BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 02 sep 2011, 17:04

HzBvB je napisao/la:Ti nikako neces da shvatis sta ja tebi hocu da kazem....ili ne mozes da shvatis...
Mojne mi ba agresivu ovdje prosipat. :mrgreen: :lol:
HzBvB je napisao/la:Ja samo kazem da igra neko ko je kreativniji lakse bi dolazili u prilike, rasteretio bi Gotze-a ...i slijep vidi da ovako ne ide,jer u posljednje 3 utakmice nismo napravili prilika koliko smo znali prosle sezone u 1 utakmici.....
Svi smo mi svjesni njegovih tehničkih (ne)mogućnosti, ali babe moj, on ima neke druge kvalitete. Malo je takvih srčanih momaka u današnjem fudbalu. On se neće buniti ako ostane na klupi, neće se buniti ako ga Klopp postavi na gol, protiv svake momčadi će pružiti maksimum, etc... Daleko je od idealanog fudbalera, ali nije ni toliki gnoj kakvim ga ti predstavljaš. :mrgreen:

Kevina treba koristiti protiv jačih ekipa zbog defanzivne ispomoći, a Perišu protiv inferiornijih timova. Pa to sam i ja pisao, nemoj me tjerat da sad tražim post(ove). :D Klopp je rekao da Perišiću treba vremena da se navkne na naš tempo koji je strahovit. Pa Gotze i Kagawa svaku tekmu pretrče skoro 12 kilometara, a da ne pričamo o Benderu, Kevinu i ostalim ''oračima''.

Nija Kevin glavni problem u našoj igri. Mi smo izgubili momka koji je bio mozak ove momčadi u poslijednjih 3-4 sezone. Znaš i sam šta je bio Sahin za našu igru. Potrebno je malo vremena da se igrači naviknu na to. U pripremama je odlično funkcionisalo, ali takmičarske utakmice su nešto posve drugo. Sad svi grizu sa 120% protiv prvaka. Vidio si i sam da protivnici trče ko navijeni u zadnje tri tekme. ;)
HzBvB je napisao/la:vidis npr. Barcelona je najbolja jer nema budala u ekipi , tako isto Manchester , Real , ( nemoj me sad pogresno shvatit znam ja da ne mozemo mi igrati kao oni...ali brate imamo slabiju konkurencijuligi npr ne mozemo dominirat s Kevinom ni priotiv Herte ...) trebal da se branimo protiv Herte , Freiburga, i svih ostalih levata pa mi treba da uzmemo loptu i da dominiramo protiv takvih ekipa....
Ali kako smo s Kevinom lani dominirali protiv svakog, a Kevin je bio u 90% slučajeva starter???? Pa Man Utd i sad ima gnojeve u ekipi koji ne znaju ispimplat ni 10 puta (tipa Fletch :lol: ), ali su uvijek odlični u velikim mečevima. Jbga, Barca je drugi svijet, s njima niko ne ide u istu rečenicu. :D
HzBvB je napisao/la:Sta ti mislis kako ce izgledat taj Kevin protiv sad Sagne ? pa on njega ni na Station ne moze probiti....
Adnan je fino objasnio. Ali drago mi je što si to pomenuo, obično te Kevin odmah demantira. :mrgreen: Tradicija je čudo. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 02 sep 2011, 19:38

adnan24 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
Sta ti mislis kako ce izgledat taj Kevin protiv sad Sagne ? pa on njega ni na Station ne moze probiti....

A sta mislis kako ce izgledati Schmelzer protiv Walcotta ako umjesto Greuskreutza bude igrao Perisic?

