FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

kolezeljovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kolezeljovac » 19 mar 2023, 21:03

:opaopa:
slika
S pobjedom u Trebinju, kao i na Grbavici protiv Tuzle... Vjerovatno ćemo biti u top tri, možda i drugi :pray:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 19 mar 2023, 21:04

Nego sta veli deduka? Onaj njihov trener 😛hajde svi mi seremo i ja i svi pogotovo ovdje to je sve za ljude al onaj dedica je pravi seronja ona faca usrana i uvjek laje i to na nas samo .sta je reci ?jel dao izjavu il je no comment ?nema sta reci i da hoce pobjeda zasluzena a i trpanje tako da fakat nema ko sta reci , vala mene kad neko posteno prebije uvjek sam priznam a cesto i pruzim ruku al to samo kad je fer pa se pomirimo poslje i kad nije fer i kad ne priznam uvjek ide dvije opcije il halal il se osveti brate ako si u mogucnosti al nema kukanja zato je uvjek draze kad te neko dobro namarise nema prica nikakvih ni vadjenja il kad ste bare bare i ti pricas prebio ga ovaj prica on tebe onda jbg mora revans ako ste bash obojica egoisti 😂zato nezz sta kenja ovaj njihog starac ovo je K.O. neka nas vise nikad ne uzima usta ako ima obraza .Sjecam se prije na Grbavici isto nije dao izjavu i to neki je belaj bio nesto su nas krali nmg se bash sjetit uglavnom nije neki lopovluk da je pitanje tekme sjetio bih se vjerovatno nebitno al klasika neko sudjenje za nasu ligu i ovaj levat se naljutio nije dao izjavu i poslje rekao da smo igrali grubo tako nesto 😂nidje veze nije ni sudjenje kritikovao nit je to zelio navodno nego kao nismo fer igramo igramo kao divljaci zato nije dao izjavu levat 🙃Nezz kakva mu je sad prica al nije dobar u glavu nije to ni prenos neka frustracija ni emocija normlna neka nego mrznja klasicna.Zato ako nije dao izjavu danas fakat nek ne dolazi vise nikad ovde jbg moram ga spomenut jer kad ne das izjavu ispade da je sudjenje lose pa neces da kazes a ovaj samo nece da prizna da nmg sa nama zato nek ne dolazi kvari event papak cuj nije dao izjavu pa to nije nepostovanje to je brate bezobrazluk i mrznja klasicna nema sta jos ce reci neko ko nije gledao da smo ih pokrali.Nek ga pusi ker matori i nek ispadnu iz lige nisu mi nesto fora iskreno.
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 mar 2023, 21:08

Danas smo se poprilično napunili samopouzdanjem, da je dobiti sljedeće dvije, pucati ćemo od samopouzdanja do kraja sezone
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 mar 2023, 21:11

Tabela proljetnog dijela prvenstva:

slika

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 19 mar 2023, 21:12

Kad je zrijeb za kup

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 mar 2023, 21:13

kolezeljovac je napisao/la:
19 mar 2023, 20:43
Ako Velež ne pobjedi, a evo 80+ se igra u Mostaru.... Onda cemo im otici na plus 5.... Poklopiše nam se neočekivano rezultati.... Da ŠB kući kiksa, a i ovo mi je nevjerovatno da Velež kući Slobodu ne dobije... Ili je Velež precjenjen?
Nije Velež precijenjen, danas su igrali bez tri najbolja igrača - Haskić, Vehabović, Halilović, koji su po meni nosioci igre kako je došao Jusufbegović, još nedostaju Bajrić i Pavić, povrijedio se i Blagojević, dosta je to i utjecalo na igru. Ja iskreno nisam mislio da će osvojiti samo bod danas, kako god, nama je bitno da su kiksali, i oni i Široki Brijeg.

Široki je počeo gubiti konce, morala je ispuhati ta sreća koju su imali dobar dio sezone, naredno kolo će dosta toga donijeti. Široki gostuje Zrinjskom, mi idemo u Trebinje, a Borac ide u Tuzlu, Velež igra sa Slogom. Nama je najbitnije da mi pobijedimo, ne vjerujem da Široki može ugroziti Zrinjski, tako da bi u nekom najgorem slučaju pobjedom u Trebinju, izbili na treću poziciju, a ako Borac loše odigra, mogli bi i do druge pozicije ali otom potom.

