FK Radnički Lukavac

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 apr 2013, 12:27

Neka, treba im samo zbog onog seljačkog radovanja. Žalim što nisu dobili još. Toliko.

A ti Krajina misliš na tu seljačku foru izbjeć niži rang. Zna se ko će u niži rang ;)

shibonja2
Kontakt:

Post Postao/la shibonja2 » 30 apr 2013, 12:32

Simpatizer sam Radnickog i bio sam na utakmici (istok sredina tribine).
Prije svega da kazem, da osudjujem ubacivanje plasticnih flasa, leda, konzervi itd... u teren.
Osudjujem upad huligana u teren nakon utakmice, prilikom kojeg su glavna meta bili suci, a ne igraci viteza koji su se nasli na putu huligana prema sucima. Kao sto neko rece u takvim situacijama ovi ne biraju i udaraju sve.
Osudjujem totalno losu procjenu kao i malu brojnost osiguranja i policije. Ja imam 40+ godina i ne sjecam se ovakvih desavanja na Josiku, i stidim se istih.
Sto se tice ovog skracenog snimka (crveni kartoni i golovi) mislim da je sve regularno, a sto nije sudija je ispravio.

Medjutim, da bi ste dobili uvid u cjelokupno sudjenje trebalo je citavu tekmu pogledati uzivo, i s dobre pozicije.
Da su u nasim ligama utakmice pokrivene sa kamerama ko u evropi, mogli bi ovdje svi raspravljati o regularnosti.
Ovako, samo uzivo gledanje i slusanje kojekavih krikova sa terena, kao i posmatranje sudija moze dati pravu sliku.

Sudjenje je bilo tendenciozno, a sve je kulminiralo nakon vodstva radnickog (2:1).
Sve su to sitne stvari na kojima je ovaj "iskusni" sudija opstruirao igru i ljutio domace igrace kao i publiku. Mnogi od njih nisu izdrzali pritsak, i nepravdu pa su cinili one opasne startove (u skracenom snimku).
Bio sam nekoliko metara od linijskog (u liniji) kada je digao zastavicu za offside domacih, dok su dva gostujuca odbrambena igraca 1.5 metar iza napadaca. To je bilo toliko ocigledno da mise zgadilo pogotovo sto je linijski bio na pravom mjestu. Glavni sudija uvazava ovakve odluke, a ne uvazava odluke linijskog u korist domacih. Ovakvih "sitnih" situacija je bilo mnogo, kao i prekidanja igre sto je normalno razljtilo sve na Josiku.

Na kraju nemam nista protiv "sudjenja po knjizi", ali ovdje pricamo o duplim arsinima. Radnickom se u najvaznijoj utakmici godine sudi striktno, a ostalim ekipama na njihovim terenima se ne sudi tako. Znaju to dobro igraci Viteza koji su igrace radnickog isto ovako lomili u Vitezu.

Huligane treba pojedinacno osuditi, a znam da to i nisu pravi navijaci "Siouxi" jer je juzna tribina bila puna, znaci puno vise "Siouxa" je bilo nego ranije. Znam i da je njihov vodja pokusavao odgovoriti ove "infiltrirane" protiv ulaska u teren ali ga nisu slusali. Na kraju krajeva ti koji su poveli upad u teren su samo problematicni srednjoskolci,
I kao sto sam rekao treba ih pojedinacno sankcionisati, da se ova sramota vise ne ponovi na Josiku.

Podrska Igracima za ostavljeno srce na terenu, treneru Vojvodicu i gosp Lovicu takodje, a upravi kritika za obezbjedjenje.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 30 apr 2013, 12:42

FKKrajina je napisao/la:S obzirom na to kolike su ove kamenice bile
Ne postoji teoretska šansa da neko baci 30m ovoliku stjenu (toliko su bili udaljen od busa), a i da je uspio neki hulk to da baci, kuda je ušla u bus? Vidim samo napuknuće prozora, obzirom da su vrata okrenuta bila zidanoj ogradi, tj s te strane nije moglo doći, kako je završilo onda u busu?

