BMV22 je napisao/la:Tako je mlada pastrmkoNeretvanskaPastrmka je napisao/la:RAja brat BMV sve rekao. I ja vas sve MOLIM BEZ NACIONALIZMA. Jos jednom BEZ NACIONALIZMA. Imamo mi pjesama da pjevamo dvije utakmice sa produzetcima u svakoj. MOLI VAS STARA PASTRMKA. Samo engleski grla i dlanovi. Onda poslje tekme palimo sve sto imamo, pošto osjećam da smo tu negdje po godinama ne daj bola dušmanima da nas trpaju u stare gdje nam nije mjesto.Mi smo bola tek ušli u malo stariju mladost, a sa ovim igrama i budućim uspjesima našeg Veleža bogami ćemo se mi svi i pomladiti.Hvala na podršci,nego ovo sam vam još mislio napisati,zaboravih maloprije ponijelo me.Po nekim mojim saznanjima na subotnjoj utakmici će biti puno gostiju iz svih dijelova društva iz BiH i iz drugih zemlja.Biti će tu jako finih, pametnih a bogami i ljudi koji mogu svima nama(Red Army) a i Veležu možda u budućnosti biti od pomoći i koristi.To su ljudi različitih nacionalnosti i različite vjerske pripadnosti, jako mi je žao i jako teško što to moram spominjat ali tako je, dakle ne dozvolimo sebi taj luksuz i tu glupost da se pred svim tim ljudima, uprava, igrači, a i svi mi crvenimo i stidimo.Niko od njih ne dolazi iz zle namjere nego zato što su ljudi, što su pametni i neopterećeni najnižim pobudama u ovo glupo vrijeme. Zato, ali ne samo zato svi mi budimo glasni nek se tresu sve one kuće oko stadiona, nek sva ona loza oko stadiona se osuši od buke, budimo svi zajedno svoji, orginalni, uvijek najbolji, uvijek najglasniji za naše Rođene, za našeg Veleža i za sve nas.SAMO MI I NEBO IZNAD NAS,SAMO VELEŽ,SAMO MOSTAR I SAMO RED ARMY.
Slažem se,ali nemoj da se loza suši brate šta ćemo piti iduće godine u evropiTrebao bi neko od starijih vođa da to kontroliše,tj. da vodi brigu o repertoaru pjesama barem nam toga ne fali.Neće mi ništa značiti pobjeda ako se na tribinama budu uzvikivale kojekakve gluposti i nacionalističke parole.
PRKOS, PONOS, LJUBAV TO SMO MI.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
- Kontakt:
Ne znaju oni šta je ta ljubav, ne znaju šta je prkos, ponos mostarski. Ne znaju oni navijati onako kako se za Velež navija. Ne znaju šta znači cijeli život voljeti jedan klub, klub koji je volio moj dedo, stari, koji ja volim i koji će voljeti moji unuci. Ne znaju i nikad neće osjetiti ono što mi osjećamo cijeli život.
AVANTI ROĐENI!
AVANTI ROĐENI!
zar ti sumnjas u starog pacenikaNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Zahvale i nasim djavolima u dijaspori koji su u samo 2 grada skupili 20000 maraka.kapa do poda. Hajmo sad skandinavija njemacka danska holandija usa(rodjak pripremi takulin
) kanada (pirke pripremi takulin
) mostar(pastrmka stikle carape i na stand
) svi svi da pomognemo rodjenim i mladjim kategorijama. Yebote pa planeta je crvena koliko nas ima

Rodjak je uz Velez, bilo gdje da je i bilo u kojoj ligi Velez igra,to je dio zivota ,a tako ce biti i u smrti

