Cleveland Cavaliers
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: Cleveland Cavaliers
Pa tesko i jeste zamisliti danas ono sto sam ti napisao za SAS,jer je sada to,bez premca,najbolja organizacija u ligi.Medjutim,kada sam poceo navijati za njih,pratio ih je gubitnicki mentalitet,lose odluke FO-a,ceste smjene trenera,a titula nije bila ni blizu...Tako to pocinje u manjim klubovima,da ih tako nazovemo...I vjeruje mi,kao i ti,znam o cemu pricas,jer sam bio na licu mjesta nekoliko puta i mogu to posvjedociti. 
idemo redom kroz deset tacaka rekapitulirati sezonu iz ugla najneobjektivnijeg clana nase male zajednice:
1. blatt je vrhunski trener
- blatt ne samo da nije vrhunski trener, vec se ispostavilo da nije ni trener, lebron crta akcije, izlazi i ulazi kad hoce, naredjuje koje igrace zeli dovesti u ekipu... da ne govorimo da je genijalac izbacio mozgova iz ekipe kad je kerr (e to je trener!) smanjio petorku i u toj utakmici su cavsi izgubili titulu... izvaditi drugog najboljeg igraca ekipe moze samo budala i levat
2. trade lovea je pun pogodak
- kao sto sam i ranije govorio, cavsi su konacno izabrali pravog igraca na draftu (za razliku od bennetta kojeg je takodjer nas dragi clan foruma hvalio kao da je u najmanju ruku garnett), ali se eto jamesu nije svidjao i doveo je sebi mrtvog lovea kojeg je on sam pretvorio u spot-up sutera (pa mogao je dovesti teletovica ili andersona za tu ulogu, ne bi bio nista losiji)... nit je sta love pokazao tokom sezone (najgora u karijeri), nit ce sta ikad pokazati
3. JR smith je pun pogodak
- s druge strane sam ja govorio da je JR budala i da on ne moze biti ni u jednoj ozbiljnoj ekipi koja napada titulu. kako je igrao u finalu, bolje da su mu platili 20 kurvi i poslali ga na havaje o trosku kluba
4. shumpert je pun pogodak, 3&D igrac, ma mjesavina bowena i allena
- shumpert je jos jedan produkt cirkusa zvanog knicksi, tamo je i lin izgledao kao igrac... naravno, shumpert totalno pogubljen, odigrao je u playoffu jednu i po drobru utakmicu
5. dellavedova je bas ono sto treba clevelandu
- ako ce se prebacivati iz cavsa u brownse, mislim da je pun pogodak... covjek je najgori igrac koji je ikada zaigrao u nba finalu. tacka.
6. varejao ce ove sezone biti zdrav
- isto kao i rose prosle
7. mike miller je vrlo koristan, iskusan igrac koji ce mnogo pomoci ekipi svojim trojkama
- miller je mrtav igrac vec pet sezona, uz poneki bljesak, ali eto "trener" ga nije zelio ni isprobati u finalu... kad taj amater na klupi ne vjeruje u njega, mozete misliti tek kakav je onda on igrac
8. perkins je igrac koji je potreban svakom timu, pravi potez GM-a
- u oklahomi su napravili dernek kada su ga se rijesili. covjek je beskorisna masa od 6'10''
9. marionovo iskustvo ce mnogo pomoci ekipi
- marion je sam izjavio da je zelio otici u penziju jer ne moze vise igrati, ali eto, potpisao je da pokusa uzeti prsten dodajuci gatorade i peskire saigracima
10. osvojicemo titulu
- osvojili ste?
jedino sto je nas dragi kolega forumas pogodio vezano za ovu sezonu je da je mozgov ono sto je trebalo ekipi, solidan rim protector, odlican je u p'n'r igri, te da ce tristan napredovati (to je vise posljedica povrede lovea, al eto...)
1. blatt je vrhunski trener
- blatt ne samo da nije vrhunski trener, vec se ispostavilo da nije ni trener, lebron crta akcije, izlazi i ulazi kad hoce, naredjuje koje igrace zeli dovesti u ekipu... da ne govorimo da je genijalac izbacio mozgova iz ekipe kad je kerr (e to je trener!) smanjio petorku i u toj utakmici su cavsi izgubili titulu... izvaditi drugog najboljeg igraca ekipe moze samo budala i levat
2. trade lovea je pun pogodak
- kao sto sam i ranije govorio, cavsi su konacno izabrali pravog igraca na draftu (za razliku od bennetta kojeg je takodjer nas dragi clan foruma hvalio kao da je u najmanju ruku garnett), ali se eto jamesu nije svidjao i doveo je sebi mrtvog lovea kojeg je on sam pretvorio u spot-up sutera (pa mogao je dovesti teletovica ili andersona za tu ulogu, ne bi bio nista losiji)... nit je sta love pokazao tokom sezone (najgora u karijeri), nit ce sta ikad pokazati
3. JR smith je pun pogodak
- s druge strane sam ja govorio da je JR budala i da on ne moze biti ni u jednoj ozbiljnoj ekipi koja napada titulu. kako je igrao u finalu, bolje da su mu platili 20 kurvi i poslali ga na havaje o trosku kluba
4. shumpert je pun pogodak, 3&D igrac, ma mjesavina bowena i allena
- shumpert je jos jedan produkt cirkusa zvanog knicksi, tamo je i lin izgledao kao igrac... naravno, shumpert totalno pogubljen, odigrao je u playoffu jednu i po drobru utakmicu
5. dellavedova je bas ono sto treba clevelandu
- ako ce se prebacivati iz cavsa u brownse, mislim da je pun pogodak... covjek je najgori igrac koji je ikada zaigrao u nba finalu. tacka.
6. varejao ce ove sezone biti zdrav
- isto kao i rose prosle
7. mike miller je vrlo koristan, iskusan igrac koji ce mnogo pomoci ekipi svojim trojkama
- miller je mrtav igrac vec pet sezona, uz poneki bljesak, ali eto "trener" ga nije zelio ni isprobati u finalu... kad taj amater na klupi ne vjeruje u njega, mozete misliti tek kakav je onda on igrac
8. perkins je igrac koji je potreban svakom timu, pravi potez GM-a
- u oklahomi su napravili dernek kada su ga se rijesili. covjek je beskorisna masa od 6'10''
9. marionovo iskustvo ce mnogo pomoci ekipi
- marion je sam izjavio da je zelio otici u penziju jer ne moze vise igrati, ali eto, potpisao je da pokusa uzeti prsten dodajuci gatorade i peskire saigracima
10. osvojicemo titulu
- osvojili ste?
jedino sto je nas dragi kolega forumas pogodio vezano za ovu sezonu je da je mozgov ono sto je trebalo ekipi, solidan rim protector, odlican je u p'n'r igri, te da ce tristan napredovati (to je vise posljedica povrede lovea, al eto...)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Pa osvojili bi da su imali tog Lovea kojeg ismijavas i Irvinga. Prvi su favoriti za iducu sezonu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Loše sortiran roster Cavsa, i nemoguća misija zvana - LBJ against GSW. Ishod = izgubljen prsten. S jednim igračem osvojiti titulu, nažalost ne može, i ne ide a tipičan dokaz prikazan u ovogodišnjem finalu. Na početku sezone glasili su za glavnog favorita, naravno, s razlogom, jer čim dovedeš najboljeg igrača lige, postavljaš se kao #1 contender, ali bit svakog sporta jeste timski duh a ova trenutačna ekipa to ne posjeduje, kao prvo - nekvalitetan trener, potom LBJ iznad svih, to tako ne ide. Kao što reče @kk_bosna, loše tipovani igrači, mnogo novca utrošenog, ponajviše na ublehe, forma katastrofalna, epilog negativan.
Otpisnicu poslati veteranima, trejdovati flopove, i polahko ali sigurno birati precizna pojačanja, te naravno dovesti vrhunskog trenera, sa šampionskim stavom. Eh, tek nakon toga možemo vjerovati u pozitivan ishod, i naravno uspjeh.
Otpisnicu poslati veteranima, trejdovati flopove, i polahko ali sigurno birati precizna pojačanja, te naravno dovesti vrhunskog trenera, sa šampionskim stavom. Eh, tek nakon toga možemo vjerovati u pozitivan ishod, i naravno uspjeh.