Niste bili tu i ne znate šta se desilo. 5x veće stvari se dešavaju u našem nogometu, a vi bi da postavljate neke primjere. Ekipa koja je 22 kola dobivala pohvale, sa Jošika su se bodovi nosili i to kad smo bili u dubokoj zoni ispadanja, ali ko je zaslužio taj je odnio (primjer Troglav) bod i dobio aplauz.

Ovo što se desilo NAKON utakmice je direktan produkt sudca Jakupovića uz dodatne napore gostiju, a dokaz da su igrači Viteza ukapirali da mogu doprinjeti tom haosu kojim dirigira Jakupović jeste prvo kad su postigli pogodak za 2:2 njihov igrač otvoreno otišao pred 500 navijača Radničkog da provocira, baš bi volio tog mudonju da ga vidim da to profura na Grbavici ili Tušnju, pa da vidim kako bi se proveo, prije svega za ono se daje crveni karton, da je pred preznu tribinu stao i gol proslavio onako kako je on proslavio. Drugi primjer je uslijedio kod izmjene Šantić-Pranjković, ulazi Pranjković kojeg prije svega nema na spisku, te je dodan nakon utakmice (da, upravo tako, nakon utakmice), a izlazi Šantić i staje pred zapadnu tribinu i krsti se jednom, drugi put, treći put, pa gleda u tribinu, pa još jednom, tražio neki ispad na osnovu religije, a ne zna da je došao u Lukavac, a ne u Maoču, te da pola ljudi koje pokušava time da isprovocira su iste vjere kao i on, plus mu se smiju. Nakon posljednjeg zvižudka gospodina Jakupovića, igrači koji su svjesni da je atmosfera užarena umjesto da se upute u svlačionicu, oni otvoreno slave i nastavljaju da provociraju prisutne (jer su kao lider izvukli bod sa 3 igrača više, ali opet to dokazuje koliko su bili nemoćni protiv u startu razmontiranog pa naknadno desetkovanog sastava Radničkog).

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 apr 2013, 12:43

Casp3r je napisao/la:
Ne postoji teoretska šansa da neko baci 30m ovoliku stjenu (toliko su bili udaljen od busa), a i da je uspio neki hulk to da baci, kuda je ušla u bus? Vidim samo napuknuće prozora, obzirom da su vrata okrenuta bila zidanoj ogradi, tj s te strane nije moglo doći, kako je završilo onda u busu?

Niste bili tu i ne znate šta se desilo. 5x veće stvari se dešavaju u našem nogometu, a vi bi da postavljate neke primjere. Ekipa koja je 22 kola dobivala pohvale, sa Jošika su se bodovi nosili i to kad smo bili u dubokoj zoni ispadanja, ali ko je zaslužio taj je odnio (primjer Troglav) bod i dobio aplauz.

Ovo što se desilo NAKON utakmice je direktan produkt sudca Jakupovića uz dodatne napore gostiju, a dokaz da su igrači Viteza ukapirali da mogu doprinjeti tom haosu kojim dirigira Jakupović jeste prvo kad su postigli pogodak za 2:2 njihov igrač otvoreno otišao pred 500 navijača Radničkog da provocira, baš bi volio tog mudonju da ga vidim da to profura na Grbavici ili Tušnju, pa da vidim kako bi se proveo, prije svega za ono se daje crveni karton, da je pred preznu tribinu stao i gol proslavio onako kako je on proslavio. Drugi primjer je uslijedio kod izmjene Šantić-Pranjković, ulazi Pranjković kojeg prije svega nema na spisku, te je dodan nakon utakmice (da, upravo tako, nakon utakmice), a izlazi Šantić i staje pred zapadnu tribinu i krsti se jednom, drugi put, treći put, pa gleda u tribinu, pa još jednom, tražio neki ispad na osnovu religije, a ne zna da je došao u Lukavac, a ne u Maoču, te da pola ljudi koje pokušava time da isprovocira su iste vjere kao i on, plus mu se smiju. Nakon posljednjeg zvižudka gospodina Jakupovića, igrači koji su svjesni da je atmosfera užarena umjesto da se upute u svlačionicu, oni otvoreno slave i nastavljaju da provociraju prisutne (jer su kao lider izvukli bod sa 3 igrača više, ali opet to dokazuje koliko su bili nemoćni protiv u startu razmontiranog pa naknadno desetkovanog sastava Radničkog).
Kasnije su mu se pridružili i svi ostali. Štakori!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 30 apr 2013, 12:57

