FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 09 apr 2019, 01:11

nukleusmember je napisao/la:samo jedna isoravka krivog navoda revoltu,nisu postojale husrefove bebe,postojale su agimove bebe,agim je došao poslije husrefa i promovisao tu generaciju,činjenica je da husref ne voli mlade igrače i ima dosta trenerskih bubica,van terena je normala lik to mi je komšija,1000 puta sam ga kritikovao i kritikovaću ali ga gotivim kao čovu,psovanje nipošto
VVVBK
Zasto ne mozemo argumentima dokazivati svoje misljenje ? Ovaj post je u prilog tome(mislim na ovaj tvoj post).
Poslije Kukesi poraza sam bio tuzan samo radi njega , zasluzio pobjedu , nije islo .Bilo bi to cudo sa onakvim rosterom , a 100 sansi . Ebiga .
Prije desetak god. moj prijatelj(bio s njim na seminaru-od drugih imao misljenje da je prepotentan),poslije upoznavanja i druzenja s njim govorio mi da nije sa prijatnijom osobom razgovarao . Slucajno sam imao cast se slikati s njim u tunelu Koseva 2007 g.
Ne mrzim ga licno to je sigurno iz 1001 razloga(zasto bih ?ne poznajem ga niti je konkurencija nekom mom, Vahidinov brat),ali ga i ne volim sad .
Bez razlike na 100 titula.Mnogi treneri (dobri)su tersovi i ne daju da mu se iko mjesa u posao ,po tome je najbolji .
Ono sto mu moja malenkost(priznam skromno znanje) nikad nece oprostiti je zastoj Akademaca , pa taman i Evropu osvojio.Jahic je prica za sebe
Vjerovatno u trenerima oko FKS ima ljubomore prema njemu,ali isto tako i Uscuplic iz 2 pokusaja osvoji 2 trofeja .
Postujem navijace FKS koji ga podrzavaju i brane od ovakvih komentara , ali pisem onako kako mislim . Evo zasto:
Na klupi za rezerve na GRbavici:PIDRO,Bekic,Kapic,Handzic,Dupovac,Sisic i Dizdarevic . Kako to 2 klasicna lijeva beka na klupi i jedana zamjena za igrace sredine(gdje su Mustafic ,Kurdic- njima je i klupa iskustvo).
Neuspjeh protiv Krupe je njegov(moje misljenje) jer je igrala iscjedjena ekipa(sa taktikom u onoj 2:1 bi dobio) . Poraz od Laznih je poraz fudbalera (neki bi rekli qrcobolja), a onda izgidose i onako podcjenise komsije . :bow: Da li bi pobjedom protiv Laznih fudbaleri nesto izgubili sa tim da bi pobjedom otisli na nedostiznu prednost i izgubio se interes za njih ? Pobjeda protiv Listice :bow: .Ko kaze da nema zasluga laze.
Kako bi volio da odgovori ,zasto su zaustavljeni Akademci.Nisam siguran da li bi i Kovacevic poceo sezonu da je Dzafic zdrav.NIKAD MU NECU PSOVATI ILI POGRDNO ZVATI(nisam od tih). No zastoj u razvoju Akademaca mu ne mogu oprostiti. Najgore sto on zna da je to jedini ispravan put kluba . I da mogu ne bih isao na Kosevo. AKADEMIJA , AKADEMIJA , AKADEMIJA .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 apr 2019, 01:35

[quote="kosevskobrdo"]Riba kad smrdu smrdi od glave a ne od repa! Za sav neuspjeh proteklih godina krivi su ljudi koji su vodili klub i birali trenere, igrače... Da je Klopp u to vrijeme vodio Sarajevo isti bi scenario bio. Jer uspjeha nema bez kolektiva, a fudbalski klub je kolektiv navijača, igrača, trenera, uprave kluba !!!
Ljudi koji su vodili klub su bili upitnog karaktera, vodila ih je ideja o ličnoj koristi a ne uspjehu i razvoju kluba prije svega drugog!

Moj stav oko Husrefa je da je on najbolji izbor za nas kad je u pitanju naša liga. Za nešto više u europi mislim da se teško može šta uradit s njim... ALI kako s njim tako i sa bilo kim drugim. Jer novac je ono što može izborit tu europu. Novac je taj koji omogućava produženje ugovora Crepulji, Laziću, Stanojeviću itd itd. Novac je taj koji će dovest još bolje igrače na deficitarne pozicije. Sad da li mi imamo novca? Vidjećemo na ljeto.

