FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Najtrofejniji21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Najtrofejniji21 » 02 feb 2020, 00:27

Cuspajz je napisao/la:
02 feb 2020, 00:16
Ono sto imaju stila i ermin zdrav to niko nema u ovoj ligi ,kakav tinki vinki i ti cirkusanti samo ce unijeti nemir u ekipu ,frajer otjeran iz ekipe gdje sandro gotal prvi napadac presmijesno ,derbi je pokazao sve i ovih 8 komada nije slucajnost
Nemoj tako. Moramo mi pljuvati po svom. :thumbdown:
ljubavi što te rodi klasa radnička...

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 02 feb 2020, 00:29

Kako je nama bio rizik vratiti Zahirovica, Stevanovica, Vranjesa, Zeca i Stilica, tako je i njima ovo. Sigurno kvalitetan igrac, ali nema potrebe da se mi kao navijaci previse zamaramo necim. Ko garantuje da nece biti ko Vranjes kod nas ? Ko nama garantuje da se Stilic nece povrijediti ?
Milion faktora je u igri na koje ne mozemo uticati mi, igraci, strucni stab, ama niko ziv. Mi navijaci puno seremo, a najmanje radimo one stvari koje treba da radimo. Posjeta, clanske, privlacenje raje za koju znamo da voli al eto mrsko im, maksimalna podrska itd itd. Najlakse je na forumu napisati nekom pojacanje Susic, nekom Jamak.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 feb 2020, 00:41

LjoZee je napisao/la:
01 feb 2020, 23:24
braco je napisao/la:
01 feb 2020, 23:12
Lijepe teme večeras. Od toga kako privuci navijace, finansije do stogodišnjice kluba, nek smo se malo makli od kukanja na igrački kadar.

Evo, pošto je neko od spomenuo finansije, pitanje forumašima. Na koji način, a da je koliko toliko realan dići Želju na jedan viši finansijski nivo? S budžetom od 4-5 miliona KM teško se pomjeriti mimo okvira BiH. Patnja je i u BiH ostvariti nekakvu dominaciju s tim parama.

Pretpostavljam da će otprilike odgovori biti u smislu generiranja prihoda od budućih prostora na istoku, generalnog sponzora itd. ali volio bih da to nekako upakujete fino u post pa da pročitam vaša neka vidjenja jačanja finansijskog aspekta kluba budući da je zanimljiva i bitna tema. Naravno ukoliko je neko od vas za privatizaciju nek napiše i to, liberalan smo podforum. :mrgreen:
Za nesto vise iznad okvira ove lige da se ne lazemo treba investitor ili luda sreca. Problem je sto uglavnom ovi ljudi koji zele uloziti nesto u nasoj drzavi nisu pouzdani toliko. Ne mozes ti ni svakom prepustiti klub i da strepis nad svakim njegovim potezom, a nista uraditi ne mozes. Jesam za tu opciju investitora, ali bas, bas da se nadje pouzdan i da si 100% siguran da je svaka njegova odluka dobra, solidna za klub.
A za nasu ligu dovoljni su i ovakvi neki nacini od sponzora, poslovnih prostora i slicno. Ovdje, svakako, niko nece uspostaviti dominaciju jer je jednostavno takva konkurencija. Realno Zrinjski i mi jesmo uspjeli da uvezemo nekoliko godina, ali u skorije vrijeme sumnjam da ce to neko ponoviti.
Pare je teško naći u BiH. Reče mi jednom jedan čovjek koji je u drugom sportu ali je suština ista, ti ako hoćeš da nađeš sponzora koji će ti dati 10.000 KM moraš na koljena kleknut i popušit mu ga da ti da pare, a kamol veća lova da je u pitanju. Možda je u fudbalu malčice lakše jer je najpopularniji sport u BiH ali opet nije lagano. Ljudi hoće titule, gradnju juga, gradnju zapada, osposobljavanje istoka, trening kamp, iskorak u evropi, a sve to sa 4-5 miliona KM godišnje i eventualno milion od UEFE/saveza/kantona. Teško, baš teško.