DukeOfWellington je napisao/la:
Casp3r je napisao/la:

Kasnije su mu se pridružili i svi ostali. Štakori!
A sto su to stakori, to nikad niko nije uradio gest da "usutka" protivnicke navijace (prst preko usta) kao sutite, sta je tu lose i ja bi to uradio, ima to pravo, malo provokacije ne skodi, ipak je ovo derbi bio.
Jel to Ronaldo ispade stakor sto je pred 90k ljudi na Nou Campu gestikulise rukom i govori "Calma calma".

Iskreno mislio sam kad vec mi ne moze uc da ce radnicki da udje u ligu, al poslije ovog dogadjaja nije tako.
Razumijem mislite da ste pokradeni, da vam je oteto, da ste namjerno izkartonirani al ovo nije nacin, i na Tusnju je ulazila publika na stadion pravile se svakakve scene al ja se ne sjecam da je ijednom na terenu napadnut protivnicki igrac.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 30 apr 2013, 13:19

ALBOX je napisao/la:Kratko i jasno : SRAMOTA :( :( :( :( DIVLJACKI PRIMITIVNI NAPADI !!!!""
SA OVIM STE ODBILI SVE MOJE SIMPATIJE PREMA RADNICKOM
I MENE I VECINE LJUDI KOJI VIDE OVE SLIKE . SRAMOTA!!!!!!!!!!!
Osude za navijace i napad, al druze da si bio na utakmici ti ne bi izgubio simpatije prema Radnickom nego prema nasem fudbalu.
Pa sudija je cijelo vrijeme provocirao incident i prekid, mali milion sitnih gresaka i to namjernih je imao, Govore odradio odlican posao, pa njegov pomocni od istocne tribine stoji gotov na centru ne smije se vratit na liniju glavni se okrenu pogleda u njega i nastavi utakmicu, a pomocni ne zna gdje ce i tako se igralo neko vrijeme, i njega nazivate sudijom. A i igraci Viteza kad su to uvidili i oni su poceli sa publikom da zaostravaju situaciju, kod 2-2 igrac Viteza psuje navijacima, a i njihov golman na drugoj strani okrece se i odgovara na dobacivanja navijaca.

Ovaj fudbal je otisao u neku stvar, jos kad vidis da ovakva ekipa ulazi u PL sramota. Pa ni jednog navijaca nemaju na najvaznijoj utakmici, da se ovo igralo u Vitezu ja glavu dajem da bi najmanje 250 navijaca iz Lukavca il Tuzle bilo dole, u zavisnosti cija bi ekipa igrala. A ni igracki nisu neka ekipa. Izgleda savezu godi da dobiju novu Gradinu. Pored velike Slobode i odlicno organizovanog Radnickog u ligu se gura jedna "seoska" ekipa.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 30 apr 2013, 13:27

_karabaja_ je napisao/la:
ALBOX je napisao/la:Kratko i jasno : SRAMOTA :( :( :( :( DIVLJACKI PRIMITIVNI NAPADI !!!!""
Osude za navijace i napad, al druze da si bio na utakmici ti ne bi izgubio simpatije prema Radnickom nego prema nasem fudbalu.
Pa sudija je cijelo vrijeme provocirao incident i prekid, mali milion sitnih gresaka i to namjernih je imao, Govore odradio odlican posao, pa njegov pomocni od istocne tribine stoji gotov na centru ne smije se vratit na liniju glavni se okrenu pogleda u njega i nastavi utakmicu, a pomocni ne zna gdje ce i tako se igralo neko vrijeme, i njega nazivate sudijom. A i igraci Viteza kad su to uvidili i oni su poceli sa publikom da zaostravaju situaciju, kod 2-2 igrac Viteza psuje navijacima, a i njihov golman na drugoj strani okrece se i odgovara na dobacivanja navijaca.

