FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Smjecanindzemo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Smjecanindzemo » 08 apr 2019, 12:51

Raja meni je toliko zao sto Niho ode na kraju sezone. Momak da je ostao bar 2 god i da je odigrao 5/10 tekmi za repku mi bi ga tusnuli za desetak mil. Moram ovo reci , mislim da je nas najveci spas stavit granicu na godine, nesto kao sto je u yugi bilo. Eto ne mora da bude 27/28 god , nek granica bude 24/25. Vjerujem da bi se tad pitali nesto i u europi i na reprezentativnim prvenstvima. Zastitit ligu sto da ne

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2019, 13:13

Smjecanindzemo je napisao/la:Raja meni je toliko zao sto Niho ode na kraju sezone. Momak da je ostao bar 2 god i da je odigrao 5/10 tekmi za repku mi bi ga tusnuli za desetak mil. Moram ovo reci , mislim da je nas najveci spas stavit granicu na godine, nesto kao sto je u yugi bilo. Eto ne mora da bude 27/28 god , nek granica bude 24/25. Vjerujem da bi se tad pitali nesto i u europi i na reprezentativnim prvenstvima. Zastitit ligu sto da ne
Slazem se sve al to nema šanse. Cak mislim da nije ni izvodivo zakonski, kome mozes zabraniti da ide. Jedina je šansa dugi i dobri ugovori i da onda ne pustaš igraca dok bas ne dodje top ponuda.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 apr 2019, 13:17

ne možeš burazeru to zbog Akademije svake godine imaš par igrača koji će ti ulazit u seniorski tim, naročito stopera i vezni uvijek ima dobrih...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 08 apr 2019, 13:26

Denchi je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Ta ce Husref prevazidjen trener.
ja ba Husref im reko :D

Kodro im reko.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 apr 2019, 13:55

Kamuflazn je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Ta ce Husref prevazidjen trener.
ja ba Husref im reko :D

Kodro im reko.
vježbali kornere s Husom i zabio Lazić karinom ;) :rol: :thumbup: :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 08 apr 2019, 14:59

Ma jok, sasvim slucajno pao gol. Lopta na prvu, mujakic je zakacio slucajno i prebacio na drugu. Plod slucajnosti.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 08 apr 2019, 15:39

slika

Mnogo mi se sviđa ova nova oprema
Bordo bijeli za život cijeli!!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 08 apr 2019, 15:41

Ako mlatnemo usraše, a zeljeznicar otkine bod zrinskom, mislim da bi to bilo to za ovu sezonu. Lagano pripremat akademce za novu i nadati se sto laksem zrijebu u kvalifikacijama za LP.

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 08 apr 2019, 15:43

Čak ni navijači Željezničara nisu mogli postići gol. Naime, na poluvremenu su izvučene tri ulaznice i njihovi vlasnici imali su šansu dobiti glavnu nagradu predviđenu za derbi, a zadatak je bio da njih trojica odrade akciju koja kreće s polovice terena i da postignu gol Željinom rezervnom golmanu. Akcija je okončana bezuspješno tako da su te noći mreže tresli samo igrači Sarajeva Darko Lazić, Krste Velkoski i Benjamin Tatar.

HAHAHAHAHAHHAHAHAAHAHHAHAHAAHHAAHAHG
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 apr 2019, 15:47

Jest lud onaj Stanoje yebo sebe, stavio Kapić story. :lol:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 08 apr 2019, 15:47

Koga možemo očekivat od akademaca sljedeće godine u ulozi Nihada, Pidre, Šabanovića, Kovačevića, Mustafića... pored njih, osim Nihe naravno, jer od sljedeće sezone oni su "ispečeni" igrači.

Salčin, Resić, Đokanović.. ko još?
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 08 apr 2019, 15:55

boooook OwO ja sam Amaw, twenew i fudbawski stwuchnjak (✿◠‿◠) hihi da wi mogu biti pwedsjednik twog kwuba??
:3333 PWIIIIZ???
JURIŠ

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 apr 2019, 15:56

Kome ce crni Vaso otkinuti bod? Nemojte biti smijesni, mi imamo tezi raspored od Zrinjskog. Rijesiti ce Vasu lakse nego Krupu.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2019, 15:59

pasica je napisao/la:Kome ce crni Vaso otkinuti bod? Nemojte biti smijesni, mi imamo tezi raspored od Zrinjskog. Rijesiti ce Vasu lakse nego Krupu.
Zrinjski - Željezničar 1:2 :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2019, 16:01

