Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

sundancekid
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la sundancekid » 11 dec 2014, 14:48

Harun je iznimno korektan lik, i djeluje vrlo zrelo i rauzmno sa ovim spustanjem lopte i smirivanjem situacije. Svaka mu cast na tome, ali od njega se to i ocekuje, on je stvarno svijetla tacka sve vrijeme, zalaze se, radi, pokusava... Sto se tice Dine, njega ne treba ni komentarisat, on je lopovcina, prevarant i demagog teski, ali na stranu sve to - te recenice o kaznjavanju igraca koji onako napuste reprezentaciju su logicne! Po meni to tako treba, ne mozes se zajebavat sa reprezentacijom, ja bi prvi kaznjavo igrace (opet ponavljam NAROCITO MLADE!!!) za sve takve prestupe!! Ono sto meni fali licno, sto najvise Juki zamjeram, je sto nisam jos uvijek nigdje procitao da se on izvinuo za svoj postupak, onakav odlazak sa priprema koji (sve i da je imo neke dublje uzroke) nije bio korektan i prilican!! Sve sto jesam procito su njegove izjave patriotizma, ljubavi za Bosnom itd...ako je tako, onda se nemamo sta sekirat i brinut, igrace 100%, jer istinski patriotizam nadilazi djecije i glupe prepirke sa savezom.

Opcenito, trebamo i mi smirit tenzije, jer neka frka i galama nikome ne pomazu. Ja se samo bojim da je Juka sam sebi u ocima vec previse porasto, a da znajuci temperatment Duska da to nece bas dobro proci u reprezentaciji...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 dec 2014, 14:51

baglama je napisao/la:O cemu onda pricaju kad se cuju skoro svaki dan?
Ne vjerujem da pricaju skoro svaki dan. Za ovo vremena koliko je Juka u NBA ja jos nijedan tweet vezan za mirzu nisam upratio, neku pohvalu nakon utakmice itd. A s obzirom na njegov nacin tweetanja bi to bilo za ocekivati pogotovo jer je bilo materijala. Isto tako nisam vidio nijedan tweet podrske Mirze.

p.s. to sto je on izjavio za sportsport.ba naravno dovodi pod znak pitanja moje misljenje, no imam osjecaj da je izjavio taj dio za mirzu vise onako jer se to ocekuje da izjavi, jer je uz tu izjavu odmah istaknuo da se ipak najvise cuje s likovima koji zapravo nemaju veze sa reprezentacijom.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 dec 2014, 14:58

admin je napisao/la:Zanimljivo kako svi brzo zaboraviše Mirzine bojkote i sukobe iz vremena kad je selektor bio Mensur Bajramović, a kapiten i prvi izbor na terenu Kenan Bajramović.

Možda Mirza može prepoznati sebe u mladom Nurkiću...
Mozda. A mozda i ne. Ono sto je nama dostupno od informacija ukazuje da Jusufov sukob nema veze toliko sa trenerom i kapitenom, vec da se isti iskljucivo odnosi na savez. No mozda ti znas nesto sto ja ne znam... :D
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 11 dec 2014, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 dec 2014, 14:59

sundancekid je napisao/la:Harun je iznimno korektan lik, i djeluje vrlo zrelo i rauzmno sa ovim spustanjem lopte i smirivanjem situacije. Svaka mu cast na tome, ali od njega se to i ocekuje, on je stvarno svijetla tacka sve vrijeme, zalaze se, radi, pokusava... Sto se tice Dine, njega ne treba ni komentarisat, on je lopovcina, prevarant i demagog teski, ali na stranu sve to - te recenice o kaznjavanju igraca koji onako napuste reprezentaciju su logicne! Po meni to tako treba, ne mozes se zajebavat sa reprezentacijom, ja bi prvi kaznjavo igrace (opet ponavljam NAROCITO MLADE!!!) za sve takve prestupe!! Ono sto meni fali licno, sto najvise Juki zamjeram, je sto nisam jos uvijek nigdje procitao da se on izvinuo za svoj postupak, onakav odlazak sa priprema koji (sve i da je imo neke dublje uzroke) nije bio korektan i prilican!! Sve sto jesam procito su njegove izjave patriotizma, ljubavi za Bosnom itd...ako je tako, onda se nemamo sta sekirat i brinut, igrace 100%, jer istinski patriotizam nadilazi djecije i glupe prepirke sa savezom.

