FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2019, 14:05

MortemHz je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Ljudi, za tačno 20 sati izvlačenje :njanjanja: :opaopa:

Daj Maribor. :kafa:
OFK Sloga. :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 21 mar 2019, 14:11

MortemHz je napisao/la:slika
:cool: :beba:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2019, 15:51

Ovo će biti prvi derbi na dan grada Sarajeva, mislim da se ovo još nije desilo?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 mar 2019, 15:56

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, posjetio je jučer kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine i selektora Roberta Prosinečkog.

Sarajevo je trenutno lider Premijer lige Bosne i Hercegovine, i ukoliko zadrži kontinuitet dobrih igara, ponijet će titulu prvaka naše zemlje, tako da Husref Musemić može biti zadovoljan.

Tako je iskusni stručnjak jučer posjetio reprezentativce BiH, a poseban razgovor obavio je sa selektorom Robertom Prosinečkim koji je trajao čak dva sata.

Dvosatni razgovor obilježile su vrlo interesantne, ali i važne fudbalske teme. Govora je najviše bilo o Premijer ligi BiH, ali i fudbalskim i trenerskim karijerama.

Musemić i Prosinečki su, interesantno, dijelili svlačionicu u Crvenoj zvezdi i od tada traje vrlo dobar odnos dvojice stručnjaka.
Rahman,Crepulja,Mujakić,Pidro pozvani naknadno :D :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 21 mar 2019, 16:05

Denchi je napisao/la:
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Husref Musemić, posjetio je jučer kamp reprezentacije Bosne i Hercegovine i selektora Roberta Prosinečkog.

Sarajevo je trenutno lider Premijer lige Bosne i Hercegovine, i ukoliko zadrži kontinuitet dobrih igara, ponijet će titulu prvaka naše zemlje, tako da Husref Musemić može biti zadovoljan.

Tako je iskusni stručnjak jučer posjetio reprezentativce BiH, a poseban razgovor obavio je sa selektorom Robertom Prosinečkim koji je trajao čak dva sata.

Dvosatni razgovor obilježile su vrlo interesantne, ali i važne fudbalske teme. Govora je najviše bilo o Premijer ligi BiH, ali i fudbalskim i trenerskim karijerama.

Musemić i Prosinečki su, interesantno, dijelili svlačionicu u Crvenoj zvezdi i od tada traje vrlo dobar odnos dvojice stručnjaka.
Kako nezvanično doznajemo ganja se državljanstvo i pasoš za Darka Lazića koji bi trebao u predstojećem ciklusu kvalifikacija zamijeniti dosta lošijeg igrača, Ervina Zukanovića.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 mar 2019, 16:08

alacious je napisao/la:
Denchi je napisao/la:

Kako nezvanično doznajemo ganja se državljanstvo i pasoš za Darka Lazića koji bi trebao u predstojećem ciklusu kvalifikacija zamijeniti dosta lošijeg igrača, Ervina Zukanovića.
:urnebes: :urnebes: :rol: :rol: :rol:

iznenadni val japanskog načina suicida tzv. harakiri je zahvatio općinu Novo Sarajevo nakon novih poziva u reprezentaciju :D :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 mar 2019, 16:15

prenosi na TV u nastavku lige

30.03.19. 19:00 FK Sarajevo - HŠK Zrinjski (MOJA TV)
06.04.19. 19:30 FK Željezničar - FK Sarajevo (MOJA TV)
14.04.19. 19:30 FK Sarajevo - NK Široki Brijeg (MOJA TV)
20.04.19. 16:30 FK Sloboda - FK Sarajevo (MOJA TV)
24.04.19. 17:00 FK Sarajevo - FK Mladost Doboj Kakanj (BHT1)
27.04.19. 17:00 FK Radnik Bijeljina - FK Sarajevo (MOJA TV)
04.05.19. 17:00 FK Sarajevo - NK Čelik (MOJA TV) - produženi prenos/proslava titule/uključenje pred vječnom vatrom
11.05.19. 17:00 FK Tuzla City - FK Sarajevo (MOJA TV)
18.05.19. 17:00 FK Sarajevo - FK Zvijezda 09 (MOJA TV)
25.05.19. 17:00 NK GOŠK - FK Sarajevo (BHT 1)

divne ove zadnje 3 tekme za Akademce i rezerve :salut: :kafa:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 21 mar 2019, 16:23

