RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

lile
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la lile » 08 maj 2014, 21:05

Bit će sutra link za svu raju koja nema RTM i raju u dijaspori

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 maj 2014, 21:41

Lijepo je bilo prisjetiti se kadrova s koseva i gomile djavola. Pravi Mostar je tog dana bio u Sarajevu dok je vjestacki bio uz tv prijemnik i divio se hiljadama tifoza koji nijedan tzv derbi nisu propustili. Dobro ruku na srcetorcida&bbb tada nisu ni postojali ili mozda nije bilo mjesta na kosevu :lol: :lol: :lol: . Torcida&BBB mostar se afirmisala tek 2006te kad su dosli na prvi derbi u vrapcice. Jest da se vade da nije bilo uslova a manijaka hordasa dolazilo svake godine po 500. Cak su i skripari dosli prije njih. Malo statistickih podataka cisto da podsjetimo miseve da nikad nisu bili ni u peti crvenoj armiji koja nije propustila ni jedan tzv derbi. Crvena Armija ce biti i ovaj kao i svaki i svim srcem bodriti svoj tim. MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 maj 2014, 21:52

Lijepo je bilo prisjetiti se ovoga. Nigdje ni jednog navijača Zrinjskog :urnebes:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 maj 2014, 21:58

Zahvale i nasim djavolima u dijaspori koji su u samo 2 grada skupili 20000 maraka. :tokralju: kapa do poda. Hajmo sad skandinavija njemacka danska holandija usa(rodjak pripremi takulin :P ) kanada (pirke pripremi takulin :P ) mostar(pastrmka stikle carape i na stand :P ) svi svi da pomognemo rodjenim i mladjim kategorijama. Yebote pa planeta je crvena koliko nas ima
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 08 maj 2014, 21:58

gdje se to moze pogledati imali na yt ?

lile
Kontakt:

Post Postao/la lile » 08 maj 2014, 21:59

Ja išao vozom do Sarajeva, ludilo bilo u vagonima svaki kupe ko diskon pive bio. Na Kosevu upao u otvoren saht i bio mokar čitavo vrijeme ali ludovao i navijao ko nikad do tad,smrzo se ko picka ali kad sa vidio Macu Knezovica gol se skinuo bez majice i meni odma toplije bilo:-P:-D

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 maj 2014, 22:05

lile je napisao/la:Ja išao vozom do Sarajeva, ludilo bilo u vagonima svaki kupe ko diskon pive bio. Na Kosevu upao u otvoren saht i bio mokar čitavo vrijeme ali ludovao i navijao ko nikad do tad,smrzo se ko picka ali kad sa vidio Macu Knezovica gol se skinuo bez majice i meni odma toplije bilo:-P:-D

Voz bio ko sibica. Atmosfera na stanici ludara,puna stanica bila,sve u crvenom,pale se baklje u vozu,trese se voz,raja pomahnitala. Korteo u sarajevu drama bio. Protegla se zmija kilometar. Nezaboravno. I ja sam se go bio skino valjo se po snijegu ko metla :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 08 maj 2014, 22:28

Nezaboravno putovanje...sve puno kao šipak...gitara,balaš,gandza,vopi,votka...pjesma i ples.Nema Mate Bulića i borovine,i mostova...a nije bilo ni Torcide Mostar...valjda je Hajduk igrao taj dan.Ili Dinamo pak :mrgreen:
Zadnja izmjena: tepsija, dana/u 08 maj 2014, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 08 maj 2014, 22:29

tepsija je napisao/la:Nezaboravno putovanje...sve puno kao šipak...gitara,balaš,gandza,vopi,votka...pjesma i ples.Nema Mate Bulićs i borovine,i mostova...a bije bilo ni Torcide Mostar...valjda je Hajduk igrao taj dan.Ili Dinamo pak :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :rol:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 08 maj 2014, 22:30

