coelho41 je napisao/la: ↑03 maj 2026, 09:56Trebao bi biti dobar fit sa HSV-om.
Mišljenja sam da je gospođa Kruger, nakon mazanja očiju ovom zadnjom pozicijom u Bayernu, shvatila da unatoč kompletnom sportskom znanju koje posjeduje i dugogodišnjem zalaganju za klub, ipak ne može dalje napredovati u Bayernu na najveće rukovođe pozicije, kakva je očekuje u HSV-u, koji je u njemačkim okvirima haman pa institucija iste veličine Bayerna, što je za nju odlično, a odlično je i za HSV koji ipak dovodi pojačanje iz Bayerna i uključuje se kao pionir u feministički val u Bundesligi s puno manje rizika nego Union. Uvijek sam najviše poštovao kod nje slojevit posao Team Managera koji je radila na klupi Bayerna preko 10 godina u najuspješnijem periodu u historiji kluba.
Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Cemu potreba za vrijedjanjem odmah? Nisam slova napisao protiv Bayerna, vise frustracija jer je Hdh prosuo bodove. Ja ne znam sta si ti gledao, prekid nije bio u 94. minuti nit je trajao preko 5.
embrace the chaos
Prekid je bio u 91:23 (nadoknada prvobitno 5 minuta što znači ostalo malo više od 3 i po minute), čovjeku se ukazivala pomoć i igre nije bilo, nastavilo se igrati na 96:14. Gol je pao u 99:46, 3 minute i dvije sekunde od prekida, a da ne računam dodatno kratki prekid na minutu prije gola gdje je bio duel u šesnaestercu prije kornera te opet pad već povrijeđenog igrača.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Izgubi St.Pauli, vjerovatno u direktnom okrsaju St.Pauli-Wolfsburg pada odluka ko ce u razigravanje.
embrace the chaos
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Paulaneri idu u Leipzig, tesko da mogu tamo uzeti i bod, tako da vrlo vjerovatno odluka pada u toj zadnjoj utakmici.Amirutah1988 je napisao/la: ↑03 maj 2026, 17:37Nadam se čudu večeras u Freiburgu,dolazi Munchen,i onda ta odlučujuca a mozda i ne bude,utakmica protiv St.Paulija.
Nadam se ostanku vukova mojih
SC ima polufinale le u cetvrtak, ne znam hoce li se danas stediti. Wolfsburgu realno igra i bod.
embrace the chaos
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Bod u Freiburgu bi bio kao kuca,a Leipzig,nadam se da ce ostati korektni i odigrati kako treba,fer i posteno,mada je to danas u fudbalu,skoro pa nemoguceDenno je napisao/la: ↑03 maj 2026, 17:40Paulaneri idu u Leipzig, tesko da mogu tamo uzeti i bod, tako da vrlo vjerovatno odluka pada u toj zadnjoj utakmici.Amirutah1988 je napisao/la: ↑03 maj 2026, 17:37Nadam se čudu večeras u Freiburgu,dolazi Munchen,i onda ta odlučujuca a mozda i ne bude,utakmica protiv St.Paulija.
Nadam se ostanku vukova mojih
SC ima polufinale le u cetvrtak, ne znam hoce li se danas stediti. Wolfsburgu realno igra i bod.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Ipak će se nekako Wolfsburg izvući i biti na 16.mjestu, stabilnije mi djeluju od St.Paulija
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Đavola ce se izvuci,postignu prvi gol,povedu,i kad treba zatvoriti utakmicu,prime gol.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑03 maj 2026, 19:33Ipak će se nekako Wolfsburg izvući i biti na 16.mjestu, stabilnije mi djeluju od St.Paulija
Tako su izgubili sigurno vise od 10 bodova tokom sezone.
