), ali opet kažem sve nam ide u korist, posebno neutralan teren i to što oni nisu uigrani i tek su ušli u ligu. Bolje je sad igrati protiv ovakve ekipe jer sam siguran da će u nastavku biti tvrdi i teško će ih biti kući pobijediti.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 11 avg 2011, 22:34

Sarajevo ne zna da će protiv Goška igrati u Čitluku: http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/torl ... jedu/62355" onclick="window.open(this.href);return false; :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 11 avg 2011, 22:39

Pa razbiti u svakom segmentu igre tu parmak ekipu od i kraj price,hebo ga ja sam vec upisao tri boda i ne vidim ni jednu drugu opciju,svidjalo se to kome ili ne :D
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 11 avg 2011, 22:40

Batistuta je napisao/la:Imamo dobru šansu, ali trebamo se i paziti jer su doveli par iskusnih igrača Dudić, Šiljak, Bošnjak (zimus kod nas bio pred potpisom), ali opet kažem sve nam ide u korist, posebno neutralan teren i to što oni nisu uigrani i tek su ušli u ligu. Bolje je sad igrati protiv ovakve ekipe jer sam siguran da će u nastavku biti tvrdi i teško će ih biti kući pobijediti.
Pusti ti Bošnjaka Hrvatske nacionalnosti nula od igrača , a pogotovo ova pojčanja iz Travnika , ekipa sklepana navrat nanos uz dobrog trenera. :geek:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 11 avg 2011, 22:45

To jeste ali uvijek ovi odbačeni,bivši igrači nam zadaju probleme jer se puno više motivišu protiv nas(Stajić,Zečević,Karalić, pa i taj Dudić dade nam go prije 2 sezone u Travniku). Treba obratiti pažnju na takve igrače i neće biti problema

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 avg 2011, 22:50

Grdan je napisao/la:Sarajevo ne zna da će protiv Goška igrati u Čitluku: http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/torl ... jedu/62355" onclick="window.open(this.href);return false; :lol:
ne zna torlak..nije on cjelo Sarajevo...:S

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 11 avg 2011, 22:51

Batistuta je napisao/la:To jeste ali uvijek ovi odbačeni,bivši igrači nam zadaju probleme jer se puno više motivišu protiv nas(Stajić,Zečević,Karalić, pa i taj Dudić dade nam go prije 2 sezone u Travniku). Treba obratiti pažnju na takve igrače i neće biti problema
Ovi igrači što si ih ti naveo su klasa za ove iz Goška.Motiva im sigurno neće faliti ali kome fali motiva protiv Sarajeva. 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

hordas1987
Kontakt:

Post Postao/la hordas1987 » 11 avg 2011, 22:53

ma svi se motivisu protiv nas i igraju barem 20 % vise nego protiv ostalih ekipa,a pogotovo mala ekipa iz malog mjesta koja treba da se dokaze kao gosk tako da i too svakako treba uzeti u obzir !!!
ali pobjeda svakako ne smije doci u pitanje !!!

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 11 avg 2011, 23:18

dzenan01 je napisao/la: Što kaže Sedin, ova utakmica može biti sjajna uvertira za naredne mečeve. Ako ovu pobjedimo, nakon toga imamo 3 domaće(Velez,Kozara,Čelik) i gostujuću protiv Slavije. Strašan raspored ! :D
Upotpunosti se slazem s Torlakom ovo se mora iskoristit jer svi znamo da se kod nas titule uzimaju u prvom ovom dijelu sezone pa prosle sezone borac kad nas uze na AFH poslije ih niko nije skino tako da svim silama treba uzet ovaj gosk i uz sljedece 4 utakmice u Sarajevu tj. u istocnom jedna, zasjesti na prvo mjesto i tu nadam se ostat do kraja 8-)
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 avg 2011, 23:18

ne volim nikako price, samo pobjeda dolazi u obzir, idmo po pobjednu, pobjedit cemo... a poslije remi ili nedaj Boze poraz, najbolje kad se ne prica tako