Ovaj fudbal je otisao u neku stvar, jos kad vidis da ovakva ekipa ulazi u PL sramota. Pa ni jednog navijaca nemaju na najvaznijoj utakmici, da se ovo igralo u Vitezu ja glavu dajem da bi najmanje 250 navijaca iz Lukavca il Tuzle bilo dole, u zavisnosti cija bi ekipa igrala. A ni igracki nisu neka ekipa. Izgleda savezu godi da dobiju novu Gradinu. Pored velike Slobode i odlicno organizovanog Radnickog u ligu se gura jedna "seoska" ekipa.

molim te pogledaj sa kojih smo sve gostovanja nosili bodove,jel to moze neka prosjecna ekipa kako nas ti nazivas? mislim da ne moze druze :) drugo nasih navijaca je bilo medu masom,nemoj pisati gluposti ako vec nisi upucen,normalno ljudi dosli da gledaju utakmicu a ne da divljaju kao vasi ;) pogledaj vitez kao opcinu u cjelini,jedna od najrazivijenijih regija i ti pricas o selu jbt... drugo kad smo se vec dotakli premijer lige,pa imamo redovnija primanja i premije od pola premijer lige,dugovanja ni nemamo..tako da ne seri!

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 30 apr 2013, 13:36

ma raja mozemo mi pricati sta hocemo ali ako su ljudi osjetili potrebu da izmarisu sudiju jbg to je njihovo pravo i sigurno nebi udarali da nisu imali razlog! mene samo interesuje ko je ovaj debeli sto udara palicom znam dosta siouxa ali tog lika nikad u zivotu nisam vidio!
Sloboda Tuzla

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 30 apr 2013, 13:48

Prvo to su gledaoci a ne navijaci, navijaci su oni koji navijaju i daju motiv vise igracima, a ti koji su bili kako ti kazes na utakmici dali su koju marku onim cikama sto kospe prodaju. I kad kazes divljaju kao "vasi" oni nisu moji i ja sam dosao da posmatram derbi i otisao razocaran (necu jos dugo otic na neku utakmicu u ovim nasim ligama), nisam navijao ni za jedne al iskreno prizeljkivao sam pobjedu Lukavca.

Ja Vitez ne vrijedjam zato sam stavio pod navodnike, i Vitez nije ni priblizno privredno razvijen kao Lukavac, a ako cemo regionalno gledati zar ne bi i tu favorit bio TK, pogotov Sloboda.
Zatim da ti odgovorim za to sto su nosili bodove sa strane, svaka cast na tome, al ja sam vec rekao da je ovaj fudbal otisao u 3 lijepe ... i ovo se ne moze vise nazvat fudbalom. Pa malo organizovanija i kompaktnija ekipa uz realno sudjenje ce uzet bod na svakom gostovanju, bez puno fudbalskih vjestina, akcija i tako. Primanja i Radniciki ima redovna, al zar to tako ne treba bit svagdje. Ovdje se ljudi cude kad neko kaze u nekom klubu redovna primanja...Tako da ti ne dizi puno u vis tu ekipu, jer je cijeli fudbal smece kod nas a i ta je ekipa mrtvi prosjek, to sto su ostali ispod je druga prica.

I kad udjete necete se dugo zadrzat u PL, par sezona i onda opet tavorenje po nizim ligama, to zapamti ;)
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 30 apr 2013, 16:19

klasik je napisao/la:A sto su to stakori, to nikad niko nije uradio gest da "usutka" protivnicke navijace (prst preko usta) kao sutite, sta je tu lose i ja bi to uradio, ima to pravo, malo provokacije ne skodi, ipak je ovo derbi bio.
Jel to Ronaldo ispade stakor sto je pred 90k ljudi na Nou Campu gestikulise rukom i govori "Calma calma".

Iskreno mislio sam kad vec mi ne moze uc da ce radnicki da udje u ligu, al poslije ovog dogadjaja nije tako.
Razumijem mislite da ste pokradeni, da vam je oteto, da ste namjerno izkartonirani al ovo nije nacin, i na Tusnju je ulazila publika na stadion pravile se svakakve scene al ja se ne sjecam da je ijednom na terenu napadnut protivnicki igrac.
Poštujem tvoje mišljenje, ali otići pred navijačku skupinu i vatat se za muda i pokazivati neku nadmoć nad njima je čista provokacija, da je ljubio grb, pokazao "šutkanje"- ok, ali govoriti "šta je p****" i vatat za muda prema publici... u već naelektrisanoj atmosferi gdje Jakupović malo-po-malo deformiše ekipu. Kao što rekoh volio bih da vidim u sred krađe na Tušnju da se ovako nešto odigra i da na sjeveru postigne se pogodak pa da dođe pred vas i ovako se oglasi, ali hajde.

