FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 05 mar 2013, 00:07

M4kaveli je napisao/la:Puno toga.
Mog'o bi napisati sta to, ali bi mi trebalo sat vremena tako da necu.

tekst ima činjenice a druga stvar je što ti navijaš za barcu pa gledaš posebnim očima ...

ali ev ukratko poređenje da napravim što se tiče odbrane jer u tom aspektu nemate ni širinu a vala ni neku posebnu kvalitetu za epitete kakve dajete svojim igračima ... Kako nemate odbrane otpiši 50% taktika koje govore o zatvaranju igre (i da da razumijem vama ne treba odbrane jer vi se dodajete ...)

znači zadnji 5 igrača Valdes, Alves-Pique-Puyol-Alba, Maskerano, Adriano (ovaj valjda može igrati beka)

Valdes ne moze oprepeliti Nojeru, Alba i Alves dvojica uhljupa koji se samo bune nešto, igračina je Alves ali nemaju mentalitet i istrajnost kad ide ide kad ne ide odmah se žali sudiji. Tek se sada vidi koliko je žalosno poređenje Lahm-Alves koje se povlačilo prije par godina ko je bolji bek, za Alabu i Albu ne želim da pričam jednostavno ko da konja i magarca porediš.

Dalje ... Pique-Puyol/Maskerano, imate onog mladog 20godina nezz mu ime ali vidim ni njega ne gurate u vatru ( nezz da li imate više ovih štopera da su kvalitetni možda Busquet može odigrati??) protiv Dante-Buyten/Boateng,Badstubber. Kvalitet ne toliko različit ali jednostavno nemate širinu u odbrani...

Vezu i Napad necu da komentarišem jer to je stvar ukusa ali i tu je po pitanju taktike šlampavo jer ako zatvoriš Messija 50% posla gotovo još ako uzmeš u obzir da igra Xavi-a opada i to će biti veliki problem za budućnost Barceloni.

Još jedan problem za Barcelonu a vezan je za tekst ako pogledaš zadnji 5 godina samo je Sergio Busquet je produkt škole a koji je u prvi 11 dok ostali nisu se pokazali, nemaju mjesta u timu ili kvaliteta pa biraj jedno od ta tri ... Na drugoj strani Šaćiri nema kvaliteta za prvih 11 Bayerna ali dobiva priliku od prve minute, isto i Gomez, Gustavo, Tymoščuk, Pizarro, Contento, Starke ... Jednostavno Bayern je ovaj tim pravio 2-3 godine i kostur je isti ali su nedostatci popunjeni i nema šta sada da se traži ... Ružno i prepotentno reći ali SAVRŠENSTVO BEZ MANE što se tiče igračkog kadra to je činjenica.

nishikori
Kontakt:

Post Postao/la nishikori » 05 mar 2013, 00:14

lahm je licno cafu za dani alvesa. dani ima fizicke predispozicije, ali dzaba kad je glava prazna... centarsut bolji ima hasagic.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 05 mar 2013, 00:17

Mislim da je tika-taka otkucala svoje i da je došlo vrijeme za neke nove, druge klubove i neke nove načine fudbalske igre.

Ali sačekajmo 12.03 možda je ovo samo bilo posrtanje diva ili je svarno početak kraja za Barcu, sacekajmo jer se na kraju rata broje mrtvi. :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 mar 2013, 00:18

jao kako divne i poucne tekstove ovdje vidimo, dvije sedmice barca u krizi, bayer igra dobro i sad cak i mandzuka bolji od vilje, o nebesa...

lijepo je vidjeti kad se navijaca nekog kluba nabriju tako, i kad se barca prerano otpisuje, divota

jos najsmjesnija poredjenja igraca, snage kluba itd, trio messi xavi i iniesta vrijedi ko cijeli bayern i svi bavarski pokrajinski klubovi zajedno, bice srece i medjusobnog ogleda gdje cete se iz prve ruke uvjeriti koliko su njemacka celjad nemocna protiv hegemonisticke igre barce, nekoliko puta smo to gledali na reprezentativnom planu, a gledali smo i prije nekoliko godina onaj dvomec izmedju barce i bayerna kad je od cijelog dvomeca bilo zanimljivo samo prvih pola sata u kojima je bayern popio 4 komada, a i tada smo imali bavarskih strucnjaka koji su ovako vagali ekipe i davali sanse bayernu

hegemonija jos nije rekla zadnju rijec, polako decki, langsam, moćni jeste, al za barcu u pravoj formi ste jos uvijek nedovoljno moćni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 mar 2013, 00:21

Romariooo je napisao/la:jao kako divne i poucne tekstove ovdje vidimo, dvije sedmice barca u krizi, bayer igra dobro i sad cak i mandzuka bolji od vilje, o nebesa...

