RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Zamrlo sve ha ya treba popiti koju..... 

- hercegovac236
- Kontakt:
Bravo Dragane. Lijepo i iskreno napisano.nisko je napisao/la:Bio jednom jedan klub. Veliki klub, samo pola stepenice iza klubova velike četvorke. Rajinski klub, klub nogometnih znalaca, crveni klub, klub s tradicijom, klub rođenih, simbol Mostara. Klub slične povijesti kao i Hajduk, s tom razlikom što je Velež uvijek bio radnički klub, za razliku od građanskog Hajduka. Skoro 90 godina kontinuiranog djelovanja, 77 poginulih igrača u narodnooslobodilačkoj borbi, nebrojeno nogometnih majstora.
A onda je došao HVO i ustvrdio da je taj remetilački faktor samo višak, da se nikako ne uklapa u čistoću nacionalnog bića i da ga od sutra nema biti. Osnovat ćemo Zrinjski umjesto njega. I bi tako.
Neki su pljunuli na svoje uspomene, neki su sve zaboravili, neki plaču u sebi, a neki sve lijepo ignoriraju, ali Zrinjski je sada činjenica koja je tu i u jednoj lijepoj, nadam se ne i dalekoj budućnosti, bit će samo sportski gradski rival i ništa više od toga.
Uostalom, pravedno je bilo obnoviti klub, koji je nekoć političkom odlukom ugašen. Ali, nije bilo pravedno oteti stadion, pljunuti na simbol grada i zaželjeti mu smrt. Nije bilo pravedno, ako imalo voliš vlastiti grad i ako si, makar i jednom otišao na neku od Veležovih utakmica. Ako imaš imalo ljudskosti u sebi.
Taj poniženi klub spasio je istočni Mostar, pa su ga onda spasili navijači vrativši mu petokraku na dres, a na kraju ga je spasio ponos i prkos ljudi koji ga vole. I do zla boga je ljigavo i gadljivo optuživati Velež da igra na livadi i da je bošnjački klub. Jer, nisu taj klub Bošnjaci nekome oteli, nego su neki ljudi na njega pljunuli, a neki su ga spasili. Radničko športsko društvo Velež 1922. Obratite pažnju na ovo š kad sljedeći put optužite klub da je bošnjači.
Bio sam na velikoj Hajdukovoj proslavi protiv Slavije i bio sam na derbiju u Vrapčićima. Oba ta događaja obilježio je nesrazmjer neviđene ljubavi s tribina i loše igre momaka na terenu.
Jer, mogu proći još mnoge godine prije nego Velež opet kao domaćin istrči na svoj stadion pod Bijelim brijegom. Nije čak isključeno ni da se to možda više nikad ne dogodi.
Mogu zauvijek taj klub voditi i u njemu igrati samo Bošnjaci i opet će to biti klub rođenih u ovom gradu.
Klub ljudi čiji obraz ne možeš kupiti, čije uspomene ne možeš izbrisati.
Ljudi kojima ne možeš lagati.
Velež Mostar, klub raje, ljubavi, ponosa i prkosa.
Klub svih nas.
Dragan Markovina
Ja sam odrastao u Zapadnoj Hercegovini i zbog rivaliteta između nas koji smo navijali za Velež i onih koji su bili za Dinamo, Zagrebački Modri su mi uvijek bili tim koji sam želio da izgubi, ma sa kime igrali. Uprkos toj, još od djetinjstva nepodnošljivosti, zaradili su moj najveći respekt, najviše zbog BBB-a koji nisu dozvolili Tuđmanu i politici da im narede koga će oni da vole i da im uzme ono što su voljeli od malih nogu.
Nažalost, to se isto ne može reći za veliki broj naših kvazi Mostaraca. Svako zna svoje razloge, ali ja ih nikada neću moći razumjeti.
Hercegovac236@
A sta je sa ljudima koji nisu živjeli u vrijeme veleze ili ga se ne sjećaju?
Ne smiju voljeti zrinjski iako su se rodili i za taj klub navijaju isto kao oni sto se rode uz Velež?
Jesu oni krivi sto je bio rat i sto je njihov Velež zrinjski?
Ne smiju voljeti zrinjski iako su se rodili i za taj klub navijaju isto kao oni sto se rode uz Velež?
-
- Kontakt:
Hajmo raja, link nabacit u peterac !
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !
on ne govori o tim ljudima vec o izdajicama Veleza, tipa onaj debil i narkoman Vaha(koji je visio po Velezovim utakmicama i bio smokljo najveci), a koji su mu okrenuli ledja i sve rade da ga uniste.Kakvu bi tek mrznju prema Velezu imali da je Velez recimo nanio zla zrinjskom ko sto je zrinjski Velezu.Svakom je dopusteno da navija za svoj klub,i oni odlucuju kakav ce taj klub biti.Nema nikakve veze to sto je zrinjski "hrvatski" klub,dio ljudi u mostaru zele hrvatski klub i to je ok,ali nacin na koji je nastao(ili se obnovio),nacin na koji se i danas odnose prema poznatijem mostarskom klubu i komsijskom/susjedskom klubu ce ostati zapisano kao velika mrlja tog vaseg kluba.Evo Siroki je jos hrvatskiji i jos vise restriktivan za ostale nacije pa niko nema neki veliki problem sa time,oni su u Sirokom napravili takav tim,zele takvu politiku kluba,ok .Ovu vasu sramotu niko ne moze oprati,cak i hrvati iz Hrvatske se odgradjuju od takvog cina.1452 je napisao/la:Hercegovac236@
Nadam se da cete danas tortu jesti bez slaga(u stvari uvjeren sam u to

