Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la zizu1991 » 09 sep 2012, 23:49

Polo je napisao/la:Kada gledam ovu sliku gore dobro bi bilo kada bi Edin malo uleti cesce u teretanu i da fizicki ojaca.
Ma nije on sitan, nego je Mirza krupan, to je fol :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 sep 2012, 15:14

Pauk je napisao/la:Dzeko se priprema za utakmicu protiv Latvije :D

slika
Ja bi po njemu rekao da mu je fino, al praaavo :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 sep 2012, 20:47

Emir_BIH je napisao/la:
ceze je napisao/la:slika
Dva giganta :D
Edin Džeko: 1.92 m
Mirza Teletović: 2.06 m
:lol: :lol: a Džeko izgleda mrcina naspram ostalih fudbalera (većinom)
a opet mirza je mala maca spram nekih košarkaša
sad shvatam kako sam mali :lol: :mrgreen:
Vođa zna.

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 11 sep 2012, 10:51

Amar Osim intervju.

Igrač iz našeg omladinskog pogona je jedan od najtraženijih u Evropi. Šta mislite o statusu Edina Džeke u Manchester Cityju?
Neće igrati kad se vrati Aguero, ali to je njegov izbor. Nigdje na svijetu neće moći imati veću platu, a da ne igra.
Mnogi navijači reprezentacije BiH smatraju da je Mancini subjektivan u selektiranju tima na štetu Džeke.
Garant je subjektivan! U tim velikim klubovima rade treneri skloni takvim stvarima. Inače to tako ide. Staviš nekog koji ne voli Bosance, ne voli muslimane, ne voli crnce... I takav ima 5-6 miliona eura godišnje. Baš takve stave. Da se s njihovim novcem igraju. Njegov trener je bio vrhunski igrač, trenirao velike klubove i fudbal ima u malom prstu. A Džeku svaki dan gleda. U oči. Šta jede, šta radi... I ako ga stavi da igra pet minuta, znači da je neko zaslužio da igra više.
Može li Džeko pružati bolje partije u Premiershipu?
Može. Nek ide u Southampton i igrat će stalno. Ali neće imati toliko novca. Čisto kao sunce. Neće ni bit prvak. Možeš da biraš. Pravila igre moraš slijediti, a ona kažu: možeš da igraš pet minuta i igraš kad Aguero ne igra. Sad zasad. Nije on u situaciji da može nešto diktirati, jer ljudi su ga platili. Mora da šuti i radi. Nema status kao Ronaldo, naprimjer, pa da može reći da je nezadovoljan i da hoće da ide. Kako se ti zoveš? Džeko. Koji si igrač? Osamnaesti. Treniraj i šuti. Nama je Džeko nešto, a njima je samo običan igrač. Osmi po plati. Cityju je 30 miliona kao nama 20 hiljada. Mi od toga pravimo nešto jer je on naš reprezentativac i najbolji igrač, dok mi iz Želje imamo neke druge interese da on ide, ali, iskreno, on je u situaciji u kakvoj se nalazi mnogo igrača na današnjem vaktu. Imaš ugovor i šuti.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 11 sep 2012, 11:01

neurofunk je napisao/la:Amar Osim intervju.

Igrač iz našeg omladinskog pogona je jedan od najtraženijih u Evropi. Šta mislite o statusu Edina Džeke u Manchester Cityju?
Neće igrati kad se vrati Aguero, ali to je njegov izbor. Nigdje na svijetu neće moći imati veću platu, a da ne igra.

Mnogi navijači reprezentacije BiH smatraju da je Mancini subjektivan u selektiranju tima na štetu Džeke.

Garant je subjektivan! U tim velikim klubovima rade treneri skloni takvim stvarima. Inače to tako ide. Staviš nekog koji ne voli Bosance, ne voli muslimane, ne voli crnce... I takav ima 5-6 miliona eura godišnje. Baš takve stave. Da se s njihovim novcem igraju. Njegov trener je bio vrhunski igrač, trenirao velike klubove i fudbal ima u malom prstu. A Džeku svaki dan gleda. U oči. Šta jede, šta radi... I ako ga stavi da igra pet minuta, znači da je neko zaslužio da igra više.
Može li Džeko pružati bolje partije u Premiershipu?