Sipak care dobrodosao

IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOO RODJENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Zadnja izmjena: rodjak, dana/u 09 maj 2014, 07:00, ukupno mijenjano 1 put.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
- Kontakt:
Danas, 9 Maja, prije 21.godinu su neke zadnje pohabane herpesoidne pi..ketine od ljudi, tokom napada na Mostar, napravile od Stadiona pod Bijelim Brijegom sabirni centar gradjana i civila Mostara, mahom Velezovih navijaca, mucili te iste navijace na tom istom stadionu, te pobacali kupove i priznanja Veleza u kontejnere za smece, misleci da ce time zauvijek unakaziti Mostar svojim fasizmom i izbrisati Velez sa lica zemlje.
Neka ih Rodjeni u sljedecoj utakmici podsjete koliko su tacno u tome uspjeli.
Sve im se u kuci osusilo osim vesa a bolnog prkna se kuci vratili.
FORZA VELEZ!!!!!
Neka ih Rodjeni u sljedecoj utakmici podsjete koliko su tacno u tome uspjeli.
Sve im se u kuci osusilo osim vesa a bolnog prkna se kuci vratili.
FORZA VELEZ!!!!!
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Šta je sa manifestacijom crvena noć, koja se nekad odvijala u Sarajevu, jel ima to još?
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Hvala druze, bolje te nasao

rodjak je napisao/la:zar ti sumnjas u starog pacenikaNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Zahvale i nasim djavolima u dijaspori koji su u samo 2 grada skupili 20000 maraka.kapa do poda. Hajmo sad skandinavija njemacka danska holandija usa(rodjak pripremi takulin
) kanada (pirke pripremi takulin
) mostar(pastrmka stikle carape i na stand
) svi svi da pomognemo rodjenim i mladjim kategorijama. Yebote pa planeta je crvena koliko nas ima
Rodjak je vazda bio medju prvim,i da kazem da me ni jedna akcija nije masila do sada za FK Velez i za RA,od stolica i Semafora na pocetku tih akcija,pa do zadnje 2 male akcije iz ove godine,pomoci za RA(za onaj veliki transparent sto su ga nosili na Forticu kao i za proslavu 33 godisnjice RA).Bilo je dosta tih akcija,ne mogu se svih ni sjetiti,ali najmanje 1-2 svake godine(najveca je autobus)
Rodjak je uz Velez, bilo gdje da je i bilo u kojoj ligi Velez igra,to je dio zivota ,a tako ce biti i u smrti.
Sipak care dobrodosaoBola sta si cekao ovliko,trebo si davno medju crvenu raju doci,vidis da se DeNter izgleda zaljubio pa zato nema nista od Rodjeni.com foruma
![]()
IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOO RODJENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prkosni i Ponosni od 1922
- VigorMostarac
- Kontakt:
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Pun stadion, odlicno navijanje, lijepo vrijeme, bez povreda i kaznjenih igraca (koliko ja znam). Ubjedjen sam u pobjedu i odlicnu igru Rodjenih. Necu prognozirati rezultat. Meni licno je dovoljno i 1:0 u 94. minutu kada Zvona loptu zajedno sa dva neprijatelja glavom sa kornera unese u gol. Koliko god je neprijatelj kojega cemo sutra trehnuti nebitan, toliko je sama utakmica izuzetno bitna. Pobjedom vracamo raju na tribine, nagovjestavamo uzbudljivu narednu sezonu, dokazujemo ko je pobjednik a ko kupuje bodove i dokazujemo drzavi i cijelom svijetu da se budi Mostarski uspavani div. Opet apelujem navijacima. Nosite nase Rodjene pjesmom, dlanovima
, grlima, bez nacionalizma i pirotehnike
. Svaka marka nam je zlata vrijedna. Svi zajedno prkosno i ponosno 

Prkosni i Ponosni od 1922
- VigorMostarac
- Kontakt:
VOLIM VELEŽ I RED-ARMY VOLIM TEBE MOSTARE TU SAM ROĐEN TU ĆU UMRIJET TU JE MENI NAJBOLJE
10.05.2014.

VFC THE RELIGION
" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo raja i šesta epizoda Rođeni Rođeni.
Evo raja i šesta epizoda Rođeni Rođeni.
Hvala @lile, živ bio.
Nisam mog'o sinoć gledat'.