Dakle neka našeg Husrefa. Neka on daje šansu akademcima koji ga nikad do sad nisu izdali, neka ih ne kritikuje nakon neuspjeha kao što je Pidru neukusno kritikovao jednom prilikom. Neka ne bude tvrdoglav i sve će bit za 10.
Porazi, remiji, pobjede su sastavni dio ovog sporta, al sve dok smo mi prvi i dok osvajamo trofeje ne treba ništa mjenjati! Da bogdo hoćemo osvojit duplu, pa onda duplu i sljedeće godine! Pa opet godinu iza te! Taman nikad ne izašli dalje od 3. pretkola ja ću bit zadovoljan Husrefom i dat mu podršku. Naravno uz ovo gore navedeno, da svake godine afirmiše omladince iz AKADEMIJE.[/quote]

Ovo mi se cini bas korektno vidjenje , naravno sa akcentom na bold . Akademije vise i bit ce nas vise na Kosevu . Postovanje Sisicu,Halilovicu i ovim sa 28+ godina , ali Akademci mogu puno bolje i vise. Naravno Mersudin je dokaz koji potvrdjuje pravilo .Dokaz Mujakic . Ma samo Akademija sto vise minuta i sve 3. :rol: :rol: :rol:

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 09 apr 2019, 01:43

Nego hocel sisoje sta uplatit sto smo ga u liniju doveli. Nije lijepo od njega da presuti to sto smo mu zdravlje popravili.

:rol: :mrgreen: :rol:
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 apr 2019, 01:59

kosevskobrdo je napisao/la:
bordopoeta je napisao/la: Pa ovaj momak (Kova) nas stvarno voli! :tokralju: :tokralju: :tokralju:
On i jest MI :kafa:

Al koliko je napredovao u odnosu na prošli derbi :bow:
Samo neka ovako nastavi!
To bi isto trebalo da budu Pidro i Sabanovic (U21) danas , a sutra Djokanovic , Salcin i da nam svih 11 budu U21 , ali ne i svi u prvih 18 . ABd . :bow:

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 09 apr 2019, 02:03

Allaha mi meni ih zao ba. Jest ne pomako se. Evo im citam tamo postove, slusam price po gradu, citam fb statuse. Jarana ne mogu da dobijem na telefon evo 3 dan. Eno likovi se odjavljuju sa foruma, nekakav nije mogo izaci sa stadiona naslonio se na zid, place. Slusa ole ole... Ostat cemo ba bez komsija. Daj da spustimo loptu, nismo mi oni, evo hajmo svi srcem uz njih sad u subotu da ih bodrimo. :D
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 apr 2019, 02:14

Laznjak je napisao/la:Allaha mi meni ih zao ba. Jest ne pomako se. Evo im citam tamo postove, slusam price po gradu, citam fb statuse. Jarana ne mogu da dobijem na telefon evo 3 dan. Eno likovi se odjavljuju sa foruma, nekakav nije mogo izaci sa stadiona naslonio se na zid, place. Slusa ole ole... Ostat cemo ba bez komsija. Daj da spustimo loptu, nismo mi oni, evo hajmo svi srcem uz njih sad u subotu da ih bodrimo. :D
Vjeruj da meni te zafrkancije više nisu zanimljive. Hajde zezancije za ovaj derbi, ali stalno neko spominjanje njih je postalo dosadno, jer nas ne vide tabeli i ne znam zašto bi njih gledali.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 apr 2019, 02:15

Laznjak je napisao/la:Allaha mi meni ih zao ba. Jest ne pomako se. Evo im citam tamo postove, slusam price po gradu, citam fb statuse. Jarana ne mogu da dobijem na telefon evo 3 dan. Eno likovi se odjavljuju sa foruma, nekakav nije mogo izaci sa stadiona naslonio se na zid, place. Slusa ole ole... Ostat cemo ba bez komsija. Daj da spustimo loptu, nismo mi oni, evo hajmo svi srcem uz njih sad u subotu da ih bodrimo. :D
Zasto :urnebes: zar nije dogovoreno :urnebes: :urnebes: :urnebes: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 09 apr 2019, 07:02

Samozdravlje je napisao/la:
Zasto :urnebes: zar nije dogovoreno :urnebes: :urnebes: :urnebes: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ljudino živ si. Mislio sam da te ne daj Bože srce nije odvalilo :urnebes:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 09 apr 2019, 07:36

Treba pustit Slogu da nas dobije 0:1. Uplatit milion u Vijetnamu i kupit Krkica nek ozivi karijeru. Ha, sta mislite?
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 09 apr 2019, 08:12

Momci, je l' ko od vas bio u situaciji da kasni cijelo poluvrijeme na tekmu? Kakva je situacija sa zaštitarima, da li puste bez karte ili...? Pitam za druga.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 09 apr 2019, 08:38

Ja bih samo da repliciram :urnebes:
Bordo bijeli za život cijeli!!