lijepo je vidjeti kad se navijaca nekog kluba nabriju tako, i kad se barca prerano otpisuje, divota

jos najsmjesnija poredjenja igraca, snage kluba itd, trio messi xavi i iniesta vrijedi ko cijeli bayern i svi bavarski pokrajinski klubovi zajedno, bice srece i medjusobnog ogleda gdje cete se iz prve ruke uvjeriti koliko su njemacka celjad nemocna protiv hegemonisticke igre barce, nekoliko puta smo to gledali na reprezentativnom planu, a gledali smo i prije nekoliko godina onaj dvomec izmedju barce i bayerna kad je od cijelog dvomeca bilo zanimljivo samo prvih pola sata u kojima je bayern popio 4 komada, a i tada smo imali bavarskih strucnjaka koji su ovako vagali ekipe i davali sanse bayernu

hegemonija jos nije rekla zadnju rijec, polako decki, langsam, moćni jeste, al za barcu u pravoj formi ste jos uvijek nedovoljno moćni
Sa ovim postom si popljuvao sve sto si napisao o Bayernu u zadnjih mjesec dana. Eto Bayern nema šanse, a moćni Milan čita lekcije. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 mar 2013, 00:22

gotovo je ... HE'S COMING , HE ARRIVED :mrgreen:

Sad će nas uvjeravati da je Valdes igračina a neće da produže ugovor sa njim ... Da barceloni ne škripi u odbrani kad se povrijede puyol ili pique. Da Lahm-Alaba nisu dr.sc.mr.akadem. za Alvesa i Albu :D

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 mar 2013, 00:24

Sta ti je ba Romario, niko se ne raduje ovome sto se desava Barceloni. Jesi li normalan? Tragedije nikad nisu smijesne.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 mar 2013, 00:25

Trasimaco je napisao/la:Sta ti je ba Romario, niko se ne raduje ovome sto se desava Barceloni. Jesi li normalan? Tragedije nikad nisu smijesne.
one su tragikomične :mrgreen: ... šuti možemo kakve sihire nabacati pa da Barca prođe ... ne bi se dao snositi ...

nishikori
Kontakt:

Post Postao/la nishikori » 05 mar 2013, 00:30

valdes - neuer 2
alves - lahm 2
pique - dante 2
mascherano - badstuber 2
alba - alaba 2
buskec - martinez 2
xavi - schweini x
iniesta - ribery x
fabregas - kroos 2
pedro - muller 2
messi - mandzukic 1

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 05 mar 2013, 00:31

Eto nek' ti je Barca bolja. Nemaš veze šta pričaš. Barca je totalno pala, i Bayern je prvi favorit za osvajanje titule Lige Prvaka. Ništa nije gotovo, ali moraš prihvatiti da je Bayern trenutno najjača ekipa u Evropi. :D

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 mar 2013, 00:34

Trasimaco je napisao/la:Sta ti je ba Romario, niko se ne raduje ovome sto se desava Barceloni. Jesi li normalan? Tragedije nikad nisu smijesne.
proteklih dana sam vidio da se mnogi raduju, ne znam ni odakle su toliki izmigoljili, ali neka, meni je to simpaticno, barca je skoro svake sezone imala ovakve mini krize nakon kojih je redovno kapetan puydo dizao trofej lige prvaka

a sto se tice mog pisanja o bayernu, ono je uvijek bilo i realnije i hrabrije i kasnije se pokazalo puno strucnije nego pisanja vecine navijaca bayerna ovdje, vrijeme, rezultati i igre su to dokazali, ja i dalje tvrdim uvijek da je bayern mocan, al nedovoljno mocan za barcu kad je u formi, a sad sto neki gledaju ovu barcu koja je nakratko posrnula to je drugi par opanaka, ovakva barca nije bolja ni od mainza, al sredi se to zacas, vidjecemo, neka se ljudi samo nasladjuju, bice meni kasnije sladje

valdes - neuer 2
alves - lahm 2
pique - dante 2
mascherano - badstuber 2
alba - alaba 2
buskec - martinez 2
xavi - schweini x
iniesta - ribery x
fabregas - kroos 2
pedro - muller 2
messi - mandzukic 1

tako je majstore, ali ima greska, mandzuka je bolji od messija i ovo sto su iksevi, i to trebaju dvice
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 mar 2013, 00:37

Daj ba, smirite dozivljaj. :o

Jasno je ko dan da svako svog konja hvali, stoga stanite sa uvjerenjima ciji je veci, ko ima brze noge, ko ce pokupiti bolju ckapi...

Bayern je pokazao da je silan, ali ni Barca nije nista losija, iako trenutna forma ne ukazuje na nesto takvo. Niko me ne moze uvjeriti da Barca nece Milan napucati u uzvratu a negdje im se mora otvoriti, pa sto to ne bi bas tad bilo. :mrgreen:

Usporedbu oko jacine igrace nema smisla praviti, jer svaki igrac varira u formi i logicno je da ce neki igrac danas biti losiji a sutra bolji, naravno ukoliko jedan od dvojice ne nacini cudo pa zadrzi formu tokom citave karijere. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 mar 2013, 01:26

Klare je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:
---------Schweinsteiger--------
-----Gustavo------Martinez---