Evo crvena raja polako se bliži i zadnja tekma ove sezone,bilo bi vrijeme da se polako svode računi ali pošto je u pitanju gradski derbi,a iz mnogo razloga dobro poznatih naročito crvenoj braći,neki pametniji i širi osvrt o sezoni ću ostavit za dane poslije derbija.Neće to mnogo promjenit moje mišljenje o ovoj sezoni, ali ipak ostavljam to poslije derbija.
Bekiću,bog te mazno jesi ti negdje razapeo kamp kakav ili si se prebacio skroz na svoju prvu ljubav a to je crvena boja, brate mili olakšaj muke primićemo te mi nazad. Ili su te tvoji ostavili sama ovdje a ne mogu da vjerujem da je "šampion" spao na jedno ime,hajde bekiću uzeti ćemo te na razmatranje da te opet primimo.
Šta misliš brato pastrmka da mu ipak probamo oprostiti nije mu bilo lako sa svim onim iz zapadne Hercegovine ali hajde da to gledamo kao da je napokon opet otvorio oči.Šta ćeš čovjek se uvijek vrati i sjeti svoje prve ljubavi.Ne znam raja ali vi recite šta mislite?Vidite da je razapeo šator na naš forum,više je ovdje nego mi svi zajedno.Malo ćemo ga odvest da popriča sa Fahrom Puzićem i to je to.Biti će bekić spreman za iduću sezonu.
Što se tiče same tekme,prvo jedna ozbijna molba ako treba da svi kleknemo na koljena.Draga RAja na svim tribinama našeg privremenog stadiona,nemojte molim vas bacat ništa na teren,ako treba pirotehniku možemo svi zapalit na kraju utakmice kad ako bog da budemo slavili sa igračima pobjedu i kraj prve sezone naše buduće dominacije.Nemojte da klub ovim mufljuzima u savezu bez ikakvog razloga daje pare.Svaka marka vi svi to dobro znate u ovom trenutku nam je više nego dragocjena.Spektakl možemo napravit na kraju utakmice i slikat se sve to može i sve možemo to svima nama za uspomenu da bude baš super,da bude veličanstveno,da bude fantastično a da nas ništa ne trefi po džepu.Svi smo mi spremni na ovaj ili na onaj način pomoći klubu nije bitno ko koliko može,1KM,2KM,20KM,100KM,znači nije bitno koliko jer i onaj koji ne može izdvojit sredstva može grlom,dlanom,samim prisustvom utakmici pomoći.Uticajem sviju nas na sve nas da se ne ponašamo kao drugi,da u ovom tenutku nije "in" biti kao drugi i da ne kopiramo zaostale,pogotvo zaostale u mozak,dakle nama je u ovom trenutku najbolje biti samo svoji,samo orginalni i samo VELEŽOVI.Ne volim i ne želim da se ikoga vrijeđa na nacionalnoj pripadnosti na našem stadionu jer ja mislim da su svi oni naši ROĐENI.I Matijas i Dejo i Jovan i Ševko i Darko i mali Nikola i Denka i Amir i da ne nabrajam, jednostavno RAja kad oni izađu na teren ja njih vidim "samo" kao naše jedine,najdraže,najvoljenije,najbolje ROĐENE.Ko god sveti dres obuče na sebe moramo ga voliti,cijenit zašto ne i obožavat jer nije lako u ova vremena obući naš sveti dres sa našim grbom jer naš dres i grb su jedini u ovoj državi koji imaju svoje istinsko značenje.Iako to mnogi ne razumiju i nikad neće razumiti naš dres nije ni obično crven niti je naš grb obična crvena zvijezda,puno dublje,puno šire,puno značajnije i puno veće je značenje istih.Nažalost,kao što sam rekao mnogi to ne razumiju niti će razumit,takvo je vrijeme mnogi se toga stide,mnogi su se ko filandra okrenuli. Ne znam naš broj ali koliki god on bio taj broj znači samo jedno PONOS,PRKOS I LJUBAV.Teško je bilo u ovom nakaradnom sistemu i sa ovim zlim ljudima koji nas okružuju sa svih strana opstati ostat svoj, ali možemo sad slobodno reći platili smo zasigurno ogromnu cijenu ali RAja moja draga možemo sa ponosom reći:USPJELI SMO, OPSTALI SMO VRAĆAMO SE.
Ovo sve vam pišem samo da bi pokušao naš južnjački temperament,naš gnjev od svih ovih 20-ak godina u kojima su nas mnogi kvazi ljudi omalovažavali i nipodništavali da bar malo probam da ga ublažim, a iz praktičnog razloga što ti takvi ljudi jedva čekaju da nam urade bilo šta što će nas zabolit.A u ovom trenutku kad se organizacijski lagano dižemo, kad nam momčad izgleda kao momčad, kad nam igrači ginu za dres, kad nam trener ima mozak,viziju,hrabrost i znanje najmanje nam je potrebno da ufljuzima i neljudima punimo džepove našim parama.
Crvena Armiju budi u subotu glasna, budi u subotu jasna, budi veličanstvena pjevajmo svoje pjesme, bodrimo naše igrače, slavimo našu pobjedu, budimo drugačiji, budimo orginalni, budimo dostojanstveni ukratko i jednostavno budimo Crvena Armija uz i za svoje ROĐENE.
Neću više i vako sam pretjerao,u subotu jedini pravac je sjever grada tj. naš stadion.Zagrmimo do neba nek sve tutnja 90 minuta a onda se svi na kraju sa igračima prepustimo slavlju.Još jednom, molba:
BUDIMO PONOS SVOG KLUBA.
Hvala.MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 maj 2014, 22:36