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 09 apr 2019, 09:45

Samozdravlje je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Venamahrabrih* ti sto pises su nebuloze,nikakve cinjenice,mi nismo u rangu talijana,Besiktasa,Bazela pa makar nas i Gvardiola vodio. Husu ce ovo biti 2 titula ako bog da i kup,vodio nas do play ofa LP daj nam ti reci ko je to bolje i vise uspjeha od njega imao posto veze sa zivotom nemas. Jos nesto juce na tekmi ti kazem nije vecina skandirala Husu vec svi tako da nije tvoje misljenje bitno sekunde,Hus legenda ovog kluba htjeo ti to il ne
25 godina je id rata, a mi jos uvijek nismo u rangu poljskih ekipa, a ne tih sto sih pobrojao. Da bi se poredili s njima, ili trazili opravdanja za svoje neuspjehe, komparirajuci se sa navedenim timovima, moramo imati uspjehe slicne ili priblizne njima, do tada, mi smo obican seoski klub kojem je najveci uspjeh osvajanje nake kukuruz-lige, najslabije u Europi. Ako je tebi vazno sta skandira rulja, pa po tome odlucujes ko je u pravu, a ko ne, onda zaista imas krizu identiteta i kompleks manje vrijednosti, ali to je vec tvoj problem. Preporucujem ti, ako si zainteresovan i ako mislis sebi dobro, psiholosko promatranje.
Legenda (lat. legere-čitati) u ovom slučaju; priča iz zivota svetaca, izmišljena priča, bajka. Husref legenda - junak iz bajke. Osoba koja je mrtva, ili izmisljena i kojoj se pripisuju nadnaravne moci.
Milan Vujaklija, Leksikon stranih riječi i izraza, str 499 u izdanju Prosveta Beograd 1980.
Nadam se da ti je bar malo sada jasno ko priča nebuloze i ko veze nema.
Uzdravlje.
VAHIDIN MUSEMIC JE ZIVA LEGENDA FKS . Ako treba obrazloziti mogu , ali @bordopoeta bi to puno, puno bolje .
Prozva me "samozdravlje", pa evo par rečenica. "venamahrabrih", u pravu si to za Vujaklijin rječnik, ali u stvarnom životu kod nas je legenda poprimila malo drugačije značenje (neko ko je omiljen kod širokih masa, sa nekim sposobnostima kojima daleko odskače od prosjeka i ostalih), te bi i živi mogli u taj kontekst. Evo, što reče "samozdravlje" - Vahidin Musemić!!! Zar nije legenda? U ono vrijeme najbolji centarfor Evrope i stalni član reprezentacije (koja je bila među najjačim na svijetu) bivše Juge, neustrašivi borac koji nije žalio ni svoje zdravlje za naš klub ... et cetera, et cetera...Zar nije legenda i Pape (za mene numero uno) koji je bio u svoje vrijeme najbolji na svijetu, kojemu su nakon utakmice u Hamburgu vs HSV-a, nudili bjanko ček i govorili da u Hamburgu nije nikada gostovao bolji igrač. Legendarna je njegova utakmica vs Juventusa u Torinu kada je vrtio do iznemoglosti Juveovu half liniju, a ono half linija Italijanske repke. Da ne spominjem njegove het-trikove za Jugu o kojima je sve poznato, ili brojne briljantne partije za FKS. Da, kao što reče Vujaklija, Pape je nadnaravno biće u svijetu fudbala, naravno u prenesenom značenju

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 09 apr 2019, 09:55

Meni ih ni malo nije žao. Ne znaš ti kakvi su oni. Mi nemamo većih šmanadu, kamenjari su male mace za njih, najnoviji pokazatelj je onaj što replicira. A za ostatak posta :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 09 apr 2019, 10:19

Od fanas zaboraviti na derbi okrenuti se izazovima koji slijede. Imat cemo vakta u maju i sezonama koje dolaze da se smijemo.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 09 apr 2019, 10:19

skoroalen je napisao/la:Momci, je l' ko od vas bio u situaciji da kasni cijelo poluvrijeme na tekmu? Kakva je situacija sa zaštitarima, da li puste bez karte ili...? Pitam za druga.
Protiv Krupe sam presao sa sjevera na istok, otvorena su jedna vrata i dva zastitara stoje tu. Moras pokazati kartu da bi usao, barem na ligaskoj utakmici... a sad, kako ce biti u srijedu, ne znam hahah
Amer Dupovac!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 09 apr 2019, 10:36

Protiv Tuzla citya u 30om kolu nećemo igrat na Tušnju već najvjerovatnije u Srebreniku.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 09 apr 2019, 10:54

skoroalen je napisao/la:Momci, je l' ko od vas bio u situaciji da kasni cijelo poluvrijeme na tekmu? Kakva je situacija sa zaštitarima, da li puste bez karte ili...? Pitam za druga.
Jesam ja jedno 3, 4 puta sigurno... ma niko te nista ne pita samo te prerove :D

