Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

silenT
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la silenT » 07 nov 2012, 16:31

alacious je napisao/la:Kako instalirati xp na xp,al' tako da ovaj stari skroz obrisem?
slika
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 07 nov 2012, 16:37

silenT je napisao/la:
alacious je napisao/la:Kako instalirati xp na xp,al' tako da ovaj stari skroz obrisem?
slika

A jbm-ga,nije valjda da nisi skont'o :mrgreen:

Imam na računaru xp,koji bih želio srušiti i instalirati skroz novi sistem(xp),kako to da izvedem? :)

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 07 nov 2012, 16:52

Ovdje milion pitanja a nigdje odgovora :mrgreen:
Glory Glory Man United!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 nov 2012, 17:09

neo je napisao/la:Doci ce ti uz isti racun mojaTV samo ce dodati stavku -ultra dopuna 10KM i racun ce ti biti uvecan za 10KM!
A vidi ovo..ja sam prikljucio mojatv, i buraz je potpisao samo neki predugovor (takav ugovor se mislim moze popuniti na bhtelecom stranici, tako da je to nevazno) al nismo zadovoljni s paketom jer slika nesto igra i iskljucicemo ovo..to smo rekli ljudima u posti prije nego sto smo potpisali PRAVI ugovor..i rekli smo im da ovo iskljuce, pokupe opremu svoju i to je to, al kazu da oni prvo moraju poslat kao neki nalog (il sta vec) za iskljucenje pa ce onda doci, isklj. i pokupit modem i te stvari..medjutim, vec 15-ak do 20 dana stoji kod nas ova oprema, koristimo i mojutv i adsl i cekamo da oni dodju i iskljuce..i sad..mi nismo potpisali taj pravi ugovor i samim tim, mi jos uvijek nismo postali pretplatnici ovog paketa..znaci nikakvi racuni nam ne mogu doci..i mogu li ja sad da posaljem taj kredit sebi dok mi nisu to iskljucili jer mi nece nikakav racun doci jer nisam potpisao ugovor ? Valjda si sve pohvatao :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 07 nov 2012, 17:15

Evo ti video primjer: Komotno mozes preskociti do 3:00 minute
Papastathopoulos je napisao/la:
neo je napisao/la:Doci ce ti uz isti racun mojaTV samo ce dodati stavku -ultra dopuna 10KM i racun ce ti biti uvecan za 10KM!
A vidi ovo..ja sam prikljucio mojatv, i buraz je potpisao samo neki predugovor (takav ugovor se mislim moze popuniti na bhtelecom stranici, tako da je to nevazno) al nismo zadovoljni s paketom jer slika nesto igra i iskljucicemo ovo..to smo rekli ljudima u posti prije nego sto smo potpisali PRAVI ugovor..i rekli smo im da ovo iskljuce, pokupe opremu svoju i to je to, al kazu da oni prvo moraju poslat kao neki nalog (il sta vec) za iskljucenje pa ce onda doci, isklj. i pokupit modem i te stvari..medjutim, vec 15-ak do 20 dana stoji kod nas ova oprema, koristimo i mojutv i adsl i cekamo da oni dodju i iskljuce..i sad..mi nismo potpisali taj pravi ugovor i samim tim, mi jos uvijek nismo postali pretplatnici ovog paketa..znaci nikakvi racuni nam ne mogu doci..i mogu li ja sad da posaljem taj kredit sebi dok mi nisu to iskljucili jer mi nece nikakav racun doci jer nisam potpisao ugovor ? Valjda si sve pohvatao :D
Sve sam ja pohvatao, oni ce ti uredno naplaiti koliko si dana korsitio, jbga tako ti je to s njima. Isto ti je tako, ako posaljes sebi kredit, doci ce ti racun i platit ces to, inace neces moci zatvoriti racun/otvoriti novi kod telekoma.
Ja stvarno ne znam kako su ti dali modem, dali STB i pustili mojaTV bez da potpises ugovor, na taj primjer jos nikada nisam naisao. Takodjer, samo da ti napomenem sa zakonske strane, ako ti steka, ako neki problem postoji i telekom ga ne moze otkloniti duzan je raskinuti ugovor s tobom a da ti ne placas penale sto raskidas ugovor prije isteka ugovornog roka.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 07 nov 2012, 17:16