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 avg 2011, 23:31

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ne volim nikako price, samo pobjeda dolazi u obzir, idmo po pobjednu, pobjedit cemo... a poslije remi ili nedaj Boze poraz, najbolje kad se ne prica tako
Popravljate se. Sad najavljujete samo pobjede, a do sada ste već u startu najavljivali titule.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 11 avg 2011, 23:33

Ovdje isto vidim kola krecu nizbrdo pa da upozorim da se kontrolisete sa pisanjem gluposti dok nije kasno! Hvala!
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 avg 2011, 00:36

INTERVJU MJESECA: Jiří Plíšek, šef stručnog štaba FK Sarajevo

Jiří Plíšek, magistar, češki je stručnjak rođen 21. avgusta 1972. godine. U nekoliko vodećih klubova u Češkoj radio je na reorganizaciji i ustrojstvu omladinskih škola, među kojima se ističu angažmani u AC Sparta Praha i Teplicama, te ekipama Slavije i Mlade Boleslave. To iskustvo spreman je prenijeti i na FK Sarajevo, čiju je klupu preuzeo početkom jula 2011. godine.

Sve navijače FK Sarajevo zanima kako ste se odlučili preuzeti poziciju šefa stručnog štaba?

U trenutku kada je klub rješavao problem trenera, dobio sam upit da li sam zainteresovan da preuzmem poziciju šefa stručnog štaba FK Sarajevo. Iskreno, imao sam nekoliko drugih ponuda, ali sam prije nekoliko godina sam sebi obećao da ću se vratiti u Sarajevo, ako za to bude prilike... Ona mi se ukazala, želio sam biti od pomoći klubu, obavio sam nekoliko razgovora sa članovima Upravnog odbora FK Sarajevo, našli smo zajednički jezik i cilj, a to je uspostavljanje sistema i potpuna reorganizacija. Nadam se da ćemo u tome uspjeti.

Praktično došli ste na pola priprema, ali ste uspjeli ekipu odlično fizički pripremiti. Komentar?

Koliko smo uspjeli, to je pitanje... Ekipu sam preuzeo u momentu kada smo očekivali utakmice protiv Orebra i istina je da smo se za te dvije utakmice sjajno pripremili. Poslije toga se osjetio nedostatak kondicije, a to smo najbolje mogli vidjeti u prvom susretu protiv Sparte u Pragu, kada nas je stigao umor. Mnogi će reći da se nije moguće umoriti u samo dvije utakmice, ali intenzitet igara u evropskim utakmicama i domaćoj ligi se ne mogu mjeriti. To najbolje znaju igrači. Kada je u pitanju prava ocjena spreme igrača, na to ću odgovor moći dati najranije za 6 mjeseci.

Mnogi kažu da ste ubrzali igru bordo tima?

Želja nam je da igramo brže, uz dobre i precizne pasove, na čemu trebamo raditi. Svakako da kompletna ekipa treba biti spremna trčati svih 90 minuta...

Iz ove perspektive, kako sada gledate na dvoboj protiv Orebra?

U te dvije utakmice smo vidjeli kuda i kako želimo ići. Obje utakmice smo odigrali disciplinovano, taktički dobro... Ako uporedimo gdje se nalaze Sarajevo i Orebro u organizacionom smislu, mogu reći da je prolazak u 3. pretkolo UEFA Europa League sjajan rezultat. Momci su odigrali borbeno, logistika je bila na nivou, navijači su bili maksimalno uz nas... Ako ta energija ostane uz ekipu, onda kroz pola godine do godinu dana možemo reći da smo na pravom putu i da stvaramo jak klub.

Jeste li iznenađeni sjajnom atmosferom na Koševu i izuzetnim prijemom od strane navijača?

Podrška navijača je nešto bez čega nijedan klub ne može napraviti dobar rezultat, a posebno u Bosni i Hercegovini... Iskreno se nadam da će se fer i korektno navijanje nastaviti u budućnosti, u šta ne sumnjam, jer to momcima treba u prelomnim momentima utakmica. Koristim i ovu priliku da navijače zamolim za strpljenje, kako bi ekipa, stručni štab i ja mogli, bez pritiska, raditi na uspostavljanju sistemskih rješenja. Sada nam treba relaksirana atmosfera u kojoj ćemo napraviti iskorak u pripremi ekipe. Najgore što nam se može desiti jeste da se svakih 7 dana atmosfera i energija oko tima mijenja po sistemu toplo-hladno. Treba biti realan. Koncept jake ekipe i dobro organizovanog kluba ne može se realizovati preko noći. Za to treba vremena.

Koliko vremena?

Ako ćemo pošteno govoriti, za kvalitetan tim i ekipu nam je potrebno dvije godine dobrog i intenzivnog rada u svim segmentima. Tu mislim na pripreme, logistiku, scouting igrača, omladinsku školu... Kada govorimo o klubu općenito, prve prave rezultate možemo očekivati kroz godinu dana, a za cjelokupnu promjenu i reorganizaciju sigurno i više, 3 do 5 godina.

Čini se malo previše. Navijači su željni trofeja...

Govorim o kvalitetnom i dugoročnom rješenju. Potrebno je napraviti sinergiju sa omladinskim pogonom, napraviti iskorake u organizaciji i sistematizaciji samog kluba, treba riješiti logistiku dugoročno, uslove za rad prvog tima... S tim planom i idejama sam i došao u Sarajevo, na tome trebamo svi raditi, od Uprave, do menadžmenta, preko svih uposlenih u klubu, igrača, pa i navijača... Ako se svi ujedinimo s istim ciljem i istrajemo u tome, onda možemo napraviti kvalitetan klub. Svaka organizacija, pa i fudbalski klub kakav je Sarajevo, treba biti ustrojena kao kompanija, sve je dio mozaika. Ako jedan dio fali ili ne funkcioniše kako treba, to se osjeti u drugim dijelovima. Ako sve posložimo kako treba, možemo biti spremni za velike rezultate.

Trenutni kvalitet ekipe FK Sarajevo?

Obzirom da sam tu nešto više od mjesec dana, mogu reći svoje prve impresije. Ekipa je vrlo mlada, ima potencijal i nekoliko talentovanih igrača na kojima treba poraditi kako bi izrasli u vrhunske sportiste. Krajem prošle sezone nekoliko iskusnih i standardnih igrača je otišlo, što se osjetilo u nekim utakmicama koje smo odigrali u proteklom vremenu. Ovi mladi igrači trebaju steći neophodno iskustvo, zatim snagu, te samopouzdanje. Trebamo izgraditi pobjednički mentalitet, a ujedno stalno raditi na jakoj konkurenciji u timu, kako bi svaki igrač davao svoj maksimum kako bi izborio mjesto u prvih 11. Jaka klupa automatski znači i dobar rezultat. Do kraja prelaznog roka bih bio sretan ako uspijemo dovesti još 3-4 igrača koji su borbeni i agresivni, ujedno i fizički spremni za nastupe u PLBiH. To je moja želja, a vidjet ćemo mogućnosti...

Titula ili Kup ove sezone?

(smijeh) Mislim da se iz mojih ranijih odgovora može naslutiti odgovor. Mi trebamo napraviti sistem da svake sezone pričamo o tome, ali na realnim osnovama, a ne na osnovu želja. Razumljivo mi je da navijači Sarajeva žele trofeje svake godine, to klub sa historijom kakvu ima FK Sarajevo zaslužuje. Međutim, ne živi se od starih dana slave. Mi se svakako želimo boriti za mjesto u Evropi, pa zašto ne i za prvo mjesto. Međutim, ove sezone nam je prioritet ustrojiti ekipu i klub, kako bi svake godine imali dobar rezultat. Tek tada se na realnim osnovama, sa jakom ekipom i logistikom, svake godine možemo boriti za trofeje. Kao logičan slijed će doći i neophodni i dugo očekivani iskorak u evropskim takmičenjima.