Samo da se pohvalim prognozom 8-)
A šta ćeš se hvaliti jadan ne bio, fulio si cijelu metu,
nego idi lezi i pokrij se dekom po glavi. :lol:
A de mi Boga ti reci kako je izgledalo na sredini terena kad je izasao Shaqiri,a usao Gustavo?
Idi ti lezi i pokrij se dekom nakon onih izjava o Martinezu ;)
#miasanmia

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 mar 2013, 11:11

daj bola romario, mojne zayebancije.
barca je pr.dnula u shishu i nema joj povratka.
yebote, vise nije pitanje moze li real stuci barcu, nego kojom gol-razlikom.
cak vas stuce i realova b-postava, i onda bi ti olupinu zvanu barca poredio sa mocnim i nepobjedivim bayernom. :lol:
pa protiv slabasnog milana nemate suta na gol, a ti bi na bayern. :lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 05 mar 2013, 12:01

Dobro Romarioo je jedna od realnijih navijaca Barce, znam ih nekoliko koji su govorili da bi Baarcelona B pobjedila Bayerna kad god hoce i slicno, pa covjeku to malo izvadi zivce ne radi toga sto navijamo za suprotne klubove vec, radi te neke gluposti u razgovoru i radi da tako kazem prcanja sa namjerom, al to ne rade pravi navijaci.

Sto se Barcelone tice i Messija, on bi Bayernu mogao sad zabit gol nije to problem, iako mi imamo jaku odbranu, al isto tako bi Bayern mogao uvalit Barceloni 2 komada samo radi ove odbrane.

A Barcelona kad bi popravila odbranu to bi vec bila druga stvar, zamislite naseg Dantea kod njih da igraa heheh

Al hvala Bogu to se nece desit, nego Bayern nastavlja dalje da gazi na svim poljima, a et Barcelona ce vjerovatno samo ligu osvojit, ne bi da nista govorim za Ligu Prvaka, al nije to ta Barcelona- ako nisu u krizi neka pobjede i neka prodju ha ya 8-)
FC Bayern !!!!!

nishikori
Kontakt:

Post Postao/la nishikori » 05 mar 2013, 12:32

ma bayern je jaci od barcelone i na golu i u odbrani i u veznom redu, samo je eto spic barce bolji i to samo zato sto se on zove lionel messi... a to dovoljno govori o barci kojoj je messi 50% ekipe, a drugih 50 xavi i iniesta...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 mar 2013, 16:17

Polako ljudi smirimo malo strasti. Trenutno smo jaki,prejaki, ali ne zaboravimo da mi jos nismo imali pravog protivnika pravi test. Najteze dvije utakmice sto smo odigrali su bili BvB kuci i Arsenal u gostima.
Respect prema protivniku,ali to nisu ekipe prema kojima bi se mi trebali ravnati i ocjenjivati svoju moc.

Za mene je Bayern onoliko jak koliko se uspije prilagoditi protivniku. Nema dvojbe da smo mi bili jaci od Chelsea,ali jednostavno se nismo prilagodili njima i popussili smo ga.
Isto tako Barcelona je drasticno jaca od Milana,ali se nije prilagodila njima te je sad trenutno pred ispadanjem.

Realno gledajuci, Juventus je mozda prejak,mozda bi nas istjerao,namucio, mozda bi i dobili po usima,ali to gledajuci iz perspektive ko je bolji, naravno da smo mi bolji i skoro 99% nasih navijaca bi reklo da smo bolji i da bi ih lagano prosli.
Mene je od preostalih ekipa u LP strah samo ManU/Real, te Barce i Juventusa. To su ekipe koje nas mogu iznenaditi i treba ih se cuvati, pokusati izbjeci sto je moguce dalje.

@Romario
ti si uvijek dolazio ovdje i podrzavao Bayern, i uvijek mi je to djelovalo kao da to cinis samo iz razloga sto znas da je Barcelona najjaca, a da tek onda dolazimo mi te si skladno s tim uvijek imao rijeci pohvale. Sada kada se Barcelona trese i kada se namece logicno pitanje Bayern ili Barca i gdje sve trenutno ukazuje na Bayern, prestajes sa svojim slatkim rijecima te osipas paljbu po Bayernu.

Nije uopste upitno da li bi najjaca Barcelona stukla najjaci Bayern (JA MISLIM DA BI),ali imaj na umu da je Bayern trenutno najjaci u zadnjih XY godina, a Barcelona vec nekoliko sedmica igra ispod prosjecno lose utakmice. Ja sam cak na pocetku sezone govorio da Barca ne igra dobro,ali su rezultatima pokazivali suprotno, osvajali su bodove i odlijepili se od Reala nevjerovatno brzo.
Stoga mislim da bi moguci duel Barce i Bayerna zavrsio u korist Bayerna.
Stern des Südens

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 05 mar 2013, 16:48

Jupp pa de reci mu vidi ga hahahahaha
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

nishikori
Kontakt:

Post Postao/la nishikori » 05 mar 2013, 18:16

koje legende :lol: :lol:

nekako se bojim da je dovodjenje guardiole promasaj... jupp je savrsen za ovaj bajern...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.