FK Drina Zvornik

flagrantus
Kontakt:

Re: FK Drina Zvornik

Post Postao/la flagrantus » 19 apr 2014, 20:12

5 kola do kraja imamo 6 bodova više od Slobode iz M.Grada,a 7 od Drine Višegrad i Podrinja .Ako se uzme u obzir da imamo bolji medjusobni skor sa svim ovim ekipama i najbolju gol razliku ,mislim da je prvenstvo riješeno! Na svom terenu cekamo Mladost Gacko i Napredak ,ekipe iz sredine tabele kojima bodovi nisu potrebni a realno smo kvalitetniji.
Uz 3 boda u gostima protiv Rudara iz Ugljevika koji je ubjedljivo zadnji ,eventualni porazi protiv Kozare i Sutjeske u gostima ne bi znacili ništa ni u slucaju da konkurenti dobiju sve utakmice do kraja.Iskreno malo mi je zao Modrice ,sele u drugu ligu.Po onom danas prikazanom na terenu ,radi se o kvalitetnoj ekipi.Malo je ruzno radovati se nevolji drugih,ali prije tri godine baš Rudar iz Prijedora nas je izbacio iz lige pogotkom u 93 minutu,radovali su se kao da su osvojili ligu šampiona.
Da se razumijemo ne kazem da su nam trebali prepustiti bodove,to je sport oni su igrali za sebe ali poslije utakmice su se radovali kao mala djeca a bodovi im realno nisu ništa znacili.
Ali
evo došlo vrijeme da zamijenimo mjesta,mi u Primeru oni u Segundu :wave:

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 22 apr 2014, 22:02

Titula je osigurana, tu dileme više nema, "glinica" je iza leđa :D

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 23 apr 2014, 09:34

Baš sam se prijatno iznenadio kad sam vidio da se još neko osim mene ukljucio na temu našeg kluba.Dobro došao prijatelju da mi ispratimo još ovih 5 kola,a poslije toga vjerujem da više necemo moci ni doci do rijeci od mnogobrojnih navijaca :lol:.Ma šalim se ,jedva cekam da se Vukovi vrate i da nas bude više.
Zahvaljujem i tebi Cickoo na podršci i cestitke na opstanku u ligi.
U subotu teško gostovanje u Gradišci kod Kozare koja je po meni bez obzira na plasman medju 3 najjace ekipe.Ipak mislim da je to jedna od onih utakmica koje je najlakše igrati,poraz uopšte nije tragican a sa bodom ili tri otvaramo vrata raja :mrgreen
U stvari ne zelim više komentarisati utakmice ove lige u kojoj smo još koju sedmicu,i nemamo se namjeru tako brzo vracati kao prošli put!Neka nas zamjene Leotar i Rudar Prijedor,mada Prijedorcanima zelim da se spase u zadnja tri kola,najviše zbog Darka Nestorovica koji je ne tako davno bio i naš trener.

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 23 apr 2014, 14:00

Hvala na dobrodošlici ali tu sam ja već odavno samo što sam se registrovao tek neki dan.

Što se tiče Rudara ja ću da budem grub i da im poželim sve najgore jer nikad neću moći da zaboravim njihovu pobjedu u Zvorniku u trenutku kad im ta pobjeda ništa nije donosila a ni poraz dok smo od najljućeg rivala Slavije "dobili" tri boda u I. Sarajevu kad je počela priča o izbacivanju Travnika iz PL.

A u Gradišci očekujem pobjedu iako je igra u poslednje vrijeme loša.

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 23 apr 2014, 15:34

U pravu si ,sve sam ja to i napiso u postu iznad tvoga,zabolilo me što su se radovali kao da su osvojili LIgu Šampiona,bilo je i provokacija poslije utakmice gdje je najgore prošao tadašnji trener Rudara Boris Gavran,dobio je par grudvi u lice mada je on najmanje kriv.Nije mi to jasno istjeraš nekoga iz lige i onda ih još provociraš na njihovom terenu.Ali Karma je cudo!
Ali nisam se zbog toga javio ,zelim da najavim doduše još nezvanicno ali kazu da je sve dogovoreno,najvjerovatnije 20.maja novi prvak Srbije C.Zvezda gostuje kod novog Premijerligaša Drine u Zvorniku u prijateljskom mecu!Dva Dragana Dzajic i Micic dogovorili sve,a potrudicemo se da gostuje i Partizan da ne zamjere oni koji više vole crno-bele boje :lol: .Jedno sam siguran ,više nas nece tako lako izbaciti iz lige,jer necemo biti tako naivni i misliti da se sve riješava na terenu!

