FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2019, 18:34

Na današnjem žrijebu za polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, kuglice su nas spojile sa fudbalskim klubom 'Sarajevo'.

Ogromna je čast bila biti danas u odabranom društvu, ali još veća će biti nastupati protiv jednog tako velikog kluba.

Biće to prilika za nas i naše igrače da se još jednom predstavimo ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini, ali i da vidimo gdje smo to u odnosu na trenutno najbolje plasirani klub u zemlji.

Poznato je šta je fudbalski klub 'Sarajevo' predstavljao u okvirima bivše Jugoslavije i kakvi su sve fudbalski velemajstori utkali sebe u tradiciju tog kluba.

Mi smo prije samo nekoliko godina igrali sa lokalnim niželigaškim klubovima u okolini Bijeljine, ali jasnom vizijom i snovima predsjednika Zlatka Krbanjevića, došli smo do toga da pišemo najsjajnije stranice svoje istorije plasmanom među četiri ekipe u Bosni i Hercegovini.

Nekim ranijim hroničarima fudbalskih dešavanja zvučalo bi nestvarno, ali 3. aprila fudbalski klub 'Sloga' iz Crnjelova u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa dočekuje fudbalski klub Sarajevo.

Revanš je na programu sedam dana kasnije na Koševu (stadion Asim Ferhatović Hase).

Svaka ekipa koja se nalazi među polufinalistima Kupa, svojim dobrim igrama i kvalitetima je zaslužila biti tu gdje jeste.
Svi mi sanjamo, glasno ili potajno, da se nađemo u finalu.

Od snova do stvarnosti...

OFK Sloga je jedini klub iz Republike Srpske među ovogodišnjim polufinalistima.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 mar 2019, 18:59

Denchi je napisao/la:
treba sigurno da ima Handžić i ostale rezerve s kim remija igrat ;)
Lazic, Crepulja, Stanojevic, Rahmanovic, Tatar... dođoše i ne misle igrati remija sa Handzicem. ;)
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 mar 2019, 19:08

emir79 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
Lazic, Crepulja, Stanojevic, Rahmanovic, Tatar... dođoše i ne misle igrati remija sa Handzicem. ;)
Da se ne lazemo, 10-15 min svaku drugu tekmu je bas sramotno za nekoga ko je njegovog kvaliteta i jos je nas .... pa na poluvremenu je merso na skrge disao
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 mar 2019, 19:18

Pantelija je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
Da se ne lazemo, 10-15 min svaku drugu tekmu je bas sramotno za nekoga ko je njegovog kvaliteta i jos je nas .... pa na poluvremenu je merso na skrge disao
Jeste, ne kazem da nije, ali mi je smjesno ne zainteresovati se za nekog igraca, jer ce eto sjediti na klupi. Eto ove sto sam naveo, da smo tako razmisljali nikad ih ne bi doveli.

Ako ne zadovoljis jbg. sam si kriv. A slazem se da Handzic mora dobijati vecu muinutazu od ove koju ima. Sad protiv Sloge moze komotno obje odigrati po 90 min.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 mar 2019, 19:18

Pantelija je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
ma nije ba Panto , treba ih još dovest, i onda kupit veću klupu da se svi druže kad već ne mogu igrat jbg :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 mar 2019, 19:25

Problem handzica je taj sto kad ga husref stavi ili se ganja rezultat ili igra sa rezervama. Svaki put kada je igrao na normalan rezultat zabio je.
Npr. Husref jako lose koristi malog Kapica, odgledaj 10 utakmica Gorice, covjek je ubijao na prednjem veznom sto igra krste. Na zadnjem veznom nema sanse.
Dalje, resic ni minute, a mogao je hladno bar 3 tekme po 15ak min .... ali je ocito preci halilovic.
I ponavljam , provjereeno znam da je pidro spreman vec dvije tekme da igra.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 19 mar 2019, 19:36

Statisticki podaci govore, da se Husrefu u ovoj sezoni nema sta reci. Ukoliko je ne zavrsi, kako je zamisljeno, tek onda ce on sam snositi krivicu. Do tada mu se nema sta reci. :hmmmmm: :hmmmmm:

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 19 mar 2019, 19:37

Očigledno je da Husref kojeg jako volim mnogo često ne zna na pravilan način koristiti pojedine igrače, izmišlja im pozicije što ne ide...
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 mar 2019, 19:46

Đokanovića je probavao na beku, momak zadnji vezni i to solidan, defanzivno siguran, znači taman Stanoju da odmjeni po par minuta, ali ne :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 mar 2019, 19:48

fks74 je napisao/la:Statisticki podaci govore, da se Husrefu u ovoj sezoni nema sta reci. Ukoliko je ne zavrsi, kako je zamisljeno, tek onda ce on sam snositi krivicu. Do tada mu se nema sta reci. :hmmmmm: :hmmmmm:
vala teško je ovo zajebat sa ovim igračima, ovakvim rasporedom, prednosti i protivnicima, ovo ni Slavko nebi sjebo... :D

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 mar 2019, 19:49

Denchi je napisao/la:Đokanovića je probavao na beku, momak zadnji vezni i to solidan, defanzivno siguran, znači taman Stanoju da odmjeni po par minuta, ali ne :D
Krste na krilu, miđet na beku, kapic na zadnjem veznom, bilo je jos dosta tih izmisljanja pozicija....
A ne znam cemu to.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 19 mar 2019, 19:59

Jel zna neko hocel biti prenosa polufinala kupa na Areni ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 mar 2019, 20:05

Kad nam je mortem vec bacio udicu... po kojoj logici je nama potreban stadion sa vise od 15k kapaciteta?? :crazy:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 19 mar 2019, 20:22

:wtf: Zar je moguce da imamo samo jednog kadeta u repki. Jeli ovaj Mulaosmanovic strumf ili je smradec :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 19 mar 2019, 20:24

Ko će dočekat 30.3... yebem ti reprez. pauzu
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 mar 2019, 20:24

FrancescoTotti je napisao/la:Kad nam je mortem vec bacio udicu... po kojoj logici je nama potreban stadion sa vise od 15k kapaciteta?? :crazy:
Samo zbog evropskih utakmica..samo radi toga.. znaci po meni najidealnije 20 k i to je to.. koja hiljada gore, koja dole.. glaso sam od 15 do 20
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 mar 2019, 20:27

Zagor je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Kad nam je mortem vec bacio udicu... po kojoj logici je nama potreban stadion sa vise od 15k kapaciteta?? :crazy:
Samo zbog evropskih utakmica..samo radi toga.. znaci po meni najidealnije 20 k i to je to.. koja hiljada gore, koja dole.. glaso sam od 15 do 20
Ja sam za 10-15, kako bi 35+ utakmica u domacim takmicenjima na nesto licilo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 mar 2019, 20:34

evo šta ćemo imati na klupi na ljeto iz akademije + Cruz i Crnički

između njih i prvih 11 ne bi trebalo da bude puno igrača, možda 1 stoper(uz Lazića), 1 golman iskusniji, 1 špic(Handže) i 1 veznjak
i to pod uslovom da iz prve 11 niko ne ode...što je možda nerealno kad se uzme dupla :hmmmmm: :think:

slika

stadion 18 milja idealan po meni

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2019, 20:47

Ma smorio sam sa očekivanjima rezultata :D ovo nije loše malo za promjenu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 mar 2019, 20:51

Sabinho je napisao/la:
Zagor je napisao/la:
Ja sam za 10-15, kako bi 35+ utakmica u domacim takmicenjima na nesto licilo.
Takodjer. Ako ce u 4 utakmice bit 20 milja a u svim ostalim 10-12 prosjecno gdje je logika da se pravi za 20 milja...
Ako ce to pravit fudbalski savez u saradnji s nama onda ok, ali ako ce taj fikcionalni stadion bit nas, klupski, onda nema nikakvog razloga da se ide iznad 15k.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: iliyaa8 i 5 gostiju.