Isto tako ti kazes da trebamo dominirati protiv Herte i slicnih ekipa...ja se slazem ali cinjenica je da smo sa Kevinom u ekipi prosle sezone igrali nas najbolji fudbal.To sto sad ne ide najbolje je problem cijelog tima a opet ponavljam on je i nas najbolji strijelac ove sezone.
Jesmo igrali sa Kevinom najbolji fudbal al NIJE GA IGRAO KEVIN , **** VAS ON :lol:
A vidim u stanju si napravit od njemackog reprezentativca polovnjacu ( Schmelle)....Znas kako ja to vidim : Izgledalo je sve ok , bio je tu Sahin i od njega je sve kretalo....jednom rijecu lik je genije u organizaciji i onda se nije primjetila ( odnosno ja sam primjetio svu Kevinovu nesposobnost u napadu :lol: ) Kevinova nesposobnost u napadau i igra BvB nije trpila...
Danas imas drugu situaciju: Gundogan ne moze pokriti Sahina u ofanzivi....jednstavno vidi se da momak ne zna igrati tu poziciju...( nije on losa kupovina ali moralo se vise potrositi "jedna stvar sto zamjerim ")... ne mogu se zaliti na njega kad je evidentno da posjeduje kvalitet...Da ne kazem kako ga ne moze pokriti u DEFANZIVI ooooo tome da ne pricam ( tu se po mom misljenju krije glavni krivac sto ne mozemo pritisnuti kao prosle godine protivnike presingom ).
A ZIPA sad ovo : Sto smo bodova osvojili ove sezone , dali smo kada je u akciji ucestvovao Gotze ( jer se on nudi i pokusava nadomjestiti nedostatak Sahina ) a sta radi Kevin ????? Necu reci da se krije , ne ne krije se on dobije loptu ali odmah je izgubi....Sad kada bi cijeli tim trebao raditi da nadomjesti Sahina, to ne rade DVA KLOCA !!!! LEWAT I ON
LEWAT NE DODIRNE LOPTU JEDNOM U SEKVENCI OD PO 10 MINUTA...ne moze drzati covjeka na ledjima i primiti loptu(jedanput ove sezone kad je to uradio , dali smo gol 8-) )... Bendera ne mogu kriviti klasicni je destruktivac.....Kagawa je ipak malo naprijed i on se ne moze vracati po loptu toliko daleko od gola.....

Treba nesto mijenjati pod hitno npr. Gundogana na 10 a Kagawu na njegovo mjesto...( ne znam kakav bi Kagawa bio u Defanzivi jer nije to ni njegova pozicija ) ne moze covjek biti pametan....ali misljenja sam da kad bi prije Kevina igrao neko kreativniji da bi se dobilo na sirini u napadu...oslobodio bi se pritiska i Gotze...
Ja priznam da ja pretjerujem pogotovo za Kevina :lol: ali braco sta se mora mora se 8-) 8-) A LEWAT ko za njega kaze da je dobar J*** GA JA U DUPE....ne blatim ga toliko samo zato sto nema zamjene za njega....ali on je totalna BUDALA....Niko sretniji od mene da ponudi za njeg kakav Blekbur ili tako nesto QPR, nekih 8-9 mil da ode u picku materinu...

PS: mi ove godine ne mozemo da predjemo teren od 60m do 35...kad dodjemo do 35 m mi smo opasni kao i prosle godine imamo ubitacna utrcavanja u prostor zadnji pas ali tesko dolazimo do 35 m....obratite na to paznju...Kagawa pas za Lewata protiv Ninberga...igrac vise protiv Kuzena....znaci da u organizacionom dijelu se krije nas neuspijeh...

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 02 sep 2011, 23:29

Damir_BvB je napisao/la:Gospodin Honnes kobasicar monopolisticka svinja i diktator Bayern Munchena zeli Gotzea. Pa koja je ovo samo seljacina samo nemir unosi u sve ostale klubove bundeslige svojom monopolistickom teorijom, kad je takva sila kao sto misli da jeste zasto nije uspjeo zadrzati genijalnog i premocnog Ballacka, zasto nije uspjeo dovesti pojedine igrace tipa Kehl-a, Sahina. E moj Honnesu neces ti ni Gotzea dobit, nadam se da Mario nije prodana dusao kao Neuer. Kako god da bilo cigo zeli napravit nemir i dokazat svoju silu jednom dortmund. Pa hajde gospodine Honnesu ako si tolika sila dokazi to Barceloni, Realu, Man Utdu, Milanu, Interu, Juventusu, Chelsea-u ... Moj Honnesu moj lahko je bit prvi u selu kad se godinama igra monopol ali tesko je u gradu prvi bit gdje dugo i neces bit prvi. I kad dodje fair play pravilo za transfere, hoces li dovest Messia silo nebeska.... Radi takvih ljudi kao sto je Ulli krmak mnogi ljudi mrze VELIKI BAYERN koji je ruku na srce upravo taj Honnes vodio i vodi dugo godina uspjesno, ali njegova arogancija monopolizam, i prepotentnost su mu stavili veliku mrlju na lice, pogotovo omalovazavanje drugih klubova moj honnesu jedno je bit uspjesan a drugo je bit covjek i dzentilmen. Ugledaj se na Pepa Guardiolu koji ne ponizava ni jednu alemriju, sporting ili druge ekipe koje su znatno slabije sto finacijski sto sportski od njegove za tebe i nas sve PREVELIKE I PREMOCNE BARCELONE !