Opcenito, trebamo i mi smirit tenzije, jer neka frka i galama nikome ne pomazu. Ja se samo bojim da je Juka sam sebi u ocima vec previse porasto, a da znajuci temperatment Duska da to nece bas dobro proci u reprezentaciji...
znači ti da si imao 10-tak slučajeva kršenja discipline 2-3 godine prije toga i 3-4 prekršaja discipline u toku istih priprema, kaznio bi jedinog koji je već odradio jedan takmičarski ciklus i koji ti je najperspektivniji igrač :damn:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 dec 2014, 15:01

admin je napisao/la:Zanimljivo kako svi brzo zaboraviše Mirzine bojkote i sukobe iz vremena kad je selektor bio Mensur Bajramović, a kapiten i prvi izbor na terenu Kenan Bajramović.

Ma normalno je to za mlade momke, ni prvi ni zadnji, ali savez je taj koji treba to smiriti a ne gasiti benzinom kao sto uvazeni kolega po forumu rece.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 dec 2014, 15:37

emil02in je napisao/la:

Admine nije niko zaboravio,ja sam već to pisao.Ali je Mirza odmah rekao šta je na stvari,a to što novinari po Sa nisu htejli pisati protiv selektora i trenera KK Bosna to je druga stvar.
Znači Mirza je u Slobodi bio glavni igrač i najbolji strijelac(protiv Širokog imao više skokova od čitave gostujuće ekipe) i tada su na sve načine htjeli da Mirza pređe u Bosnu ali on nije htio.Nije htio jer je trebao preći u Partizan,ali je tad bilo sranje po BG i on je rekao da neće u Partizan zbog situacije,ne mogu igrati i gledati kako pale džamije po BG.Otišao je u Belgiju i to mu Bajramović i ekipa nisu nikad oprostili,pa svi se sjećamo koliko je igrao Mirza u onoj utakmici u Tuzli?Da nije dvorana počela dobacivati i psovati Bajramoviću nebi ni ušao ni minute.
Zato pišite sa činjenicama a ne izmišljati gluposti,i kao admin ti bi to trebao znati.
Lično sam na strani i Teletovića i Nurkića, a smatram da ih se kroz reprezentaciju pokušava natjerati na neke stvari koje nemaju veze sa reprezentacijom.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 dec 2014, 15:54

Teletovic je imao sramotan tretman u reprezentaciji kod Bajramovica...jedan Valjevac je u Mejdanu ulazio prije njega u igru, i ubacio ga je tek kad mu je 7000 ljudi je.alo mater i to opet nesto malo...i ja sam cuo da je pozadina bila da ga se natjera da potpise za KK Bosnu, sto naravno nije dolazilo u obzir
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 11 dec 2014, 16:21

nerminh74 je napisao/la:
sundancekid je napisao/la:Harun je iznimno korektan lik, i djeluje vrlo zrelo i rauzmno sa ovim spustanjem lopte i smirivanjem situacije. Svaka mu cast na tome, ali od njega se to i ocekuje, on je stvarno svijetla tacka sve vrijeme, zalaze se, radi, pokusava... Sto se tice Dine, njega ne treba ni komentarisat, on je lopovcina, prevarant i demagog teski, ali na stranu sve to - te recenice o kaznjavanju igraca koji onako napuste reprezentaciju su logicne! Po meni to tako treba, ne mozes se zajebavat sa reprezentacijom, ja bi prvi kaznjavo igrace (opet ponavljam NAROCITO MLADE!!!) za sve takve prestupe!! Ono sto meni fali licno, sto najvise Juki zamjeram, je sto nisam jos uvijek nigdje procitao da se on izvinuo za svoj postupak, onakav odlazak sa priprema koji (sve i da je imo neke dublje uzroke) nije bio korektan i prilican!! Sve sto jesam procito su njegove izjave patriotizma, ljubavi za Bosnom itd...ako je tako, onda se nemamo sta sekirat i brinut, igrace 100%, jer istinski patriotizam nadilazi djecije i glupe prepirke sa savezom.

