Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023
Haris Delalić iz Igokee, stigao na okupljanje reprezentacije, Koste Kondića nema, po svemu sudeći ide stopama Talića koji je uvijek povrijeđen kad ga pozovu u reprezentaciju,ako se ne odazove obavezno pozvati Gatarića, zaslužio je poziv po prikazanom na početku sezone.
On je izbačen iz reprezentacije Francuske jer je otišao u Rusiju da igra.Shategabri je napisao/la: ↑02 nov 2022, 09:37Jesi siguran?
Ne igra ni jedno evropsko takmičenje.
Na sta da se odazove? Nema ga na skracenom spisku.ovisnik je napisao/la: ↑06 nov 2022, 20:29Haris Delalić iz Igokee, stigao na okupljanje reprezentacije, Koste Kondića nema, po svemu sudeći ide stopama Talića koji je uvijek povrijeđen kad ga pozovu u reprezentaciju,ako se ne odazove obavezno pozvati Gatarića, zaslužio je poziv po prikazanom na početku sezone.
Kondica ni nema na skracenom spisku.ovisnik je napisao/la: ↑06 nov 2022, 20:29Haris Delalić iz Igokee, stigao na okupljanje reprezentacije, Koste Kondića nema, po svemu sudeći ide stopama Talića koji je uvijek povrijeđen kad ga pozovu u reprezentaciju,ako se ne odazove obavezno pozvati Gatarića, zaslužio je poziv po prikazanom na početku sezone.
Do mene je,mislio sam da sam vidio da je na skraćenom spisku, vjerovatno zato što bi ga ja volio vidjeti u reprezentaciji da vidim koliko može, treba nam takav igrač na playu.Ghuraba je napisao/la: ↑06 nov 2022, 20:44Kondica ni nema na skracenom spisku.ovisnik je napisao/la: ↑06 nov 2022, 20:29Haris Delalić iz Igokee, stigao na okupljanje reprezentacije, Koste Kondića nema, po svemu sudeći ide stopama Talića koji je uvijek povrijeđen kad ga pozovu u reprezentaciju,ako se ne odazove obavezno pozvati Gatarića, zaslužio je poziv po prikazanom na početku sezone.
Misljenja sam da bi nam on vise koristio na poziciji dvojke, jer se nekako sav pogubi kad ima odgovornost organizacije napada i u takvim okolnostima cesto donosi nerezonske odluke. Koristi haman samo lijevu ruku i ide iskljucivo u lijevu stranu, pa ga svaki iole agresivniji play prisili na gresku. Suterski je dobar, s distance moze pogadjati u serijama, a mi takvih nemamo. Gataric ima sve karakteristike modernog playmakera i trebao je biti na spisku umjesto Mulica.
Sto se tice ostalih, maloprije odgledah hajlajtse danasnje Gegiceve utakmice. Odigrao je odlican mec i imao odlicne brojke. Kad je Musa tu, on zasluzuje vece ovlasti, a pogotovo sad kad ga nema. Naravno, ne treba mu pustiti da ispaljuje po 5-6 trojki i kad je ocigledno da ga ne ide, ali ni onih mizernih 10-ak minuta na EB nije prihvatljivo. On, Roberson i Atic trebaju poceti u petak. Mladji Delalic igra izuzetno zrelo, treba ga koliko-toliko uklopiti s momcima i dati mu koju minutu. Prije ce on zabiti nesto, nego Vrabac, Lazic ili stariji Delalic.
Na visokim pozicijama Suljo i Kameni pocinju. Delalic je rezerva na 4 (pogotovo ako imaju pokretljivijeg igraca), a Penava na 5 (jedini je koji moze napasti licem, a da to nije kroz klasicnu pnr igru). Bio je dobar sinoc protiv Posusja, drugaciji je od svih nasih visokih igraca i pogotovo mu sad kad nema Halilovica treba dati minutazu.