Najbitnije da smo danas dobili i da je to dobro izgledalo na terenu, pauza će dobro doći da se ekipa regeneriše i spremi za bitku u Trebinju. Što se tiče kupa, mislim da nije toliko bitno koga ćemo dobiti, poželjno bi bilo izbjeći Zrinjski mada iako su trenutno daleko iznad ostalih ekipa, ja se njih ne bojim toliko, mi kad smo pribrani, fokusirani i kad smo pravi, ja vjerujem da možemo igrati sa bilo kim, pa čak i sa tim Zrinjskim i da ih možemo izbaciti.
mosa lošmi stićko tit-ula!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 mar 2023, 21:13

Manijakalnost99 je napisao/la:
19 mar 2023, 21:12
Kad je zrijeb za kup
23. marta

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 19 mar 2023, 21:15

Ako budu navijaci moramo otici u velikom broju na polufinale
Vidjeli ste danas na poluvremenu sta znace navijaci

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 mar 2023, 21:18

braco je napisao/la:
19 mar 2023, 21:11
Tabela proljetnog dijela prvenstva:

slika
Šteta što nismo uzeli Sarajevo, najlošija ekipa u ligi trenutno, bezveze prosuta dva boda
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 mar 2023, 21:18

VeteranSA je napisao/la:
19 mar 2023, 21:01
Raonffa je napisao/la:
19 mar 2023, 20:50
Danas je bilo perfektno ono o čemu sam pisao prije nekoliko dana, to konvertovanje dobrih situacija u prilike.

Mi smo faktički danas dali prva dva gola iz dvije šanse, ali šanse koje su napravljene iz situacija koje nam u nekim prošlim mečevima nisu donijele apsolutno ništa. Fenomenalna ubacivanja Drlje i Krpića, dva tap in-a za Santosa i ćao :D

"Šta mi je danas bilo bitno? Pobjeda i to efikasna. Da akcije uspiju i da se probude igrači. Mislim da smo mi ekipa sa najviše probijenih bokova, ali ne dođu te lopte gdje trebaju doći"

Dio Edisove izjave sa pressa, tačno ono što sam/smo govorili poslije Zvijezde. Drago mi je da je i on svjestan ovoga, što znači da će se raditi na tome i već danas je bilo puno bolje. I čim smo konkretniji u završnici odmah smo i zabili četiri gola što nije nikakvo iznenađenje s ozbirom na ofanzivni potencijal ekipe, i o tome smo mnogo pisali u proteklim heftama :)

Čak vam je i Drinu vratio u prvih 11, što je naravno bilo i očekivano, rekoh ja neće dečko propasti jer je tri utakmice ostao na klupi niti to znači da se u narednim tekmama neće vratiti u prvih 11.

Jedino gdje je Edis danas fulao jeste Ara u prvih 11, nije momak spreman za start u PL, može početi protiv niželigaša ali protiv premijerligaša se već vidi fizička nespremnost. Mada hajde stvarno je odigrao dobro protiv Zvijezde i dobro protiv Sloge prošlu kad je ušao, tako da okej, sigurno je i Edis svjestan da nije fizički na nivou ali sa takvim igračem nekada i treba rizikovati.

Ljudi slavite, uživajte, pa ćemo vidjeti šta ćemo kad se vratimo sa 0 bodova i 6-7 kartona iz Trebinja :mrgreen: :mrgreen:
Odlična analiza, slažem se. Jedino mi je dilema da li bi Krpa ovako dobro odigrao da je bio starter.
I danas prvo poluvrijeme jedno od najgorih ikada (osim akcije kod gola) a drugo jedno od najboljih u zadnje vrijeme. Odavno nije bilo ovao dobrih kontri i kombinatorike. Štila bio izuzetno raspoložen.
Također, svi smo se natovarili na Galića, samo mislim da mu Drljo veoma malo ili nikako ne pomaže. Čak u nekim situacijama i štoper i zadnji vezni sporo zatvaraju, i onda Gala često ostane sam i "visi" između 2 ili 3 protivnička igrača.
Pa sad kako bi Krpić odigrao od početka ne znam yebeš ga, ali pretpostavljam da ne bi izgledao umorno kao Ara. A i Ara bi vjerovatno sasvim solidno odigrao da je ušao sa klupe umjesto Krpića ali nebitno svakako, velika je stvar sada imati ovakvu širinu u napadu :)