Investitor je osjetljiva tema, zbog one "Mi smo Željini, Željo je naš", radnički klub itd. Čak kad bi se i pojavio čovjek časnih namjera koji bi gurnuo pare u klub, vjerujem da bi se vodila velika polemika među navijačima. Ali živimo u vremenu kada se nema više strpljenja za čekanje bilo čega i to se ne odnosi samo na nas nego na čitav svijet. Vrijeme u kojem živimo je superdinamično i sve se traži instant. Neki pitaju zašto dovodimo Jamake, Kosoriće, Alispahiće, zašto ne prolazimo 2. pretkolo EL i slično. E pa koliko love toliko muzike. Budimo realni sa budžetom koji imamo već godinama, nema se prostora za neki mega iskorak. I dalje će se morati posudit ili dići kredit ako zagusti bio na čelu kluba Džubur ili Miske ili Mujo Mujić ili Suljo Suljić. Mislim postoje šanse i da se može nešto uraditi naravno ako bude pameti i sreće što kažeš, ali treba će nam još puno puno vremena za neki opšti iskorak. A kao što rekoh već, današnji vakat u kojem živimo je prebrz i nestrpljiv, odnosno ljudi su dosegli najmanji stepen tolerancije u historiji modernog čovječanstva.

Treba spomenuti i dug koji imamo, ali se naravno redovno servisira.
Umjetnik97 je napisao/la:
02 feb 2020, 00:23

Evo predlog. Obzirom da je klub zadnjih godina mnogo ulozio u reklamiranje uzmanjem led banera raznoraznim promocijama kompanija itd. Zasto se ne predlozi nekoj firmi da za odredjenu cifru lupam 50k godisnje da postavi 3D reklamu pored golova u najboljem slucaju cetri takva po jedan sa svake strane gola. Mislim da bi to sigurno neke vece kompanije prihvatile. Kada bi takve reklame godišnje ubrale 200k ili manje nebitno. Moglo bi da isplate bar jedno kvalitetno pojacanje. Da ne pricam o led fasadi sjeverne tribine.
Može li ovako? :)

slika
slika

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 02 feb 2020, 00:50

Ja sam rekao, pare od Sulje na dva kompjuterska, pričalo bi se...
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 feb 2020, 00:50

Ovo slika dok jos Koldzinjo nije put uradio :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 02 feb 2020, 00:50

Samo mi nije jasno zašto se diže ovolika panika i zašto se počinje pljuvati po svemu kada neka druga ekipa dovede neko zvučnije ime?

Čovjek bi pomislio da su doveli nekog igrača iz liga petice, a ne igrača koji se nije uspio nametnuti u Hartbergu, ekipi za koju do dana današnjeg vjerovatno niste ni čuli, ekipi koja po TM-u vrijedi svega milion eura više od nas.

Nemojte me pogrešno shvatiti, TSS je odlično pojačanje i to je općenito odlično za našu ligu, nije bez razloga dobio ugovor kakav je dobio, ali nema potrebe za preuveličavanjem i jadikovanjem.

Velika i zvučna imena nisu garant nikakvih trofeja. Znamo mi to najbolje.
Stevanović, Zahirović, Vranješ, Jahić. Svi prošli kroz klub u posljednje 3 godine a nijedne titule nismo uzeli.

Lako biti neće, naravno. Mi, Sarajevo, Borac, TC, Zrinjski - svi smo u 5 bodova a svaka od napomenutih ekipa se pojačala tokom prijelaznog roka.

Zdrav Ermin i Štila su najbolji dvojac u ligi, Amar Osim je najbolji trener u državi.
Nema nas čega biti "strah".
1921

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 02 feb 2020, 00:54

Osim13 je napisao/la:
02 feb 2020, 00:50
Il bi nas proslavio, il ugasio :rol:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 02 feb 2020, 00:57

Mamlaz je napisao/la:
02 feb 2020, 00:54
Osim13 je napisao/la:
02 feb 2020, 00:50
Il bi nas proslavio, il ugasio :rol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Pupito87
Kontakt:

Post Postao/la Pupito87 » 02 feb 2020, 01:01

Ma grohnuli smo svakako vjeruj te mi daj bote evropu da izborimo tituli se nemojmo nadat sanse ni minimalne nemamo

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 02 feb 2020, 01:03

Pupito87 je napisao/la:
02 feb 2020, 01:01
Ma grohnuli smo svakako vjeruj te mi daj bote evropu da izborimo tituli se nemojmo nadat sanse ni minimalne nemamo
:o :urnebes:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 feb 2020, 01:05

Ma ispadamo ba. U opasnoj smo zoni.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 02 feb 2020, 01:11

Nas jedini strah je bunker na grbavici. I mozda eventualni nedostatak desnog krila.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 02 feb 2020, 01:13