RAja brat BMV sve rekao. I ja vas sve MOLIM BEZ NACIONALIZMA. Jos jednom BEZ NACIONALIZMA. Imamo mi pjesama da pjevamo dvije utakmice sa produzetcima u svakoj. MOLI VAS STARA PASTRMKA. Samo engleski grla i dlanovi. Onda poslje tekme palimo sve sto imamo
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 08 maj 2014, 22:39

@BMV22
Tako je crveni druze :thumbup:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 08 maj 2014, 22:39

BMV22 je napisao/la:Evo crvena raja polako se bliži i zadnja tekma ove sezone,bilo bi vrijeme da se polako svode računi ali pošto je u pitanju gradski derbi,a iz mnogo razloga dobro poznatih naročito crvenoj braći,neki pametniji i širi osvrt o sezoni ću ostavit za dane poslije derbija.Neće to mnogo promjenit moje mišljenje o ovoj sezoni, ali ipak ostavljam to poslije derbija.
Bekiću,bog te mazno jesi ti negdje razapeo kamp kakav ili si se prebacio skroz na svoju prvu ljubav a to je crvena boja, brate mili olakšaj muke primićemo te mi nazad. Ili su te tvoji ostavili sama ovdje a ne mogu da vjerujem da je "šampion" spao na jedno ime,hajde bekiću uzeti ćemo te na razmatranje da te opet primimo.
Šta misliš brato pastrmka da mu ipak probamo oprostiti nije mu bilo lako sa svim onim iz zapadne Hercegovine ali hajde da to gledamo kao da je napokon opet otvorio oči.Šta ćeš čovjek se uvijek vrati i sjeti svoje prve ljubavi.Ne znam raja ali vi recite šta mislite?Vidite da je razapeo šator na naš forum,više je ovdje nego mi svi zajedno.Malo ćemo ga odvest da popriča sa Fahrom Puzićem i to je to.Biti će bekić spreman za iduću sezonu.
Što se tiče same tekme,prvo jedna ozbijna molba ako treba da svi kleknemo na koljena.Draga RAja na svim tribinama našeg privremenog stadiona,nemojte molim vas bacat ništa na teren,ako treba pirotehniku možemo svi zapalit na kraju utakmice kad ako bog da budemo slavili sa igračima pobjedu i kraj prve sezone naše buduće dominacije.Nemojte da klub ovim mufljuzima u savezu bez ikakvog razloga daje pare.Svaka marka vi svi to dobro znate u ovom trenutku nam je više nego dragocjena.Spektakl možemo napravit na kraju utakmice i slikat se sve to može i sve možemo to svima nama za uspomenu da bude baš super,da bude veličanstveno,da bude fantastično a da nas ništa ne trefi po džepu.Svi smo mi spremni na ovaj ili na onaj način pomoći klubu nije bitno ko koliko može,1KM,2KM,20KM,100KM,znači nije bitno koliko jer i onaj koji ne može izdvojit sredstva može grlom,dlanom,samim prisustvom utakmici pomoći.Uticajem sviju nas na sve nas da se ne ponašamo kao drugi,da u ovom tenutku nije "in" biti kao drugi i da ne kopiramo zaostale,pogotvo zaostale u mozak,dakle nama je u ovom trenutku najbolje biti samo svoji,samo orginalni i samo VELEŽOVI.Ne volim i ne želim da se ikoga vrijeđa na nacionalnoj pripadnosti na našem stadionu jer ja mislim da su svi oni naši ROĐENI.I Matijas i Dejo i Jovan i Ševko i Darko i mali Nikola i Denka i Amir i da ne nabrajam, jednostavno RAja kad oni izađu na teren ja njih vidim "samo" kao naše jedine,najdraže,najvoljenije,najbolje ROĐENE.Ko god sveti dres obuče na sebe moramo ga voliti,cijenit zašto ne i obožavat jer nije lako u ova vremena obući naš sveti dres sa našim grbom jer naš dres i grb su jedini u ovoj državi koji imaju svoje istinsko značenje.Iako to mnogi ne razumiju i nikad neće razumiti naš dres nije ni obično crven niti je naš grb obična crvena zvijezda,puno dublje,puno šire,puno značajnije i puno veće je značenje istih.Nažalost,kao što sam rekao mnogi to ne razumiju niti će razumit,takvo je vrijeme mnogi se toga stide,mnogi su se ko filandra okrenuli. Ne znam naš broj ali koliki god on bio taj broj znači samo jedno PONOS,PRKOS I LJUBAV.Teško je bilo u ovom nakaradnom sistemu i sa ovim zlim ljudima koji nas okružuju sa svih strana opstati ostat svoj, ali možemo sad slobodno reći platili smo zasigurno ogromnu cijenu ali RAja moja draga možemo sa ponosom reći:USPJELI SMO, OPSTALI SMO VRAĆAMO SE.
Ovo sve vam pišem samo da bi pokušao naš južnjački temperament,naš gnjev od svih ovih 20-ak godina u kojima su nas mnogi kvazi ljudi omalovažavali i nipodništavali da bar malo probam da ga ublažim, a iz praktičnog razloga što ti takvi ljudi jedva čekaju da nam urade bilo šta što će nas zabolit.A u ovom trenutku kad se organizacijski lagano dižemo, kad nam momčad izgleda kao momčad, kad nam igrači ginu za dres, kad nam trener ima mozak,viziju,hrabrost i znanje najmanje nam je potrebno da ufljuzima i neljudima punimo džepove našim parama.
Crvena Armiju budi u subotu glasna, budi u subotu jasna, budi veličanstvena pjevajmo svoje pjesme, bodrimo naše igrače, slavimo našu pobjedu, budimo drugačiji, budimo orginalni, budimo dostojanstveni ukratko i jednostavno budimo Crvena Armija uz i za svoje ROĐENE.
Neću više i vako sam pretjerao,u subotu jedini pravac je sjever grada tj. naš stadion.Zagrmimo do neba nek sve tutnja 90 minuta a onda se svi na kraju sa igračima prepustimo slavlju.Još jednom, molba:
BUDIMO PONOS SVOG KLUBA.
Hvala.MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
Tako je crveni brate! :clap:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 08 maj 2014, 22:43

