2016/17 NBA Pre-season
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: 2016/17 NBA Pre-season
Nisam upoznat jbg,low iq 

Nemate šanse pobijediti na četiri utakmice Warriorse ili Cavse u normalnim uvjetima, ali to ne treba ih otpisati leži u činjenici da se u sportu dešavaju i povrede kao prošlogodišnja Currya.NEZALAGANJE je napisao/la:Cekaj,zasto nas ne otpises totalno kao pojedini,ako vec kazes da nemamo nikakve sanse?Nemoj biti kontradiktoran. Ni ja ne govrim da su sanse prevelike,ali su itekako tu.Neutral je napisao/la:Spursi će biti iznadprosječni po običaju, ali daleko od toga da su ozbiljan kandidat za prsten. Parker se može oprostiti od košarke, Manu je jako upitan, dok Kawhi ne može sam nositi ekipu u kombinaciju sa dva visoka igrača.
Ovo iznadprosječni radi sistema koji ima Pop.
Ne treba ih totalno otpisati, ali nema šanse da pobjede na četiri utakmice dva glavna favorita za prsten.
Zamisli povrijedi se James, epidemija gripe, upala neka itd, sve je moguće.
Šansa uvijek postoji, ne flejmam Spurse, oni su mnogo puta do sada pokazali da su najjači kada ih svako stavlja u drugi plan, zato je i nba tako zanimljiv.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Slazem se,zato i volimo pratiti NBA,jel tako?Neutral je napisao/la:Nemate šanse pobijediti na četiri utakmice Warriorse ili Cavse u normalnim uvjetima, ali to ne treba ih otpisati leži u činjenici da se u sportu dešavaju i povrede kao prošlogodišnja Currya.NEZALAGANJE je napisao/la:Cekaj,zasto nas ne otpises totalno kao pojedini,ako vec kazes da nemamo nikakve sanse?Nemoj biti kontradiktoran. Ni ja ne govrim da su sanse prevelike,ali su itekako tu.Neutral je napisao/la:Spursi će biti iznadprosječni po običaju, ali daleko od toga da su ozbiljan kandidat za prsten. Parker se može oprostiti od košarke, Manu je jako upitan, dok Kawhi ne može sam nositi ekipu u kombinaciju sa dva visoka igrača.
Ovo iznadprosječni radi sistema koji ima Pop.
Ne treba ih totalno otpisati, ali nema šanse da pobjede na četiri utakmice dva glavna favorita za prsten.
Zamisli povrijedi se James, epidemija gripe, upala neka itd, sve je moguće.
Šansa uvijek postoji, ne flejmam Spurse, oni su mnogo puta do sada pokazali da su najjači kada ih svako stavlja u drugi plan, zato je i nba tako zanimljiv.

Cuj Jazz konkurenti za 3 mjesto, dobar bait.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Zato su i Spursi godinama u samo vrhu, to je taj mentalitet koji se prenio i na navijače te velike franšise 