Najveći problem sa kojim se mi nosimo je manjak strpljenja.Kao što je neko naveo u postu da navijaći žele u 2-3 godine jug,izlazak u Europu...teško to trenutno ide.
Željo je klub koji je ubjedljivo najviše stradao u zadnjem ratu.Klub napustili svi,stadion ti bio linija u ratu,uništeni brojni papiri vezani za klub,nekadašnji sponzori u ratu propali itd...Za obnovu kluba i povratak one jačine iz Juge u ovakvom društvu i državi potrebno je 30-40 godina.Željo je uprkos svemu uspio 50% da se vrati i vraća se i napreduje iz dana u dan.Od stadiona sa minama do stadiona pred CAT4 kojeg si sam za 25 u BiH izgradio ponovo je više nego odlično.Škola ponovo napreduje i poslije rata smo iznjeli jednog Džeku koji je jučer postigao 100 gol u dresu Rome pa onda Višća,Štilić,Bajić,Šabanadžović...Sa ne baš europskim uslovima naša u19 momčad je bila na pragu 1/8 LP protiv i igrala je protiv velikana Atletico Madrida.Stadion kako god da se gradi i na naopako i sa stubovima i bez stubova to je izuzetno dobro.Nismo samo mi jedini klub u BiH kojeg je poslije rata pogodila financiska kriza koja traje i do danas tu je i Velež,Čelik,Sloboda pa ćak i Pitari samo što su se oni investitoru prodali.Mi smo ostali na svome bez nekakvih većih investitora i glavnih sponzora.U Hrvatskoj,CG,Makedoniji,Kosovu je dosta lakše jer je tu jedan narod i imaju slogu i manje se gledaju lični interesi.Kad imate slogu naroda odmah se u sve sportove ulaže.Mi rukometnog saveza nemamo dok Makedonija 50 000 je davala reprezentativcima.Sve o svemu ovo kako klub napreduje (pogotovo zadnje 3 godine) je i više nego odlično samo treba malo strpljenja sve će doći na svoje!
Mi smo Željini Željo je naš!
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 02 feb 2020, 01:14

Jedini moj strah je da ga ne primimo svaku utakmicu do tridesete :lol:

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 02 feb 2020, 01:22

slika

Vidi "navijaca" Želje. Pu

Guramo nekako, loši smo, nemamo para, ali...

Mi smo FK Željezničar, naveći i najbolji klub. Nema foruma niti bilo čega drugoga što će to promijeniti.

I još ćemo malo rasti, u inat dušmanina, nek'crknu binde.

:bih:

Biće Željo opet Šampion!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 02 feb 2020, 01:59

Jeko taj muflon. Sto jadi ba toliko. Cuj u rangu s Celikom.
TafaK.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 feb 2020, 02:48

MocMahale444 je napisao/la:
02 feb 2020, 01:59
Jeko taj muflon. Sto jadi ba toliko. Cuj u rangu s Celikom.
TafaK.
Nasa nova himna.

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 02 feb 2020, 03:10

Kad se gleda karijera igracka (klubovi) onda je Ibanez najbolji igrač lige a znamo svi kako evo igra u Zrinji TSS nije los igrac mozda pokida mozda podbaci niko to ne može znati ali je on grohno opasno cim u najboljim godinama dolazi u najgoru ligu u Evropi kad se vec raja raspravlja citavo vece ko je bolji on ili Stilic brojke golovi asistencije klubovi govore da je Stila najveca klasa u ligi taj isti Stilic je u godinama kojim je sadTSS igrao LP sa Apoelom a ovaj u tim godinama dolazi u nasu ligu ;)
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 02 feb 2020, 08:41

Trenutni razvoj situacije je tačno kako nam.odgovara.

Ponovo smo degradirani kao neozbiljan klub za trofej prvaka, uz bonus da je većina pacova promolila svoje nosiće na otvoreno.

Odlično. :thumbup:

Biće Željo opet Šampion!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 02 feb 2020, 08:46

mohikanac12 je napisao/la:
02 feb 2020, 08:41
Trenutni razvoj situacije je tačno kako nam.odgovara.

Ponovo smo degradirani kao neozbiljan klub za trofej prvaka, uz bonus da je većina pacova promolila svoje nosiće na otvoreno.

Odlično. :thumbup:
E bas tako. U ovoj poziciji smo najopasniji. Cak stavise, odlicno je sto nismo prvi na tabeli. Zbog pojedinih luzera u ekipi koji se ne znaju jos uvijek ponasati sampionski, ovo je extra. Neka se najmanje prica o nama.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pushko92 i 50 gostiju.