Denchi je napisao/la:
18.05.19. 20:00 FK Sarajevo - FK Zvijezda 09 (MOJA TV) - produženi prenos/proslava titule/uključenje pred vječnom vatrom
Prije da ce ovdje to biti i da je ovaj termin izganjati, pod reflektorima, staviti karte 2-4-5 i to poslije finala Kupa, dupla da se slavi :kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 mar 2019, 16:32

Stroj1946 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
18.05.19. 20:00 FK Sarajevo - FK Zvijezda 09 (MOJA TV) - produženi prenos/proslava titule/uključenje pred vječnom vatrom
Prije da ce ovdje to biti i da je ovaj termin izganjati, pod reflektorima, staviti karte 2-4-5 i to poslije finala Kupa, dupla da se slavi :kafa:
valjda možemo zadržat ovu prednost, to bi bilo baš strepnja i na guzove a i ne bi se baš mogli koncentrisat fino na kup ako ne riješimo na vrijeme ligu...ja se nadam ovom mom ipak :D :pray:

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 21 mar 2019, 16:34

Denchi je napisao/la:prenosi na TV u nastavku lige

04.05.19. 17:00 FK Sarajevo - NK Čelik (MOJA TV) - produženi prenos/proslava titule/uključenje pred vječnom vatrom
30.03.19. 19:00 FK Sarajevo - HŠK Zrinjski 1
06.04.19. 19:30 FK Željezničar - FK Sarajevo x
14.04.19. 19:30 FK Sarajevo - NK Široki Brijeg 1
20.04.19. 16:30 FK Sloboda - FK Sarajevo x
24.04.19. 17:00 FK Sarajevo - FK Mladost Doboj Kakanj 1
27.04.19. 17:00 FK Radnik Bijeljina - FK Sarajevo 2
04.05.19. 17:00 FK Sarajevo - NK Čelik 1
11.05.19. 17:00 FK Tuzla City - FK Sarajevo 2
18.05.19. 17:00 FK Sarajevo - FK Zvijezda 09 1
25.05.19. 17:00 NK GOŠK - FK Sarajevo x

Jeli dovoljno ovo za titule? :D
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 21 mar 2019, 16:36

Denchi je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
valjda možemo zadržat ovu prednost, to bi bilo baš strepnja i na guzove a i ne bi se baš mogli koncentrisat fino na kup ako ne riješimo na vrijeme ligu...ja se nadam ovom mom ipak :D :pray:
Ma i meni ta prva bolja, sto prije to bolje, samo sa Celikom u 19:30 ili 20:15 pomjeriti :) Pa nek ODpocnu igre :kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 mar 2019, 16:40

Zagor je napisao/la: 30.03.19. 19:00 FK Sarajevo - HŠK Zrinjski 1
06.04.19. 19:30 FK Željezničar - FK Sarajevo x
14.04.19. 19:30 FK Sarajevo - NK Široki Brijeg 1
20.04.19. 16:30 FK Sloboda - FK Sarajevo x
24.04.19. 17:00 FK Sarajevo - FK Mladost Doboj Kakanj 1
27.04.19. 17:00 FK Radnik Bijeljina - FK Sarajevo 2
04.05.19. 17:00 FK Sarajevo - NK Čelik 1
11.05.19. 17:00 FK Tuzla City - FK Sarajevo 2
18.05.19. 17:00 FK Sarajevo - FK Zvijezda 09 1
25.05.19. 17:00 NK GOŠK - FK Sarajevo x