Format!
#divovi

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 nov 2012, 17:26

neo je napisao/la:
Evo ti video primjer: Komotno mozes preskociti do 3:00 minute
Papastathopoulos je napisao/la:
Sve sam ja pohvatao, oni ce ti uredno naplaiti koliko si dana korsitio, jbga tako ti je to s njima. Isto ti je tako, ako posaljes sebi kredit, doci ce ti racun i platit ces to, inace neces moci zatvoriti racun/otvoriti novi kod telekoma.
Ja stvarno ne znam kako su ti dali modem, dali STB i pustili mojaTV bez da potpises ugovor, na taj primjer jos nikada nisam naisao. Takodjer, samo da ti napomenem sa zakonske strane, ako ti steka, ako neki problem postoji i telekom ga ne moze otkloniti duzan je raskinuti ugovor s tobom a da ti ne placas penale sto raskidas ugovor prije isteka ugovornog roka.
Pa oni su par puta to pokusavali popraviti, al nisu mogli..prvo su mijenjali onaj resiver pa isto slika nije skroz udure..onda su oni nesto apdejtovali, rekli da istekam dotok struje u resiver na par sekundi pa da onda sve ponovo ukljucim i onda ce se nesto apdejtovat par minuta i onda je uredu..sve sam ja to odradio i opet isto..i onda smo im rekli da cemo to iskljucit i rekli su da necemo morati nista placati jer to iskljucujemo..i necemo placati taj prijevremeni raskid ugovora jer ugovora i nema, rek'o sam ti :D a nema sanse da cu im platiti i feninga za ovih 20-ak dana koristenja, jer je ovo njesra zesce, a i nije sve kako treba..

Btw, maloprije sam sebi poslao cenera kredita, pa i ako budem morao platiti, svejedno mi, svakako punim svaki dan il svako drugi dan po 2KM :D a ako ne dodje racun, super :mrgreen:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2012, 20:46

Kako da se rijesim ovih trojanaca, ima li ko kakvih prijedloga ? Posto imam dosta licenciranih skolskih programa za crtanje itd, ne ide mi bas u prilog da rusim sistem, ima li ko drugo neko rjesenje?

slika

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 07 nov 2012, 20:52

Na sta trebam gledati prilikom kupovine hard diska?

jel' moze svaki hard-disk na svaki racunar?

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 07 nov 2012, 20:55

Goalgetter je napisao/la:Kako da se rijesim ovih trojanaca, ima li ko kakvih prijedloga ? Posto imam dosta licenciranih skolskih programa za crtanje itd, ne ide mi bas u prilog da rusim sistem, ima li ko drugo neko rjesenje?

slika

http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_pro/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bordo bijeli!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2012, 20:57

Ekonomista je napisao/la: http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_pro/" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo upravo sa njim skeniram, kod Quick Scan, ga jos nije uklonio bio, evo sad sam na onom Full Scan, pa cu da vidim. Uglavnom, hvala ti ;)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 nov 2012, 21:06

alacious je napisao/la:Na sta trebam gledati prilikom kupovine hard diska?

jel' moze svaki hard-disk na svaki racunar?
ne može, zavisi kakav ti je priključak za HDD, to možeš procijeniti preko starosti kompjutera, ja mislim, al' to ne mora biti i tačno, možeš se zeznuti, a već si ga kupio :mrgreen: kako 100-postotno da skontaš koji trebaš uzeti, ne znam...

btw. ima li neko da mi da dobru definiciju interne i eksterne memorije ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 08 nov 2012, 01:12

Na forumu mi nekad ne pokazuje slike nego samo piše ''slika''. Do čega je to? Koristim Mozillu.

spahija
Kontakt:

Post Postao/la spahija » 08 nov 2012, 01:35

E ljudi kontam da napravim web stranicu za fanove Arsenala kod nas :) , ali ne znam sta mi sve treba. Naucio sam nesto o wordpressu i kako funkcionise. Sad mi je jaran preporucio da prvo kupim sebi domenu i hosting.

Sad me zanima ima li ko iskustva sa ovim, gdje su najpovoljniji i najjeftiniji. Naišao sam na par stranica koji se bave prodajom web hostinga, pa sam vidio takođe i ovdje na ovoj stranici http://www.najwebhosting.com" onclick="window.open(this.href);return false; da imaju dosta dobru ponudu ali su nešto skuplji od Globala i ostalih.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 nov 2012, 02:50

Mani se domacih web hostinga. Sutra ti piscem opširnije a za sada se registriruj na webnajstori net i pocnu iscitavat

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

hamo22
Kontakt:

Post Postao/la hamo22 » 08 nov 2012, 13:13

Pokušavam instalirati xp na novi laptop i pojavljuje mi se ova greška 0x0000007B

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 08 nov 2012, 13:28

Evo jedno lako pitanje
Hocu da skinem igricu i da je prebacim na CD. Trebam li kupit DVD ili CD-R ?

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 nov 2012, 13:39

Velicina igre je !?

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 08 nov 2012, 13:44

slika

Kako mogu maket ovo desno sto mi ima. Pretrazio sam sve, nigdje ne mogu naci, a vadi mi zivac :evil: ?

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 08 nov 2012, 13:44

Skoro 7 gb

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Jabroni i 14 gostiju.