Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Upoznao sam tako jednog dijasporca na tviteru. Prati ga 5k ljudi, lik je katastrofa. Zelenas veci od Bisere a prva minhenska brigada. Skolovao se tamo.
Najjace kad periguzi sa austrijskim tablicama pocnu glumiti bogatase. Mogu ga kupiti
Rak rana ove države su oni koji ne priznaju državu i njene institucije a slobodno šetaju istom i na sve to uzimaju 6k+ mjesečno konvertibilnih od te države koju ne priznaju.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
-
- Kontakt:
Ne možeš nikoga uhapsiti ako ne krsi zakone. Recimo, redovno plaća porez, ne čini nikakva krivična i prekršajna djela. Recimo, u SAD imas pokrete koji negiraju SAD i promovisu ideje nezavisnosti neke od državica. To se tamo tretira kao jedna politička ideja dok ne preraste u nasilje i krsenje zakona. Onda organi reda stupaju.
Isto ti je i većini Zapadnih država, recimo Katalonci mogu promovisati ideju nezaviosnosti, ali ako prekrse zakon, a to je ako organizuju referendum čije organizovanje nije uradjeno po Ustavu onda slijede hapsenje, ali se hapsenja nikad neće desiti zbog samog iznosenj ideje u parlamentu.
Tako je i u BIH. Za mene je legitimna ideja "ukidanje RS" jer smatram da smeta funkcionisnju ove države. Ali ako bih uzeo oruzje u ruke i pokusao je ukinuti na taj način, zavrsio bih u zatvoru.
Ideja nezavisnosti RS je politička ideja dok se iznosi za govornicim i sl. Ako se ona počne sprovoditi na terenu kršenjem Ustava BIH, onda njeni promoteri i izvrsioci treba da zavrse u zatvoru.
Nepoštovanje odluka institucija je druga priča, ako se neke presude nalože a izbgegavaju da se sprovedu, onda treba da se dogode sankcije, ali je problem sto država nema snage da neke odluke sprovede.
Hoću reći, da ne možemo nikoga hapsiti zbog neke političke ideje, već samo zbog njenog pokusaja nelegitimnog sprovodjenja. I mene frustrira kad iz RS pričaju o nezavisnosti ali ne postoji način da u 21 vijeku zabranimo takve ideje.
Ustav je prekršen kada je održan neustavni referendum koga je Ustavni sud zabranio. Da li je iko uhapšen tada? Ne.
Ustav je prekršen kada djeca u RSu ne mogu svoj jezik učiti u školi. Da li je iko uhapšen zbog toga? Ne.
Da li je iko uhapšen zbog odlikovanja ratnim zločicnima, Ne.
Prestanite nasjedati na priče da oni tobože ne rade ništa neustavno. Rade ali ih nema ko procesuirati. Nažalost.
Ustav je prekršen kada djeca u RSu ne mogu svoj jezik učiti u školi. Da li je iko uhapšen zbog toga? Ne.
Da li je iko uhapšen zbog odlikovanja ratnim zločicnima, Ne.
Prestanite nasjedati na priče da oni tobože ne rade ništa neustavno. Rade ali ih nema ko procesuirati. Nažalost.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
-
- Kontakt:
Pričao sam o idejama i negiranju države na verbalnom nivou. A jasno sam naglasio da krešenje Ustava u praksi i nepoštovanje odluka institucija je problem zbog nedostatka snage države.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /210906044
Rodila ga majka zašto nisam iznenađen.
SDA bagro.
SDA bagro.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
A prije 10 dana Ameri savjetovali gradjanima na oprez ako budu putovali u BIH zbog mogućih terorističkih napada. U zadnje vrijeme nam je iz nekog razloga srozan ugled kod "saveznika".
- AshburtonG
- Kontakt:
Koji li mu je nick na forumu? Ja imam par pickova.Saurman je napisao/la: ↑06 sep 2021, 12:08https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /210906044
SDA bagro.

Šta reče onaj, to je jedan običan događaj za širenje mira

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Koga god odabereš od SDA botova na ovom forumu nećeš pogriješiti.AshburtonG je napisao/la: ↑06 sep 2021, 12:36Koji li mu je nick na forumu? Ja imam par pickova.Saurman je napisao/la: ↑06 sep 2021, 12:08https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /210906044
SDA bagro.![]()
SDA internet ratnik iz Luksembuga koji glumi patriotu yebo li ga Bakir u onu glavu ćelavu.
- AshburtonG
- Kontakt:
Treba im pasos da dodju do Republike.
Joj saopcenja zelenih vezanog za dijasporsku brigadu. Pustise covjeka niz vodu

Hoce li ih i dalje braniti kao neumorni vitez van BiH. Ovo je samo zato sto pise istinu
Hoce li ih i dalje braniti kao neumorni vitez van BiH. Ovo je samo zato sto pise istinu

Jesu li iz SDA tora odmah rekli ovo je napad na Bošnjake. 

Jel se Schmidt posrao po gradjanskoj drzavi a tom linijom i po Komsicu?,kad ce ovi probosanski politicari shvatiti da medjunarodna zajednica nije tu da napravi normalnu drzavu?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Njegov stav nije njihov stav.
Ronhil ima deset puta gore verbalne istupe, 0 optuznica, negiranje genocida 0 optuznica, a hvataju anonimusa koji u paintu edituje neke gluposti. I onda se ljudi cude sto neko proziva ono smece.
Ronhil ima deset puta gore verbalne istupe, 0 optuznica, negiranje genocida 0 optuznica, a hvataju anonimusa koji u paintu edituje neke gluposti. I onda se ljudi cude sto neko proziva ono smece.
Narod je to davno shvatio, sto pokazuje i 225.500 glasova 2018. g

Vjerujem da ce i 200k biti ovaj put sasvim dovoljno, s tim da se potajno nadam da ce HRS imati svog kandidata ali lazni desnicari su produzena ruka hdzu tako da ce H imati 99% jednog kandidata ili mozda dva (formalno drugog kandidata na listi.
PS: Mozda drugi kandidat iz HRSa ali formalno.