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 apr 2019, 11:01

Dzeno ce birat ko mu treba od juniora za sutra pa ce vjerovatno I Aduka ipak dobiti minute, cruz I crnicki nisu jos registrovani...tako rekose na pressici
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 apr 2019, 11:06

Kaze Husref na kraju presa neki su me sahranili prije 5 godina a još sam ziv. Neki su Dino Selimovic, Ibrakovic i drustvo. Drago mi je sto rece da ce vidjeti s gospodinom Uscuplicem oko utakmice s Slogom.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 09 apr 2019, 11:09

zagor1987 je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Venamahrabrih* ti sto pises su nebuloze,nikakve cinjenice,mi nismo u rangu talijana,Besiktasa,Bazela pa makar nas i Gvardiola vodio. Husu ce ovo biti 2 titula ako bog da i kup,vodio nas do play ofa LP daj nam ti reci ko je to bolje i vise uspjeha od njega imao posto veze sa zivotom nemas. Jos nesto juce na tekmi ti kazem nije vecina skandirala Husu vec svi tako da nije tvoje misljenje bitno sekunde,Hus legenda ovog kluba htjeo ti to il ne
25 godina je id rata, a mi jos uvijek nismo u rangu poljskih ekipa, a ne tih sto sih pobrojao. Da bi se poredili s njima, ili trazili opravdanja za svoje neuspjehe, komparirajuci se sa navedenim timovima, moramo imati uspjehe slicne ili priblizne njima, do tada, mi smo obican seoski klub kojem je najveci uspjeh osvajanje nake kukuruz-lige, najslabije u Europi. Ako je tebi vazno sta skandira rulja, pa po tome odlucujes ko je u pravu, a ko ne, onda zaista imas krizu identiteta i kompleks manje vrijednosti, ali to je vec tvoj problem. Preporucujem ti, ako si zainteresovan i ako mislis sebi dobro, psiholosko promatranje.
Legenda (lat. legere-čitati) u ovom slučaju; priča iz zivota svetaca, izmišljena priča, bajka. Husref legenda - junak iz bajke. Osoba koja je mrtva, ili izmisljena i kojoj se pripisuju nadnaravne moci.
Milan Vujaklija, Leksikon stranih riječi i izraza, str 499 u izdanju Prosveta Beograd 1980.
Nadam se da ti je bar malo sada jasno ko priča nebuloze i ko veze nema.
Uzdravlje.
Sine tebi treba doktor al hajde da krenemo redom. Gdje ti radis i u cemu si ti uspjesan u ovoj "uspjesnoj" drzavi koji su tvoji rezultati? Mi ne pratimo spansku Primeru vec bh odron ligu,i posto ja od rodjenja pratim ovaj tim od Unprofora,Parme sa Parmalat dresovima, i mnogih drugih,pa mnogih nasih neuspjeha gdje nista osvajali nismo u ovoj kako ti kazes kukuruz ligi i dodje Hisref i izbaci Genk,sto automatski aplicira da je to ravno cudo. Onda pod njim osvajamo i ligu,pa evo sad u borbi za dva trofeja sto hoce reci da svi ovi treneri od nastnka lige koji su nas vodili su 0 za njega,osim Uscuplica koji je nesto uradio. Nas sa Poljskom il bilo kojoj ligom ne mozes porediti,ako nisi upucen mi zivimo u BIH gdje sve propada,do juce smo pred bankrotom bili,a ti se uhvati Barse,Reala itd pusti se ovog nije to xa tebe,q tu suplju filozofiju prosipaj negdje drugo,eto mi glupi pa ne znamo. da igramo kukuruz ligu koju niko osim Husa osvojiti nije mogao,uglavnom za tebe si kako ti rece licno dr.prim ako sumnjas mozes doc licno da se uvjeris. Uglavnom nase Sarajevo nije seoski klub i mrs na temu sugavaca to je pravi tim za tebe ste7mfe prikriveni
Vidiš, tvoj polupismeni post najviše kazuje o tebi. Ako je broj pored tvog nicka tvoje godište, onda si ti piškio u pjesku i pravio kolačiće od toga, dok sam se ja marisao za FKS po Beogradu.
A gdje to zeliš da dođem?
25 godina od rata i on nalazi opravdanja...
1945-1968 Mančester
1995-2018 Zarija
Ma samo nek ne puca, jel'de...
Uostalom, bit cu mudriji.
Sve si u pravu.
Uzivaj u kaljuži.
LP

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83 i 6 gostiju.