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 23 apr 2014, 18:42

U to za Zvezdu bi bilo super, i marketinški a i zbog navijača Zvezde u Zvorniku. To je možda i bilo pitanje dana kada će se desiti jer trener Drine je nekada igrao vrlo uspješno za Zvezdu a i načelnik je vatreni zvezdaš.

Žao mi je samo što se jedno lijepo prijateljstvo sa Vojvodinom završi na onako ružan način, neću biti pristrasan ali realnost je da je spor nastao zbog Novosađana i njihove želje da pare od Sevilje zadrže samo za sebe.

Nadam se da će od toga biti nešto a i treba što više i češće organizovati takvih utkamica krenuvši od Zvezde, Partizana... pa do ovih manjih klubova.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 24 apr 2014, 12:42

Čestitke na ulasku u Premier ligu BiH,kakve su vam ambicije?Borba za opstanak ili zlatna sredina?Do vrha sumnjam da možete :mrgreen:

Sponzori,podrška grada? Jer znam da Zvornik navija za crveno bijele iz Bg,često sam u ZV lijepa čaršijica. :kafa:
Pobjeda je bolja od orgazma!

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 24 apr 2014, 13:08

Gorki je napisao/la:Čestitke na ulasku u Premier ligu BiH,kakve su vam ambicije?Borba za opstanak ili zlatna sredina?Do vrha sumnjam da možete :mrgreen:

Sponzori,podrška grada? Jer znam da Zvornik navija za crveno bijele iz Bg,često sam u ZV lijepa čaršijica. :kafa:
Još je rano za čestitke ali u svakom slučaju hvala. Što se tiče ambicija trenutno o tome niko ne razmišlja i svi su usresređeni na završnicu lige RS ali vjerovatno će se razmišljati kao i prošli put na opstanak pa dokle se bude doguralo, nadam se da su dosta toga naučili iz tadašnjeg perioda.

Sad malo i o ekonomiji što je i ključ čitave priče. Sponzora ima, nisu nešto naročito jaki tj. nisu nešto darežljivi a veći dio para sigurno će dolaziti iz opštine a najveći oslonac tima trebalo bi vjerovatno, kao što je i sada, da bude Fabrika glinice "Birač" ili, kako je sada poznatija, "Alumina" koja je "preživjela aprilske promjene" 2013. godine i koja je jedan od stubova razvoja RS i BiH. Nije nikakava tajna u Zvorniku da popularna "glinica" u zadnje vrijeme "krpi" rupe u budžetu RS jer njena dnevna dobit je oko milion maraka tako da para ima e sad koliko će se toga odraziti na sport vidjećemo u narednom periodu.

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 24 apr 2014, 16:29

Nakon serije loših rezultata Zvornicani su prošle subote zabiljezili trijumf od 1-0 nad Modricom cime je napravljen veliki korak ka osvajanju titule prvaka RS i povratka u Premijer ligu BIH.
Dragan Micic šef strucnog štaba Drine,zadovoljan je nakon subotnje pobjede i cinjenicom da je prekinut niz od tri utakmice bez pobjede.
Ušli smo u seriju loših rezultata,pa nam je ova pobjeda protiv Modrice vratila samopouzdanje i sa ova tri boda ponovo imamo opipljivu prednost.Nije bilo lako stici do trijumfa na ovom susretu,jer je protivnik trazio bodove spasa,a i teren je bio tezak za igru.Do kraja ima još pet prvenstvenih meceva u kojima,ukoliko zelimo do titule,moramo ostvariti tri pobjede.Kao domacini docekujemo Mladost i Napredak,dok gostujemo Kozari,Rudaru i Sutjesci.
Imamo dobar raspored,ali maksimalno ozbiljni moramo uci u svaki mec ukoliko zelimo ostati na vrhu tabele.
Ne smijemo da se opuštamo sve dok i teoretski ne osiguramo titulu i ubijedjen sam da ce se naredne sezone u Zvorniku ponovo igrati premijerligaški fudbal kaze Micic.
E vala kad je on siguran onda ce se sto posto igrati,nisam ga vidio dva puta da se nasmijao u zivotu.
Znaci Drina 1945 od sada slobodno primaj cestitke za ulazak u premijer ligu,ništa se nemoj neckati :mrgreen:

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 24 apr 2014, 19:13

hehe primljeno k znanju :salut:

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 26 apr 2014, 18:21

Nesretan poraz u Gradišci :sick:

1:0 iz penala u 80. minutu neko igrao od Drininih igrača rukom a Kozara igrala sa deset igrača