Jeli dovoljno ovo za titule? :D
sa zrinjskim je bolje kiksat nego sa bilo kim drugim...
uzeti derbi bi bilo posebno zbog svega...
mislim da možemo ubice dić ovdje i onda lagano pa i sloboda je grohnula dobro(možda i bez trenera ostanu)
radnik će bit patnja, jer će se napet ko žabe...
ovo ostalo rutinski...
:bih:
MortemHz je napisao/la: :bih:
Morto, pitanje iz struke kako se utvrđuje raspored u finalu kupa, tj. domaćin-gost u tekmama, jel već poznato ili poslije?

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 21 mar 2019, 17:04

Arnelv52 je napisao/la:
Zip je napisao/la:
Posjeta ce skociti jedino kad se poprave uslovi na stadionu, tj ako se desi ikad novi stadion, i posjeta ce sigurno skociti.
Na stadionu treba napraviti dobar marketing i dogadjaj, da bi ljudi došli.

Možeš ti hajcati ljude da dolaze, al ako ce oni doci da kisnu, da sjede i gledaju prljave stolice, opuske, kospice, i ostalo smece... Onda sigurno nema nista od posjete..
Pa to i ja govorim. Kvalitet događaja i sami uslovi na stadionu se moraju popraviti.
Evander je napisao/la:Do tog broja mozes doci, jedino da nas prabace da igramo Bundesligu.
U bivsoj drzavi niti blizu toga nisi bio, u puno jacoj ligi nego je danas. I to kad je odlazak na neku manifestaciju bio glavni dogadjaj, kad nisi sve imao dostupno na dlanu. U buducnosti, kad bi imali prosjek 7,8 hiljada, ja bio bih prezadovoljan.
Problem je što svo vrijeme mi imamo pogrešnu predstavu o tome. Imamo mi u bosanskom riječniku odvojene riječi za to: navijači i gledaoci. Naša (balkanska) cijela komercijalizacija sporta je bazirana na navijačima.

To je standardnih 4.000 ljudi. Mi nemamo gledaoce, a za gledaoce kako je jednom Dino Selimović rekao mi mora da se borimo sa kinima, diskotekama i ostalim mjestima koje nude ljudima način kako da potroše vrijeme.

I u Jugoslaviji su dolazili navijači i u Zvezde dolaze samo (/uglavnom) navijači.
skoroalen je napisao/la: Pogledaj Crvenu Zvezdu, iz grada koji ima tri puta više stanovnika nego Sarajevo, klub koji igra na stadionu koji je za Koševo Allianz Arena. Klub koji je otres'o Liverpula ove sezone u Ligi šampiona. Klub i dalje protiv ekipa iz donjeg dijela tabele ima 6-7 hiljada gledalaca na tribinama. Sad protiv Zemuna ih bilo 20ak hiljada radi rođendana kluba i simbolične cijene od 100 dinara za sve tribine. Par domaćih utakmica ranije, Zvezda - Napredak, 4500 gledalaca.
Fazon je što kod nas nije bitno koliko si jak i koliko dominiraš u prvenstvu, publiku možeš dovest samo kad dovedeš neki evropski klub. Nas protiv Krupe i GOŠKa može bit preko 10 hiljada samo ako na tim utakmicama slavimo trofej. Il da se spuste cijene ulaznica na marku.
O tome sam gore pisao, svodi se na isto: na komercijalizaciju sporta. I mi i Zvezda (a za njih me boli briga) imamo puno prostora za napredak kad su u pitanju gledaoci.