Nekako je i najpravednije da se odluči u međusobnom dvoboju, ko bolji ide u relegaciju, ko lošiji cvajta. Iz cvajte mislim da uz plavce Elveri najviše zaslužuju promociju, lani su trebali ući ispred hsv-a jer su igrali bolji nogomet (možda čak bolji i od Kölna). Ekipa sastavljena mahom od otpadaka iz drugih momčadi, poglavito mog hsv-a (Đamra, Ror, Poreba, Ferai...)
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Sve zavisi od gostovanja u Düseldorfu,ako izgube,Paderborn prvenstveno ima vece šanse za direktan plasman.ledar je napisao/la: ↑04 maj 2026, 12:36Nekako je i najpravednije da se odluči u međusobnom dvoboju, ko bolji ide u relegaciju, ko lošiji cvajta. Iz cvajte mislim da uz plavce Elveri najviše zaslužuju promociju, lani su trebali ući ispred hsv-a jer su igrali bolji nogomet (možda čak bolji i od Kölna). Ekipa sastavljena mahom od otpadaka iz drugih momčadi, poglavito mog hsv-a (Đamra, Ror, Poreba, Ferai...)
Hannover je mislim juce prokockao BL,neshvatljivo kako ekipa ne moze da odigra kad najvise treba,i tako skoro svake sezone.
Moguce da ce ostati i bez treceg mjesta.
Fürth i Fortuna u cvajti ko Paulaneri i Vukovi u bundesu, u zadnjem kolu direktni dvoboji odlučuju ko ide u relej a ko ispada.Amirutah1988 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 12:59
Sve zavisi od gostovanja u Düseldorfu,ako izgube,Paderborn prvenstveno ima vece šanse za direktan plasman.
Hannover je mislim juce prokockao BL,neshvatljivo kako ekipa ne moze da odigra kad najvise treba,i tako skoro svake sezone.
U predzadnjem kolu u bundesu mogli bi Vukovi do boda protiv baye koji će bit umoran od polufinala, a Paulanerima će bit puno teže jer Leipzig sigurno neće htjet ovisit o zadnjoj utakmici protiv Freiburga. U idućem kolu Švabe i Kuzen igraju međusobno, ako završi neodlučno (što je dosta vjerojatno) to bi mogo iskoristit Hoffe koji ima relativno povoljan raspored (Werder i Gladbach).
Heidenheim ako dobije preostale dvije, a Paulaneri i Wolfsburg ne upisu pobjede iducu rundu, te odigraju zadnju x, scenario u kojem Heidenheim ide u razigravanje. Toliko srece ne mogu imati, pogotovo ne ekipa koja dobije onako gol protiv Bayerna.
Wolfsburg, Hannover, Braunschweig, mislim da su u pola sata voznje, moguci Niedersachsen derbiji u cvajti.
Wolfsburg, Hannover, Braunschweig, mislim da su u pola sata voznje, moguci Niedersachsen derbiji u cvajti.
embrace the chaos
-
Amirutah1988
- Kontakt:
U toj priči si zaboravio Braunschweig koji ima isti broj bodova kao pomenuti Fürth i Fortuna.ledar je napisao/la: ↑04 maj 2026, 13:36Fürth i Fortuna u cvajti ko Paulaneri i Vukovi u bundesu, u zadnjem kolu direktni dvoboji odlučuju ko ide u relej a ko ispada.Amirutah1988 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 12:59
Sve zavisi od gostovanja u Düseldorfu,ako izgube,Paderborn prvenstveno ima vece šanse za direktan plasman.
U predzadnjem kolu u bundesu mogli bi Vukovi do boda protiv baye koji će bit umoran od polufinala, a Paulanerima će bit puno teže jer Leipzig sigurno neće htjet ovisit o zadnjoj utakmici protiv Freiburga. U idućem kolu Švabe i Kuzen igraju međusobno, ako završi neodlučno (što je dosta vjerojatno) to bi mogo iskoristit Hoffe koji ima relativno povoljan raspored (Werder i Gladbach).
Fürth ide u goste rasterecenoj Herthi koja je u nekim momentima zaista igrala jako dobro,ali je previse bilo kikseva a imaju losu formu,zadnje 4 utakmice 3 poraza i nerijesen.