evo cijeli text ko zeli procitat ja ga nisam htio pisat ovdje samo sam dao svoje misljenje na ovo sto je rekao gosp Honnes ...
http://www.goal.com/de/news/968/transfe ... chtung-von
Uz svo postovanje prema BvB-u, ne znam sta te toliko iznerviralo u tome sto bi Bayern volio dovesti Gotze-a. Znam da bi tebi kao navijacu BvB-a to bilo neprihvatljivo, ali to je fudbal.

Spominjes tu preveliku i premocnu Barcelonu, koja ruku na srce do prije neku godinu nije bila toliko premocna ;)

Pa i ta mocna Barca koju kupi ono najbolje iz Spanske lige, sjetimo se nekih kao sto su bili Milito, Eto, Alves, Villa... znaci ako zele da budu najbolji kupe najbolje...

Znam da je klubovima iz BL tesko prodati igraca Bayernu jer time se pravi jos veca razlika izmedju klubova, ali ono sto je Bayern uvijek spreman jeste platiti vise za igraca iz BL, narocito ako je Svabo... ali neki bi ipak prodali za 30-ak procenata manju ponudu samo da Bayernu ne ode...

Meni je smijesno kada neki klub kaze, necemo ga prodati iskljucivo Bayernu... razumio bi da kaze da nece nikome u ligi prodati ali poimenice klubu, to je vec drugi par opanaka i nesto vise u pitanju.

P.S. A Gotze je Bavarac, mozda ga srce povuce da se vrati kuci :p
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 02 sep 2011, 23:59

Damir_BvB je napisao/la:Gospodin Honnes kobasicar monopolisticka svinja i diktator Bayern Munchena zeli Gotzea. Pa koja je ovo samo seljacina samo nemir unosi u sve ostale klubove bundeslige svojom monopolistickom teorijom, kad je takva sila kao sto misli da jeste zasto nije uspjeo zadrzati genijalnog i premocnog Ballacka, zasto nije uspjeo dovesti pojedine igrace tipa Kehl-a, Sahina. E moj Honnesu neces ti ni Gotzea dobit, nadam se da Mario nije prodana dusao kao Neuer. Kako god da bilo cigo zeli napravit nemir i dokazat svoju silu jednom dortmund. Pa hajde gospodine Honnesu ako si tolika sila dokazi to Barceloni, Realu, Man Utdu, Milanu, Interu, Juventusu, Chelsea-u ... Moj Honnesu moj lahko je bit prvi u selu kad se godinama igra monopol ali tesko je u gradu prvi bit gdje dugo i neces bit prvi. I kad dodje fair play pravilo za transfere, hoces li dovest Messia silo nebeska.... Radi takvih ljudi kao sto je Ulli krmak mnogi ljudi mrze VELIKI BAYERN koji je ruku na srce upravo taj Honnes vodio i vodi dugo godina uspjesno, ali njegova arogancija monopolizam, i prepotentnost su mu stavili veliku mrlju na lice, pogotovo omalovazavanje drugih klubova moj honnesu jedno je bit uspjesan a drugo je bit covjek i dzentilmen. Ugledaj se na Pepa Guardiolu koji ne ponizava ni jednu alemriju, sporting ili druge ekipe koje su znatno slabije sto finacijski sto sportski od njegove za tebe i nas sve PREVELIKE I PREMOCNE BARCELONE !

evo cijeli text ko zeli procitat ja ga nisam htio pisat ovdje samo sam dao svoje misljenje na ovo sto je rekao gosp Honnes ...
http://www.goal.com/de/news/968/transfe ... chtung-von
ja bi ga prodao prvome koji ponudi 40 - 45 miliona eura...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 sep 2011, 00:13

pasha_the_one je napisao/la:
P.S. A Gotze je Bavarac, mozda ga srce povuce da se vrati kuci :p
Dobit cete Gotzea al na jajima slika.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 03 sep 2011, 00:17