Može. Nek ide u Southampton i igrat će stalno. Ali neće imati toliko novca. Čisto kao sunce. Neće ni bit prvak. Možeš da biraš. Pravila igre moraš slijediti, a ona kažu: možeš da igraš pet minuta i igraš kad Aguero ne igra. Sad zasad. Nije on u situaciji da može nešto diktirati, jer ljudi su ga platili. Mora da šuti i radi. Nema status kao Ronaldo, naprimjer, pa da može reći da je nezadovoljan i da hoće da ide. Kako se ti zoveš? Džeko. Koji si igrač? Osamnaesti. Treniraj i šuti. Nama je Džeko nešto, a njima je samo običan igrač. Osmi po plati. Cityju je 30 miliona kao nama 20 hiljada. Mi od toga pravimo nešto jer je on naš reprezentativac i najbolji igrač, dok mi iz Želje imamo neke druge interese da on ide, ali, iskreno, on je u situaciji u kakvoj se nalazi mnogo igrača na današnjem vaktu. Imaš ugovor i šuti.
Sviđa mi se njegov sarkazam, njegova objektivnost i ne zamajavanje naroda. Sve je dobro rekao!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 11 sep 2012, 11:06

Amar prica tako mahalski i s nimalo poštovanja prema najboljem igracu BiH. Evo citam u zadnje vrijeme ovo oko Luke, pa sve i jedan hrvatski strucnjak koji je bio upitan o Luki smatra da je on najbolji na svijetu, da ce biti naj u Realu, od njegovih deset minuta su napravili debi kakav nije viden...Šta radi ovaj naš, kritikuje igraca,koji je u svojoj karijer postigao, što nije ni jedan drugi Bosanac, e sadmu malo zapelo, pa odmah idemo pljuvati.Cuj Mancini pravedan, ok, bilo je nekad i do Džeke, ali Džeko je bio savrsen na pocetku, pa poceo i s klupe zabijati, al opet klupa. Marijo i Kun ne zabiju ppo pet utakmica, al opet Edin klupa, e pa Amare gdje je tu pravednost. City gubi od ljevog kluba, on Džeki 3 min.. I još po njegovoj prici ispade Džeki samo do para. Ovamo prica kao ima ugovor i nek suti, pa dragi Amare zbog tog ugovaora o kome pricaš Džeko nije ni prodat, jer City ne zeli da ga proda.. Moj Amare da ti nisi reko onu famoznu "ja mu kroz noge probacivo" zvuciš tako..

mrjasmin
Kontakt:

Post Postao/la mrjasmin » 11 sep 2012, 11:11

Ovaj Amar je pravi Papak, i to malo veci. Klasicna mahalska prica.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 11 sep 2012, 11:13

Ovaj Amar nije nimalo ćaćović.K'o da nema ni 4 razreda osnovne skole :?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

SA1946
Kontakt:

Post Postao/la SA1946 » 11 sep 2012, 11:15

Koja papcina,ortodoskna seljacina.
Dobar dan,Mi smo Sarajevo izvolite se braniti!

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 11 sep 2012, 11:19

Edine , odgovori mu veceras s nekoliko golova, ti si uvijek golovima odgovarao svojim kriticarima. Edin je usao u historiju BiH, Njemacke BL, pa i Engleske...Amare za tebe niko ne bi znao da to Ivica nije tata..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 11 sep 2012, 11:21

Vaš problem je sto je Amar Osim rekao istinu. Ja Osima ne volim iz više razloga ali je sve u pravu... Druga je stvar sto mi nemamo skupljeg (boljeg) trenutno igraca...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 11 sep 2012, 11:24

sve je Morž dobro rekao, e sad druga je stvar sto mi previse volimo Dzeku pa nas istina boli.
sam Dzeko sebi kroji sudbinu, znaci imao je ponuda ostati u City-u i mozda igrati ali imati vanzemaljsku platu ili otici u neki drugi klub,cak nista manji od City-a ali za manju platu ali sigurnu igru. I frajer odabere City. Cemu onda suze ovdje :?
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 11 sep 2012, 11:29

BernardBarnjak je napisao/la:Vaš problem je sto je Amar Osim rekao istinu. Ja Osima ne volim iz više razloga ali je sve u pravu... Druga je stvar sto mi nemamo skupljeg (boljeg) trenutno igraca...
I tvoj i Amarov je problem što ne shvatate istinu i ne znate cijeniti ono što imamo. Nekog ko je toliko postigao i za BiH i klubove koje je igrao pljuvati na nacin da nema pojma i da mu je samo stalo do novca je ružno, pogotovo kai Bog i svijet zna da nije uvijek bilo do Edina. Kaže vrli Amara kad dode Kun klupa mu je. Može Kun sutra završiti na klupi, ako npr. dode Falkao, e pa Amare je li onda ni Kun ne valja