Što se Galića tiče, slažem se da Drljo nije previše odgovoran nazad ali mene kod Galića nervira što, eto ne znam kako to da drugačije kažem, ali djeluje nekad neinteligentno na terenu.

Nekad odigra totalno nelogičan pas, cijeli stadion vidi jedan pas on odigra neki nigdje veze deseti pas.

Sa opet u defanzivi jedan na jedan prelako ispada. Sjeti se samo zadnjeg derbija, lik se k'o bik zalijeće na Ziljkića a onaj mali ga ko na FIFI jednim potezom izbaci, hajde eto jednom si se zaletio, izbacio te, ali jok on se najmanje tako 3-4 puta k'o levat zaletio i ispao, i onda se čovjek zapita je l' lud, glup, ili koji mu je već qrac...

Meni je on onako kao lik gotivan, ne mogu reći da ne daje maksimum u svakoj tekmi ali baš baš je pao sa formom ove sezone, dok je recimo prošlo proljeće kada je došao bio stvarno odličan. Šta je razlog, ne znam, ali je to činjenica jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 mar 2023, 21:19

Nadati se da je napad 'proradio'. Atomski jeste na papiru, vakat je da bude i na terenu.

Stilic se formom 'vratio' u 2019. kad je zario i palio Premijer ligom.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 19 mar 2023, 21:24

Šta god da kažem sad, suvišno je, sve ste već rekli.
Tek dođoh sa posla, bila je gužva, ali eto uspio sam uhvatiti nešto i utakmice da pogledam.

Mene samo zanima šta su im to Manijaci rekli, pa se pretvorismo u Junajted.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 19 mar 2023, 21:29

Raonffa je napisao/la:
19 mar 2023, 21:18
VeteranSA je napisao/la:
19 mar 2023, 21:01
Raonffa je napisao/la:
19 mar 2023, 20:50
Danas je bilo perfektno ono o čemu sam pisao prije nekoliko dana, to konvertovanje dobrih situacija u prilike.

Mi smo faktički danas dali prva dva gola iz dvije šanse, ali šanse koje su napravljene iz situacija koje nam u nekim prošlim mečevima nisu donijele apsolutno ništa. Fenomenalna ubacivanja Drlje i Krpića, dva tap in-a za Santosa i ćao :D

"Šta mi je danas bilo bitno? Pobjeda i to efikasna. Da akcije uspiju i da se probude igrači. Mislim da smo mi ekipa sa najviše probijenih bokova, ali ne dođu te lopte gdje trebaju doći"

Dio Edisove izjave sa pressa, tačno ono što sam/smo govorili poslije Zvijezde. Drago mi je da je i on svjestan ovoga, što znači da će se raditi na tome i već danas je bilo puno bolje. I čim smo konkretniji u završnici odmah smo i zabili četiri gola što nije nikakvo iznenađenje s ozbirom na ofanzivni potencijal ekipe, i o tome smo mnogo pisali u proteklim heftama :)

Čak vam je i Drinu vratio u prvih 11, što je naravno bilo i očekivano, rekoh ja neće dečko propasti jer je tri utakmice ostao na klupi niti to znači da se u narednim tekmama neće vratiti u prvih 11.

Jedino gdje je Edis danas fulao jeste Ara u prvih 11, nije momak spreman za start u PL, može početi protiv niželigaša ali protiv premijerligaša se već vidi fizička nespremnost. Mada hajde stvarno je odigrao dobro protiv Zvijezde i dobro protiv Sloge prošlu kad je ušao, tako da okej, sigurno je i Edis svjestan da nije fizički na nivou ali sa takvim igračem nekada i treba rizikovati.