Pa ne znam sta je vama cudno sto Bayern trazi najboljeg mladog NIJEMCA koliko god ga platio ??
Pa svima je bilo jasno da ce njega traziti veoma brzo nakon ovakvih igara.Ali ste mi neshvatljivi,nikakvih problema nije bilo kada se spominjalo da ga traze Manchester,Barcelona i ostali evropski klubovi ali kada se spomene Bayern onda pravite "problem"a i ovo fair play pravilo za transfere koje si spomenuo,Bayernu ce mozda i ponajvise odgovarat ;).
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 sep 2011, 00:26

S-Y-L-A-R je napisao/la:Pa ne znam sta je vama cudno sto Bayern trazi najboljeg mladog NIJEMCA koliko god ga platio ??
Pa svima je bilo jasno da ce njega traziti veoma brzo nakon ovakvih igara.Ali ste mi neshvatljivi,nikakvih problema nije bilo kada se spominjalo da ga traze Manchester,Barcelona i ostali evropski klubovi ali kada se spomene Bayern onda pravite "problem"a i ovo fair play pravilo za transfere koje si spomenuo,Bayernu ce mozda i ponajvise odgovarat ;).
Ako Gotze predje u Bayern ja cu se odjavit s ovog foruma. Koliko ja pratim fudbal, ubijedjen sam da su to puste price. Ok ako je u pitanju inostranstvo, ali Bayern no way Pedro. Nije BvB Mainz, Gladbach, Rostock. BvB je uz Bayern najbolji njemacki klub u zadnjih 20 godina. Kakav Bayern i p***** materne :twisted:.
A fala Bogu nema vise klauzula. Nek daju Robbena i Mullera i 20 miliona pa mozda i razmislimo ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 sep 2011, 00:41

Vidim jos ne znate ko je Ulli Hoeness? :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 03 sep 2011, 01:19

Semir bvb je napisao/la:Nek daju Robbena i Mullera i 20 miliona pa mozda i razmislimo ;)
Dali bi, nije problem, ali nemate sredstava za njihove plaće. :D

Ma Uli je majstor svog zanata :D , a tek kad Kalle počne iz sebe izbacivati zlata vrijedne stihove, e tek tada vam belaji nastaju. :D

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 sep 2011, 12:09

Vidim da bavarci ne mogu mirno gledati da najbolji igrac bundeslige igra u crno zutom dresu i da nece prec u njihove redove ... Pasha jedno je sto je barca kupila te pomenute igrace a drugo je sto barca ne omalovazava druge klubove u svojoj ligi dok to vas krmak honnes usputno radi kad dodje i kaze mia sand mia, hajde brate drago ako je tako onda neka nam donesu svake 3 god ligu prvaka u njemacku a ne svako 20 god .
Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 03 sep 2011, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
BvB Echte Liebe !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 sep 2011, 12:12

Damir_BvB je napisao/la:Vidim da bavarci ne mogu mirno gledati da najbolji igrac bundeslige igra u crno zutom dresu i da nece prec u njihove redove ... Pasha jedno je sto je barca kupila te pomenute igrace a drugo je sto barca ne omalovazava druge klubove u svojoj ligi dok ti va krmak honnes usputno radi kad dodje i kaze mia sand mia, hajde brate drago ako je tako onda neka nam donesu svake 3 god ligu prvaka u njemacku a ne svako 20 god .
De ba opusti se Bayern nece dat za Gotzea koliko ce ponuditi slijedece ljeto Engleski i Spanski klubovi....
Bayern je sitnicarski klub moze najvise 20 - 25 mil izdvojit za transfer jednog igraca....a za te pare ne moze dovesti Gotzea...on ce otici za 40 mil evra 100% u Barcu ili Real....

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 sep 2011, 12:16

@ Hz BvB

Ma i ja sam tog misljenja tvog i sve je to ok al me nerivra prepotentni honnes i ovi tako zvani navijaci njihovi sto se samo sile i sile i sile, treba bit fer jbg a ne pljuvat po ostatku lige i furam mia sand mia . A Gotze nadam se da ce ispast covjek i oduzit se Kloppu na najbolji moguci nacinjer ipak je ovo sve od njeg napravio Kloppo ...
BvB Echte Liebe !!!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 03 sep 2011, 12:18

HzBvB je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:Vidim da bavarci ne mogu mirno gledati da najbolji igrac bundeslige igra u crno zutom dresu i da nece prec u njihove redove ... Pasha jedno je sto je barca kupila te pomenute igrace a drugo je sto barca ne omalovazava druge klubove u svojoj ligi dok ti va krmak honnes usputno radi kad dodje i kaze mia sand mia, hajde brate drago ako je tako onda neka nam donesu svake 3 god ligu prvaka u njemacku a ne svako 20 god .
De ba opusti se Bayern nece dat za Gotzea koliko ce ponuditi slijedece ljeto Engleski i Spanski klubovi....
Bayern je sitnicarski klub moze najvise 20 - 25 mil izdvojit za transfer jednog igraca....a za te pare ne moze dovesti Gotzea...on ce otici za 40 mil evra 100% u Barcu ili Real....
nezz ... sitničarski klub za igrače koji nisu njemci ali kada dođe u pitanje njemac Uliju je nebo granica ... primjer Gomez koji je plaćen 35 mil. a koji po meni ne vrijedi ni 15 mil.

Po meni Bayern neće dovesti Gotzea jer et neka Bayern ponudi tih 40 mil. eura opet BvB neće prihvatiti jer će sigurno imati ponude drugi velikana pa čak i kad bi oni nudili 5-10 mil. manje one će biti prihvaćene ...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 sep 2011, 12:23

thulkazal je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
nezz ... sitničarski klub za igrače koji nisu njemci ali kada dođe u pitanje njemac Uliju je nebo granica ... primjer Gomez koji je plaćen 35 mil. a koji po meni ne vrijedi ni 15 mil.

Po meni Bayern neće dovesti Gotzea jer et neka Bayern ponudi tih 40 mil. eura opet BvB neće prihvatiti jer će sigurno imati ponude drugi velikana pa čak i kad bi oni nudili 5-10 mil. manje one će biti prihvaćene ...
Bayern je doveo Gomeza poslije sezone koju nije osvojio ? jel tako bili ili se varam, obicno vise trose poslije neuspjeha...cim oni imaju neki uspjeh pazi onda KUP,LIGA ,Finale LP....nema pojacanja :lol:
Jesu jesu sitnicari...ali svaka ima cast za situacije kada treba sacuvati igraca od naleta velikih klubova...tu nisu sitnicari

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 03 sep 2011, 13:16

Upravu si za Gomeza ali to što nema pojačanja je što uprava jednostavno neće da vidi ... Bayern je mogao hladno da dovede Kedhiru ali Gaal ga nije želio radi Bommel-a a možda su mogli dovesti i Ozil-a ...

Ipak Ulijevo sitničarenje do 2001/02 je napravilo Bayern dobrim klubom, hinjskim ali dobrim a nakon toga započinje nekako više gledanje finansija a ne igračkog kadra. Bila je tu i otplata stadiona al et nema je više il je pri kraju kao i izgovora da para nema.

Što se tiče BvB ja se nadam da se neće desiti više situacija kao kod Sahin-a, odličan igrač odlazi za male pare radi kratkog ugovora. Uostalom i Bayernu godi jaka konkurencija u BL jer samo tako mogu napraviti ekipu koja će parirati ostalim velikim klubovima u Europi a ne ovako sve neka osrednjost, provlačenje i tvrdnja da je Buyten dovoljno dobar da čuva Ibrahimovića i Ronija ...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 sep 2011, 13:55

HzBvB je napisao/la:A vidim u stanju si napravit od njemackog reprezentativca polovnjacu ( Schmelle)

Ove sezone je dosta los,ni blizu one proslogodisnje forme...ja sam davno pisao da cemo imati problema s njim jer je propustio kompletne pripreme zbog povrede...to se itekako primijeti...valjda ce ubrzo biti onaj stari.

