Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

bordobijeli
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la bordobijeli » 22 jul 2026, 09:59

Pa nece ni Garza biti prozore kad krene NBA onda moze Castaneda.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 22 jul 2026, 17:50

Možda bi mogli imati kompletan tim za mjesec dana, od toga nas dijele jedino Sulejmanović i Musa da se oporave. Kako je SR najavio Penava bi mogao biti na pripremama za augustovski prozor. Najveća dilema će biti Garza ili Castaneda, ako se Musa ne odazove gotovo sigurno će Castaneda biti izabran (SR piše da bi mogao igrati za ekipu Nanta).

Atić, Talić, Gegić, Vrabac, Pjanić, Lazić, Penava, Garza/Castaneda, Kamenjaš, Alibegović, Nurkić, Sulejmanović, Musa, Hrelja i vjerovatno Simanić. Ovo bi mogao biti roster od 12 igrača za sljedeći prozor i ako bi se moglo desiti da se okupe najbolji ja bih iskreno izabrao Pjanića ispred Vrapca jer mi nekako Adin u Gjergjinom mandatu nema onu neku agresivnost u odbrani ili se to meni samo čini, dok Pjanić je pokazao za ono malo minuta protiv Turske i Srbije da može odigrati kvalitetnu odbranu. Ipak će Vrabac ostati u zadnjih 12 i zbog toga što je starosjedioc i jer je kapiten.

Najjači sastav: Atić, Talić, Gegić, Musa, Vrabac/Pjanić, Lazić, Penava, Garza/Castaneda, Kamenjaš, Alibegović, Nurkić i Sulejmanović.
Sastav bez Muse i Sulejmanovića: Atić, Talić, Gegić, Vrabac, Pjanić, Lazić, Penava, Garza/Castaneda, Kamenjaš, Alibegović, Nurkić i Simanić.

Vjerujem da možemo sa oba ova sastava upisati jednu pobjedu u augustu ali treba napomenuti da će Italija igrati u najjačem sastavu (vjerovatno onaj sa EB) i da će Litvanci na roster iz julskog prozora dodati Jokubaitisa kao prvog play-a.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 jul 2026, 18:58

Mali update pred utakmice kvalifikacija protiv Italije i Litvanije 🚨

Jusuf Nurkić se nakon povrede lagano vratio treninzima i sigurno ga možemo očekivati u ove dvije utakmice, kao i Luka. Selektor Gjergja bi u ovom prozoru kao prvu opciju na poziciji "stranac u noći" trebao koristiti Luku, dok se za onaj drugi prozor očekuje povratak Castanede, koji se u međuvremenu vratio u Francusku - Nantere.

Ono što brine je situacija oko Džanana Muse i Emira Sulejmanovića, koji su zbog povrede propustili Tursku i Srbiju.

Tako da smo dvije dobre vijesti ili dva dobra nalaza udaljeni da konačno na teren pošaljemo najjače što imamo (računam i Roleta).
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Helemnejse
Kontakt:

Post Postao/la Helemnejse » 22 jul 2026, 19:51

Sta boli sad supka, sinusi. Kakav stakor...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cava, Divos i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []