Postao/la velez_mostar » 30 jul 2010, 00:19
Susic Safet, dobar covjek, neki vid merhametlije sto nas narod kaze, iz malog mjesta dosao, Bog mu dao ogroman fudbalski talenat..nije njemu nesto pretjerano padala na pamet piz.da, nije mu na pamet padalo ni pice, ni droga, i ostajanje do kasno..primio se posla, poceo trenirati, i iskombinirao rad, i talenat, i postao veliki igrac, U TA DOBA-ovo je jako bitno!
I, tako, karijera isla svojim tokom ,Krivaja, Sarajevo, PSG, pokazao se jako dobro, i postao jedan od boljih igraca bivse Juge, i za to mu priznanje odaju svi, ALI, ne mozemo mi iskljuciti cinjenicu da je to jedan ljudina, iz malog mjesta, nije on volio ni skolu puno, sumnjam i da je "Jezevu kucicu" procitao, citav zivot lopte igrao, gurali ga tamo, vamo, a on se zadavao, i uvijek maksimum nudio...tako da je jako bitno spomenuti da u danasnjem fudbalu moras poznavati taktiku, imati svoju filozofiju nogometa, razumjeti ga, postaviti igrace, dati im odredjene zadatke, uigravati ih, pronaci odredjenu poziciju za igraca koji to ne igra, prouciti protivnika i udariti ga gdje je najtanji, a blokirati gdje je najjaci, motivirati igrace (ovo je posebno nemoguce)..i td, itd..
Uz svo duzno postovanje prema tom covjeku, mislim..i vjerujem da on ne moze ispuniti niti jedan cilj zacrtan pred ovom repkom ,moramo proci kvalifikacije pored Francuske, Bjelorusije, RUmunije, i Albanije..i male stvari tu odlucuju, nijanse, jer svak' danas lopte igra, i jako je tesko, da bi dosao do toga moras znati kako iskoristiti kapacitete svoje ekipe, a po onome sto sam mogao izvuci iz Susica, to je nemoguce.
Volio bih da se varam, i da nasi igraci pronadju tu euforiju, zelju za uspjehom, nesto..i da odemo na veliko takmicenje, ali za moj pojam jako tesko, pogotovo jer je ambijent u kojem rade uzasan.