Za ovo ostalo se ja sve slazem s tobom ali opet s druge strane mislim da svaki ozbiljan tim ima svog Greuskreutza i da je takav igrac jednostavno potreban u danasnjem fudbalu.Ne mogu svi biti ni kreativci u timu...to nema ni Manchester,Arsenal,Chelsea itd.

Istina je da "ovih dana" nas napad zavisi iskljucivo od Gotzea ali ako cemo realno vise treba kriviti Kagawu nego Kevina za to jer ovaj drugi je mnogo korisniji od japanca kad vec ni jednom od njih ne ide u napadu.
Lewandowski isto tako...kao sto ti kazes on uopste nije prisutan u gradjenju napada...naravno Gundogan nije Sahin,to je svima jasno i tu je takodje nasa igra izgubila na kreativnosti.

Misljenja sam da ce se Kagawa popraviti u nastavku sezone,da cemo sa Barriosom zaigrati jos bolje a onda ce Igreuskreutz doci na svoje.Moze se pokusati sa Perisicem u nekim "laksim" utakmicama ali neka Kevina tu,nema potrebe da sad pljujemo po njemu.

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 03 sep 2011, 14:07

Damir_BvB je napisao/la:Vidim da bavarci ne mogu mirno gledati da najbolji igrac bundeslige igra u crno zutom dresu i da nece prec u njihove redove ... Pasha jedno je sto je barca kupila te pomenute igrace a drugo je sto barca ne omalovazava druge klubove u svojoj ligi dok to vas krmak honnes usputno radi kad dodje i kaze mia sand mia, hajde brate drago ako je tako onda neka nam donesu svake 3 god ligu prvaka u njemacku a ne svako 20 god .
samo da te ispravim, kaze se: "Mia san mia" - We are who we are - To smo što smo!

To ima dublje znacenje od same ove recenice, ali necu da ulazim u rasprave oko toga, jer ovo nije mjesto za to. Ipak je ovo tema BvB i iz postovanja prema BvB-u necu o tome ovdje da polemisem, ako zelis mozemo o tome na temi Bayern-a.

Dva su razlicita shvatanja sto se tice situacije oko Bayerna. Hoenes-a i Bayern mnogi smatraju takvim kakvim ih ti navodis, ali tu imas dvije strane medalje. Jedna je da se Bayern izdigao tokom 90-tih i institucionalno i finansijski iznad ostatka BL klubova koji su u neznatnoj mjeri ponekad kaskali za njima. Samim time Bayern je mnogo vise zaradjivao od ostatka i mnogi su zeljeli da igraju za Bayern jer su mogli osvajati trofeje i imati sanse za osvajanje LP.

BvB se izdigao '97. godine i osvojio LP, no nazalost tadasnjim losom upravom i losim procjenama potrosili previse novca, od kada su i dobili nadimak "milioneri" i zbog tih poteza skoro odveli BvB u propast. Drago mi je da se BvB ponovo izdize i oporavlja od tog vremena.

Samo cu reci, ne znam koliko je poznato svima, da je Bayern prije dolaska Hoenesa u klub bio u poprilicnim dugovanjima za taj period i on moze sa punim pravom da bude pun ponosa, pa u nekim situacijma cak i drzak, jer iza sebe ima to sto je uspio uraditi i to mu niko ne moze osporiti, sipmatisao Bayern ili ne.

Poredjenje Bayerna u BL i Barcelone (primjer) u Primeri jesu: kad Bayern izrazi interesovanje prema nekom igracu u BL, to vecina smatra kao ponizavanje ekipe za koju igra taj igrac od strane "drske uprave Bayerna", a dok kada Barcelona izrazi interesovanje prema nekom igracu u Primeri, to je ipak pohvala za igraca kao i sami klub koji je proizveo takvog igraca, pa se jedna mocna Barca interesuje za njega.
Da li je to sad ljubomora, zavist, pa mozda i mrznja, zbog rezultata Bayern-a u proslosti... ostaje nerasvijetljeno.

Rekao si da je Gotze najbolji igrac BL, tu se ne bih slozio sa tobom, jos treba raditi da bi bio najbolji, prije svega iskustva mu treba. Ali reci cu da jeste trenutno najveci talenat i najbolji mladi igrac u BL, a ipak to dvoje su razliciti pojmovi.