AlfredNobel je napisao/la:Jest lud onaj Stanoje yebo sebe, stavio Kapić story. :lol:
Kaže Miloš s vama bi braćo i u rat :tokralju: :bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 08 apr 2019, 16:08

VenamaHrabrih je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Venamahrabrih* ti sto pises su nebuloze,nikakve cinjenice,mi nismo u rangu talijana,Besiktasa,Bazela pa makar nas i Gvardiola vodio. Husu ce ovo biti 2 titula ako bog da i kup,vodio nas do play ofa LP daj nam ti reci ko je to bolje i vise uspjeha od njega imao posto veze sa zivotom nemas. Jos nesto juce na tekmi ti kazem nije vecina skandirala Husu vec svi tako da nije tvoje misljenje bitno sekunde,Hus legenda ovog kluba htjeo ti to il ne
25 godina je id rata, a mi jos uvijek nismo u rangu poljskih ekipa, a ne tih sto sih pobrojao. Da bi se poredili s njima, ili trazili opravdanja za svoje neuspjehe, komparirajuci se sa navedenim timovima, moramo imati uspjehe slicne ili priblizne njima, do tada, mi smo obican seoski klub kojem je najveci uspjeh osvajanje nake kukuruz-lige, najslabije u Europi. Ako je tebi vazno sta skandira rulja, pa po tome odlucujes ko je u pravu, a ko ne, onda zaista imas krizu identiteta i kompleks manje vrijednosti, ali to je vec tvoj problem. Preporucujem ti, ako si zainteresovan i ako mislis sebi dobro, psiholosko promatranje.
Legenda (lat. legere-čitati) u ovom slučaju; priča iz zivota svetaca, izmišljena priča, bajka. Husref legenda - junak iz bajke. Osoba koja je mrtva, ili izmisljena i kojoj se pripisuju nadnaravne moci.
Milan Vujaklija, Leksikon stranih riječi i izraza, str 499 u izdanju Prosveta Beograd 1980.
Nadam se da ti je bar malo sada jasno ko priča nebuloze i ko veze nema.
Uzdravlje.
Da ti ne repliciram na onaj prethodni post ali cu i ovdje na ovaj i na onaj prethodni. Nemas ti pojma druže.
Pretpostavljam da si ti neki od "telanata" mahalskih koji je sebi umislio da je novi Alen Škoro, pa te Husref zbog poroka mahalaca u bordo trenerkama otjerao i sad pljujes po njemu. Ili si otac ili brat jednog. Samo takve čujem da pljuju po Husrefu.
Priče kako Hus ne voli mlade igrače a imali smo generaciju koja se zvala Husrefove bebe i sada ima najmlađu haman ekipu u ligi.
To je takva nebuloza koja se gura čovjeku koji samo nije dao da mu se podvaljuju muda pod bubrege sa kojekakvim Trebinjcima i sličnim antitalentima koje je mahala prozvala novima Džekama, Ibiševićima samo jer su njihovi iz mahale, a u suštini su bili dvolijevonogaši.

Ako pričamo o Husrefovom znanju. Krenut ću sa največim debaklom protiv Atalante. Kada primiš 8 komada od maksimalno nabrijane i u tom momentu kivne Atalante koji su prije toga ponizio (jer za njih je to bilo poniženje) u sred Italije, od ekipe koja je najefikasnija u Seriji A, sa najboljim strijelcem prvenstva Duvanom Zapatom, prilati o bruci i sramoti njegovoj je presmiješno jadno i zlonamjerno. Ona Atalanta bi izjebala i Dinamo i Zvezdu skupa. To je jedna od najpotentnijih ekipa u Italiji koja ima problem sa defanzivom što je pokazao i dvomeč sa nama, pa iz tog razloga nije bolje plasirana. Poraz od Atalane je bruka samo nekim pukim dijasporcima koji ne prate fudbal ni u Italiji ni u Bosni. Poraz od Atalante je realnost plus sjeb naših igrača zbog svega što se dešavalo tu noć.

