S pobjedom u Trebinju, kao i na Grbavici protiv Tuzle... Vjerovatno ćemo biti u top tri, možda i drugi

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Nije Velež precijenjen, danas su igrali bez tri najbolja igrača - Haskić, Vehabović, Halilović, koji su po meni nosioci igre kako je došao Jusufbegović, još nedostaju Bajrić i Pavić, povrijedio se i Blagojević, dosta je to i utjecalo na igru. Ja iskreno nisam mislio da će osvojiti samo bod danas, kako god, nama je bitno da su kiksali, i oni i Široki Brijeg.kolezeljovac je napisao/la: ↑19 mar 2023, 20:43Ako Velež ne pobjedi, a evo 80+ se igra u Mostaru.... Onda cemo im otici na plus 5.... Poklopiše nam se neočekivano rezultati.... Da ŠB kući kiksa, a i ovo mi je nevjerovatno da Velež kući Slobodu ne dobije... Ili je Velež precjenjen?
23. marta
Šteta što nismo uzeli Sarajevo, najlošija ekipa u ligi trenutno, bezveze prosuta dva boda
Pa sad kako bi Krpić odigrao od početka ne znam yebeš ga, ali pretpostavljam da ne bi izgledao umorno kao Ara. A i Ara bi vjerovatno sasvim solidno odigrao da je ušao sa klupe umjesto Krpića ali nebitno svakako, velika je stvar sada imati ovakvu širinu u napaduVeteranSA je napisao/la: ↑19 mar 2023, 21:01Odlična analiza, slažem se. Jedino mi je dilema da li bi Krpa ovako dobro odigrao da je bio starter.Raonffa je napisao/la: ↑19 mar 2023, 20:50Danas je bilo perfektno ono o čemu sam pisao prije nekoliko dana, to konvertovanje dobrih situacija u prilike.
Mi smo faktički danas dali prva dva gola iz dvije šanse, ali šanse koje su napravljene iz situacija koje nam u nekim prošlim mečevima nisu donijele apsolutno ništa. Fenomenalna ubacivanja Drlje i Krpića, dva tap in-a za Santosa i ćao![]()
"Šta mi je danas bilo bitno? Pobjeda i to efikasna. Da akcije uspiju i da se probude igrači. Mislim da smo mi ekipa sa najviše probijenih bokova, ali ne dođu te lopte gdje trebaju doći"
Dio Edisove izjave sa pressa, tačno ono što sam/smo govorili poslije Zvijezde. Drago mi je da je i on svjestan ovoga, što znači da će se raditi na tome i već danas je bilo puno bolje. I čim smo konkretniji u završnici odmah smo i zabili četiri gola što nije nikakvo iznenađenje s ozbirom na ofanzivni potencijal ekipe, i o tome smo mnogo pisali u proteklim heftama
Čak vam je i Drinu vratio u prvih 11, što je naravno bilo i očekivano, rekoh ja neće dečko propasti jer je tri utakmice ostao na klupi niti to znači da se u narednim tekmama neće vratiti u prvih 11.
Jedino gdje je Edis danas fulao jeste Ara u prvih 11, nije momak spreman za start u PL, može početi protiv niželigaša ali protiv premijerligaša se već vidi fizička nespremnost. Mada hajde stvarno je odigrao dobro protiv Zvijezde i dobro protiv Sloge prošlu kad je ušao, tako da okej, sigurno je i Edis svjestan da nije fizički na nivou ali sa takvim igračem nekada i treba rizikovati.
Ljudi slavite, uživajte, pa ćemo vidjeti šta ćemo kad se vratimo sa 0 bodova i 6-7 kartona iz Trebinja![]()
![]()
I danas prvo poluvrijeme jedno od najgorih ikada (osim akcije kod gola) a drugo jedno od najboljih u zadnje vrijeme. Odavno nije bilo ovao dobrih kontri i kombinatorike. Štila bio izuzetno raspoložen.