Sto se mene tice, ne bih imao nista protiv da Gotze ostane do kraja karijere u BvB-u i da za to vrijeme odigra minimalno 3-4 finala LP. Ako je to potrebno da bi liga bila jaca, a samim time i Bayern ja nemam nista protiv toga.

Pored BvB-a zelio bih tu da vidim jos koji klub, da se ravnopravno bori za sam vrh i dobro predstavlja BL. Ali nisam preveliki optimista, s obzirom za koju sumu novaca odlaze pojedini igraci iz BL.

Lijep pozdrav.
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 sep 2011, 14:15

HzBvB je napisao/la:Ne volim, topove od igraca u glavi, groskrojc je naglup momak...( na faci mu se vidi ) !!!
To se kaze - 'ta ce on, vidi mu glave :mrgreen: .

To mi je ujedno najjaci argument :mrgreen: .

Ima istine u tome sto pises, al' stvari nisu crno - bijele. Sve ima svoje prednosti i mane. Groskrojc zna biti solidan i los u napadu, al' je zato odlican u defanzivnim zadatcima. Kada u veznom redu imas jednog kvalitetnog defanzivca (Bender), onda je pretjeran luksuz poceti mec bez Groskrojca. Mozes mozda protiv Frajburga na domacem terenu, al' ni tad nisi bas siguran. Groskrojc svakako unosi ravnotezu u vezni red, u napadu su malo slabiji, al' su u odbrani dosta jaci. Dakle, od njega ima vise koristi nego stete :mrgreen: .

Barsa je jedini klub koji nema 'neotesane radilice' u svojim redovima. Sta ce ima kada imaju vanzemaljce u veznom redu. Oni komotno mogu igrati sa Fabregasom i Iniestom u odbrani, svejedno ih niko ne moze napasti. Ako kojim slucajem zaluta jedan igrac, mogu mu i oni uzeti loptu. Svako poredjenje sa Barsom nema nikakvog smisla.
Znas kako ja to vidim : Izgledalo je sve ok , bio je tu Sahin i od njega je sve kretalo....jednom rijecu lik je genije u organizaciji i onda se nije primjetila ( odnosno ja sam primjetio svu Kevinovu nesposobnost u napadu ) Kevinova nesposobnost u napadau i igra BvB nije trpila...
Dobro vidis.
Danas imas drugu situaciju: Gundogan ne moze pokriti Sahina u ofanzivi....jednstavno vidi se da momak ne zna igrati tu poziciju...( nije on losa kupovina ali moralo se vise potrositi "jedna stvar sto zamjerim ")... ne mogu se zaliti na njega kad je evidentno da posjeduje kvalitet...Da ne kazem kako ga ne moze pokriti u DEFANZIVI ooooo tome da ne pricam ( tu se po mom misljenju krije glavni krivac sto ne mozemo pritisnuti kao prosle godine protivnike presingom ).
Ovdje si poentirao, posebno sa ovim u zagradi. Presing je kljuc velikog uspjeha u prosloj sezoni. Al' to je detalj u igri koji se mjesecima/godinama usavrsava da bi mogao dati rezultate. Moras imati kompaktibilne igrace koji se dobro poznaju i koji su savrseno uigrani. Ne bih jos uvijek davao prognoze za Gundogana,.. Vidi se da momak zna igrati. Da li ce se naviknuti na novu poziciju,.. Da li ce popraviti defanzivu,.. Da li ce profunkcionisati u 'presing sistemu',.. O tome mozemo suditi za par mjeseci, jos uvijek je rano bilo sta tvrditi (mozemo jedino prognzoritai).