Sto se tice ostalih, maloprije odgledah hajlajtse danasnje Gegiceve utakmice. Odigrao je odlican mec i imao odlicne brojke. Kad je Musa tu, on zasluzuje vece ovlasti, a pogotovo sad kad ga nema. Naravno, ne treba mu pustiti da ispaljuje po 5-6 trojki i kad je ocigledno da ga ne ide, ali ni onih mizernih 10-ak minuta na EB nije prihvatljivo. On, Roberson i Atic trebaju poceti u petak. Mladji Delalic igra izuzetno zrelo, treba ga koliko-toliko uklopiti s momcima i dati mu koju minutu. Prije ce on zabiti nesto, nego Vrabac, Lazic ili stariji Delalic.
Na visokim pozicijama Suljo i Kameni pocinju. Delalic je rezerva na 4 (pogotovo ako imaju pokretljivijeg igraca), a Penava na 5 (jedini je koji moze napasti licem, a da to nije kroz klasicnu pnr igru). Bio je dobar sinoc protiv Posusja, drugaciji je od svih nasih visokih igraca i pogotovo mu sad kad nema Halilovica treba dati minutazu.
Evo izgleda da je ona prica u vezi Sulejmanovica ipak bila istinita. Cuj ima neku sitnu povredu, a u nedjelju igrao utakmicu za klub.
Uvrijedio se frajer koji od Cibone do danas igra 10-ak minuta i zabija oko 5 poena u prosjeku. Sklanjao se svima i nije mu smetalo kad mu totalni anonimusi uzmu minutazu, ali je zato problem kad jedan od najboljih evropskih kosarkasa to uradi. E aferim!

Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 08 nov 2022, 12:48, ukupno mijenjano 1 put.
zamisli situaciju kod jacih reprezentacija, sa po 2 do 3 rostera, tom logikom oni nikad ni ne bi igrali kvalifikacije jer im se ne bi niko odazvao jer nisu isli na Evropsko, glumili bi uvrijedenu mladu. To samo kod nas ima, u klubu si mala mrvica, a u Reprezentaciji bi da vedris i oblacis. Da te selektor pozvao da odradis samo trening, ima da dodes ne zato sto moras, nego zato sto bi srce trebalo da vuce.
Naravno povrede se dese, ali s hodno ranije spomenutom bojkotu, sumnja je opravdana kod svih
Naravno povrede se dese, ali s hodno ranije spomenutom bojkotu, sumnja je opravdana kod svih
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
Bukvalno tako. Ovaj je putovao na prvenstvo, dobio i neke minute na njemu. Ok, mogao je i vise (vjerovatno i morao), ali se i za to kratko vrijeme vidjelo da se sav pogubi na parketu i da su sve reprezentacije na nekom nedostiznom nivou za njega. Mislio sam da je nemoguce da ce njemu smetati takve stvari, jer znamo da je u pocetku dolazio na okupljanja iako je znao da ne moze igrati, znamo koliko je cekao da zaigra za reprezentaciju, a znamo i koliko se kroz cijelu karijeru u klubovima protivio zbog male minutaze i uloge. Trebali su jos i Penava iz bh lige i Campara s 5 mpg iz Zadra otkazati...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Pa više razloga Gegić ima da se ljuti, čovjek je ako ništa u klubu igrao kako treba i opet je imao nikakvu minutažu. Kad se ovako krenu ljutiti igrači koji u klubu nikako skoro ne igraju pa misle da oni moraju. Dokaži se igrama u klubu, dobit ćeš minute.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Vjerovatno mu neko puni glavu, ne vjerujem da je Suljo ovakav tip, egoista, spreman na sitne lazi....Meni je iskreno enigma kako opstaje u Spaniji. Cak i kad pruzi neku dobru partiju, pa pomislis mozda mu skoci samopouzdanje, odmah sljedecu razocara sa dva uzeta suta...A ovamo gledas kako nekakav jagoda-kuridza uzima suteve kao da je teletovic.
Da imamo iole kvalitetnih alternativa ne bi ni bio na spisku. Doduse u repki je znao biti puno agresivniji pa samim tim i korisniji.
Da imamo iole kvalitetnih alternativa ne bi ni bio na spisku. Doduse u repki je znao biti puno agresivniji pa samim tim i korisniji.