#RunningOfTheBulls #90sEra #ThisIsWhyWePlay
J.R Smith je dobar kao igrac s klupe u maksimalno limitiranoj roli u nekim manjim vremenskim intervalima al kao fakticki 2./3. napadacka opcija ekipe je zesca katastrofa, kao sto sam i uostalom govorio prije finala da se titula ne moze osvojiti sa njim u napadacki tako bitnoj roli. Shumpert takodjer nije los kao starter al kad u napadu samo suta trice na povratne lopte i ni u kojem slucaju, znaci ni u kojem slucaju, ne napada iz driblinga il tako nesto, a u odbrani vrsi presing il trci kroz blokove protiv limitiranijih napadaca tipa Thompson, a nikako da igra 1 na 1 odbranu protiv igraca koji si kreiraju sut kad i kako pozele tip Curry. Miller je od prosle godine beskorisno truplo tj kartonski lik u odbrani, a u napadu eto moze ubaciti koju tricu. Dellavedova je dobar u presingu u odbrani kada iza sebe ima podrsku visokog, al kad ga ostavis 1 na 1 protiv vrhunskih igraca ili kada mu ne pomognes na vrijeme, eh onda nije bas koristan. Mozgov je dobar, startni centar tip Robin Lopez koji je koristan u oba smjera i vrlo zahvalan igrac. Thompson ce na osnovu ovog playoffa dobit max ili ugovor blizu maxa sto je apsolutna ludost jer je momak samo vhunski skakac i u nekim segmentima odbrane dobar (preuzimanje radi dobre brzine), a u nekim losiji (zastita obruca i reketa radi nedostatka centimetara) al eto u paru s Mozgovom moze biti defanzivno dobar par protiv klasicnih postava (protiv postava s dodatnim suterom i vise igraca da razvlace parket ta kombinacija bas i ne ide jer Mozgov nije koristan odbrambeno kad je daleko od reketa) dok je u napadu totalno limitiran na zicere koje mu neko namjesti ili nakon ofanzivnih skokova. Post igru i sut nema nit moze napadat licem prema kosu. Sto se tice Perkinsa, on nije beskoristan nego stetan igrac. Sto se Blatta tice, o njemu se treba suditi slijedece sezone jer mislim da je za ovu odbranu koju si Cavsi igrali u PO ipak puno vise zasluzan Lue koji je i u Clippersima imao velik utjecaj na odbranu (pali njegovim odlaskom), dok je u napadu, za koji je Blatt strucnjak, bilo puno previse izolacija, a i Love je bio fakticki spot up suter.
Inace adriano rekao si da cete osvojiti titulu, nakon 2-1 vodstva si napisao da je ekipa na putu da ostvari tvoju prognozu i da dobije seriju 4-2.
Inace adriano rekao si da cete osvojiti titulu, nakon 2-1 vodstva si napisao da je ekipa na putu da ostvari tvoju prognozu i da dobije seriju 4-2.
@adriano, obrisao sam ti ove uvrede i smatraj se upozorenim pred ban. taj rjecnik koristi kuci, a ne na ovom forumu!
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- adriano_leite
- Kontakt:
1. Za Blatta nikada nisam rekao da je vrhunski trener, nego da je mnogo bolji nego sto ti i lumani kazete. Ti ga nazivas levatom...
2. Za trejd Lovea nikada nisam rekao da je pun pogodak. Bio sam protiv tog trejda na pocetku sezone kada se pricalo o tome koliko cemo da ti za njega. Kada je trejd prosao, kao i vecina ljudi na ovoj planeti, zakljucio sam da u pohodu na titulu (jer je tu James) da vise moze pomoci zvijezda kao Love nego rookie igrac, ma koliki potencijal bio.
3. JR pun pogodak, za ono sto je do finala radio, svakako da je opravdao ocekivanja, jer je igrao svoju najbolju kosarku u zadnjih nekoliko godina. Moja ocekivanja je i premasio jer je bio koristan i u odbrani. U finalu je nestao i ne treba mnogo biti pametan pa vidjeti da u finalu nije bio na nivou proteklog dijela sezone i playoffa, no nazivati ga levatom i svakakvim pogrdnim imenima, kako se to ovdje radi, u najmanju ruku je smijesno.