Da se vratim na Groskrojca,.. Bez njega se itekako moglo kada je u timu bio Sahin. Presing je odradjivao svoje, protivnicu su tesko prelazili na Dortmundovu polpvocu. Mislim da sada nije pametno igrati bez Groskrojca, posebno jace utakmice. A i nije ni Perisic sad neki igrac da ce sa njim Dortmund biti puno jaci u napadu.
LEWAT NE DODIRNE LOPTU JEDNOM U SEKVENCI OD PO 10 MINUTA...ne moze drzati covjeka na ledjima i primiti loptu(jedanput ove sezone kad je to uradio , dali smo gol )...
E u tome je kljucni problem. Napad je uzasno los. Kagava jos uvijek nije uhvatio pravu formu, a Levandovski jos uvijek nije dokazao da je kvalitet za Dortmund. On jednostavno nije DEVETKA (vidi se da se ne osjeca kao 'svoj na svome' u ulozi najisturenijeg napadaca). On je igrac koji se bolje snalazi na sirem prostoru nego u vrhu napada gdje se trazi brza reakcija i ostale vjestine (gradjenje, instikt,..) koje su potrebne da bi se nesto uradilo na malom prostoru. Isto vazi i za Zidana. O tome sam pisao ranije, mozda se Hare sjeca. Dakle, Dortmund nema zamjenu za Bariosa. Levandovski donekle moze zamjeniti jedino Kagavu na poziciji poluspica.
Treba nesto mijenjati pod hitno npr. Gundogana na 10 a Kagawu na njegovo mjesto...( ne znam kakav bi Kagawa bio u Defanzivi jer nije to ni njegova pozicija ) ne moze covjek biti pametan....
Meni se cini da bi Kagava bio balerina u defanzivi :mrgreen: .

Rjesenje je da se radi sa Gundoganom i da se Bariosu lize rana da sto prije zacjeli :mrgreen: . Treba i sa Kagavom nesto uraditi, mozda mu fali jedan zemljotres na koje je navikao u domovini. Mora se nekako razdrmati. Ipak vjerujem da ce doci sve na svoje. Mislim da druga pozicija nece izmaci, u prvu ne vjerujem,.. I druga pozicija bi bila veliki uspjeh i sto je najvaznije nastavilo bi se sa dobrim rezultatima (igranjem u LP) i stvaranjem velikog tima. U LP ce se zaraditi pa ce se mozda bolje pojacati za narednu sezonu. Vidjet cemo, strpljenja malo :mrgreen: .

Mozda se i Sahin vrati ako propadne u Madridu, sta mislis Damire :mrgreen: !?

Sto se tice Bajern,.. Njima ni avlijanera ne bi prod'o :mrgreen: . Dosta su lesinarili i za male pare uzimali najbolje iz 'konkurentskih' klubova(jos uvijek nemaju konkurenciju, al' eto). Milo mi je sto su Vidal, Kedira ili Ozil otisli u inostrane klubove. Najbolje bi bilo da ih 'maticni' klubovi mogu zadrzati, al' prodaja u inostranstvo je manje zlo od prodaje u Bajern.

Ako Dortmund zeli postati veliki klub moraju finansijski ojacati. Bez finasijske moci nema dugorocno velikog kluba. Kada imas finansijsku moc mozes lakse zadrzati najbolje igrace i dovoditi kvalitetna pojacanja. Sve je na upravi Dortmunda.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 sep 2011, 17:24

Watzke: „Da bleiben wir ganz gelassen. Das sind doch Spielchen, wie man sie vielleicht mal vor 15 Jahren betrieben hat. Dass jeder Klub gerne einen Mario Götze in seinen Reihen hätte, ist völlig legitim. Auch die Bayern. Außerdem ist längst nicht jede Prognose, die Uli Hoeneß mal aufgestellt hat, am Ende auch eingetroffen...“

slika slika

Uli, ne se zayebavati s ovim tipom!!! slika

PS: Bendonja je povrijeđen i upitan je za meč protiv Herthe. slika Moglo bi biti pravo gutavo ako se ne oporavi, znamo da je i Kehl suspendovan. :(
Der Mann für die entscheidenden Tore.

bvb09_manijak
Kontakt:

Post Postao/la bvb09_manijak » 03 sep 2011, 17:43

Hare_BvB je napisao/la:Watzke: „Da bleiben wir ganz gelassen. Das sind doch Spielchen, wie man sie vielleicht mal vor 15 Jahren betrieben hat. Dass jeder Klub gerne einen Mario Götze in seinen Reihen hätte, ist völlig legitim. Auch die Bayern. Außerdem ist längst nicht jede Prognose, die Uli Hoeneß mal aufgestellt hat, am Ende auch eingetroffen...“

slika slika

Uli, ne se zayebavati s ovim tipom!!! slika :(
de prevedi ne kontam ovo dobro :mrgreen:
"Pobjeda pripada najupornijima." (NAPOLEON BONAPARTE)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.