RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
To trebaš otići u Čapljinu, Gošk ili neki drugi drugoligaš pa provjeriti papak jedan! 

Mozda što ste tih godina bili drugoligašianel81m je napisao/la:To trebaš otići u Čapljinu, Gošk ili neki drugi drugoligaš pa provjeriti papak jedan!

And shepherds we shall be,For Thee,my Lord,for Thee...
Dobro si preko i GOŠK i Čapljina su bolje stajali od vas u drugoj Ligi papakanel81m je napisao/la:To trebaš otići u Čapljinu, Gošk ili neki drugi drugoligaš pa provjeriti papak jedan!

Rodjeni da vam pozelim puno srece u derbiju i da ih zgaziteee mozete vi to idemoooo...

04.10.2009 !!
Haj razligu vježbaj linđu za večeras!1452 je napisao/la:Dobro si preko i GOŠK i Čapljina su bolje stajali od vas u drugoj Ligi papakanel81m je napisao/la:To trebaš otići u Čapljinu, Gošk ili neki drugi drugoligaš pa provjeriti papak jedan!
Što su se nakotili na temi blago meni.
Inače, vjerujem da će biti dobra utakmica. Obje ekipe u dobroj formi, rasterećene, ne nedostaje motiva i mogla bi da bude jedna utakmica itekako vrijedna pažnje ali i pamćenja na kraju krajeva.
Rezultat .. kao i svi đavoli predviđam da pobjeda odlazi na našu stranu ali sigurno neće biti lako. Nema potrebe da se umanjiva njihov uspjeh u ovoj ligi i da se igramo kompleksaša. Sutra da mi osvojimo ligu bilo bi nam drago. O načinu proslave, mišljenjima, razmišljanjima ne bi' da govorim jer to nije dio sporta.
Hajd da ova utakmica danas preraste sve utakmice ove lige i pokaže da brojnost navijača nije jednako kvalitet kao npr. derbi vječitih rivala. Obje ekipe su u fantastičnoj formi za ove uslove i nadam se jednoj prekrasnoj utakmici opet ponavljam za naše uslove. Utakmicu nažalost neću moći gledati zbog posla, međutim, snimak ću svakako da odgledam kad budem imao vremena.
Neka pobjedi sport, neka pobjedi nogomet, ostalo je nevažno. Bar u sportskim okvirima.
Inače, vjerujem da će biti dobra utakmica. Obje ekipe u dobroj formi, rasterećene, ne nedostaje motiva i mogla bi da bude jedna utakmica itekako vrijedna pažnje ali i pamćenja na kraju krajeva.
Rezultat .. kao i svi đavoli predviđam da pobjeda odlazi na našu stranu ali sigurno neće biti lako. Nema potrebe da se umanjiva njihov uspjeh u ovoj ligi i da se igramo kompleksaša. Sutra da mi osvojimo ligu bilo bi nam drago. O načinu proslave, mišljenjima, razmišljanjima ne bi' da govorim jer to nije dio sporta.
Hajd da ova utakmica danas preraste sve utakmice ove lige i pokaže da brojnost navijača nije jednako kvalitet kao npr. derbi vječitih rivala. Obje ekipe su u fantastičnoj formi za ove uslove i nadam se jednoj prekrasnoj utakmici opet ponavljam za naše uslove. Utakmicu nažalost neću moći gledati zbog posla, međutim, snimak ću svakako da odgledam kad budem imao vremena.
Neka pobjedi sport, neka pobjedi nogomet, ostalo je nevažno. Bar u sportskim okvirima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
A ti u Blagaj grad tvoje kraljice Katarine na mevludanel81m je napisao/la:Haj razligu vježbaj linđu za večeras!1452 je napisao/la:Dobro si preko i GOŠK i Čapljina su bolje stajali od vas u drugoj Ligi papakanel81m je napisao/la:To trebaš otići u Čapljinu, Gošk ili neki drugi drugoligaš pa provjeriti papak jedan!

-
- Kontakt:
de ba sklonite ovog papcinu gore jest smor balavac
Vidiš da razvodnjavaju temu. Sve u nekim granicama dobrog ukusa, ali evo od jučer čitav dan, i danas ne prestaju da se gase. Nekim ljudima preporučujem ako ne troše nigdje energiju da se počnu baviti nekim fizičkim aktivnostima -double gain. Zapravo triple - gain.
Manje smaraju nas, bolje će da se osjećaju, i bolje će da izgledaju to svakako.
Manje smaraju nas, bolje će da se osjećaju, i bolje će da izgledaju to svakako.