Također, svi smo se natovarili na Galića, samo mislim da mu Drljo veoma malo ili nikako ne pomaže. Čak u nekim situacijama i štoper i zadnji vezni sporo zatvaraju, i onda Gala često ostane sam i "visi" između 2 ili 3 protivnička igrača.
Ma definitivno se slažem, jeste pao u formi, i kada još na to dodamo lošu igru Drlje prema nazad, vidimo rezultat toga. Ubjedljiva pobjeda danas je odlična za samopouzdanje, i nastavak sezone. Kratak odmor za evidentno umornu ekipu, i pripreme za ostatak sezone. Dobro će nam doći ovaj mini ciklus priprema, obzirom da smo na plastici (što se često zaboravlja) odradili zimske pripreme. Ekipa će se odmoriti, refrešati i dodatno uigrati. Treba se dobro psihički spremiti za pljačku u Trebinju.Raonffa je napisao/la: ↑19 mar 2023, 21:18Pa sad kako bi Krpić odigrao od početka ne znam yebeš ga, ali pretpostavljam da ne bi izgledao umorno kao Ara. A i Ara bi vjerovatno sasvim solidno odigrao da je ušao sa klupe umjesto Krpića ali nebitno svakako, velika je stvar sada imati ovakvu širinu u napaduVeteranSA je napisao/la: ↑19 mar 2023, 21:01Odlična analiza, slažem se. Jedino mi je dilema da li bi Krpa ovako dobro odigrao da je bio starter.Raonffa je napisao/la: ↑19 mar 2023, 20:50Danas je bilo perfektno ono o čemu sam pisao prije nekoliko dana, to konvertovanje dobrih situacija u prilike.
Mi smo faktički danas dali prva dva gola iz dvije šanse, ali šanse koje su napravljene iz situacija koje nam u nekim prošlim mečevima nisu donijele apsolutno ništa. Fenomenalna ubacivanja Drlje i Krpića, dva tap in-a za Santosa i ćao![]()
"Šta mi je danas bilo bitno? Pobjeda i to efikasna. Da akcije uspiju i da se probude igrači. Mislim da smo mi ekipa sa najviše probijenih bokova, ali ne dođu te lopte gdje trebaju doći"
Dio Edisove izjave sa pressa, tačno ono što sam/smo govorili poslije Zvijezde. Drago mi je da je i on svjestan ovoga, što znači da će se raditi na tome i već danas je bilo puno bolje. I čim smo konkretniji u završnici odmah smo i zabili četiri gola što nije nikakvo iznenađenje s ozbirom na ofanzivni potencijal ekipe, i o tome smo mnogo pisali u proteklim heftama
Čak vam je i Drinu vratio u prvih 11, što je naravno bilo i očekivano, rekoh ja neće dečko propasti jer je tri utakmice ostao na klupi niti to znači da se u narednim tekmama neće vratiti u prvih 11.
Jedino gdje je Edis danas fulao jeste Ara u prvih 11, nije momak spreman za start u PL, može početi protiv niželigaša ali protiv premijerligaša se već vidi fizička nespremnost. Mada hajde stvarno je odigrao dobro protiv Zvijezde i dobro protiv Sloge prošlu kad je ušao, tako da okej, sigurno je i Edis svjestan da nije fizički na nivou ali sa takvim igračem nekada i treba rizikovati.
Ljudi slavite, uživajte, pa ćemo vidjeti šta ćemo kad se vratimo sa 0 bodova i 6-7 kartona iz Trebinja![]()
![]()
I danas prvo poluvrijeme jedno od najgorih ikada (osim akcije kod gola) a drugo jedno od najboljih u zadnje vrijeme. Odavno nije bilo ovao dobrih kontri i kombinatorike. Štila bio izuzetno raspoložen.
Također, svi smo se natovarili na Galića, samo mislim da mu Drljo veoma malo ili nikako ne pomaže. Čak u nekim situacijama i štoper i zadnji vezni sporo zatvaraju, i onda Gala često ostane sam i "visi" između 2 ili 3 protivnička igrača.