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja ne vidim nacina da nekoga pobijedis,ako ne vjerujes u tu mogucnost od samog starta.Uspjeh pocinje sa vjerom u sebe i svoj kvalitet.Recimo,to je problem koji ima nasa repka u svakom mogucem sportu,a cesto i mi kao narod.Uvijek prvo kazemo kako je protivnik velik,koga sve imaju,sta su sve uradili,koga su sve pobijedili itd,a onda gledamo sebe,kad smo se vec sami isprepadali.Ma ko ih ebe brate,ja gledam sebe,vjerujem u svoju kvalitetu,a ovaj nek to dokaze na terenu.To i jeste njegovo breme,da opravda ulogu favorita.SA je to oduvijek imao,a licno sam takav oduvijek bio,u svemu,pa kad mi pokazes da si bolji,ja cu bez problema cestitati,ali me to nece sprijeciti da radim dalje na sebi i opet vjerujem u svoj bolji ishod kad se slijedeci put sretnemo.Neutral je napisao/la:Zato su i Spursi godinama u samo vrhu, to je taj mentalitet koji se prenio i na navijače te velike franšise
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne razumijem otkud odjednom ovoliki hajp oko Jazza, mora da sam propustio neko pojačanje, jer ne razumijem šta bi trebalo uzrokovati tako drastičan napredak u odnosu na prošlu sezonu, toliki napredak da bi po nekima trebali preskočiti Spurse ili Clipperse.
Vidi nesto, kad imas 2 visoka na klupi a oni se zovu Bobo Diaw i David West, 2 prekaljena NBA igraca, po mojim skromnim procjenama tesko da mozes imati bolju klupu visokih igraca od toga, veoma tesko, Bobo Diaw, o kojem si pisao hvalospjeve do skora, kako je cak mozda i najvazniji igrac u eventualnim tekmama protiv Warriorsa i svasta nesta, West koji igra solidnu odbranu a u napadu moze uvjek dati nekog doprinosa, dosta koristan igrac sa klupe za kontendere, i zamijenis ih Dedmonom koji je sta tacno u karijeri napravio i pokazao? pa da ga mozes smatrati dostojnom zamjenom za ovu dvojicu, i Leejem koji ne moze odbraniti cunj, to je gubitak, kada na to dodas i period adaptacije jer ce im trebati nekih utakmica da uopste funkcionisu skupa u reketu, u minusu moras biti da **** rak raka.NEZALAGANJE je napisao/la:O kojim proslogodisnjim elementima ti pricas? Diawu i Westu? Manu,Mills i Anderson su tu.Manu na upravo zavrsenoj Olimpijadi pokazao da itekako moze igrati i to u vise minuta nego koje ce igrati u SA.Odgovori mi na slijedeca pitanja,molim te lijepo.... Borisovih 6 p i 3 ass ne moze nadoknaditi Lee?Dedmon nece biti bolji defanzivac od Westa i dodati roll prijetnju koju SA nema od trejda Splittera!?Ok,David je bolji ofanzivno,ovaj defanzivno,nije li tako?Zatim se dodao najbolji suter Eurolige,a otisao Bonner.O cemu pricamo?Jedino sto im treba da se uigraju,a da je pad kvaliteta iste,za to nema realnih cinjenica.bodi123 je napisao/la:Mozda zbog tanke klupe kojoj nedostaje dosta proslogodisnjeg kvaliteta, plus Manu je jos godinu stariji?Tracy3McGrady je napisao/la:Zbog čega bi to Spursi trebali pasti??? Kawhi na vrhuncu, Aldridge takođe još je tu Pau koji će biti bolji od prošlogodišnjeg Tima. Fakat ne razumijem zašto bi oni bili u rangu Utaha. Pop će to opet dovesti u red i biće odma do ratnika.
Anfernee 'Penny' Hardaway
Ne igra se RS sa 6-7 igraca u rotaciji.
@ozy Kad to kaze Bovada,onda je to tako.Ako uopste znas ko su oni!?Nista u NBA nije neformalno ili hoces da mi kazes da je GS 100% sampion?
Manu je godinu stariji, to dal on moze igrati na nivou prosle sezone vidjecemo, cinjenica je da je jos godinu stariji i bolji ne moze biti garant, Mills je tu i dalje, kod Andersona je prica svake sezone da ce dobiti vise i vise minuta i da ce izrasti u nekog bar solidnog rotacijskog igraca, toga za sada nema, on je sve osim dobre klupe, momak igra pod nekim ociglednim grcem, ne znam sta mu je i nikako da eksplodira, ako uopste ima prostora za takvo nesto.

Bertans nije najbolji suter eurolige, dobar za evropske standarde jest bio, u NBA tek treba da odigra nesto, znamo svi kako se provode ovi evropljani po dolasku u NBA, cast izuzecima, u odbrani tesko da moze nesto odigrati, ako uspije pogoditi neki otvoreni sut za svojih 5-6 min bit ce dobro..
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Neke prognoze na "suho". Sve ispod ovog ću smatrati lošom sezonom određene ekipe.
Zapad
1. Dubsi 75-78 pobjeda
2. Clippersi 63-65 pobjeda
3. Spursi 60-63
4. Mede 53-55
5./6./7. Oklahoma, Portland, Utah 45-50 pobjeda
8. Mavsi 43-45
9. Pringles 41-43
10. Minny 39-41
11. Kings 34-38
12. Nuggetsi 30-33
13. Pelicansi 25-30
14. Lakersi 15-20
15. Sunsi 10-15
Istok
1. Cavsi 60-65
2./3. Celticsi/Raptorsi 55-60
4-12 je nezahvalno prognozirati
13. Knicksi 20-25
14. The Process 15-18
15. Brooklyn 5-10
Finala konferencija
Cavs-Raptors
Spurs-Dubs
Zapad
1. Dubsi 75-78 pobjeda
3. Spursi 60-63
4. Mede 53-55
8. Mavsi 43-45
9. Pringles 41-43
10. Minny 39-41
11. Kings 34-38
12. Nuggetsi 30-33
13. Pelicansi 25-30
14. Lakersi 15-20
15. Sunsi 10-15
Istok
1. Cavsi 60-65
13. Knicksi 20-25
14. The Process 15-18
15. Brooklyn 5-10
Finala konferencija
Cavs-Raptors
Spurs-Dubs
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Mene strah da se ovoliki hype oko Embiida ne pretvori u nocnu moru za njega. 