IDEMOOOOOOO RODJENIIIIIIIIIIIIIII
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
rodjak je napisao/la:on ne govori o tim ljudima vec o izdajicama Veleza, tipa onaj debil i narkoman Vaha(koji je visio po Velezovim utakmicama i bio smokljo najveci), a koji su mu okrenuli ledja i sve rade da ga uniste.Kakvu bi tek mrznju prema Velezu imali da je Velez recimo nanio zla zrinjskom ko sto je zrinjski Velezu.Svakom je dopusteno da navija za svoj klub,i oni odlucuju kakav ce taj klub biti.Nema nikakve veze to sto je zrinjski "hrvatski" klub,dio ljudi u mostaru zele hrvatski klub i to je ok,ali nacin na koji je nastao(ili se obnovio),nacin na koji se i danas odnose prema poznatijem mostarskom klubu i komsijskom/susjedskom klubu ce ostati zapisano kao velika mrlja tog vaseg kluba.Evo Siroki je jos hrvatskiji i jos vise restriktivan za ostale nacije pa niko nema neki veliki problem sa time,oni su u Sirokom napravili takav tim,zele takvu politiku kluba,ok .Ovu vasu sramotu niko ne moze oprati,cak i hrvati iz Hrvatske se odgradjuju od takvog cina.1452 je napisao/la:Hercegovac236@
Nadam se da cete danas tortu jesti bez slaga(u stvari uvjeren sam u to) ,mozda da vam je i jos dodatno posolimo
![]()
Okle vahe sa narkomanima

Reci mi koliko je realno bilo da Velež igra 95 na BB?
I reci mi još onako iskreno da je obrnuto dali bi zrinjski mogao igrati pod BB i smatraš li da je ok tražiti povratak Veleža koji je igrao na gradskom stadionu a da se u starom gradu još nije vratila privatna imovina nekim ljudima.....
Samo bez tenzija....ono Pričamo se
mozel neko postavit link----molim vas
Ma ja jesam za pricu bez tenzija1452 je napisao/la:rodjak je napisao/la:on ne govori o tim ljudima vec o izdajicama Veleza, tipa onaj debil i narkoman Vaha(koji je visio po Velezovim utakmicama i bio smokljo najveci), a koji su mu okrenuli ledja i sve rade da ga uniste.Kakvu bi tek mrznju prema Velezu imali da je Velez recimo nanio zla zrinjskom ko sto je zrinjski Velezu.Svakom je dopusteno da navija za svoj klub,i oni odlucuju kakav ce taj klub biti.Nema nikakve veze to sto je zrinjski "hrvatski" klub,dio ljudi u mostaru zele hrvatski klub i to je ok,ali nacin na koji je nastao(ili se obnovio),nacin na koji se i danas odnose prema poznatijem mostarskom klubu i komsijskom/susjedskom klubu ce ostati zapisano kao velika mrlja tog vaseg kluba.Evo Siroki je jos hrvatskiji i jos vise restriktivan za ostale nacije pa niko nema neki veliki problem sa time,oni su u Sirokom napravili takav tim,zele takvu politiku kluba,ok .Ovu vasu sramotu niko ne moze oprati,cak i hrvati iz Hrvatske se odgradjuju od takvog cina.1452 je napisao/la:Hercegovac236@
Nadam se da cete danas tortu jesti bez slaga(u stvari uvjeren sam u to) ,mozda da vam je i jos dodatno posolimo
![]()
Okle vahe sa narkomanima![]()
Reci mi koliko je realno bilo da Velež igra 95 na BB?
I reci mi još onako iskreno da je obrnuto dali bi zrinjski mogao igrati pod BB i smatraš li da je ok tražiti povratak Veleža koji je igrao na gradskom stadionu a da se u starom gradu još nije vratila privatna imovina nekim ljudima.....
Samo bez tenzija....ono Pričamo se