Što se Galića tiče, slažem se da Drljo nije previše odgovoran nazad ali mene kod Galića nervira što, eto ne znam kako to da drugačije kažem, ali djeluje nekad neinteligentno na terenu.
Nekad odigra totalno nelogičan pas, cijeli stadion vidi jedan pas on odigra neki nigdje veze deseti pas.
Sa opet u defanzivi jedan na jedan prelako ispada. Sjeti se samo zadnjeg derbija, lik se k'o bik zalijeće na Ziljkića a onaj mali ga ko na FIFI jednim potezom izbaci, hajde eto jednom si se zaletio, izbacio te, ali jok on se najmanje tako 3-4 puta k'o levat zaletio i ispao, i onda se čovjek zapita je l' lud, glup, ili koji mu je već qrac...
Meni je on onako kao lik gotivan, ne mogu reći da ne daje maksimum u svakoj tekmi ali baš baš je pao sa formom ove sezone, dok je recimo prošlo proljeće kada je došao bio stvarno odličan. Šta je razlog, ne znam, ali je to činjenica jbg.
Ma idealno da Zrinjski izbjegnemo u polufinalu, a onda u finalu ako budemo a bicemo InshAllah medju prve 4 pozicije nam svejednoLynx je napisao/la: ↑19 mar 2023, 21:32Odlično je što smo samo na -1 od Širokog a +5 od Veleža, po meni i veće prijetnje od Širokog.
Široki polako pada, pa njih je i Sarajevo onakvo rasturilo, tako da se nadam da ćemo uzeti tu 3. poziciju ili čak drugu.
U kupu najviše bih volio Tuzlu vidjet. Velež je u popriličnoj formi kao i mi mada i oni su labavi, ni oni ne znaiu kakonsu protiv pitara dobili utakmicu.
Što se tiče Zrinjskog, možemo se i sa njima pohvatati, na Grbavici smo bili bolji od njih, samo bi bekovi predstavljali problem. Mada evo i zadnji Igman im je napravio probleme i jedva su dobili 2-1 tako da nisu ni oni Real Madrid, samo treba se čvrsto postaviti.
Ma ja bio u Modrici ovi iz sloge mesari kasape bolan nista a nama 2 zuta zbog auta jebote led unisti nas vico....prije borca igramo sa sirokim kuci ideml u bl bez ppla timaLegendaIvica je napisao/la: ↑19 mar 2023, 21:31Evo i tabelica sa kartonima. Znaci u ligi mi najvise zutih imamo. Dobijamo na pocetku utakmnice 2 zuta za izvodjenje auta jos smo mi ekipa koja je favorit bila i jedino smo mi napadali. Vico i sudije nas kasape i niko nista.
![]()
Ma Tuzla je daleko najbolja opcija, vjerovatno im je bitniji sad opstanak nego kup (uz Slogu, Leotar, Igman, Slobodu nikako nisu sigurni). Treba im se i osvetiti za dva izbacivanja u kupukolezeljovac je napisao/la: ↑19 mar 2023, 21:52Ma idealno da Zrinjski izbjegnemo u polufinalu, a onda u finalu ako budemo a bicemo InshAllah medju prve 4 pozicije nam svejednoLynx je napisao/la: ↑19 mar 2023, 21:32Odlično je što smo samo na -1 od Širokog a +5 od Veleža, po meni i veće prijetnje od Širokog.
Široki polako pada, pa njih je i Sarajevo onakvo rasturilo, tako da se nadam da ćemo uzeti tu 3. poziciju ili čak drugu.
U kupu najviše bih volio Tuzlu vidjet. Velež je u popriličnoj formi kao i mi mada i oni su labavi, ni oni ne znaiu kakonsu protiv pitara dobili utakmicu.
Što se tiče Zrinjskog, možemo se i sa njima pohvatati, na Grbavici smo bili bolji od njih, samo bi bekovi predstavljali problem. Mada evo i zadnji Igman im je napravio probleme i jedva su dobili 2-1 tako da nisu ni oni Real Madrid, samo treba se čvrsto postaviti.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 52 gosta.