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 26 apr 2014, 20:04

Šteta poraz 1-0,ali ja se osjecam kao i da smo pobijedili.I poslije ovog kola razlika je ostala ista 6 bodova,na gostovanju izgubili i Sloboda MG I Drina Višegrad dok je Podrinje remiziralo u Ugljeviku 1-1.Još samo 4 kola do kraja,nama je i matematicki dovoljno 6 bodova za otvaranje šampanjca.
Mladost Gacko i Napredak kuci ekipe koje su u sredini tabele i u gostima protiv fenjeraša Rudara i Sutjeske.
Evo rezultata 22 kola-
Sloga-Sloboda MG 1-0
Sutjeska-Borac 2-0
Napredak-Sloboda Ng 5-2
Rudar-Podrinje 1-1
Mladost-Drina HE 2-0
Kozara-Drina 1-0
Modrica-Proleter 2-1
Vidim u 1 Federalnoj Sloboda na putu da nam se pridruzi ,bolje oni nego BIhac blize je gostovanje :thumbup:

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 27 apr 2014, 14:52

Imamo i bolji skor od ostalih pratioca ako bi došlo do izjednačavanja na tabeli

- Sloboda (MG): 3:1 u korist Drine (2 utakmice)
- Podrinje: 4:1 u korist Drine (2 utakmice)
- Drina HE: 0:0 (2 utakmice) - bolja gol razlika Drine

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 28 apr 2014, 16:01

Naravno da imamo bolji skor ,zato sam i napisao da nam 6 bodova garantuje titulu.Nego nešto mi pade na pamet ,ajde da pogadjamo kad ce se neki treci navijac Drine javiti na forum,osim nas :lol:
Ja prognoziram za 10 dana,ma dobro znam da kod nas ovaj portal se ne prati kao u federaciji,ali gledam na temama Jedinstvo Bihac i Sloboda Tuzla po 50 postova dnevno.Ljudi sanjaju premijer ligu i raspravljaju o tome ,a nama je san izgleda postao java!Ako se daleko bilo neko cudo ne desi,a nece :lol:
Gledam Micicevu izjavu i tacno me malo strah kaze-Poslije poraza u Gradišci pristojna razlika od 6 bodova je ostala i to nam je najbitnije jer smo sada još blizi šampionskoj tituli.
Privešcemo to kraju onako kako smo i zacrtali,s obzirom na povoljan raspored do kraja sezone.Zao mi je što smo porazeni i najrealnije bi bilo da je utakmica završena neriješeno-kazao je trener Drine Dragan Micic .koji je najavio da ce okosnicu tima u višem rangu ciniti sadašnji igraci uz 3-4 pojacanja.
Prvo koliko god su ovi klinci talentovani ne vjerujem da oni mogu izboriti opstanak, a još gore koliko god da je titula izvjesna ne ide da trener kome ipak treba još 6 bodova govori koji ce tim igrati Premijer ligu a još nismo zvanicno tamo.Pusti to što mi govorimo da je sve gotovo,trener to ne bi smio raditi.
Ja se raspisah, a vjerovatno ovo osim tebe nece niko ni procitati :urnebes: :urnebes:
Ko zna mozda neceš ni ti :urnebes: :urnebes:

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 28 apr 2014, 16:16

Zaboravi napisati kaze mi jedan drug danas,koji naravno nema pojma da sam ja taj ima neki Flagrantus piše na našoj temi al ga ne je.. niko ni 3 posto :lol: Tacno cu ija prestati pisati!
Kaze on pratim ja forum Sloboda ima bod više 6 kola do kraja,i zamisli cestitaju im titulu.Mi imamo 6 više a nama niko ne cestita zato ja necu tamo da se javljam,niko ne voli što smo mi ušli kaze on!
Ako ovo procita provalice da sam ja,ma nema veze svakako cu mu reci :mrgreen:

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 28 apr 2014, 16:54

haha polako vidjećeš tamo negdje od recimo jula-avgusta kad počnu dolaziti novi članovi, vjerovatno će doći i stari članovi koji su zamznuli članstvo od ispadanja prošli put. Ima i onih koji su bili članovi ali su zaboravili šifu među kojima sam i ja :mrgreen: pa sam morao praviti novi nalog. Nekako svi mi ovaj forum smatramo kao forum premijer lige, ili se varam, pa uglavnom postaje popularan kad je Drina u PL.

