Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

NisamInSajder
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la NisamInSajder » 13 nov 2022, 19:13

Maestro je napisao/la:
13 nov 2022, 18:45
Problem ce ostati pozicija golmana. Na golu je kikser a zamjene su jos gore.
Dok je Vice nema Kovačevića. Vasilj je ok golman. Loši smo tu, pa eto zaslužuje biti treći golman. Čondrić da nema svojih izlijetanja bi po meni bio sigurniji i od Šehića, pogotovo od Pirića. Ali, evo imaš Dinka Horkaša, ubija u Bugarskoj, vjerovatno u narednih godinu ide u bolji klub. Recimo, Renato Josipović što je trenutno u Širokom Brijegu izgleda da ima visok potencijal. Šahinović, također ima dobar potencijal, vidjet ćemo kako će se razvijati. Onda od nekih mlađih koji nisu pozivani u našu mladu repku su Aleksandar Mitrović, otac mu je trener u omladinskim kategorijama Zvijezde 09, on je u Rumuniji negdje. Imaju dvojica u Švicarskoj, Berbić i Abaz. Prije par godina se dosta pisalo o Eldinu Loliću, kao budućnoj zvijezdi, vidim da je sad u Cagliariju i da mu slabo ide, čak je u zadnjem kolu i skinut s gola.

Ma treba sve zvati i ovjeriti u jednom - dva nastupa, tamam da vidiš kako im ide. Za to je svakako pogodna ona Liga Nacija, zvanično takmičenje, a nemaš neko veliku korist od njega. Recimo do sad se trebao zvati Filip Čuić i Aleksandar Kahvić. Za špica, top. Bili su pod Barbarićem u mladoj tandem i solidno išlo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 nov 2022, 19:17

NisamInSajder je napisao/la:
13 nov 2022, 19:13
Maestro je napisao/la:
13 nov 2022, 18:45
Problem ce ostati pozicija golmana. Na golu je kikser a zamjene su jos gore.
Dok je Vice nema Kovačevića. Vasilj je ok golman. Loši smo tu, pa eto zaslužuje biti treći golman. Čondrić da nema svojih izlijetanja bi po meni bio sigurniji i od Šehića, pogotovo od Pirića. Ali, evo imaš Dinka Horkaša, ubija u Bugarskoj, vjerovatno u narednih godinu ide u bolji klub. Recimo, Renato Josipović što je trenutno u Širokom Brijegu izgleda da ima visok potencijal. Šahinović, također ima dobar potencijal, vidjet ćemo kako će se razvijati. Onda od nekih mlađih koji nisu pozivani u našu mladu repku su Aleksandar Mitrović, otac mu je trener u omladinskim kategorijama Zvijezde 09, on je u Rumuniji negdje. Imaju dvojica u Švicarskoj, Berbić i Abaz. Prije par godina se dosta pisalo o Eldinu Loliću, kao budućnoj zvijezdi, vidim da je sad u Cagliariju i da mu slabo ide, čak je u zadnjem kolu i skinut s gola.

Ma treba sve zvati i ovjeriti u jednom - dva nastupa, tamam da vidiš kako im ide. Za to je svakako pogodna ona Liga Nacija, zvanično takmičenje, a nemaš neko veliku korist od njega. Recimo do sad se trebao zvati Filip Čuić i Aleksandar Kahvić. Za špica, top. Bili su pod Barbarićem u mladoj tandem i solidno išlo.
Znas ti kao navijac Sarajeva sta je to na realaciji vico-Kovacevic?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 13 nov 2022, 19:28

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: ne zna covjek ili bi se smijao ili plakao
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 13 nov 2022, 20:00

Tahirovic nema švedsko sportsko? Trebali bismo brzo reagovati za u21

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 nov 2022, 20:27

Varg je napisao/la:
13 nov 2022, 20:00
Tahirovic nema švedsko sportsko? Trebali bismo brzo reagovati za u21
Nije nikad igrao za Svedsku.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 13 nov 2022, 20:36

Pišu li sta švedi o njemu?

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 13 nov 2022, 20:37

Nije ni bitno jel prerano.

Tahirovića ne gura neki tamo šaban trener, već jedan od najboljih u historiji fudbala.

To je sasvim dovoljna referenca za reprezentaciju.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 13 nov 2022, 20:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
13 nov 2022, 20:37
Nije ni bitno jel prerano.