Pitanje je šta gledaoc želi?! Mislim da želi određeni kvalitet na terenu i da je taj kvalitet zagarantovan iz sedmice u sedmicu. Ne govorim o pobjedama/porazima nego o načinu igranja fudbala. Želi određeni kvalitet na tribinama. Želi dva-tri sata ispunjene trenucima. I želi wow momente - momente za pamćenje i instagrama.
prije neki dan francuska 2liga ažaksjo vs lens (ne znam kako se ono piše) gledalaca oko 2hiljade.
Mislim da je glavni i najveći problem manjka gledalaca, kako u svijetu tako i kod nas, u tv prenosima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2019, 17:05

Poslije to bude poznato Denchi

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 21 mar 2019, 17:07

MortemHz je napisao/la:Poslije to bude poznato Denchi
uf da nam je uzvrat na koševu :pray: :angel: :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2019, 17:08

Denchi je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Poslije to bude poznato Denchi
uf da nam je uzvrat na koševu :pray: :angel: :D
To bi bilo stvarno prejako, pa ne može bolje

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 21 mar 2019, 17:23

slika

Koliko sjećanja stane u ime i prezime Husref Musemić?
Pričali su nam preci da je u šampionskoj generaciji Sarajeva 85te godine napad predvodio momak koji je istom silinom šutirao loptu nogom i glavom. Većina nas ga nije gledala kao igrača, ali hvalospjevi na njegove fudbalske kvalitete i dan danas se čuju. Od beogradske Zvezde, škotskog Heartsa, pa do holandskog Twentea ostavio je dubok trag. Prva moja velika uspomena na Husrefa Musemića jeste 2007. godine kada je predvodio Sarajevo sa klupe do šampionske titule Bosne i Hercegovine.

Dvanaest godina nakon toga se zna ponoviti Husrefova izjava u kojoj ističe da voli Sarajevo više od svog života, a upravo je on jedan od predvodnika generacije kluba sa Koševa koja je blizu osvajanja duple krune, te ispisivanja historije Sarajeva.

On to zaslužuje, jer sam uz njega proslavio prvu titulu, prvi put se radovao, prvi put plakao.

On voli Saraj'vo, pravi je hordaš!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 mar 2019, 17:31

Denchi je napisao/la:prenosi na TV u nastavku lige

divne ove zadnje 3 tekme za Akademce i rezerve :salut: :kafa:
Po tome da je ova nasa zadnja tekma na BHT a obicno se novi sampion prenosi zadnje kolo,racunam da su nas ovi iz saveza vec ovom najavom za prenos vec proglasili prvacima. :salut:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 21 mar 2019, 17:36

crozzer je napisao/la:slika

Koliko sjećanja stane u ime i prezime Husref Musemić?
Pričali su nam preci da je u šampionskoj generaciji Sarajeva 85te godine napad predvodio momak koji je istom silinom šutirao loptu nogom i glavom. Većina nas ga nije gledala kao igrača, ali hvalospjevi na njegove fudbalske kvalitete i dan danas se čuju. Od beogradske Zvezde, škotskog Heartsa, pa do holandskog Twentea ostavio je dubok trag. Prva moja velika uspomena na Husrefa Musemića jeste 2007. godine kada je predvodio Sarajevo sa klupe do šampionske titule Bosne i Hercegovine.

Dvanaest godina nakon toga se zna ponoviti Husrefova izjava u kojoj ističe da voli Sarajevo više od svog života, a upravo je on jedan od predvodnika generacije kluba sa Koševa koja je blizu osvajanja duple krune, te ispisivanja historije Sarajeva.

On to zaslužuje, jer sam uz njega proslavio prvu titulu, prvi put se radovao, prvi put plakao.

On voli Saraj'vo, pravi je hordaš!
Gdje smo bili nekad a gdje smo sad ...
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 21 mar 2019, 17:47

Denchi je napisao/la:
AngelDiMaria je napisao/la:Kad smo kod trenera, neko poput Dzene bi bio dobar...
taj gigant više juniore vodit ne može nakon ove sezone :tokralju: :bow: :salut:

Steta za njega, a uvijek je sjedao nanuzarenu stolicu i trofej nam donosio... Nemam nista ni protiv Husrefa, ali lijepo je bilo nekog mladjeg u odnosu na Calu i ostale gledati...
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.