Ko su po vama najozbiljniji konkurenti za osvajanje trofeja ove sezone u BiH?

Željezničar ima kvalitetnu ekipu i jako dobru finansijsku situaciju trenutno. Banjalučki Borac svakako, pozitivno su me iznenadili u revanš utakmici u okviru kvalifikacija za Ligu Prvaka, pokazali su taj pobjednički mentalitet koji je neophodan za velike rezultate. Ne smijemo zaboraviti ni Široki Brijeg, uvijek su pri vrhu...

Pitanje za kraj: Kako pripremate ekipu za utakmicu, jer mnogi su puni hvale i kažu da se vodite računa o svim sitnicama?

Imamo redovne treninge na kojima se radi na kondiciji i fizičkoj spremi. Odvojeno držimo predavanja o taktici i akcijama. Bitno je da se za svakog protivnika spremimo posebno, izučimo kako igraju i pronađemo slabe tačke. To je malo teško, jer video snimci utakmica naših protivnika nisu dostupni, što je u Evropi praksa. Bitno je da nakon nastupa u Evropi imamo mnogo više vremena da se posvetimo sebi i imamo više prostora za ekipu.

fcsarajevo.ba
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

user_name
Kontakt:

Post Postao/la user_name » 12 avg 2011, 07:35

VanBasten je napisao/la:INTERVJU MJESECA: Jiří Plíšek, šef stručnog štaba FK Sarajevo

Jiří Plíšek, magistar, češki je stručnjak rođen 21. avgusta 1972. godine. U nekoliko vodećih klubova u Češkoj radio je na reorganizaciji i ustrojstvu omladinskih škola, među kojima se ističu angažmani u AC Sparta Praha i Teplicama, te ekipama Slavije i Mlade Boleslave. To iskustvo spreman je prenijeti i na FK Sarajevo, čiju je klupu preuzeo početkom jula 2011. godine.

Sve navijače FK Sarajevo zanima kako ste se odlučili preuzeti poziciju šefa stručnog štaba?

U trenutku kada je klub rješavao problem trenera, dobio sam upit da li sam zainteresovan da preuzmem poziciju šefa stručnog štaba FK Sarajevo. Iskreno, imao sam nekoliko drugih ponuda, ali sam prije nekoliko godina sam sebi obećao da ću se vratiti u Sarajevo, ako za to bude prilike... Ona mi se ukazala, želio sam biti od pomoći klubu, obavio sam nekoliko razgovora sa članovima Upravnog odbora FK Sarajevo, našli smo zajednički jezik i cilj, a to je uspostavljanje sistema i potpuna reorganizacija. Nadam se da ćemo u tome uspjeti.

Praktično došli ste na pola priprema, ali ste uspjeli ekipu odlično fizički pripremiti. Komentar?

Koliko smo uspjeli, to je pitanje... Ekipu sam preuzeo u momentu kada smo očekivali utakmice protiv Orebra i istina je da smo se za te dvije utakmice sjajno pripremili. Poslije toga se osjetio nedostatak kondicije, a to smo najbolje mogli vidjeti u prvom susretu protiv Sparte u Pragu, kada nas je stigao umor. Mnogi će reći da se nije moguće umoriti u samo dvije utakmice, ali intenzitet igara u evropskim utakmicama i domaćoj ligi se ne mogu mjeriti. To najbolje znaju igrači. Kada je u pitanju prava ocjena spreme igrača, na to ću odgovor moći dati najranije za 6 mjeseci.

Mnogi kažu da ste ubrzali igru bordo tima?

Želja nam je da igramo brže, uz dobre i precizne pasove, na čemu trebamo raditi. Svakako da kompletna ekipa treba biti spremna trčati svih 90 minuta...

Iz ove perspektive, kako sada gledate na dvoboj protiv Orebra?

