FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
KLIKNI DA VIDIŠ-Dječak i cuko igraju lopte ko' pravi drugovi.
https://www.facebook.com/boredpanda/vid ... cation=ufi
https://www.facebook.com/boredpanda/vid ... cation=ufi
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 22 jul 2018, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
Je li ova prva tekma pod reflektorima?
Da ali za Tuza City.Kad su u pitanju igrači,ne.york je napisao/la:Je li ova prva tekma pod reflektorima?
OD 25 IGRAČA, -20 SU IGRALI POD SVJETLOŠĆU REFLEKTORA
Fejzić,Efendić,Čomor,Kojić,Kostić,Obradović,Stjepanović,Šećerović,Stokić, Crnkić, Stojčev,Mahmutović,Nurković,Vukmirović,Širanović,M.Hasanović,Murga,Mitrović,Ziljkić,Šarčević.
- 5 NISU IGRALI POD SVJETLOŠĆU REFLEKTORA
Milaković Nukić,Omerović,Poturalić,A.Ramić.
Nadam se da možemo dobiti prolaznu ocjenu.
Ja volim FK Tuzla City
-
drakensang
- Kontakt:
Nadam se da su upozoreni da ne gledaju u reflektore puno, jer je steno za oci, moze se oslijepitsloboda72 je napisao/la:Da ali za Tuza City.Kad su u pitanju igrači,ne.york je napisao/la:Je li ova prva tekma pod reflektorima?
Fejzić,Efendić,Čomor,Kojić,Kostić,Obradović,Stjepanović,Šećerović,Stokić, Crnkić, Stojčev,Mahmutović,Nurković,Vukmirović,Širanović,M.Hasanović,Murga,Mitrović,Ziljkić,Šarčević.
Re: Opste diskusije
Golmana Slobode Gorana Vukliša(1987.godište), očito niko nije upozorio.Onaj gol sinoć je posljedica gledanja u reflektore(ili je "Lilanje" u pitanju).drakensang je napisao/la:Nadam se da su upozoreni da ne gledaju u reflektore puno, jer je steno za oci, moze se oslijepitsloboda72 je napisao/la:Da ali za Tuza City.Kad su u pitanju igrači,ne.york je napisao/la:Je li ova prva tekma pod reflektorima?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja volim FK Tuzla City
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Odlično poluvrijeme Tuzle....2-3 dobre sanse....tako igra ekipa sa M U D I M A....pa iako izgubis nisi ko p i č k e t i n a zijanio....napadaju,vidi se da nisu dosli igrat na nulu i to jos u lištici
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- tuzlak1987
- Kontakt:
Cestitke na prvom porazu! Ovako se gubi sa obrazom 
.................................NEKA JE SA BOŽIJOM POMOĆI I SRETNO
...........................................................
Čestitka FK Tuzla Citi na prvoj Premijerligaškoj utakmici u P.L. BiH.
Široki slavio protiv novog premijerligaša
Široki Brijeg je u prvom kolu Premijer lige BiH ugostio Tuzla City i na kraju je slavio tešku pobjedu rezultatom 1:0.
M. Šljivak
22.07.18. 22:21

Prvo poluvrijeme duela na Pecari nije ponudilo previše. Oba tima su igrala veoma oprezno, ali za prava uzbuđenja morali smo čekati do posljednjih 10 minuta prvog poluvremena.
Gosti su prvi opasnije prijetili. Igrala se 34. minuta kada Crnkić sjajno šutira sa 20-ak metara, ali lopta odlazi tik pored stative.
Široki je iz prve šanse postigao gol. Kojić je u 39. minuti igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Šehović je pokazao na bijelu tačku, a Bagarić je pogodio za 1:0.
Do kraja prvog dijela još jedna odlična šansa za Tuzla City. Kojić nakon prekida dobro šutira glavom, ali Bilobrk sjajno brani i na odmor domaći odlaze minimalnim vodstvom od 1:0.
Prvu veliku šansu u nastavku ima Tuzla City. Barišić pravi veliku grešku, Stojčev je pokušao da uposli Crnkića, a Bilobrk je ponovo brži i spašava svoj gol.
U 53. minuti velika šansa za Široki. Turčin je izašao sam pred Fejzića, ali ovaj fantastično brani njegov udarac.
Potom je uslijedio dio utakmice u kojima smo vidjeli otvorenu igru. Tuzla City je pokušavala na sve načine doći do gola, ali je Bilobrk nekoliko puta jako dobro reagovao.
Široki tek na 15-ak minuta do kraja stvara još jednu dobru šansu. Turčin je sve dobro napravio osim šuta, pa je loptu poslao pored gola gostiju.
Veliku šansu za izjednačenje Tuzla propušta u 80. minuti. Ziljkić je sjajno ubacio sa lijeve strane, a Poturalić promašuje sa samo nekoliko metara.
Do kraja većih uzbuđenja nije bilo. Široki je lagano priveo meč kraju i novu sezonu je počeo sa tri boda.
Premijer liga BiH, 1. kolo:
Široki - Tuzla City 1:0 (Bagarić 39')
ŠIROKI: Bilobrk, Kvesić (od 55. Marković), Matić, Barišić, Babić, Turčin, Ćorluka, Popović, Kovačić, Begonja (od 68. Kožul), Bagarić.
TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović (od 75. Poturalić), Crnkić (od 65. Ziljkić), Stojčev, Kojić, Čomor, Stjepanović, Šećerović, Nukić (od 81. Murga).
Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
https://sportsport.ba/fudbal/bagaric-sa ... ity/284263
...........................................................