Sto ne bi Zrinjski igro pod BB da je nasto(obnovio se) na neki normalan nacin,ne bi mu niko branio(posto je stadion gradski)
To je laz da ima privatnih objekata u Starom Gradu od vlasnika hrvata(navedi mi neke) a u ostalom sta sa time ima Velez,ima sud pa nek vrati na legalan nacin,ako je vlasnik objekta nece mu biti tesko to dokazati

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
kultura navijaca na nivou 

Aferim Rodjeni !
Kakva je igračina ovaj Hebibović.
Kakva je igračina ovaj Hebibović.

pjesme

hahhahah pjesama

- Crveni_1922
Cestitke na pobjedi. Znam da vam puno znaci
..
Hvala i RA sto su dokazali koliko su drukciji od svojih "neprijatelja"..

Hvala i RA sto su dokazali koliko su drukciji od svojih "neprijatelja"..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Cestitam!
Ostadose sampioni bez slaga na torti koja ce biti malo i slankastog ukusa
. Mi smo pokazali ko je gazda u gradu
Sto se tice utakmice,zrinjski nije preso centra do naseg gola,mi imali inicijativu i nekolike dobre sanse.Kasnije se zrinski otvorio i stvorio nekolike sanse(najbulju nas kodro pogodio sopstvenu precku
)Uglavnom zasluzeno smo dobili(a evo i Karacic to isto kaze).
Dobro onaj debil Vaha rece, yebo ti titulu ako izgubimo od Veleza
Malo vise srece drugi put,do tada imate
P.S.Kako ga Hebibovic zavuce majstorski

Sto se tice utakmice,zrinjski nije preso centra do naseg gola,mi imali inicijativu i nekolike dobre sanse.Kasnije se zrinski otvorio i stvorio nekolike sanse(najbulju nas kodro pogodio sopstvenu precku

Dobro onaj debil Vaha rece, yebo ti titulu ako izgubimo od Veleza

P.S.Kako ga Hebibovic zavuce majstorski

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- Crni gavran
- Kontakt:
Velez je trenutno forme sto se tice, najbolji tim u PL. Valjda cete zadrzati ovaj sastav 

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
- el-fighter
- Kontakt:
Cestitke momcima na novoj pobjedi, sa kojom smo zaokruzili ovu odlicnu polusezonu. Bili smo bolji protivnik i zasluzeno smo slavili na kraju. Svi su odigrali jako dobru utakmicu, a Hebibovic jos jednom pokazao kakav je igrac.
Al koji su licemjeri ovi iz Zrinjskog krenuvsi od navijaca, igraca do trenera. Kaze Karacic "ovo ponasanje navijaca neka ide na cast Velezu", a svi znamo sta su njihovi navijaci i i graci uradili na utakmici sa Velezom, te kako su pojedinci nagradjeni.
PS I jos jedan specijalni pozdrav navijacima Zelje
FORZA VELEŽ
Al koji su licemjeri ovi iz Zrinjskog krenuvsi od navijaca, igraca do trenera. Kaze Karacic "ovo ponasanje navijaca neka ide na cast Velezu", a svi znamo sta su njihovi navijaci i i graci uradili na utakmici sa Velezom, te kako su pojedinci nagradjeni.
PS I jos jedan specijalni pozdrav navijacima Zelje