Što se tiče čestitanja pa ima istine u tome što kaže tvoj drug, mi smo svakako na lošem glasu kako god okreneš i nekad sam se prepirao zbog toga i nešto dokazivao ali vidim da to ne vrijedi pa sam odustao, šta ću im ja kad smo najbolji, moraće nas primiti u svoje društvo pa opet dokazivanje ko smo, šta smo, odakle smo, grad, selo itd.

Nadam se da Mićić priča nebuloze jer ako opet tim budu činili igrači iz Zvornika negine nam ponovo prva liga RS. Njima čast i čestitke na izborenom plasmanu u PL ali tamo kvalitet fudbala nije ni blizu prvoligaškom, pa vidjelo se to u sezoni 2010/11 kad smo se brukali iako smo imali dosta igrača sa strane. Ne treba ni kupovati previše igrača ali dobro napraviti selekciju sadašnjeg tima, izdvojiti jedno desetak najboljih a ostalo nabaviti sa strane.

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 28 apr 2014, 17:38

Ovu MIcicevu izjavu sam procitao danas u Glasu , ma ja mislim da on ni sam nezna šta prica.
Dobar je on ,ali ja ne volim takve trenere koji su mirni i ne znaju da podviknu i ponekad ako treba i opsuju igraca.
Gori mi je samo bio Don Mile Milanovic koji nas je prvi put uveo u premijer ligu.On covjek nije nikad ni ustajao sa klupe ,ko pokojni Lobanovski u Dinamo Kijev.Kad POGLEDAŠ Mileta nikad mu po izrazu lica ne znaš da li vodimo 2-0,ili gubimo 5-0.Sreca ima dobar semafor :lol: .
Volio bi da ponovo krene i zvanicni klupski sajt,bilo je nešto malo kad smo ušli 2010 ali kratko je trajalo.
Dosta za danas ,sad lagano pripreme za subotu stizu nam tri boda iz Gacka ja mislim u petak navece :lol:
Daleko je Gacko ne ide da krenu u subotu :mrgreen:
Mada je ispao papak što je utekao kada je vidio da brod tone,ja da se pitam vratio bi Darka Vojvodica baš su ga volili i navijaci!
Ali opet Micic je bio tu ove 3 sezone i treba mu pruziti šansu,mozda da budu tandem kad ne ide da Darko podvikne i psuje pošto je Micic miran i gospodin :lol:

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 28 apr 2014, 19:54

Ja se nadam da odgovorni ljudi ne misle stvarno da i za PL ostave Mićića. Svaka njemu čast ali kao što ti reče previše je blag i bez autoriteta. Vojvodić je bio prava bomba za ekipu i možda bi trebalo sa njim stupiti u kontakt oko povratka a Mićić neka mu budu pomoćnik. Ja mislim da je on bio pomoćnik i Milanoviću i Vojvodiću 2010. godine. Nešto kontam mogao bi se Mićić malo potruditi da dovede nekog igrača iz Zvezde koji bi se kalio u Drini, naravno ne bi bilo džabe sigurno, znam kad su imali dogovor sa Radom oko Obradovića da je to ispalo super je je Obradović bio najbolji strijelac tima a vidim da je sad i u Voždovcu među glavnim.

P.S. Što se tiče sajta Drine ako misliš na onaj blog (fkdrinazv.****) to je bila više navijačka stranica tj. uređivali su je ljudi iz "Vukova" i pokušaću ako mognem kako da dobijem podatke od nje da je pokušam povratiti a bio je i pravi sajt koji je napravio jedan momak ali napravio je čisto radi prodaje klubu ali pošto klub nije imao sluha tu je sve i stalo.

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 29 apr 2014, 09:05

Nisam mislio na blog ,mislio sam na taj prvi sajt.To uopšte nije neka velika investicija,kad vidim koji sve klubovi imaju sajt,sramota je da mi to još nemamo!
Što se tima tice,ja bi vratio i Ristica iz Obarske mada znam da je on kada je otišao nešto kao bio ljut na upravu.
Valjda je to izgladjeno,bolje mu je igrati u Drini nego u Mladosti.Bez razmišljanja bi vratio i Ivana Ninica iz Šepka,nije mi jasno šta je sa Danijelom Culumom kad god ga sretnem u gradu on šepa,sunce ti covjek više od godinu dana ne igra,mrtav bi ozivio dosad :lol:
Što se pojacanja iz Zvezde tice,samo da nam ne uvale Krnetu i Lazica :lol: ,šalim se ne mozemo mi njih dobiti,poslace još gore!

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 29 apr 2014, 12:02

Pa neka vam je sretan povratak u Premijer ligu BiH :thumbup:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Odgovori

Natrag na “Prva liga RS”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.