Ljudi slavite, uživajte, pa ćemo vidjeti šta ćemo kad se vratimo sa 0 bodova i 6-7 kartona iz Trebinja :mrgreen: :mrgreen:
Odlična analiza, slažem se. Jedino mi je dilema da li bi Krpa ovako dobro odigrao da je bio starter.
I danas prvo poluvrijeme jedno od najgorih ikada (osim akcije kod gola) a drugo jedno od najboljih u zadnje vrijeme. Odavno nije bilo ovao dobrih kontri i kombinatorike. Štila bio izuzetno raspoložen.
Također, svi smo se natovarili na Galića, samo mislim da mu Drljo veoma malo ili nikako ne pomaže. Čak u nekim situacijama i štoper i zadnji vezni sporo zatvaraju, i onda Gala često ostane sam i "visi" između 2 ili 3 protivnička igrača.
Pa sad kako bi Krpić odigrao od početka ne znam yebeš ga, ali pretpostavljam da ne bi izgledao umorno kao Ara. A i Ara bi vjerovatno sasvim solidno odigrao da je ušao sa klupe umjesto Krpića ali nebitno svakako, velika je stvar sada imati ovakvu širinu u napadu :)

Što se Galića tiče, slažem se da Drljo nije previše odgovoran nazad ali mene kod Galića nervira što, eto ne znam kako to da drugačije kažem, ali djeluje nekad neinteligentno na terenu.

Nekad odigra totalno nelogičan pas, cijeli stadion vidi jedan pas on odigra neki nigdje veze deseti pas.

Sa opet u defanzivi jedan na jedan prelako ispada. Sjeti se samo zadnjeg derbija, lik se k'o bik zalijeće na Ziljkića a onaj mali ga ko na FIFI jednim potezom izbaci, hajde eto jednom si se zaletio, izbacio te, ali jok on se najmanje tako 3-4 puta k'o levat zaletio i ispao, i onda se čovjek zapita je l' lud, glup, ili koji mu je već qrac...

Meni je on onako kao lik gotivan, ne mogu reći da ne daje maksimum u svakoj tekmi ali baš baš je pao sa formom ove sezone, dok je recimo prošlo proljeće kada je došao bio stvarno odličan. Šta je razlog, ne znam, ali je to činjenica jbg.
Ma definitivno se slažem, jeste pao u formi, i kada još na to dodamo lošu igru Drlje prema nazad, vidimo rezultat toga. Ubjedljiva pobjeda danas je odlična za samopouzdanje, i nastavak sezone. Kratak odmor za evidentno umornu ekipu, i pripreme za ostatak sezone. Dobro će nam doći ovaj mini ciklus priprema, obzirom da smo na plastici (što se često zaboravlja) odradili zimske pripreme. Ekipa će se odmoriti, refrešati i dodatno uigrati. Treba se dobro psihički spremiti za pljačku u Trebinju.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 19 mar 2023, 21:31

Evo i tabelica sa kartonima. Znaci u ligi mi najvise zutih imamo. Dobijamo na pocetku utakmnice 2 zuta za izvodjenje auta jos smo mi ekipa koja je favorit bila i jedino smo mi napadali. Vico i sudije nas kasape i niko nista.

slika

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 19 mar 2023, 21:32

Odlično je što smo samo na -1 od Širokog a +5 od Veleža, po meni i veće prijetnje od Širokog.

Široki polako pada, pa njih je i Sarajevo onakvo rasturilo, tako da se nadam da ćemo uzeti tu 3. poziciju ili čak drugu.

U kupu najviše bih volio Tuzlu vidjet. Velež je u popriličnoj formi kao i mi mada i oni su labavi, ni oni ne znaiu kakonsu protiv pitara dobili utakmicu.

Što se tiče Zrinjskog, možemo se i sa njima pohvatati, na Grbavici smo bili bolji od njih, samo bi bekovi predstavljali problem. Mada evo i zadnji Igman im je napravio probleme i jedva su dobili 2-1 tako da nisu ni oni Real Madrid, samo treba se čvrsto postaviti.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 19 mar 2023, 21:52

Lynx je napisao/la:
19 mar 2023, 21:32
Odlično je što smo samo na -1 od Širokog a +5 od Veleža, po meni i veće prijetnje od Širokog.

Široki polako pada, pa njih je i Sarajevo onakvo rasturilo, tako da se nadam da ćemo uzeti tu 3. poziciju ili čak drugu.

U kupu najviše bih volio Tuzlu vidjet. Velež je u popriličnoj formi kao i mi mada i oni su labavi, ni oni ne znaiu kakonsu protiv pitara dobili utakmicu.

Što se tiče Zrinjskog, možemo se i sa njima pohvatati, na Grbavici smo bili bolji od njih, samo bi bekovi predstavljali problem. Mada evo i zadnji Igman im je napravio probleme i jedva su dobili 2-1 tako da nisu ni oni Real Madrid, samo treba se čvrsto postaviti.
Ma idealno da Zrinjski izbjegnemo u polufinalu, a onda u finalu ako budemo a bicemo InshAllah medju prve 4 pozicije nam svejedno :mrgreen:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Mire88
Kontakt:

Post Postao/la Mire88 » 19 mar 2023, 21:52

Ne bih da kvarim atmosferu današnju prelijepu, ljepota vrijeme, malo smo se podigli i dobro odigrali, ali cuo sam da na kosevu i dalje nisu poceli sa prosivanjem terena i da je vrlo moguce da se derbi ponovo nece igrati na gradskom stadionu kosevu... yebem im mater

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 19 mar 2023, 22:18

LegendaIvica je napisao/la:
19 mar 2023, 21:31
Evo i tabelica sa kartonima. Znaci u ligi mi najvise zutih imamo. Dobijamo na pocetku utakmnice 2 zuta za izvodjenje auta jos smo mi ekipa koja je favorit bila i jedino smo mi napadali. Vico i sudije nas kasape i niko nista.

slika
Ma ja bio u Modrici ovi iz sloge mesari kasape bolan nista a nama 2 zuta zbog auta jebote led unisti nas vico....prije borca igramo sa sirokim kuci ideml u bl bez ppla tima

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 19 mar 2023, 22:29

Slavite braco pustite dumine sad ja i ne slavim al radostan ocm sam kuci a prije bi svaku pobjedu imao nagone da proslavim u kafani il da negdje izludujem a sad bkontam to je sve na silu cisto da se obiljezi pobjeda i da ispostujem neki svoj trip a ova pobjeda me radi totalno drugacije nista hajp nista kurcenje sve je to nekako na silu idi lomi kafanu mora znat komsiluk kad pobjedimo nek se lome lokali nek se casti nek zuji nek se hoda i sjeli a to je sve reda radi i na silu i nekako vise slavim sto smo dobro prosli nego sto sam fakat sretan i zadovoljan igrom a sad sam bash prezadovoljan i sretan i boli me briga kuci sam odo neke meze narezat i to je to gospodski nemam potrebe vani bio sam na tekmi to mi je bash fin izlazak baza sijala fin dan sunce, gledam na istoku ljepota citave porodice zajedno , omjesi na facama ,dobrila 💙 drago mi je da smo pobjedili bash na dan reintegracije nije samo ni sto su protivnici iz rs jest simbolika al ko ih yebe nego fin event baza je bila opet ziva i nepobjediva i takva ce i ostati nezz zasto se mjenjati to meni nema logike nikako ✌️braco slavite il uzivajte al veceras se malo opustite borba se nastavlja al pustite sad price kako treba i sta cemo kako cemo danas je bilo sve vrhunski👍GBBP 💪
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 19 mar 2023, 22:29

kolezeljovac je napisao/la:
19 mar 2023, 21:52
Lynx je napisao/la:
19 mar 2023, 21:32

Ma idealno da Zrinjski izbjegnemo u polufinalu, a onda u finalu ako budemo a bicemo InshAllah medju prve 4 pozicije nam svejedno :mrgreen:
Ma Tuzla je daleko najbolja opcija, vjerovatno im je bitniji sad opstanak nego kup (uz Slogu, Leotar, Igman, Slobodu nikako nisu sigurni). Treba im se i osvetiti za dva izbacivanja u kupu :)
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 52 gosta.