U te dvije utakmice smo vidjeli kuda i kako želimo ići. Obje utakmice smo odigrali disciplinovano, taktički dobro... Ako uporedimo gdje se nalaze Sarajevo i Orebro u organizacionom smislu, mogu reći da je prolazak u 3. pretkolo UEFA Europa League sjajan rezultat. Momci su odigrali borbeno, logistika je bila na nivou, navijači su bili maksimalno uz nas... Ako ta energija ostane uz ekipu, onda kroz pola godine do godinu dana možemo reći da smo na pravom putu i da stvaramo jak klub.

Jeste li iznenađeni sjajnom atmosferom na Koševu i izuzetnim prijemom od strane navijača?

Podrška navijača je nešto bez čega nijedan klub ne može napraviti dobar rezultat, a posebno u Bosni i Hercegovini... Iskreno se nadam da će se fer i korektno navijanje nastaviti u budućnosti, u šta ne sumnjam, jer to momcima treba u prelomnim momentima utakmica. Koristim i ovu priliku da navijače zamolim za strpljenje, kako bi ekipa, stručni štab i ja mogli, bez pritiska, raditi na uspostavljanju sistemskih rješenja. Sada nam treba relaksirana atmosfera u kojoj ćemo napraviti iskorak u pripremi ekipe. Najgore što nam se može desiti jeste da se svakih 7 dana atmosfera i energija oko tima mijenja po sistemu toplo-hladno. Treba biti realan. Koncept jake ekipe i dobro organizovanog kluba ne može se realizovati preko noći. Za to treba vremena.

Koliko vremena?

Ako ćemo pošteno govoriti, za kvalitetan tim i ekipu nam je potrebno dvije godine dobrog i intenzivnog rada u svim segmentima. Tu mislim na pripreme, logistiku, scouting igrača, omladinsku školu... Kada govorimo o klubu općenito, prve prave rezultate možemo očekivati kroz godinu dana, a za cjelokupnu promjenu i reorganizaciju sigurno i više, 3 do 5 godina.

Čini se malo previše. Navijači su željni trofeja...

Govorim o kvalitetnom i dugoročnom rješenju. Potrebno je napraviti sinergiju sa omladinskim pogonom, napraviti iskorake u organizaciji i sistematizaciji samog kluba, treba riješiti logistiku dugoročno, uslove za rad prvog tima... S tim planom i idejama sam i došao u Sarajevo, na tome trebamo svi raditi, od Uprave, do menadžmenta, preko svih uposlenih u klubu, igrača, pa i navijača... Ako se svi ujedinimo s istim ciljem i istrajemo u tome, onda možemo napraviti kvalitetan klub. Svaka organizacija, pa i fudbalski klub kakav je Sarajevo, treba biti ustrojena kao kompanija, sve je dio mozaika. Ako jedan dio fali ili ne funkcioniše kako treba, to se osjeti u drugim dijelovima. Ako sve posložimo kako treba, možemo biti spremni za velike rezultate.

Trenutni kvalitet ekipe FK Sarajevo?

Obzirom da sam tu nešto više od mjesec dana, mogu reći svoje prve impresije. Ekipa je vrlo mlada, ima potencijal i nekoliko talentovanih igrača na kojima treba poraditi kako bi izrasli u vrhunske sportiste. Krajem prošle sezone nekoliko iskusnih i standardnih igrača je otišlo, što se osjetilo u nekim utakmicama koje smo odigrali u proteklom vremenu. Ovi mladi igrači trebaju steći neophodno iskustvo, zatim snagu, te samopouzdanje. Trebamo izgraditi pobjednički mentalitet, a ujedno stalno raditi na jakoj konkurenciji u timu, kako bi svaki igrač davao svoj maksimum kako bi izborio mjesto u prvih 11. Jaka klupa automatski znači i dobar rezultat. Do kraja prelaznog roka bih bio sretan ako uspijemo dovesti još 3-4 igrača koji su borbeni i agresivni, ujedno i fizički spremni za nastupe u PLBiH. To je moja želja, a vidjet ćemo mogućnosti...