Tahirovića ne gura neki tamo šaban trener, već jedan od najboljih u historiji fudbala.

To je sasvim dovoljna referenca za reprezentaciju.
Ma kakvi prerano, to samo kod nas ima.
Pedri, Gavi, Xavi Simons, Muokoko, Musiala... Svi odose na SP, a niko nema ni 20 godina.
Ne bi ni bili u avionu za Qatar da su im strucnjaci ko u BiH, ovdje je rano i za igraca sa 22g.

Odmah u repku, jos ako udje u rotaciju, u prvih 11 je realna opcija.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 13 nov 2022, 21:33

Znam da nije to neka sad referenca, ali ima li kakav intervju sa njim, neka slika recimo u našem dresu, nešto zbog čega bi mogli se nadati da će prihvatiti eventualni poziv?

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 nov 2022, 21:36

Sabanovic se ponovo vratio u prvim tim Angersa. Bio danas na klupi.

Tuta Petrov

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 nov 2022, 22:36

Da imamo savez kako treba i covjeka koji ce posvetit se svon poslu mi bi sad imali 10mladih igraca u reprezentaciji iz Evropskih liga samo ove bisere da neko sakupi sto su sad rasuti..Nazalost u nas je sve sporo tromo kurcobolja

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 13 nov 2022, 22:39

barisic standardan u osijeku, trebalo bi ga prekomandovati u A umjesto kovacevica/milicevica i sl

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 13 nov 2022, 23:16

zgembo89 je napisao/la:
13 nov 2022, 22:36
Da imamo savez kako treba i covjeka koji ce posvetit se svon poslu mi bi sad imali 10mladih igraca u reprezentaciji iz Evropskih liga samo ove bisere da neko sakupi sto su sad rasuti..Nazalost u nas je sve sporo tromo kurcobolja
Preletio sam mu profil na Instagramu od brata, djeluje mi više kao nas nego šved al hajde. Neke objave oko Muse, Nurkica, naše grupe u kvalifikacijama i to je retweetovao. Plus psuje na našem. :mrgreen: Poslao sam mu i poruku, pitao ga kakva je situacija u vezi izbora. Ako odgovori, javim.

Brat mu je veliki navijač Rome, vjerujem da je to jedan od razloga što je izabrao Roma Primavera u odnosu na Benficu i ostale.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 13 nov 2022, 23:17

gavi, musiala i kompanija su ipak igraci sa vecom minutazom...skoro pa standardni bez obzira na godine. Tahirovic je tek debitovao.

ali ako stvarno ne budemo igrali do marta, a Tahirovic bude u rotaciji Rome, makar i u kupu, onda ce njegov poziv za naredno okupljanje imati osnove.

ako uopste imao volju da se odazove i ne bude problema sa papirologijom.
Zadnja izmjena: RoninX, dana/u 13 nov 2022, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 13 nov 2022, 23:20

RoninX je napisao/la:
13 nov 2022, 23:17
pa ako stvarno ne budemo igrali do marta, a Tahirovic bude u rotaciji Rome, makar i u kupu, onda ce imati osnove poziv za naredno okupljanje, ako imao volju da se odazove i ne bude nekih drugih problema.
100%. Mali smo mi da ne pozivamo igraca koji je u rotaciji u Romi i kojeg je Mourinho himself izvukao iz Primavere i uveo u prvi tim. Mourinho hej. :cool:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 nov 2022, 23:55

Nemoj matere ti Omeragice vise ko potencijalne dosta je sto nas je jedan izradio Petkovic ga odradio na finjaka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 nov 2022, 06:31

Vodi se diskusija treba li se pozvati malac koji debituje za Romu u Seriji A. Fol mi Brazilci pa imamo takvih igraca na pasja preskakala.
Uozbiljite se, mi na toj poziciji pozivamo Danilovica igraca druge portugalske lige i Besica koji je zavrsio sa ozbiljnom karijerom jos 2016.

Pitanje je samo ako momak zeli igrati za ovu menadzersku repku
Mogli bi imati sa njim, Huseinbasicem, Dedicem, Ahmedhodzicem i ostalima mozda najjacu repku poslije rata.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 14 nov 2022, 07:45

Tahirovic je nas (AKO GA POZOVU), roditelji mu do skoro nisu ni vadili svedski pasos nego od rodjenja samo bosanski
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.