Drugo, ovo je PRVI, ponavljam još jednom PRVI angažman Husrefa na našoj klupi da nema direktno uplitanja od strane uprave ili menadžera oko formiranja prve ekipe. Da mu ne rasprodaju pola tima u prijelaznom roku pa mu poslije dovedu kakve letve i tarabe. Husref nikad ali nikad nije imao podršu uprave kakvu je Amar Osim imao od svoje tj. on je sam kreirao tu politiku. Pa ipak je osvojio Kup i Tiulu. Izborio playoff LP, izbacio Genka, igrao 2:2 sa Bešiktašom, pobijedio Rapid Bukurešt, izbacio češku Sigmu itd. Neko spomenu Drinovce a to je takva zvčka bila da se tada otjera Husref ali naravno da pola vas balvaca ovdje to i ne zna jer tad ste pratili teletabise a ne premijer ligu.
Husref je uvijek ali uvijek gajio napački stil igre. Ko se sjeća generacije 2002/2003. Tada mlađahni Obuća, Škoro, Mirvić, Idrizović, Bašić, Osmanhodžić itd... da nije bilo suđenja kakvo je bilo i da se nije Osimu mlađem štimalo kako se štimalo komisijom koju je vodio Brković, vjerovatno bi Husref osvojio više u tom periodu ali jbg. Ko se sječa tadašnjih pljaćki sudijskih zna o čemu govorim.

Poslije toga dolazi mandat Husrefa, 2005. prva pobijeda nakon 5 godina, kup i pobjeda u lištici. Tada za Sarajevo igraju mladi reprezentativci Maksumić, Muharemović, Džakmič. Te godine osvajamo Kup sa Husrefom. Pa onda šampionska 2006/2007 sezona kada mu u sred zime na pauzi prodaju 3 najbolja igrača Trivunovića, Mačkića i Maksumića. Prva dva u Rusiju treći u Iran. Pa osvoji titulu pa ga otjeraju poslije i suspenduju pred Bazel zbog tobože narušavanja atmosfere u avionu.

I onda po meni najsramniji angažman u klubu. Kada je prvi tim sastavljao Irfan Redžepagić. Kada su dovedeni klocevi poput Melunovića, i sličnih parafudbalera ne mogu se više ni sjetiti imena. Otjeraše Husrefa čim dobiše para šatro za njegovo dobro.

I evo sad. Čovjek vodi ekipu, prvi je na tabeli, u sezoni u kojoj Zrinjskog pobijedi 4:2 i u mostaru haman s drugim timom sa 5 akademaca odigra 2:2. U sezoni u kojoj su mu standardni dio ekipe adakademci o tome manje svi znamo. U sezoni u kojoj rušimo sve rekorde po broju datih golova, najbolja odbrana, najmanje poraza, prva pobjeda u lištici i to 0:3 pa dvije pobijede u derbijima i to kakve. Domimantne. ****. Nevjerovatne. Ponižavanje i onu prvi bi dobili da prečka se ne ispriječi itd. I onda vi dođete i pljujete po Husrefu kao ne valja on. Igramo fudbal, kakav se igra u trenutno u evropi, moderno, od noge do noge, sa bekovima koji pokrivaju cijelu stranu. 433 ili 343 nije bitno. Nijednu utakmicu u ovoj sezoni nismo izdominirani. Ni jednu utakmicu niko nas nije nadigrao. I vi kažete ne valja. To se dragi moji zove BOLEST, ZAVIST, LICEMJERSTVO itd...

Ima i Husref gresaka. Bekic mu je jedna. Hebibovic druga. Ali ko ih nema, Gvardiola i Klop grijese pa zasto ne bi Husref.

Ne morate ga voljeti ali ga barem poštujte.

Da te Husrefe srce dobroi posluži i da nam još puno puno godina aBd na klupi presjediš.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 apr 2019, 16:19

Ne troši se džaba pisajući toliko, sve će biti isto.

@Mortem
Legenda. :salut:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 08 apr 2019, 16:20

pasica je napisao/la:Kome ce crni Vaso otkinuti bod? Nemojte biti smijesni, mi imamo tezi raspored od Zrinjskog. Rijesiti ce Vasu lakse nego Krupu.
Ma eto, nadam se nekoj frljoki. Nafakaši su ćumuraši.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 apr 2019, 16:20

MortemHz je napisao/la:
Zrinjski - Željezničar 1:2 :kafa:
Ma X da izvuku ja bih se sjebao vjeruj. Pretanki su ba oni, samo je "ime" ostalo.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 08 apr 2019, 16:20

Joj Miloša snima Mersu, kaže Merso nemoj me stavljat samo hahahahaha :rol: :rol: :rol:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Chony533, Evander, head88, keli, nedimmmm1337, Pena, SHZ82 i 55 gostiju.