FORZA VELEŽ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Bravo Rodjeni!
Ova ekipa ako u vecini ostane na okupu, uz par pojacanja (snazan napadac i vezni igrac), iduce sezone ce tek da pokaze pravu vrijednost. Dominirali smo tzv "sampione" vecinom utakmice, nisu prvo poluvrijeme dosli do gola a kamli opucali i kad se sve sabere, zasluzeno dobili. Izdvojio bih Maletica danas, koliko god da mu je plata, covjek je dokazao da je zasluzuje, pravi profesionalac od glave do pete, volio bih kad mi mogao da ostane i iduce sezone. Nejgova borbenost i iskustvo moze da se iskoristi i iduce sezone.
Hebibovic je car. Nema ni jedna ekipa ove Premier Lige love da ga dovede, pa ni Sarajevo. Ja bih ga prodao za 400 000 eura, vrijedice jos vise 120%. On je prerastao ovu ligu, ali nadam se da nece otici, da ce nam pomoci borbu za vrh iduce sezone, tesko zamjenjiv.
Okic dobar, zna biti i bolji Sefko, propustio 100% priliku, ali Sefko mi te volimo!
Hajdarovic "osica" svaka mu cast, eh da su svi onako borbeni. Osjetio se pad igre sa njegovim izlaskom.
Zolj, Skaljic,Letic i Merzic svaka cast u odbrani, bez izgubljene lopte.
Jankovic dobar, malo uspavan danas.
A pojedinim gledaocima, ne bih to nazvao navijacima ono nije potrebno stvarno, ko god i malo voli Velez nece ubacivati predmete u igru. Te bi seljacine sve trebalo pohapsiti, stvarno ne dolici nam to, ali i to se da srediti. Nadam se da su uhapseni, pa nek oni onda plate kazne koje ce biti velike radi onog sranja. Oni su isto i pomogli zrinjskom jer je prekid vise pomogao zrinjskom nego nama. Nadam se da ce uprava nesto uraditi protiv ovoga jer ovo stvarno steti samo Velezu, a pomaze nekome drugom. Eto priznam, imamo i mi seljacina, ali nikad necemo biti na nivou nultrasa pa da ulijecemo na teren, gonjamo igrace i upravu protivnika. To je ispod nas.
Kaze nije Karadzic nego Karacic.
Kaze kostur ode nazad u "svoj mostar", provociraj ti koliko hoces danas ste izgubili od bolje i kvalitetnije ekipe.
A onaj komentator, ocigledan zeljin navijac ili tipicni bosnjo provokator, kaze za Jankovica da treba otici negdje da mu placaju vise. Jankovicu ako se ne varam istice ugovor 2016? Samo vi provocirajte mami vam ga u
a mi cemo da nastavimo sa rezultatima.
Uprava svaka cast, ogroman posao je uradjen i puno toga je jos pred nama, samo naprijed istim putem.
Hvala vam Rodjeni, ovaj niz pobjeda sad nastaviti i u iducoj sezoni. Sa nestrpljenjem ocekujem ovo ljeto i poteze uprave.
Moze li neko da napise, ako zna sigurno, kada prvim jedanaest isticu ugovori?
Forza Velez
Ova ekipa ako u vecini ostane na okupu, uz par pojacanja (snazan napadac i vezni igrac), iduce sezone ce tek da pokaze pravu vrijednost. Dominirali smo tzv "sampione" vecinom utakmice, nisu prvo poluvrijeme dosli do gola a kamli opucali i kad se sve sabere, zasluzeno dobili. Izdvojio bih Maletica danas, koliko god da mu je plata, covjek je dokazao da je zasluzuje, pravi profesionalac od glave do pete, volio bih kad mi mogao da ostane i iduce sezone. Nejgova borbenost i iskustvo moze da se iskoristi i iduce sezone.
Hebibovic je car. Nema ni jedna ekipa ove Premier Lige love da ga dovede, pa ni Sarajevo. Ja bih ga prodao za 400 000 eura, vrijedice jos vise 120%. On je prerastao ovu ligu, ali nadam se da nece otici, da ce nam pomoci borbu za vrh iduce sezone, tesko zamjenjiv.
Okic dobar, zna biti i bolji Sefko, propustio 100% priliku, ali Sefko mi te volimo!

Hajdarovic "osica" svaka mu cast, eh da su svi onako borbeni. Osjetio se pad igre sa njegovim izlaskom.
Zolj, Skaljic,Letic i Merzic svaka cast u odbrani, bez izgubljene lopte.
Jankovic dobar, malo uspavan danas.
A pojedinim gledaocima, ne bih to nazvao navijacima ono nije potrebno stvarno, ko god i malo voli Velez nece ubacivati predmete u igru. Te bi seljacine sve trebalo pohapsiti, stvarno ne dolici nam to, ali i to se da srediti. Nadam se da su uhapseni, pa nek oni onda plate kazne koje ce biti velike radi onog sranja. Oni su isto i pomogli zrinjskom jer je prekid vise pomogao zrinjskom nego nama. Nadam se da ce uprava nesto uraditi protiv ovoga jer ovo stvarno steti samo Velezu, a pomaze nekome drugom. Eto priznam, imamo i mi seljacina, ali nikad necemo biti na nivou nultrasa pa da ulijecemo na teren, gonjamo igrace i upravu protivnika. To je ispod nas.
Kaze nije Karadzic nego Karacic.

A onaj komentator, ocigledan zeljin navijac ili tipicni bosnjo provokator, kaze za Jankovica da treba otici negdje da mu placaju vise. Jankovicu ako se ne varam istice ugovor 2016? Samo vi provocirajte mami vam ga u

Uprava svaka cast, ogroman posao je uradjen i puno toga je jos pred nama, samo naprijed istim putem.
Hvala vam Rodjeni, ovaj niz pobjeda sad nastaviti i u iducoj sezoni. Sa nestrpljenjem ocekujem ovo ljeto i poteze uprave.

Moze li neko da napise, ako zna sigurno, kada prvim jedanaest isticu ugovori?
Forza Velez
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.