Kad bi ih nekako mogli upariti, napraviti od Okafora bar prosjecnog defanzivca, samo bi nebo bila granica. Vjerujem da bi vrlo brzo timovi dizali petorke prinudno bas kao sto sada snizuju radi Warriorsove petorke.Clutch je napisao/la:

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Na suho ili na mokro Harden propustit playoff neceKawhi je napisao/la:Neke prognoze na "suho". Sve ispod ovog ću smatrati lošom sezonom određene ekipe.
Zapad
1. Dubsi 75-78 pobjeda
3. Spursi 60-63
4. Mede 53-55
8. Mavsi 43-45
9. Pringles 41-43
10. Minny 39-41
11. Kings 34-38
12. Nuggetsi 30-33
13. Pelicansi 25-30
14. Lakersi 15-20
15. Sunsi 10-15
Istok
1. Cavsi 60-65
13. Knicksi 20-25
14. The Process 15-18
15. Brooklyn 5-10
Finala konferencija
Cavs-Raptors
Spurs-Dubs
Prosle god su zavisili 9. sa 40 - 42 uprkos sto su Favors i Gobert propustili po 22 utakmice cini mi se,I BEZ PLAYMAKERA,a Utah je prosle god izpustila 4-5 pobjeda u zadnjih par minuta 4/4,ukljucujuci i konacni udarac od Bryanta.Donnie Darko je napisao/la:Ne razumijem otkud odjednom ovoliki hajp oko Jazza, mora da sam propustio neko pojačanje, jer ne razumijem šta bi trebalo uzrokovati tako drastičan napredak u odnosu na prošlu sezonu, toliki napredak da bi po nekima trebali preskočiti Spurse ili Clipperse.
Ovo je vec opjevano:

Tipa Portland je zavrsio 5. sa 44 - 38,dakle uprkos ovim problemima sa povredama i onog jos bitnijeg bez playa,da su imali malo srece u zadnjih par minuta mogli su se ugurati u top 6 recimo,ali to je bilo prosle god i tako je kako je.
Ove god su dodali najbolje moguce resenje na playu,izuzetan 3 and D igrac,sto je u startu ogroman upgrade na proslosezonski roster,uz to dodan je Joe Johnson bas za te tjesne zavrsnice gdje bi mogao biti od pomoci,kao i Diaw u nekim rotacijama,ovaj ostatak klupe sam vec naveo u postovima prije.
Po meni top 3 klupa i top 3 odbrana,uz onu petorku koju cini mozda i najbolji odbrambeni frouncourt,lako je moguce da doguraju do top 4.
I da dodam,Zach Lowe rece da ocekuje 50 wins

Zadnja izmjena: ozy, dana/u 17 okt 2016, 21:45, ukupno mijenjano 1 put.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
alemsa je napisao/la:Na suho ili na mokro Harden propustit playoff neceKawhi je napisao/la:Neke prognoze na "suho". Sve ispod ovog ću smatrati lošom sezonom određene ekipe.
Zapad
1. Dubsi 75-78 pobjeda
3. Spursi 60-63
4. Mede 53-55
8. Mavsi 43-45
9. Pringles 41-43
10. Minny 39-41
11. Kings 34-38
12. Nuggetsi 30-33
13. Pelicansi 25-30
14. Lakersi 15-20
15. Sunsi 10-15
Istok
1. Cavsi 60-65
13. Knicksi 20-25
14. The Process 15-18
15. Brooklyn 5-10
Finala konferencija
Cavs-Raptors
Spurs-Dubs

U pravu si 100%
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Hocel ko istok prognozirat, dugo istok nije imao ovoliko izjednacenih ekipa izuzev Cavsa koji su jedan sprat iznad. Vidim Bullsima se prognozirali neki 13to 12to mjesto. Zanimljivo.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Istok se ne može prognozirati. Osim Netsa i Phillya svi mogu u PO
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
- IlCapitano
- Kontakt:
Istok je nezahvalno prognozirati skroz. Zavisno od ozljeda i toga kako će se uigrati imaš jedno 6-7 ekipa koje mogu biti između 40 i 50 pobjeda.
1. Cavsi - nedodirljivi
2. Toronto i Boston - bolji od ostalih
3. Charlotte, Indiana, Chicago, Atlanta, Washington, Detroit, New York - 7 ekipa i 5 mjesta za PO
4. Orlando, Miami i Bucksi - Orlando mi je još premlad i prezelen, nemaju playa kako treba, a mislim da će Miami tankirati i da će minimalno Dragića trejdati u toku sezone. Buckse je upropastila povreda Middletona
5. Netsi i Philly - komentar nije potreban
1. Cavsi - nedodirljivi
2. Toronto i Boston - bolji od ostalih
3. Charlotte, Indiana, Chicago, Atlanta, Washington, Detroit, New York - 7 ekipa i 5 mjesta za PO
4. Orlando, Miami i Bucksi - Orlando mi je još premlad i prezelen, nemaju playa kako treba, a mislim da će Miami tankirati i da će minimalno Dragića trejdati u toku sezone. Buckse je upropastila povreda Middletona
5. Netsi i Philly - komentar nije potreban
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Meni samo nije jasno zasto svi prognoziraju Denver s manje, ili istim brojem pobjeda kao i prosle godine, kad je sa svim povredama, uigravanjem igraca i toliko mladih igraca u timu, uspjelo se skupiti 33 pobjede...A Minesota se vidi cak i u PO-u, pa neki idu i do tog da ce biti u Top5...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.