znači ti da si imao 10-tak slučajeva kršenja discipline 2-3 godine prije toga i 3-4 prekršaja discipline u toku istih priprema, kaznio bi jedinog koji je već odradio jedan takmičarski ciklus i koji ti je najperspektivniji igrač :damn:
Uopste nisam reko da bi kaznio jednog i jedinog igraca, vec sam napisao opceniti stav o ponasanju u reprezentaciji i tome da igrace za bezobrazluk treba kaznjavat. A licno se najvise ospem kad to rade mladi igraci, koji se jos uvijek nisu dokazali u reprezentaciji (seniorskoj naravno) niti su nas necim narocito zaduzili, pa da im se odma u startu tolerise bezobrazluk. Da je Neno Markovic pa ajde, ali Juka...uz sve to kolko je drag i perspektivan- ne ide.

Dakle naglasio sam vise puta - nista protiv Juke licno, nego protiv svih koji urade tako nesto! I bilo bi bolje da svi imamo takav mentalitet, i da ne trazimo igracima izgovore, jer onda nikome ne bi nikad ni naumpalo da ode tek tako sa priprema i zajebava se sa reprezentacijom.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 dec 2014, 16:33

Mladost ludost, valjda će ga neko nasavjetovati jer kasnije bi mogao zažaliti, iako to sad zvuči glupo al' mislim da bi mogao jer previše voli ovu državu što je dokazao x puta i bilo bi glupo da zbog svoje/nečije tvrdoglavosti uništi sve to.

I da dodam što se tiče Mahmutovića izleda mi ok lik, radi svoj posao pošteno i radi i više nego što treba. A na ovo malo SDA g0vno ne treba trošiti riječi :puke:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 11 dec 2014, 16:48

sundancekid je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

Uopste nisam reko da bi kaznio jednog i jedinog igraca, vec sam napisao opceniti stav o ponasanju u reprezentaciji i tome da igrace za bezobrazluk treba kaznjavat. A licno se najvise ospem kad to rade mladi igraci, koji se jos uvijek nisu dokazali u reprezentaciji (seniorskoj naravno) niti su nas necim narocito zaduzili, pa da im se odma u startu tolerise bezobrazluk. Da je Neno Markovic pa ajde, ali Juka...uz sve to kolko je drag i perspektivan- ne ide.

Dakle naglasio sam vise puta - nista protiv Juke licno, nego protiv svih koji urade tako nesto! I bilo bi bolje da svi imamo takav mentalitet, i da ne trazimo igracima izgovore, jer onda nikome ne bi nikad ni naumpalo da ode tek tako sa priprema i zajebava se sa reprezentacijom.
E bas ces mu naudit sto ces ga otjerat od reprezentaije, haha, bravo genijalac.
pa kad poflautas u prvom krugu, bice ti gorak okus tjeranja inata i toboznje dicipline...

@dreamer

koliko vidim, Juka tvituje smao o sebi i denverovim igarcima...i baji. :)

taman bi lagao nesto sto se moze lako provjerit kontaktirajuci Mirzu. Ali ti ces sad dati ideju da odredjeni mediji i tu raspire vatru, da je ljubomorn i sl...Ako nemas konkretne dokaze, mimo mahalskih konstrukcija, onda ne znam cemu ta prica.

generalno je isparavan stav o diciplini, ali to se radi u cetri oka a ne pred sedmom silom, opet drveci istu pricu koja je trebala biti davno pokopana(koga vise briga ko je kriv ako zelis da okrenes novi list?) Juka impulsivan kakav jest, sigurno je lose primio prozivku stranackog uhljeba Konakovica, i sad je na Mahmutovicu da opet balansira i ispravlja tudje greske...A ako ne uspije u tome, za haruna ce vaziti prica o kravi koja daje puno mlijeka, a onda...znate nastavak. Steta od koje bi samo nasi protivnici imali korist i domaci fasisti. Garantujem da svi u srbiji i hrvatskoj prate sapunicu i nadaju se da ce glupi Bosanci uspjet otjerat Nurkica, nebitno da li ce te zemlje igrati s nama na ovom EP.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 dec 2014, 16:59