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 30 apr 2013, 16:22

Istina što Casper piše, tad je i ograda odvaljena i navijači pošli da krenu na njega kad je on to uradio, ali vođa navijača je nekako uspio da zadrži masu ljudi, a tad da su uletili bilo bi katastrofa...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 apr 2013, 16:24

samolukavac je napisao/la:Istina što Casper piše, tad je i ograda odvaljena i navijači pošli da krenu na njega kad je on to uradio, ali vođa navijača je nekako uspio da zadrži masu ljudi, a tad da su uletili bilo bi katastrofa...
Nek ga je makar prpa uhvatila kad su ga ganjali na kraju. Štakor!

kaskader52
Kontakt:

Post Postao/la kaskader52 » 30 apr 2013, 16:36

Casp3r je napisao/la:

tko gubi ima pravo da se ljuti i sami ste svjesni da smo trenutno bolji a što se tiče Viteza mi smo najkorektniji tim i publika i nacionalnost nam ništa ne znači zar ne vidite sastav naše ekipe pola je ljudi iz Zenice i pokušajte se ugledati na nas i biti korektniji pozz iz Viteza.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 apr 2013, 16:44

kaskader52 je napisao/la:tko gubi ima pravo da se ljuti i sami ste svjesni da smo trenutno bolji a što se tiče Viteza mi smo najkorektniji tim i publika i nacionalnost nam ništa ne znači zar ne vidite sastav naše ekipe pola je ljudi iz Zenice i pokušajte se ugledati na nas i biti korektniji pozz iz Viteza.
Vidjeli smo to :lol:

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 30 apr 2013, 16:49

Da ste kvalitetniji, upitno je, obzirom da niste mogli da pobjedite nas čak i bez Slomića, Trumića, Borogovca, Džanića, te sa drugim igračima na pozicijama na kojima na treningu se ne mogu pronaći. A da ne pričam koliko dugo ste igrali sa viškom od 2 igrača, a mi 3 100% prilike imali sa tim deficitom. I to u špicu nam je u tom trenutku igrao igrač koji nosi odbranu. A da ste uopšteno u krizi govore i rezultati, pošteno je i priznati, Vitez je rušio redom u prvojpolusezoni, druga polusezona vam je neki prosjek, da je prvenstvno počelo u martu bili bi negdje na 10-11 mjestu i ne bi Vas niko ni spominjao. Više ste bodova u zadnjih 6 kola osvojili samo od Branitelja, Troglava i Budućnosti.

Takođe treba navesti da se niko ne ljuti na NK Vitez, nego na ona dva pojedinca i na sudačku formaciju, protiv svih će vjerujem i biti poduzete mjere.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 30 apr 2013, 19:33

Hvala Bogu pa nas ti više ne simpatišeš (a nisi ni do sada koliko znam)!!!

aleXBIH
Kontakt:

Post Postao/la aleXBIH » 30 apr 2013, 22:42

drugo, koliko vas dolazi u bihac ? **** tekmu.idemo se druziti.

sjena
Kontakt:

Post Postao/la sjena » 30 apr 2013, 23:30

pola sata smo igrali protiv prvaka lige sa 8 igraca i nismo primili pogodak. e jakog mi prvaka svaka cast .
Ukazana prililika brzo prolazi i sporo se vraća.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 30 apr 2013, 23:34

sjena je napisao/la:pola sata smo igrali protiv prvaka lige sa 8 igraca i nismo primili pogodak. e jakog mi prvaka svaka cast .
Svi bježe od te činjenice i govore da smo mi nemoćni bili pred strašnim Vitezom.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 30 apr 2013, 23:48

Ljudi nemojte suditi na osnovu jedne utakmice, ako ćete tako suditi onda pogledajte vaše gostovanje u Vitezu, tri komada.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.