4. Ista stvar za Shumperta. Vise nego dobar nakon povrede i u playoffu, a nestao u finalu. Gleda se cjelokupan ucinak, a ne jedna serija. Sta onda reci za Klaya? Pun pogodak mu na osnovu finala dati max ugovor? How yes no
5. Dellavedova je vise nego zahvalan igrac. U odbrani grize, baca se za loptom, ide na vise igrace od sebe, srce ima k'o Trebevic, ali niko nikada nije napisao da je starter. Igrao je tu minutazu jer je Irving povrijedjen i jer nema druge opcije na PG. Njemu je optimalno 15 minuta da energijom prelomi utakmicu, a to je radio u 2 tekme finala, radio je i protiv Chicaga.
6. Niko ne moze reci da ce neki igrac biti zdrav ili da nece. Povrede su sastavni dio sporta.
7. U proteklih 5 godina, Miller je donio prsten Heatu. Daleko od beskorisnog igraca, ako nista, svi ga hvale kao veterana. Ocekivao sam ga vise da igra, nije igrao i sta sada?
8. Perkins je prgav i nezgodan igrac, kao treca opcija u rotaciji na C, zahvalan nego sta. Nije placen 10 miliona pa da neko kaze da jede salary cap ili zauzima mjesto u rosteru.
9. Marion je sam izjavio da je mogao igrati jos 3 sezone i da prekida karijeru jer misli da je 16 godina dovoljno u ligi i zeli da se posveti jednogodisnjem sinu. Bio je intervju sa njim kojeg je filip postavio, ili neko drugi, no nebitno, dakle, laz je da je rekao da ne moze vise (procitaj intervju).
10. Na pocetku sezone sam rekao da je finale istoka za mene uspjeh. O tituli sam poceo govoriti kao svaki normalan navijac svog kluba u samom finalu. To treba da ne vjerujem da ce mi tim pobijediti u finalu?
2. Za trejd Lovea nikada nisam rekao da je pun pogodak. Bio sam protiv tog trejda na pocetku sezone kada se pricalo o tome koliko cemo da ti za njega. Kada je trejd prosao, kao i vecina ljudi na ovoj planeti, zakljucio sam da u pohodu na titulu (jer je tu James) da vise moze pomoci zvijezda kao Love nego rookie igrac, ma koliki potencijal bio.
3. JR pun pogodak, za ono sto je do finala radio, svakako da je opravdao ocekivanja, jer je igrao svoju najbolju kosarku u zadnjih nekoliko godina. Moja ocekivanja je i premasio jer je bio koristan i u odbrani. U finalu je nestao i ne treba mnogo biti pametan pa vidjeti da u finalu nije bio na nivou proteklog dijela sezone i playoffa, no nazivati ga levatom i svakakvim pogrdnim imenima, kako se to ovdje radi, u najmanju ruku je smijesno.
4. Ista stvar za Shumperta. Vise nego dobar nakon povrede i u playoffu, a nestao u finalu. Gleda se cjelokupan ucinak, a ne jedna serija. Sta onda reci za Klaya? Pun pogodak mu na osnovu finala dati max ugovor? How yes no
5. Dellavedova je vise nego zahvalan igrac. U odbrani grize, baca se za loptom, ide na vise igrace od sebe, srce ima k'o Trebevic, ali niko nikada nije napisao da je starter. Igrao je tu minutazu jer je Irving povrijedjen i jer nema druge opcije na PG. Njemu je optimalno 15 minuta da energijom prelomi utakmicu, a to je radio u 2 tekme finala, radio je i protiv Chicaga.
6. Niko ne moze reci da ce neki igrac biti zdrav ili da nece. Povrede su sastavni dio sporta.
7. U proteklih 5 godina, Miller je donio prsten Heatu. Daleko od beskorisnog igraca, ako nista, svi ga hvale kao veterana. Ocekivao sam ga vise da igra, nije igrao i sta sada?
8. Perkins je prgav i nezgodan igrac, kao treca opcija u rotaciji na C, zahvalan nego sta. Nije placen 10 miliona pa da neko kaze da jede salary cap ili zauzima mjesto u rosteru.
9. Marion je sam izjavio da je mogao igrati jos 3 sezone i da prekida karijeru jer misli da je 16 godina dovoljno u ligi i zeli da se posveti jednogodisnjem sinu. Bio je intervju sa njim kojeg je filip postavio, ili neko drugi, no nebitno, dakle, laz je da je rekao da ne moze vise (procitaj intervju).