Čestitka FK Tuzla Citi na prvoj Premijerligaškoj utakmici u P.L. BiH.
Široki slavio protiv novog premijerligaša
Široki Brijeg je u prvom kolu Premijer lige BiH ugostio Tuzla City i na kraju je slavio tešku pobjedu rezultatom 1:0.
M. Šljivak
22.07.18. 22:21

Prvo poluvrijeme duela na Pecari nije ponudilo previše. Oba tima su igrala veoma oprezno, ali za prava uzbuđenja morali smo čekati do posljednjih 10 minuta prvog poluvremena.
Gosti su prvi opasnije prijetili. Igrala se 34. minuta kada Crnkić sjajno šutira sa 20-ak metara, ali lopta odlazi tik pored stative.
Široki je iz prve šanse postigao gol. Kojić je u 39. minuti igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Šehović je pokazao na bijelu tačku, a Bagarić je pogodio za 1:0.
Do kraja prvog dijela još jedna odlična šansa za Tuzla City. Kojić nakon prekida dobro šutira glavom, ali Bilobrk sjajno brani i na odmor domaći odlaze minimalnim vodstvom od 1:0.
Prvu veliku šansu u nastavku ima Tuzla City. Barišić pravi veliku grešku, Stojčev je pokušao da uposli Crnkića, a Bilobrk je ponovo brži i spašava svoj gol.
U 53. minuti velika šansa za Široki. Turčin je izašao sam pred Fejzića, ali ovaj fantastično brani njegov udarac.
Potom je uslijedio dio utakmice u kojima smo vidjeli otvorenu igru. Tuzla City je pokušavala na sve načine doći do gola, ali je Bilobrk nekoliko puta jako dobro reagovao.
Široki tek na 15-ak minuta do kraja stvara još jednu dobru šansu. Turčin je sve dobro napravio osim šuta, pa je loptu poslao pored gola gostiju.
Veliku šansu za izjednačenje Tuzla propušta u 80. minuti. Ziljkić je sjajno ubacio sa lijeve strane, a Poturalić promašuje sa samo nekoliko metara.
Do kraja većih uzbuđenja nije bilo. Široki je lagano priveo meč kraju i novu sezonu je počeo sa tri boda.
Premijer liga BiH, 1. kolo:
Široki - Tuzla City 1:0 (Bagarić 39')
ŠIROKI: Bilobrk, Kvesić (od 55. Marković), Matić, Barišić, Babić, Turčin, Ćorluka, Popović, Kovačić, Begonja (od 68. Kožul), Bagarić.
TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović (od 75. Poturalić), Crnkić (od 65. Ziljkić), Stojčev, Kojić, Čomor, Stjepanović, Šećerović, Nukić (od 81. Murga).
https://sportsport.ba/fudbal/bagaric-sa ... ity/284263
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 23 jul 2018, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City
................................"Ponosno odlazimo iz Širokog Brijega"
Slobodan Starčević zadovoljan
Slobodan Starčević je zadovoljan igrom svog tima iako je Tuzla City poražena na Pecari od Širokog Brijega sa 1:0.
M. Šljivak
22.07.18. 22:29

Trener tuzlanske ekipe žali za propuštenim šansama i nada se da će u narednom periodu napad proraditi.
"Ostaje žal za propuštenim šansama i bodovima kojih smo imali dosta. Nadam se da ćemo u narednom periodu koristiti ove šanse i da će rezultat biti bolji. Mi sa ponosom odlazimo iz Širokog. Najavili smo da ćemo biti osvježenje ove lige i mislim da smo to danas pokazali. Tuzla City ima kvalitet i mi ćemo ovakvim igrama pokušati da dođemo do sredine tabele", rekao je Starčević.
Jedini gol danas postigao je Bagarić sa penala, a trener domaćeg tima Boris Pavić je zadovoljan zbog tri boda.
"Sretni smo što smo prvenstvo otvorili pobjedom. Znali smo da nas čeka težak meč, pobjeda je ipak zaslužena. Nismo na vrijeme riješili meč i visili smo do kraja. Ipak, na kraju čestitam svojim momcima", istakao je Pavić.
https://sportsport.ba/fudbal/ponosno-od ... ega/284266
Slobodan Starčević zadovoljan
Slobodan Starčević je zadovoljan igrom svog tima iako je Tuzla City poražena na Pecari od Širokog Brijega sa 1:0.
M. Šljivak
22.07.18. 22:29

