HzBvB je napisao/la:Ne volim, topove od igraca u glavi, groskrojc je naglup momak...( na faci mu se vidi ) !!!
To se kaze - 'ta ce on, vidi mu glave

.
To mi je ujedno najjaci argument

.
Ima istine u tome sto pises, al' stvari nisu crno - bijele. Sve ima svoje prednosti i mane. Groskrojc zna biti solidan i los u napadu, al' je zato odlican u defanzivnim zadatcima. Kada u veznom redu imas jednog kvalitetnog defanzivca (Bender), onda je pretjeran luksuz poceti mec bez Groskrojca. Mozes mozda protiv Frajburga na domacem terenu, al' ni tad nisi bas siguran. Groskrojc svakako unosi ravnotezu u vezni red, u napadu su malo slabiji, al' su u odbrani dosta jaci. Dakle, od njega ima vise koristi nego stete

.
Barsa je jedini klub koji nema 'neotesane radilice' u svojim redovima. Sta ce ima kada imaju vanzemaljce u veznom redu. Oni komotno mogu igrati sa Fabregasom i Iniestom u odbrani, svejedno ih niko ne moze napasti. Ako kojim slucajem zaluta jedan igrac, mogu mu i oni uzeti loptu. Svako poredjenje sa Barsom nema nikakvog smisla.
Znas kako ja to vidim : Izgledalo je sve ok , bio je tu Sahin i od njega je sve kretalo....jednom rijecu lik je genije u organizaciji i onda se nije primjetila ( odnosno ja sam primjetio svu Kevinovu nesposobnost u napadu ) Kevinova nesposobnost u napadau i igra BvB nije trpila...
Dobro vidis.
Danas imas drugu situaciju: Gundogan ne moze pokriti Sahina u ofanzivi....jednstavno vidi se da momak ne zna igrati tu poziciju...( nije on losa kupovina ali moralo se vise potrositi "jedna stvar sto zamjerim ")... ne mogu se zaliti na njega kad je evidentno da posjeduje kvalitet...Da ne kazem kako ga ne moze pokriti u DEFANZIVI ooooo tome da ne pricam ( tu se po mom misljenju krije glavni krivac sto ne mozemo pritisnuti kao prosle godine protivnike presingom ).
Ovdje si poentirao, posebno sa ovim u zagradi. Presing je kljuc velikog uspjeha u prosloj sezoni. Al' to je detalj u igri koji se mjesecima/godinama usavrsava da bi mogao dati rezultate. Moras imati kompaktibilne igrace koji se dobro poznaju i koji su savrseno uigrani. Ne bih jos uvijek davao prognoze za Gundogana,.. Vidi se da momak zna igrati. Da li ce se naviknuti na novu poziciju,.. Da li ce popraviti defanzivu,.. Da li ce profunkcionisati u 'presing sistemu',.. O tome mozemo suditi za par mjeseci, jos uvijek je rano bilo sta tvrditi (mozemo jedino prognzoritai).
Da se vratim na Groskrojca,.. Bez njega se itekako moglo kada je u timu bio Sahin. Presing je odradjivao svoje, protivnicu su tesko prelazili na Dortmundovu polpvocu. Mislim da sada nije pametno igrati bez Groskrojca, posebno jace utakmice. A i nije ni Perisic sad neki igrac da ce sa njim Dortmund biti puno jaci u napadu.
LEWAT NE DODIRNE LOPTU JEDNOM U SEKVENCI OD PO 10 MINUTA...ne moze drzati covjeka na ledjima i primiti loptu(jedanput ove sezone kad je to uradio , dali smo gol )...
E u tome je kljucni problem. Napad je uzasno los. Kagava jos uvijek nije uhvatio pravu formu, a Levandovski jos uvijek nije dokazao da je kvalitet za Dortmund. On jednostavno nije DEVETKA (vidi se da se ne osjeca kao 'svoj na svome' u ulozi najisturenijeg napadaca). On je igrac koji se bolje snalazi na sirem prostoru nego u vrhu napada gdje se trazi brza reakcija i ostale vjestine (gradjenje, instikt,..) koje su potrebne da bi se nesto uradilo na malom prostoru. Isto vazi i za Zidana. O tome sam pisao ranije, mozda se Hare sjeca. Dakle, Dortmund nema zamjenu za Bariosa. Levandovski donekle moze zamjeniti jedino Kagavu na poziciji poluspica.
Treba nesto mijenjati pod hitno npr. Gundogana na 10 a Kagawu na njegovo mjesto...( ne znam kakav bi Kagawa bio u Defanzivi jer nije to ni njegova pozicija ) ne moze covjek biti pametan....
Meni se cini da bi Kagava bio balerina u defanzivi

.
Rjesenje je da se radi sa Gundoganom i da se Bariosu lize rana da sto prije zacjeli

. Treba i sa Kagavom nesto uraditi, mozda mu fali jedan zemljotres na koje je navikao u domovini. Mora se nekako razdrmati. Ipak vjerujem da ce doci sve na svoje. Mislim da druga pozicija nece izmaci, u prvu ne vjerujem,.. I druga pozicija bi bila veliki uspjeh i sto je najvaznije nastavilo bi se sa dobrim rezultatima (igranjem u LP) i stvaranjem velikog tima. U LP ce se zaraditi pa ce se mozda bolje pojacati za narednu sezonu. Vidjet cemo, strpljenja malo

.
Mozda se i Sahin vrati ako propadne u Madridu, sta mislis Damire

!?
Sto se tice Bajern,.. Njima ni avlijanera ne bi prod'o

. Dosta su lesinarili i za male pare uzimali najbolje iz 'konkurentskih' klubova(jos uvijek nemaju konkurenciju, al' eto). Milo mi je sto su Vidal, Kedira ili Ozil otisli u inostrane klubove. Najbolje bi bilo da ih 'maticni' klubovi mogu zadrzati, al' prodaja u inostranstvo je manje zlo od prodaje u Bajern.
Ako Dortmund zeli postati veliki klub moraju finansijski ojacati. Bez finasijske moci nema dugorocno velikog kluba. Kada imas finansijsku moc mozes lakse zadrzati najbolje igrace i dovoditi kvalitetna pojacanja. Sve je na upravi Dortmunda.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.