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Evo sad ozbiljno,nisam baš siguran u neki naš dobar rezultat iz razloga sto ste u velikom naletu i imate prednost domaćeg terena. Inače pozitivno sam iznenadjen vašim igrama. Po meni najveća snaga vam je trener. Reklo bi se da zna posao....inače raduje me da je Hercegovina u vrhu. Nadam se atraktivnoj utakmici.
Rodjeni u zadnjih par mjeseci postali ste mi pravo draga ekipa. Kasno ste se probudili i da je bilo manje prosutih bodova kucali bi ste na vrata evrope. Zelim vam od sveg srca da spustite na zemlju te ''prvake'' i da im zagorcate proslavu titule. Zatim zelim da u ovoj pauzi sto vise poradite na infrastrukturi kako vas komsije i ovi ''sarajevski mangupi'' ne bi zvali livadarima,jer kolko ja znam msm da nijedan klub nije dozivio vasu sudbinu. Iduce godine ako ostavite ovu ekipu,uz par pojacanja,armijom na stadionu vidim vas medju 4 ekipe koje izlaze u evropu,jer i necete imati neku konkurenciju,zeljo je svoj ples odplesao,siroki ce biti konstantno dobar,zrinjski ce se umoriti od evrope dok ce Sarajevo biti neprikosnoveno na oba fronta. Pozdrav i zgazite ih danas!!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Dolazim u miru da napišem nešto o Veležu i navijačima Veleža. Fina ste ekipa, da ste pošteni i niste toliko, nego ono kolo ste zapeli jer je Željo bio u pitanju i tako to, al ne bitno. Imate previše dušebrižnika navijača Sarajeva pvenstveno, jer ste Želju eliminisali iz utrke za prvaka i dojite se s njima u zadnje vrijeme kako Željo dominira ligom, dalje previše pojedinci lete, al nek imaju ovo proljeće zaa što no nemoj te da vam na jesen bude žestoko prizemljenje, vidim nakotilo vam se svega po temi čak i onih koji vas udaraju na najosjetljivije rane, drag mi klub niste al pobjedite ove izmišljene kvazizrinjevce, haj da se oni zovu NK Vlatko Vuković al brate Zrinjski i još k tomu u Mostaru, nepojmljivo
Bio jednom jedan klub. Veliki klub, samo pola stepenice iza klubova velike četvorke. Rajinski klub, klub nogometnih znalaca, crveni klub, klub s tradicijom, klub rođenih, simbol Mostara. Klub slične povijesti kao i Hajduk, s tom razlikom što je Velež uvijek bio radnički klub, za razliku od građanskog Hajduka. Skoro 90 godina kontinuiranog djelovanja, 77 poginulih igrača u narodnooslobodilačkoj borbi, nebrojeno nogometnih majstora.
A onda je došao HVO i ustvrdio da je taj remetilački faktor samo višak, da se nikako ne uklapa u čistoću nacionalnog bića i da ga od sutra nema biti. Osnovat ćemo Zrinjski umjesto njega. I bi tako.
Neki su pljunuli na svoje uspomene, neki su sve zaboravili, neki plaču u sebi, a neki sve lijepo ignoriraju, ali Zrinjski je sada činjenica koja je tu i u jednoj lijepoj, nadam se ne i dalekoj budućnosti, bit će samo sportski gradski rival i ništa više od toga.
Uostalom, pravedno je bilo obnoviti klub, koji je nekoć političkom odlukom ugašen. Ali, nije bilo pravedno oteti stadion, pljunuti na simbol grada i zaželjeti mu smrt. Nije bilo pravedno, ako imalo voliš vlastiti grad i ako si, makar i jednom otišao na neku od Veležovih utakmica. Ako imaš imalo ljudskosti u sebi.
Taj poniženi klub spasio je istočni Mostar, pa su ga onda spasili navijači vrativši mu petokraku na dres, a na kraju ga je spasio ponos i prkos ljudi koji ga vole. I do zla boga je ljigavo i gadljivo optuživati Velež da igra na livadi i da je bošnjački klub. Jer, nisu taj klub Bošnjaci nekome oteli, nego su neki ljudi na njega pljunuli, a neki su ga spasili. Radničko športsko društvo Velež 1922. Obratite pažnju na ovo š kad sljedeći put optužite klub da je bošnjači.
Bio sam na velikoj Hajdukovoj proslavi protiv Slavije i bio sam na derbiju u Vrapčićima. Oba ta događaja obilježio je nesrazmjer neviđene ljubavi s tribina i loše igre momaka na terenu.
Jer, mogu proći još mnoge godine prije nego Velež opet kao domaćin istrči na svoj stadion pod Bijelim brijegom. Nije čak isključeno ni da se to možda više nikad ne dogodi.
Mogu zauvijek taj klub voditi i u njemu igrati samo Bošnjaci i opet će to biti klub rođenih u ovom gradu.
Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti, čije uspomene ne možeš izbrisati.
Ljudi kojima ne možeš lagati.
Velež Mostar, klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.
Klub svih nas.
Dragan Markovina
A onda je došao HVO i ustvrdio da je taj remetilački faktor samo višak, da se nikako ne uklapa u čistoću nacionalnog bića i da ga od sutra nema biti. Osnovat ćemo Zrinjski umjesto njega. I bi tako.
Neki su pljunuli na svoje uspomene, neki su sve zaboravili, neki plaču u sebi, a neki sve lijepo ignoriraju, ali Zrinjski je sada činjenica koja je tu i u jednoj lijepoj, nadam se ne i dalekoj budućnosti, bit će samo sportski gradski rival i ništa više od toga.
Uostalom, pravedno je bilo obnoviti klub, koji je nekoć političkom odlukom ugašen. Ali, nije bilo pravedno oteti stadion, pljunuti na simbol grada i zaželjeti mu smrt. Nije bilo pravedno, ako imalo voliš vlastiti grad i ako si, makar i jednom otišao na neku od Veležovih utakmica. Ako imaš imalo ljudskosti u sebi.
Taj poniženi klub spasio je istočni Mostar, pa su ga onda spasili navijači vrativši mu petokraku na dres, a na kraju ga je spasio ponos i prkos ljudi koji ga vole. I do zla boga je ljigavo i gadljivo optuživati Velež da igra na livadi i da je bošnjački klub. Jer, nisu taj klub Bošnjaci nekome oteli, nego su neki ljudi na njega pljunuli, a neki su ga spasili. Radničko športsko društvo Velež 1922. Obratite pažnju na ovo š kad sljedeći put optužite klub da je bošnjači.
Bio sam na velikoj Hajdukovoj proslavi protiv Slavije i bio sam na derbiju u Vrapčićima. Oba ta događaja obilježio je nesrazmjer neviđene ljubavi s tribina i loše igre momaka na terenu.
Jer, mogu proći još mnoge godine prije nego Velež opet kao domaćin istrči na svoj stadion pod Bijelim brijegom. Nije čak isključeno ni da se to možda više nikad ne dogodi.
Mogu zauvijek taj klub voditi i u njemu igrati samo Bošnjaci i opet će to biti klub rođenih u ovom gradu.
Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti, čije uspomene ne možeš izbrisati.
Ljudi kojima ne možeš lagati.
Velež Mostar, klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.
Klub svih nas.
Dragan Markovina
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!
-
- Kontakt:
Popravljas se, dobar dobar1452 je napisao/la:Evo sad ozbiljno,nisam baš siguran u neki naš dobar rezultat iz razloga sto ste u velikom naletu i imate prednost domaćeg terena. Inače pozitivno sam iznenadjen vašim igrama. Po meni najveća snaga vam je trener. Reklo bi se da zna posao....inače raduje me da je Hercegovina u vrhu. Nadam se atraktivnoj utakmici.

- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Idemo lagano...
Časno i pošteno,bez uvreda osim ako ne zasluže gestama i gestikulacijama.
Ništa ovo,ovo je za krkane.Ovako se to ne radi.
[youtube][/youtube]
Samo pjesma lagana,samo Rođeni!
JURIŠ!!!
[youtube][/youtube]
Časno i pošteno,bez uvreda osim ako ne zasluže gestama i gestikulacijama.
Ništa ovo,ovo je za krkane.Ovako se to ne radi.
[youtube][/youtube]
Samo pjesma lagana,samo Rođeni!
JURIŠ!!!
[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Lijepo vas pozdravljam,raja zove na pivu...pa na stadion,pa opet na pivu
Allez Velež!!!!

Allez Velež!!!!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
- primasquadra
- Kontakt:
ponesite cvijećetepsija je napisao/la:Lijepo vas pozdravljam,raja zove na pivu...pa na stadion,pa opet na pivu![]()
Allez Velež!!!!
Vazda se pizdam.a cvijeće kupovalo, znamo mi to.primasquadra je napisao/la:ponesite cvijećetepsija je napisao/la:Lijepo vas pozdravljam,raja zove na pivu...pa na stadion,pa opet na pivu![]()
Allez Velež!!!!
Gene , mentalitet, kulturu , talenat ..podneblje .. nikad nam ne mogu uzeti. Sutra opet da nam protjeaju pola grada i da opet pocnemo od nule sa livadom i par stativa bez icije pomoci opet cemo se dici .. ...
Bez obzira na svu proslost ici nam je dalje svima skupa. Jaka sportska utakmica pa nek bolji poijedi.
Bez obzira na svu proslost ici nam je dalje svima skupa. Jaka sportska utakmica pa nek bolji poijedi.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Mogu ja i normalno,al i meni popucaju živci. Valjda je normalno da smo svi malo nervozniji ovih dana....konjicanin01 je napisao/la:Popravljas se, dobar dobar1452 je napisao/la:Evo sad ozbiljno,nisam baš siguran u neki naš dobar rezultat iz razloga sto ste u velikom naletu i imate prednost domaćeg terena. Inače pozitivno sam iznenadjen vašim igrama. Po meni najveća snaga vam je trener. Reklo bi se da zna posao....inače raduje me da je Hercegovina u vrhu. Nadam se atraktivnoj utakmici.![]()
Sta mislite jel možda može biti i mali sok za igrace ova nagla promjena temperature 28 kod nad a i kod vas

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.