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 11 sep 2012, 11:30

Dobar je Amar, uvijek direktno, "u sridu". A i nije rekao nista pogresno, Aguero i Tevez su bolji napadaci od Dzeke i logicno je da ce Dzeko igrati samo ako je jedan od njih povrijedjen. Dodas i Balotelija koji je "tu negdje" sa Dzekom. Osim je samo rekao da Dzeko nema sta traziti u City-ju ako mu je cilj da igra, a to i jeste tako.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 11 sep 2012, 11:32

neroazzurni je napisao/la:sve je Morž dobro rekao, e sad druga je stvar sto mi previse volimo Dzeku pa nas istina boli.
sam Dzeko sebi kroji sudbinu, znaci imao je ponuda ostati u City-u i mozda igrati ali imati vanzemaljsku platu ili otici u neki drugi klub,cak nista manji od City-a ali za manju platu ali sigurnu igru. I frajer odabere City. Cemu onda suze ovdje :?
Kako ti znas da je moga otici u neki drugi klub i da ga je City želio pustiti? Kako ste od idola nacije Edina pretvorili u nekog kome je samo do novca stalo, od kud toliko nepovjerenje

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 11 sep 2012, 11:34

ek0 je napisao/la:Dobar je Amar, uvijek direktno, "u sridu". A i nije rekao nista pogresno, Aguero i Tevez su bolji napadaci od Dzeke i logicno je da ce Dzeko igrati samo ako je jedan od njih povrijedjen. Dodas i Balotelija koji je "tu negdje" sa Dzekom. Osim je samo rekao da Dzeko nema sta traziti u City-ju ako mu je cilj da igra, a to i jeste tako.
Vidjeli smo kako je Tevez igrao kad je s klupe ulazio, a kako Džeko dok je imao normalan tretman. Nek ih sve isto tretira, pa vidjet cemo ..
Zadnja izmjena: ZOI84, dana/u 11 sep 2012, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 11 sep 2012, 11:35

ZOI84 je napisao/la:
neroazzurni je napisao/la:sve je Morž dobro rekao, e sad druga je stvar sto mi previse volimo Dzeku pa nas istina boli.
Kako ti znas da je moga otici u neki drugi klub i da ga je City želio pustiti? Kako ste od idola nacije Edina pretvorili u nekog kome je samo do novca stalo, od kud toliko nepovjerenje
Bayern-on predsjednik Hoeness rekao da su odustali od Dzekinog transfera kad su vidjeli da njegovi Menedzeri traze previse novca i da je transfer kompliciran. Meni to ne govori da je Dzeko crvsto drzan od strane aktuelnog Kluba.
ZOI84 je napisao/la:
ek0 je napisao/la:Dobar je Amar, uvijek direktno, "u sridu". A i nije rekao nista pogresno, Aguero i Tevez su bolji napadaci od Dzeke i logicno je da ce Dzeko igrati samo ako je jedan od njih povrijedjen. Dodas i Balotelija koji je "tu negdje" sa Dzekom. Osim je samo rekao da Dzeko nema sta traziti u City-ju ako mu je cilj da igra, a to i jeste tako.
Vidjeli smo kako je Tevez igrao kad je s klupe ulazio, a kako Džeko dok je imao normalan tretman. Nek ih sve isto tretira, pa vidjet cemo ..
O kojem dijelu sezone pricas kad kazes za Teveza da je ulazio sa klupe?

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 11 sep 2012, 11:40

O pocetku prošle sezone, kada je Edina krenulo, a on bio na klupi. Svi znamo kakva mu je forma, a pogotovo psiha tada bila. U rep. više i ne dobiva pozive, jer cim nije glavni i ima konkurenciju nikakve koristi od njega

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 sep 2012, 11:49

Koji je cinik ovaj Amar, samo o parama prica. Obratite paznju u intervjuu, skoro da nema recenice gdje ne pominje eure :lol:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 11 sep 2012, 11:55

ZOI84 je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:Vaš problem je sto je Amar Osim rekao istinu. Ja Osima ne volim iz više razloga ali je sve u pravu... Druga je stvar sto mi nemamo skupljeg (boljeg) trenutno igraca...
I tvoj i Amarov je problem što ne shvatate istinu i ne znate cijeniti ono što imamo. Nekog ko je toliko postigao i za BiH i klubove koje je igrao pljuvati na nacin da nema pojma i da mu je samo stalo do novca je ružno, pogotovo kai Bog i svijet zna da nije uvijek bilo do Edina. Kaže vrli Amara kad dode Kun klupa mu je. Može Kun sutra završiti na klupi, ako npr. dode Falkao, e pa Amare je li onda ni Kun ne valja

Ja nemam problem. Za Amara ne znam. A za tebe sam siguran da imas problem. Procitaj nekoliko puta Osimov interview i vidjet ces da nista nije pogresno rekao.
Da li Džeko igra 5 min u prosjeku (do povrede Aguera)? DA
Da li bi igrao vise u nekom "manjem" klubu? DA.

Edin je nas najbolji igrac i svaka mu cast. Ali i ovo sto je Osim rekao stoji...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hansbosna i 6 gostiju.