Trener tuzlanske ekipe žali za propuštenim šansama i nada se da će u narednom periodu napad proraditi.
"Ostaje žal za propuštenim šansama i bodovima kojih smo imali dosta. Nadam se da ćemo u narednom periodu koristiti ove šanse i da će rezultat biti bolji. Mi sa ponosom odlazimo iz Širokog. Najavili smo da ćemo biti osvježenje ove lige i mislim da smo to danas pokazali. Tuzla City ima kvalitet i mi ćemo ovakvim igrama pokušati da dođemo do sredine tabele", rekao je Starčević.
Jedini gol danas postigao je Bagarić sa penala, a trener domaćeg tima Boris Pavić je zadovoljan zbog tri boda.
"Sretni smo što smo prvenstvo otvorili pobjedom. Znali smo da nas čeka težak meč, pobjeda je ipak zaslužena. Nismo na vrijeme riješili meč i visili smo do kraja. Ipak, na kraju čestitam svojim momcima", istakao je Pavić.
https://sportsport.ba/fudbal/ponosno-od ... ega/284266
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 23 jul 2018, 21:18, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Steta.
Momci odigrali hrabro i otisli da se nadigravaju.Draze bi bilo da je pobjeda ali
za trud i zalaganje.
Bit ce ova ekipa tvrd orah.
Momci odigrali hrabro i otisli da se nadigravaju.Draze bi bilo da je pobjeda ali
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Hvala.Cestitke i vama takodjetuzlak1987 je napisao/la:Cestitke na prvom porazu! Ovako se gubi sa obrazom
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
***********************************TABELA***********************************
*PREMIJER LIGA BIH U FUDBALU 2018/19
*
*1. FK Krupa............... 1... 1... 0... 0... 3
*2. FK Radnik.............. 1... 1... 0... 0... 3
*3. HŠK Zrinjski........... 1... 1... 0... 0... 3
*4. NK Široki Brijeg....... 1... 1... 0... 0... 3
*5. FK Željezničar......... 1... 1... 0... 0... 3
*6. FK Mladost............. 1... 0... 1... 0... 1
*7. FK Zvijezda 09......... 1... 0... 1... 0... 1
*8. FK Sarajevo............ 1... 0... 0... 1... 0
*9. FK Tuzla City........... 1... 0... 0... 1... 0
*10. FK Sloboda............ 1... 0... 0... 1... 0
*11. NK GOŠK............... 1... 0... 0... 1... 0
*12. NK Čelik............... 1... 0... 0... 1... 0
PREMIJER LIGA BIH - 2. KOLO-28. i 29.07.2018
Čelik - Željezničar
Zrinjski - GOŠK
Zvijezda 09 - Sloboda
Sarajevo - Mladost DK
Tuzla City - Radnik - 28.07.2018 BHT1 20:00
Krupa - Široki B.
******************************************************************************************************************************************************************************
********************************SRETNO BILO GDJE GOD PUTOVALI I IGRALI "NEBESKO PLAVI".********************************

*****************************************************************************************************************************************************************
*****************************************************************************************************************************************************************
*PREMIJER LIGA BIH U FUDBALU 2018/19
*
*1. FK Krupa............... 1... 1... 0... 0... 3
*2. FK Radnik.............. 1... 1... 0... 0... 3
*3. HŠK Zrinjski........... 1... 1... 0... 0... 3
*4. NK Široki Brijeg....... 1... 1... 0... 0... 3
*5. FK Željezničar......... 1... 1... 0... 0... 3
*6. FK Mladost............. 1... 0... 1... 0... 1
*7. FK Zvijezda 09......... 1... 0... 1... 0... 1
*8. FK Sarajevo............ 1... 0... 0... 1... 0
*9. FK Tuzla City........... 1... 0... 0... 1... 0
*10. FK Sloboda............ 1... 0... 0... 1... 0
*11. NK GOŠK............... 1... 0... 0... 1... 0
*12. NK Čelik............... 1... 0... 0... 1... 0
PREMIJER LIGA BIH - 2. KOLO-28. i 29.07.2018
Čelik - Željezničar
Zrinjski - GOŠK
Zvijezda 09 - Sloboda
Sarajevo - Mladost DK
Tuzla City - Radnik - 28.07.2018 BHT1 20:00
Krupa - Široki B.
******************************************************************************************************************************************************************************
********************************SRETNO BILO GDJE GOD PUTOVALI I IGRALI "NEBESKO PLAVI".********************************