Joj Jusufe brate, pretjeras ga i ti vrlo cesto. Ne vidim sta su mu to Mahmutovic i Konakovic (kojeg ni ja licno ne mirisem) ruzno rekli na jucerasnjoj press konferenciji?! Ne kazem da ranije nije bilo nekih nepotrebnih izjava od strane saveza, al' brate dragi i Nurkic cesto sere. Imam osjecaj da samo trazi neki izgovor da se ne pojavi na pripremama za EP, jer je velika vjerovatnoca da ce morati igrati ljetnu ligu u Americi. Na kraju svakog intervjua se pozove na neki patriotizam (koji mu nikad niko nije osporavao), ali brate ako si ti tolika patriota, dodji i igraj za cijelu drzavu, ostavi savez po strani. To je i sam Mahmutovic vise puta pomenuo (to je naglaseno i u ovom komentaru sto je neko print screenovao). Mada, ja sam ubijedjen da je u ovaj trenutni slucaj ss.ba portal itekako umijesan. Ne znam da li je njima u interesu da se Jusuf ne pojavi na pripremama za Eurobasket...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 11 dec 2014, 17:06

ultrasstyle_tz je napisao/la:Teletovic je imao sramotan tretman u reprezentaciji kod Bajramovica...jedan Valjevac je u Mejdanu ulazio prije njega u igru, i ubacio ga je tek kad mu je 7000 ljudi je.alo mater i to opet nesto malo...i ja sam cuo da je pozadina bila da ga se natjera da potpise za KK Bosnu, sto naravno nije dolazilo u obzir
Ma 100 % pa bolan nema šta nisu pokušali da bi Mirza došao u Bosnu,pa tako i koristili reprezentaciju.
Zna to svako u Jablanici,i već sam napisao zašto je došlo do sukoba ali eto ima pojedinaca kojima ni dan danas ne možeš dokazati.Pa ti zamisli koliku podršku imaš pa u Tuzli pred punom dvoranom nedaš mu da igra?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Kardelj

Post Postao/la Kardelj » 11 dec 2014, 17:07

kobe24 je napisao/la:Joj Jusufe brate, pretjeras ga i ti vrlo cesto. Ne vidim sta su mu to Mahmutovic i Konakovic (kojeg ni ja licno ne mirisem) ruzno rekli na jucerasnjoj press konferenciji?! Ne kazem da ranije nije bilo nekih nepotrebnih izjava od strane saveza, al' brate dragi i Nurkic cesto sere. Imam osjecaj da samo trazi neki izgovor da se ne pojavi na pripremama za EP, jer je velika vjerovatnoca da ce morati igrati ljetnu ligu u Americi. Na kraju svakog intervjua se pozove na neki patriotizam (koji mu nikad niko nije osporavao), ali brate ako si ti tolika patriota, dodji i igraj za cijelu drzavu, ostavi savez po strani. To je i sam Mahmutovic vise puta pomenuo (to je naglaseno i u ovom komentaru sto je neko print screenovao). Mada, ja sam ubijedjen da je u ovaj trenutni slucaj ss.ba portal itekako umijesan. Ne znam da li je njima u interesu da se Jusuf ne pojavi na pripremama za Eurobasket...
Na svakom pressu mahmutović obavezno naglasi kako je Nurkić mlad. Što bi trebalo značiti mlad je i on je taj koji griješi, eto mi inače ne znamo da je on mlad. I također naglašava: Nurkić nam treba pametne glave, što bi opet značilo da Nurkić nije pametne glave. Bezobrazni su i oni itekako.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 11 dec 2014, 18:44

Ja sam misljenja da bi Savez trebao oprezno sa Jukom, zbog toga sto je on sada u NBA-u i moze lahko da otpili poziv da se odazove u repku a da mu KS BiH ne moze nista i to cijenjeni forumasi koji pominju sankcionisanje Juke trebaju da imaju na umu da nikakve sankcije ne vrijede u NBA niti prebijene pare. Ono sto mene zabrinjava da iz ovog Konakovicevog komentara ne izrevolitira Juku da odbije poziv, a obzirom da u Hrvatskoj dobro kotira ko zna mozda bi jedva docekali da mu daju drzavljanstvo, a u FIBI je uz pare sve moguce. To je scenarij od kojeg me strah i da pomislim.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 11 dec 2014, 19:02

Pa dobro sta je rjesenje po vama? Da svi sute, da mu se dozvoli da daje izjave kakve hoce na raucn saveza ili reprezentacije, da ga se ne kritikuje, da moze sa 20 i kusur godina odlazit i dolazit na pripreme kad zeli, igrat onoliko koliko zeli i trenirat tempom kako on zeli?? Ok, onda treba mozda tako....