A niste mi vjerovali za Sulejmanovića 
Stari mu puni glavu .Vukao je neku povredu prije E.B to ga je kostalo ...Adis je dao sansu Kenanu i nekih 20 min .Niko nece realno da shvati Juka je bio tu a Miki igrao 4..sve se mijenja.RoninX je napisao/la: ↑08 nov 2022, 14:26Vjerovatno mu neko puni glavu, ne vjerujem da je Suljo ovakav tip, egoista, spreman na sitne lazi....Meni je iskreno enigma kako opstaje u Spaniji. Cak i kad pruzi neku dobru partiju, pa pomislis mozda mu skoci samopouzdanje, odmah sljedecu razocara sa dva uzeta suta...A ovamo gledas kako nekakav jagoda-kuridza uzima suteve kao da je teletovic.
Ko će nam onda biti startna četvorka? Lazić? 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Mozda Penava. On i Delalic da pokriju tu poziciju, s tim sto bi Ajdin mogao i na 5, a da Lazic ili Vrabac uskoce na 4. Sve zavisi sta planira sa Sejficem i Tomicem, tj. da li ce i jednog od njih ubaciti u rotaciju.
Ja bih poceo s petorkom: Roberson, Gegic, Atic, Penava i Kamenjas
Ne znam vala kakvu korist možemo imati od Sejfića i Tomića, mada će vjerovatno neko od njih dvojice morati uletiti u rotaciju.Ghuraba je napisao/la: ↑09 nov 2022, 17:21Mozda Penava. On i Delalic da pokriju tu poziciju, s tim sto bi Ajdin mogao i na 5, a da Lazic ili Vrabac uskoce na 4. Sve zavisi sta planira sa Sejficem i Tomicem, tj. da li ce i jednog od njih ubaciti u rotaciju.
Ja bih poceo s petorkom: Roberson, Gegic, Atic, Penava i Kamenjas
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Evo i Atić je otpao. Pa je li moguće? Izgleda neka povreda od ranije. Čak je Roberson upitan, kako kaže Bećiragić, ako još i to bude nemamo šta da igramo onda.
Atic dosao da pokusa, odradio nekoliko treninga, ali eto sinoc na osnovu subjektivnog osjecaja odlucio da ne igra, iako tu 'povredu' vuce vec 2 mjeseca. Mogao je poslati alibi dokaze kao i Sulejmanovic, da ni ne dolazi dzaba. Doduse, u tom slucaju bi morao ostati u Podgoricu, a ovako je malo dosao u Bosnu. U klubu ga sutaju kako stignu, a on opet na kraju ocigledno postupio po njihovoj naredbi. Jos fali da i Roberson otpadne, pa nek odmah halale ovaj prozor i cjelokupne kvalifikacije. Ne znam kakva su pravila sto se tice prijavljivanja rostera za utakmicu i kad je zadnji rok (moguce da je danas), ali ja bih odmah prijavio Gatarica, mada sam prilicno siguran da Adis ne zna ni da on postoji. Iz ovog prozora jedino pozitivno sto se moze desiti je da Amsal pokaze da zna i da osigura sebi sigurno mjesto na narednim spiskovima.
Hoce li iko ostat?
Svako "povrijedjen"
Svako "povrijedjen"
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Ma Sulejmanovic i Atic bojkotuju Beciragica.
Nadam se da ce Roberson biti spreman.
Robertson, Gegic, Vrabac, Lazic, Čampara, Delalić, Penava, Kamenjaš, Sejfić ovo je ekipa koja ce iznijeti ovu utakmicu, vidjecemo da li mozemo do pobjede realno tesko, al ko zna moze ova ekipa odigrati dobru defanzivu tako da sve je moguce.
Nadam se da ce Roberson biti spreman.
Robertson, Gegic, Vrabac, Lazic, Čampara, Delalić, Penava, Kamenjaš, Sejfić ovo je ekipa koja ce iznijeti ovu utakmicu, vidjecemo da li mozemo do pobjede realno tesko, al ko zna moze ova ekipa odigrati dobru defanzivu tako da sve je moguce.