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 24 sep 2018, 14:45, ukupno mijenjano 16 puta.
Ja volim FK Tuzla City
- Evolve
- Kontakt:
Dobra i cvrsta ekipa, malo vam realizacija skripi, sve u svemu mislim da mozete ocekivati dobre rezultate ove sezone. Sretno
NK Široki Brijeg
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Sretno i vama.Evolve je napisao/la:Dobra i cvrsta ekipa, malo vam realizacija skripi, sve u svemu mislim da mozete ocekivati dobre rezultate ove sezone. Sretno
Do iduceg susreta.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
- ALLAH MUBAREK PREMIJERNI NASTUP.NEK JE KRENULO S BOŽIJOM POMOĆI.BosanacGorstak je napisao/la:Steta.
Momci odigrali hrabro i otisli da se nadigravaju.Draze bi bilo da je pobjeda aliza trud i zalaganje.
VELIKI ,ZNAČAJAN DOGAĐAJ ZA ISTORIJU KLUBA FK TUZLA CITY ,GRAD TUZLU I BH FUDBAL.
ČESTITAM SVIMA KOJI VOLE FUDBAL .
Široki - Tuzla City 1:0
Strjelac: 1:0 Bagarić (39' -11m)
ŠIROKI: Bilobrk, Kvesić (od 55. Marković), Matić, Barišić, Babić, Turčin, Ćorluka, Popović, Kovačić, Begonja (od 68. Kožul), Bagarić Trener:Boris Pavić.
TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović (od 75. Poturalić), Crnkić (od 65. Ziljkić), Stojčev, Kojić, Čomor, Stjepanović, Šećerović, Nukić (od 81. Murga)Trener:Slobodan Starčević.
Ja volim FK Tuzla City
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sta je ovo sad kad Sloga igra nema kao u slucaju Slobode od tebe postova za Starcevica kao za Jagodica? Valjda je jel gore biti igrac RS-a nego selektor?sloboda72 je napisao/la:
Slobodan Starčević, trener Krupe, ekipe koja se bori za plasman u Ligu za prvaka BiH, učestvovao je danas u defileu u Banjoj Luci povodom "Dana RS-a".
Starčević je bio "uz rame" sa fudbalerima i odbojkašima, koji su predvodili defile.
- Naravno da sam ponosan što sam dio ove priče. RS nam je otadžbina, i mi svi sportisti trebali bismo svojim ponašanjem i rezultatima doprinositi njenoj afirmaciji, kako kod kuće, tako i u svijetu. Neka nam živi RS - rekao je Starčević, prenosi Pravda.
Jel to babuka zabranio da se pravi negativna atmosfera oko Sloge?
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Smaras opasnotuzlak1987 je napisao/la:Sta je ovo sad kad Sloga igra nema kao u slucaju Slobode od tebe postova za Starcevica kao za Jagodica? Valjda je jel gore biti igrac RS-a nego selektor?sloboda72 je napisao/la:![]()
Slobodan Starčević, trener Krupe, ekipe koja se bori za plasman u Ligu za prvaka BiH, učestvovao je danas u defileu u Banjoj Luci povodom "Dana RS-a".
Starčević je bio "uz rame" sa fudbalerima i odbojkašima, koji su predvodili defile.
- Naravno da sam ponosan što sam dio ove priče. RS nam je otadžbina, i mi svi sportisti trebali bismo svojim ponašanjem i rezultatima doprinositi njenoj afirmaciji, kako kod kuće, tako i u svijetu. Neka nam živi RS - rekao je Starčević, prenosi Pravda.
Jel to babuka zabranio da se pravi negativna atmosfera oko Sloge?
- tuzlak1987
- Kontakt:
Odlican odgovor, pun argumenata. Ne znam ko je smarao sa onom crno bijelom slikom Jagodica godinu dana. Mada to nama nije niti smetalo jer je to Jagodiceva davna proslost ali ovdje imamo bas specifican slucaj, stavi se cvijet, dovede se Starcevic. A suti se sad kad je u slucaju Sloga.staragarda je napisao/la: Smaras opasno
Klasicni ste licemjeri.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 23 jul 2018, 00:47, ukupno mijenjano 4 puta.
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Istinu govori covjek ovaj put..........Smorio je on sa Jagodicem,i tkz rs-om ,a zanimljivo ne smeta mu ovaj cetnik,deklarisani....on je Azmirov ipak....pu
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma nije to ba....ti ko da od juce citas tuzlaka....Brcanskamalta je napisao/la:Istinu govori covjek ovaj put..........Smorio je on sa Jagodicem,i tkz rs-om ,a zanimljivo ne smeta mu ovaj cetnik,deklarisani....on je Azmirov ipak....pu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.