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
@lile
hvala ti za ovo
ima dosta finih stvari. Pred kraj ide priča sa Tanom o licenci koju smo dobili, kaže da je ovo rezultat višegodišnjeg rada i da svi zaslužuju iskrene čestitke, te onda krenu priča o pomoćnom terenu, koji će koštati oko 500.000 maraka
kaže Tana da su već bile dvije crvene noći, i da se ide dalje akcijom, i nakon što se nabavi umjetna trava, bit će još aktivnosti
sve u svemu klub malo po malo dobiva konture ozbiljnog kolektiva
@MostaracVelezovac
welcome back.
hvala ti za ovo

ima dosta finih stvari. Pred kraj ide priča sa Tanom o licenci koju smo dobili, kaže da je ovo rezultat višegodišnjeg rada i da svi zaslužuju iskrene čestitke, te onda krenu priča o pomoćnom terenu, koji će koštati oko 500.000 maraka

@MostaracVelezovac
welcome back.

@emil02in
Ne boj se loze će biti u izobilju,vatrena voda će teći u hektolitrima samo da mi sutra dobijemo i osvjetlamo obraz.
Osim što će po mojim saznanjima biti puno gostiju zna se da i BHT prenosi direktno utakmicu.Biti ćemo dostupni velikom auditoriju zato ne smijemo dozvolit da nas neko zatruje nekim glupostima.Dušmani kojih ima na pretek jedva bi dočekali da kažu "evo vidiš svi su isti".A jedino pravo je da mi nismo isti, da smo mi posebni uvijek bili i uvijek ćemo ostat, da smo uvijek bili orginalni i da ćemo takvi ostat, da smo prvi u BiH zvanično osnovani kao navijačka skupina i naposljetku da smo prvi u BiH dobili zvaničnu himnu kluba i navijača.Zaboravih reći da smo i naše drugo ime ROĐENI prvi dobili u BiH kada mnogi od ovih što sada igraju nisu bili osnovani.Sve ja klubove poštujem, ali nek se zna i nek svi znaju da smo bili, da jesmo i da ćemo uvijek biti prvi u svemu. Sutra svi zajedno igrači, navijači, uprava, simpatizeri i svi koji budu na stadionu u tom trenutku složno, glasno, jasno, zajedno, prkosno i ponosno bodrimo i pjevajmo našoj jedinoj ljubavi, a to su NAŠI ROĐENI, VELEŽ.
Ne boj se loze će biti u izobilju,vatrena voda će teći u hektolitrima samo da mi sutra dobijemo i osvjetlamo obraz.
Osim što će po mojim saznanjima biti puno gostiju zna se da i BHT prenosi direktno utakmicu.Biti ćemo dostupni velikom auditoriju zato ne smijemo dozvolit da nas neko zatruje nekim glupostima.Dušmani kojih ima na pretek jedva bi dočekali da kažu "evo vidiš svi su isti".A jedino pravo je da mi nismo isti, da smo mi posebni uvijek bili i uvijek ćemo ostat, da smo uvijek bili orginalni i da ćemo takvi ostat, da smo prvi u BiH zvanično osnovani kao navijačka skupina i naposljetku da smo prvi u BiH dobili zvaničnu himnu kluba i navijača.Zaboravih reći da smo i naše drugo ime ROĐENI prvi dobili u BiH kada mnogi od ovih što sada igraju nisu bili osnovani.Sve ja klubove poštujem, ali nek se zna i nek svi znaju da smo bili, da jesmo i da ćemo uvijek biti prvi u svemu. Sutra svi zajedno igrači, navijači, uprava, simpatizeri i svi koji budu na stadionu u tom trenutku složno, glasno, jasno, zajedno, prkosno i ponosno bodrimo i pjevajmo našoj jedinoj ljubavi, a to su NAŠI ROĐENI, VELEŽ.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!
- VigorMostarac
- Kontakt:
- VigorMostarac
- Kontakt:
- VigorMostarac
- Kontakt:
- VigorMostarac
- Kontakt:

NEK MOSTAR GRMI NEKA SVAKO ZNA DA DOLAZI CRVENA ARMIJA
VFC THE RELIGION
- VigorMostarac
- Kontakt:
- VigorMostarac
- Kontakt:
- VigorMostarac
- Kontakt:
........SE NAPIO I BOLI GA K.... ZA TO ON JE ALKOHOLIČAR KOJI VOLI VELEŽA

VFC THE RELIGION
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.