Fürth tu mora ici na minimum nerijeseno i onda ta utakmica sa Fortunom.
A Fortuna u jos gorem polozaju,Elversberg kuci koji ce biti motiviran za 2 mjesto i onda Fürth u gostima.
Žalosno bi bilo da stadion od 55k,koji bude popunjen od 80-95%završi u Dritti.
Ja bih volio Braunschweig da direktno ispadne ali kako taj klub uvijek ima srece i spašava se,vrlo vjerovatno ce biti isto tako i ove sezone.
Ali isto tako,treba i ovo napomenuti,ona ekipa koja bude na 16 mjestu,nece uopste biti lako u baražu,jer ce tamo imati protivnika jednog od ova tri kluba Essen/Duisburg/Cottbus.
Zasad su to zebre.
Sto se tice Wolfsburga,malo je reci da sam preplasen sta ce biti sa klubom,nadam se da ce Munchen biti darezljiv kao protiv Heidenheima
Wolfsburg je prezivio baraz utakmice 2016/17 i 2017/18,dat ce Bog i ovo da prežive.
Baš krenuh napisat da Brauneri opasno vise u cvajti i da je tu situacija oko ispadanja kompliciranija nego u bundesu. Da Heidenheim nije primio u zadnjoj minuti nadoknade protiv baye moglo je tako bit i u bundesu. No, kako kaže @Denno, ima varijanta i za njih, samo što su tu Njemci dosta korektni i ovi "rasterećeni" znaju odigrat čak i bolje od očekivanog.
Zadnje kolo biće igra živaca.
Zadnje kolo biće igra živaca.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Ja se nadam ostanku Fortune,Braunschweig je tim koji bi se najmanje žalio,ali oni ce se izvuci ,to je tako s njima par sezona.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Odavno neko Bajerna nije uzeo lopatom ko ovaj Musiala.
Za kakvu platu lik ne pokazuje nista, nevidljiv ko duh Kasper
Za kakvu platu lik ne pokazuje nista, nevidljiv ko duh Kasper
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Jest, bilo je tu još par izuzetaka, dok sam ih pomno pratio, štaviše, 30 godina navijao, pronađi moje postove vezane za dotičnog, na kraju se logično obistinilo jer sam uvijek na sve gledao kritičke, isto kao za Daviesa jer je sklon povredama, isto se i tu desilo, pa Hernandeza, pa Stanišića, pa Pavlovića itd.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 maj 2026, 23:06Odavno neko Bajerna nije uzeo lopatom ko ovaj Musiala.
Za kakvu platu lik ne pokazuje nista, nevidljiv ko duh Kasper![]()
Momak ne zna loptom, brži mu pokreti, tj. drugi od prvog i zato gubi mnoštvo duela, uz to jako skeltav s loptom, Pavlović svaku utakmicu po 1-2 kardinalnih grešaka pri pasu koji vodi ka kontri.
Bayern i općenito Bundesliga imaju veliki problema koji se reflektira na ELF, psihički su patuljici, slaba liga, kad dođe neko jači, kad im se nudi prilika, kao vagine pri prvom snošaju se pogube, evo BvB, gdje ćeš od Atalante ispasti. Stari Bayern bi ugasio onakav očajni Real nakon prvog meča, ovi se pogubili, baš kao što su se noćas pogubili, a za sve to treba jak trener a to nije Kompany.
Liga svake godine gora, tješit se mogu samo polufinalima, nigdje trofeja
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Kakvo je sada stanje s koeficijentom za dodatno mjesto za LP? Jel danas odluka definitivno, Freiburg i Rayo odlučuju
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Spanija ima 21.781 poen za ovu sezonu
Njemacka 21.357
Ukupno Španija ima 96.734,a Njemacka 92.474 poena
Njemacka 21.357
Ukupno Španija ima 96.734,a Njemacka 92.474 poena
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.