10. Na pocetku sezone sam rekao da je finale istoka za mene uspjeh. O tituli sam poceo govoriti kao svaki normalan navijac svog kluba u samom finalu. To treba da ne vjerujem da ce mi tim pobijediti u finalu?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Najavljivao si ti titulu još pred playoff, ali dokazivanje očiglednog tebi je isto kao i traženje nevine djevojke danas.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
Zašto ne bih najavljivali titulu kad smo bili najbolji team prije playoffa? Kažem opet, bilo koji team bez 2 allstara (a kamo li jednog klučnog igrača poput Andersona) nema šta tražiti u nba finalsu. Čudo je i da smo lapili 2 utakmice GSW, team koji je top to bottom bolji i zdraviji kako god okreneš
FC Bayern -/- THE Ohio State University
- adriano_leite
- Kontakt:
Najavljivali ste i vi odlazak u finale pa niste otisli ni u finale istoka.NeverGiveUp je napisao/la:Najavljivao si ti titulu još pred playoff, ali dokazivanje očiglednog tebi je isto kao i traženje nevine djevojke danas.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
adriano_leite je napisao/la:Najavljivali ste i vi odlazak u finale pa niste otisli ni u finale istoka.NeverGiveUp je napisao/la:Najavljivao si ti titulu još pred playoff, ali dokazivanje očiglednog tebi je isto kao i traženje nevine djevojke danas.
Sudije ih sjebase
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Prije svega sam licno najavljivao finale istoka al eto. Ti covjece negiras ono sto si izjavljivao, tu je razlika izmedu nas 2.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne znas citati ili?NeverGiveUp je napisao/la:Prije svega sam licno najavljivao finale istoka al eto. Ti covjece negiras ono sto si izjavljivao, tu je razlika izmedu nas 2.
adriano_leite je napisao/la: 10. Na pocetku sezone sam rekao da je finale istoka za mene uspjeh. O tituli sam poceo govoriti kao svaki normalan navijac svog kluba u samom finalu. To treba da ne vjerujem da ce mi tim pobijediti u finalu?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Ma pusti to bola, nemoj da trazim sad pred sam playoff najave na titulu, ali ti ionako neces priznati.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ma trazi slobodno, ti evo 5 sezona najavljujes titulu a ni narednih 5 ih nece Bullsi osvojitiNeverGiveUp je napisao/la:Ma pusti to bola, nemoj da trazim sad pred sam playoff najave na titulu, ali ti ionako neces priznati.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
pa kako ce osvojiti kad je LBJ i dalje na istoku 
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Tjesis se lazima samo zato jer nemas taj kapacitet u sebi da priznas kada pogrijesis. You go ahead boy.
- adriano_leite
- Kontakt:
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- adriano_leite
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Ovaj momak je u nasem summer league timu. Nije draftovan, nema visinu bas za NBA ligu, ali podsjeca mnogo na Natea Robinsona koji se dugo zadrzao u ligi. Ovaj mi se cini i kao veci atletski freak koji se ispali k'o dinamit ka obrucu. Da me se ne razumije pogresno kao inace, ne kazem da ce upasti u roster od 15 i da ce biti neka igracina, ali ce ga biti zabavno gledati u SL.
Jos zanimljiv igrac iz SL tima je Shurna koji je odlican suter za 3, te naravno nasi pickovi s drafta Rakeem i Sir'Dominic.
Ovaj momak je u nasem summer league timu. Nije draftovan, nema visinu bas za NBA ligu, ali podsjeca mnogo na Natea Robinsona koji se dugo zadrzao u ligi. Ovaj mi se cini i kao veci atletski freak koji se ispali k'o dinamit ka obrucu. Da me se ne razumije pogresno kao inace, ne kazem da ce upasti u roster od 15 i da ce biti neka igracina, ali ce ga biti zabavno gledati u SL.
Jos zanimljiv igrac iz SL tima je Shurna koji je odlican suter za 3, te naravno nasi pickovi s drafta Rakeem i Sir'Dominic.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- adriano_leite
- Kontakt:
Rich Paul poceo pratiti Westa na twitteru
, ako dodje West, onda sljedece sezone ocekujem da trazi bar 10 miliona za njega
. Osipat cu se na ime Rich i prezime Paul
.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.