Titula ili Kup ove sezone?

(smijeh) Mislim da se iz mojih ranijih odgovora može naslutiti odgovor. Mi trebamo napraviti sistem da svake sezone pričamo o tome, ali na realnim osnovama, a ne na osnovu želja. Razumljivo mi je da navijači Sarajeva žele trofeje svake godine, to klub sa historijom kakvu ima FK Sarajevo zaslužuje. Međutim, ne živi se od starih dana slave. Mi se svakako želimo boriti za mjesto u Evropi, pa zašto ne i za prvo mjesto. Međutim, ove sezone nam je prioritet ustrojiti ekipu i klub, kako bi svake godine imali dobar rezultat. Tek tada se na realnim osnovama, sa jakom ekipom i logistikom, svake godine možemo boriti za trofeje. Kao logičan slijed će doći i neophodni i dugo očekivani iskorak u evropskim takmičenjima.

Ko su po vama najozbiljniji konkurenti za osvajanje trofeja ove sezone u BiH?

Željezničar ima kvalitetnu ekipu i jako dobru finansijsku situaciju trenutno. Banjalučki Borac svakako, pozitivno su me iznenadili u revanš utakmici u okviru kvalifikacija za Ligu Prvaka, pokazali su taj pobjednički mentalitet koji je neophodan za velike rezultate. Ne smijemo zaboraviti ni Široki Brijeg, uvijek su pri vrhu...

Pitanje za kraj: Kako pripremate ekipu za utakmicu, jer mnogi su puni hvale i kažu da se vodite računa o svim sitnicama?

Imamo redovne treninge na kojima se radi na kondiciji i fizičkoj spremi. Odvojeno držimo predavanja o taktici i akcijama. Bitno je da se za svakog protivnika spremimo posebno, izučimo kako igraju i pronađemo slabe tačke. To je malo teško, jer video snimci utakmica naših protivnika nisu dostupni, što je u Evropi praksa. Bitno je da nakon nastupa u Evropi imamo mnogo više vremena da se posvetimo sebi i imamo više prostora za ekipu.

fcsarajevo.ba
Covjek je pun teorije,ideja i planova sjedi pet (5)....praksa cista jedinica (1)..iskreno se nadam da ce negovo poznavanje trenerske struke u praksi veoma brzo izaci na vidjelo,recimo vec u citluku,da se nebi previse zavlacili s istim i ulazili dublje u sezonu...mislim svakako je lijepo imati jednog ovakvog covjeka u klubu ali na poziciji trenera nikako jer je ona njemu totalno ne prirodna..ipak je dokazan iskljucivo na polju reorganizacije radnih sredina i ustrojstva kluba,scouting-u sto je jedan bitan segment i na toj poziciji bi svakako i trebao da se zadrzi..!!

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 12 avg 2011, 09:25

Batistuta je napisao/la: Nema veze ko sudi, samo treba od početka odgovorno i sa autoritetom krenuti, i hvatiti važnost ta 3 boda za koja se bore. U daljem dijelu sezone ne gubiti bodove kući i uz povratak Pehlića, dolazak Škore, Džafića možda Ledeta sve je moguće i sa ovom mladom ekipom :)
:!: :!:

Da, nema veze ko sudi. To u PL BiH inace nikada nije presudan faktor :roll: :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: pa brate, ako sudije budu siljile kao sto su crgnogorci siljili za nas protiv grcke bice bas zanimljivo :D :D Uz normalno sudjenje ocekujem nasu pobjedu ali i jako puno golova, mozda 3:2 za nas ;)

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 12 avg 2011, 10:12

Zato zalizani ima praksu, plišek je najbolji trener koji je vodio sarajevo zadnjih 10-15 godina. Kada se sjetim šoferskih jakni i mirzinih uzjava..............

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 11 gostiju.