Ljilljani su spremni...oprani ispeglani.Više komada :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 maj 2014, 23:07

RAJA BEZ NACIONALIZMA SAMO ENGLESKI GRLA I DLANOVI

FORZA VELEZ
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 maj 2014, 23:20

slika

Forzaaaaaaaaaa !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 08 maj 2014, 23:22

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:RAJA BEZ NACIONALIZMA SAMO ENGLESKI GRLA I DLANOVI

FORZA VELEZ
Tako je majstore! :clap:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 maj 2014, 23:28

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:RAJA BEZ NACIONALIZMA SAMO ENGLESKI GRLA I DLANOVI

FORZA VELEZ
Tako je brate imamo pjesama za 10 utakmica,ne treba nam jos da punimo kasu savezu imamo gdje pare trositi.

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 08 maj 2014, 23:31

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:RAja brat BMV sve rekao. I ja vas sve MOLIM BEZ NACIONALIZMA. Jos jednom BEZ NACIONALIZMA. Imamo mi pjesama da pjevamo dvije utakmice sa produzetcima u svakoj. MOLI VAS STARA PASTRMKA. Samo engleski grla i dlanovi. Onda poslje tekme palimo sve sto imamo
Tako je mlada pastrmko :D , pošto osjećam da smo tu negdje po godinama ne daj bola dušmanima da nas trpaju u stare gdje nam nije mjesto.Mi smo bola tek ušli u malo stariju mladost, a sa ovim igrama i budućim uspjesima našeg Veleža bogami ćemo se mi svi i pomladiti.Hvala na podršci,nego ovo sam vam još mislio napisati,zaboravih maloprije ponijelo me.Po nekim mojim saznanjima na subotnjoj utakmici će biti puno gostiju iz svih dijelova društva iz BiH i iz drugih zemlja.Biti će tu jako finih, pametnih a bogami i ljudi koji mogu svima nama(Red Army) a i Veležu možda u budućnosti biti od pomoći i koristi.To su ljudi različitih nacionalnosti i različite vjerske pripadnosti, jako mi je žao i jako teško što to moram spominjat ali tako je, dakle ne dozvolimo sebi taj luksuz i tu glupost da se pred svim tim ljudima, uprava, igrači, a i svi mi crvenimo i stidimo.Niko od njih ne dolazi iz zle namjere nego zato što su ljudi, što su pametni i neopterećeni najnižim pobudama u ovo glupo vrijeme. Zato, ali ne samo zato svi mi budimo glasni nek se tresu sve one kuće oko stadiona, nek sva ona loza oko stadiona se osuši od buke, budimo svi zajedno svoji, orginalni, uvijek najbolji, uvijek najglasniji za naše Rođene, za našeg Veleža i za sve nas.SAMO MI I NEBO IZNAD NAS,SAMO VELEŽ,SAMO MOSTAR I SAMO RED ARMY.
PRKOS, PONOS, LJUBAV TO SMO MI. :wave: :thumbup: :salut: :opaopa: :tokralju: :njanjanja: :clap: ;) :D
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 09 maj 2014, 00:04

Kadet91 je napisao/la:

FORZA VELEZ
Tako je majstore! :clap:
Nacionalizam je nesto sto Vam najmanje treba. Budite mangupi i bodrite svoj klub jako i ZGAZITE IH.....Steta sto od pocetka niste ovako igrali, sad bi Vam ljeto bilo Evropsko, ali bice bolje sledece sezone...

PozZ iz Sarajeva...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.