Jbte, ne mogu da vjeurjem da raspravljamo tako o mladjem igracu, pa nije Jordan pobogu...treba da se ponasa tako da bude primjer drugim, a ne da se sa 23 godine govori o njegovoj "impulsivnosti", cuj impulsivan, nije ni zaigro kako treba za seniore, vec nesto impulsivan, vec negdje odlazi, drzi lekcije ljudima...ma ajde ba...bjezite ljudi, stavovi su vam fakat cudni. Niko ga ne pljuje, svi hocmeo i zelimo da igra za reprezentaciju, al mili brate - nek prekine kenjat i on i nek igra kosarku kad vec to dobro radi, pametnije bi mu bilo!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 dec 2014, 19:08

sundancekid je napisao/la:Pa dobro sta je rjesenje po vama? Da svi sute, da mu se dozvoli da daje izjave kakve hoce na raucn saveza ili reprezentacije, da ga se ne kritikuje, da moze sa 20 i kusur godina odlazit i dolazit na pripreme kad zeli, igrat onoliko koliko zeli i trenirat tempom kako on zeli?? Ok, onda treba mozda tako....

Jbte, ne mogu da vjeurjem da raspravljamo tako o mladjem igracu, pa nije Jordan pobogu...treba da se ponasa tako da bude primjer drugim, a ne da se sa 23 godine govori o njegovoj "impulsivnosti", cuj impulsivan, nije ni zaigro kako treba za seniore, vec nesto impulsivan, vec negdje odlazi, drzi lekcije ljudima...ma ajde ba...bjezite ljudi, stavovi su vam fakat cudni. Niko ga ne pljuje, svi hocmeo i zelimo da igra za reprezentaciju, al mili brate - nek prekine kenjat i on i nek igra kosarku kad vec to dobro radi, pametnije bi mu bilo!
Jesili provjerio da li padobran radi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 11 dec 2014, 19:23

nerminh74 je napisao/la:
sundancekid je napisao/la:Pa dobro sta je rjesenje po vama? Da svi sute, da mu se dozvoli da daje izjave kakve hoce na raucn saveza ili reprezentacije, da ga se ne kritikuje, da moze sa 20 i kusur godina odlazit i dolazit na pripreme kad zeli, igrat onoliko koliko zeli i trenirat tempom kako on zeli?? Ok, onda treba mozda tako....

:guz: :guz: :guz: - radi ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 dec 2014, 19:32

Ok onda možeš nastaviti sa ovim padobranskim postovima i :beba:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 dec 2014, 20:55

nerminh74 je napisao/la:

A šta je pogrešno napisao? Normalno da treba postojat neki red, ne može svako radit šta hoće pa makar to bio i Mirza ili Juka. Juka je pogriješio što je onako otišao, dobro možda je savez malo pretjerao, treba li su prvo izdati upozorenje da se više tako ponašanje neće tolerisati.

Ja sam mišljenja da Juku pogrešno savjetuju, on sada ganja svoj inat. U svemu ovome on pokazuje da još uvijek dijete barem psihički. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 dec 2014, 21:16

Napisao je da je Jusuf klinac koji se pravi važan i koji u stvari ne želi da igra za reprezentaciju, a uzevši u obzir šta je Jusuf do sada radio to je za mene omalovažavanje jusufa, a KS BiH ispade jadan ne dužan i bezrazložno iznapadan
Naravno da je Jusuf pogriješio, ali način na koji je savez reagovao je upravo odgovara nekom nezrelom, a na kraju način nije odmjeren ni za osrednjeg igrača jer nemamo veliku bazu igrača, a kamoli največem potencijalu kojeg smo ikada imali
Prema tome Jusuf jeste pogriješio i jeste se ponio mladalački ali u savezu bi trebali biti ozbiljni ljudi i trebali su reagovati daleko primjerenije i diskretnije, a ne kao uvrijeđene mlađe ogromnog ega i ako izgubimo jusufa sami će sebi skočiti u usta
A nasmijemo nikada zaboraviti da je tamo glavni čovjek koji je osoba veoma niskog morala, odgoja i integriteta
Ključar sa poljina "nama ne trebaju navijači "

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.